İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - by_tata

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 31
29
Valla kardeşim, kolay bulunan yag kullanmak lazim gerçekten.

http://www.lubridis.com/html/4978_FLUIDOS_Y_LUBRICANTES_DISTRIBUCIONES_S_L/img/prod_109611_.jpg

su yağdan koydum Tr de de bu zor bulunur allah bilir. Bir sonrakinde bir standart yakalicam. 5W30 ESP veya new life. Ama korktuğum kadar eksiltme olmamis. Nedense cubuk biraz daha az varmis gibi gösteriyordu ilginç.

10.000 binde 0.7 veya 0.8 bilemedin max 1 lt yakmis gibi gorunuyor 0W 40 ESP.

Yazin biraz fazla ince gelebilir. 5W30 deniyelim bir de.

30
Arac hakkında bilgi : LPG yok hic konmamis. 160km de.


Arkadaslar, panik yapmistim epey yag eksik saniyordum, cunku yag cubugunde mindeydi nerdeyse seviye. Birkac defa kontrol ettim hatta bekledim filan. Yagi değiştirdim ve cikan yag nerdeyse 4 lt filandi belki fazla. Yani 10.000 de 1lt belki daha az yakmis 0W 40 ile.

Suan 5W30 koydum GM marka VW araclarinda kullaniyorlarmis filan daha ekonomikti ve şartnameleri v.s de sagliyor. O yüzden bir de bunu deniyeyim.

0W 40 ESP bulamadım cok zor balkan ülkelerinde yok fazla fazla new life var hep.

31
Arkadaslar,

Gecen sene uzun yazismalar ve görüşmelerden sonra arkadaslarimizin tavsiyesiyle Mobil 1 0W40 ESP FORMULA koymuştum. 5 lt almistim yagi 4.4lt gibi bir miktar koyuluyor biliyorsunuz. Kalanini da o yil içerisinde ara ara ilave ettim ve bitirdim. Suanda yag seviyesine baktigimda sanki yine bir yârim lt veya belki daha az veya daha fazla bir acik gorunuyor eksik var.

1lt yag alip biraz ilave edeceğim ve ilk firsatta yagi degistirecegim ama biraz daha kullanirim diye düşünüyorum. Daha yeni 10.000 oldu birkaç bin daha gider herhalde.

Yag almak için yagciya gittiğimde 0W40 fazla yakar ayni yagin ESP FORMULA nin 5W30 olanini al dedi.  0W40 daha ince bir yag v.s dedi.

Sizce 0W40 tan mi devam etmeliyim yine MOBIL 1 ESP FORMULA 5W30 mu ?

32
Yapısı boyle herhalde aracin. Bosuna cozum ariyor da olabilirsin.

33
Mesele hizda degil. 100-120 km hizda bagirmasi normal tabiki. Gerci 100km de normal degil bence de ama bagiriyor bu arac.

Mesele vites gecislerinde ara hizlanmalarda biraz seri kalkayim vitesi 3200 lerde filan degistireyim derseniz 3000 de cikan o bagirma sesini diyor sanirsam arkadaslarda. Yani hizin 50km de olabilir 60km de. Sonucta 1. vites i kac binde degistirdigine bagli. Hadi diyelim 1. vitesi 2500 yani normal devrinde degistirdik. 2. vitesi 3500- 4000 de devirince tabiki normalden fazla ses cikmali ama sanki normalin ustunde bir bagirma var gibi.

Yani vitesleri biraz yuksek devirli degistirdigimizde o ara hizlanmada cikan ses beni sahsen rahatsiz ediyor.

34
Bende valla araca fazla mi alistim fazla mi dinler oldum bilmiyorum ama benim aracta sesli geliyor ya bana. Dediginiz gibi 3.000 devir sonrasi boyle bataryası az kalmis pilli araba gibi zorlanma sesi gibi bagiriyor filan ilginc. Onceden de vardi buyuk ihtimalle ben baska seylerle ilgileniyormusum herhalde.

Simdi araci cozduk ettik sadece sese mi bakiyoruz yani psikolojik mi anlayamadim ama sesli arac ya. Kisin zaten birazcik daha sesli de. Normalde de 3000 devir sonrasi bagiriyor yani vites fark etmeksizin.

35
Sadece cok sogukken ses geliyorsa ve mars motorundan supheleniyorsaniz. Lokal olarak sadece mars motorunu isitarak deneme yapabilirsiniz zor ama yapilabilir. Mesela aksamdan bir guzel izole edilebilir sicak birseyle sarilabilir v.s Bu sekilde ses cok kisa surerse veya azalirsa veya gelmezse mars motoruna dogru yonelebilirsiniz.

Aklima bu geldi :)

Mars motoru yakinindan dinleme yapilabilinir calistirdiktan sonra veya biri calistirir siz dinlersiniz gibi gibi.

2. yontem ise calistirdiktan sonra marjs moturuna tik tik mudahele edilebilir. iceride birseylerin takili kaldigi durumlarda etkili oluyor.

36
Bizde cevap bekliyoruz aslinda hicbir tamirciye servise v.s gostermediniz mi ? Vidyoyu cekip beklemeye mi gectiniz ?

37
Aracin dizel olmadigi takometreden belli oluyor da. Roket gibi massallah garaj da kapali olunca yankidan v.s tam ucak motoru gibi yanki yapiyor. Hava borulari ve hava ile ilgili bisiyler geliyor aklima ama tam olarak kestiremedim. Bakalim arkadaslar ne diyecek.

38
Golf IV / Ynt: yardım!!!!
« : 15 Aralık 2014, 16:02:38 »
Dingil burclarini degistirince arka tarafta bir degisiklik oldu mu cukarlara girildiginde sert tepkimelerde v.s bir degisiklik ?

39
Baski bakata gicirtisi icin aractan mi sogulur ya, zaten soguyacak yer ariyoruz orasi ayri mevzu da :) Isinmaya bak sen malum kis. Hic baski balata degistirmedim, bir dunya para verip degistirdikten sonra boyle ses duysam benimde sinirim bozulurdu. Ayni ustaya gitmek her zaman sıkıntı iste biz vijdanliyiz v.s ya. Sanki adam yapamamis gibi v.s ne laf sokmak isteriz ne rencide etmek. Halbuki alakasi yok gitmek lazim bu ses yoktu eski bitik balatada yeni balatada neden var demek lazim.

Aklima ilk gelen kalitesiz durgun parca kullanimi ve ya kotu iscilik  2 secenek var zaten.

Umarim cozersin bir sekilde cozulmeyecek birsey degil. Soguma sadece cozum ara bu ara ustune dus kostur baska ustalara cozerler muhakkak.

40
Golf IV / Ynt: Aracımdaki bir kaç sorun hakkında.
« : 10 Aralık 2014, 15:31:07 »
Simdi MOBIL 1 ESP 0W 40 koydum bende. Onceki yag malum magnetecti. Asiri titretme savrulma v.s yapiyordu her ne kadar bu motorda araclarda normal de deseler ustalar biraz daha siddetliydi magnetec ile. Yagi degistirdigimde oyle hemen a performans geldi, titresim kesildi dersem fantezik olur ama. Soyle ki: zaman gectikce herhalde yagda temizledi bir yerleri v.s aracta alisti mi artik ne oldu bilmiyorum dedigim gibi zaman gectikce daha iyi olmaya basladi. iyiden kastim eski sıkıntılari hissetmemeye basladim ama yavas yavas dedigim gibi oyle aniden bir degisim olmadi.

Ha yag yakma durumu degisti magnetecte 1 lt e yakin yakmisti. Onceki yag 10W 40 idi yine Luqui Moly hic yakmamisti. Onden onceki de ustanin dedigine gore BMW e koyulan yaglardanmis markasi neydi bilmiyorum belki de yine Luqui Moly. Onda da yag yakmiyordu fazla yarim litre anca.

Yag ile tespit ettiklerim:

1- Titresim ve savruntu azaldi hissedilir derecede zaman gectikce yavas yavas.
2- Yag yakma miktari kesinlikle azaldi.
3- Daha canli daha atak devirlenmeler gozlemlemiyor degilim ozellikle simdi karda kista. Sasirtici derecede hopluyor arac. Yagdan mi baska bisiyden mi bilinmez.
4- Soguk havalarda calisirken aracin daha az sarsintili daha az sesli calistigi asikar. En rahat gecirdigim kislardan birisi. Oncekilerde rahatti 10W 40 ile yani 1 de 1 calisirdi v.s Lakin biraz daha parazitli sesli v.s calisirdi.

Sende istersen 0W 40 da dene bir veya kaliteli bir 10W 40 a doncem dersen don aman magnetec olmasin da :)

41
Golf IV / Ynt: Aracımdaki bir kaç sorun hakkında.
« : 10 Aralık 2014, 11:27:40 »
Ben Luqui Moly 10W 40 kullanirken kapakta boyle kopukler v.s olmazdi. Bir sonraki degisimde babam Castrol Magnetec 10W 40 koyunca kapagi actigimda bu kadar olmasa da buna yakin goruntu vardi. Tirstim dedim ne oluyor.

Mesele yagin kalitesinde bana sorarsaniz 10W 40 veya 0W 40 mevzusunda degil. Siz demek ki kaliteli yaga denk gelmisiniz veya aracaniz bizimkilerden daha iyi durumda herhalde ne bileyim.

Castrol Magnetec 10W 40 kullaniyorsan eger ve yag yakma sorunun yoksa ustune ustluk kapakta da boyle kopukler v.s olmuyorsa ne mutlu sana. Bende de oyle olsaydi kasinmazdim belki yag konusunda :)

Ama memnun olmayinca yag yakma arti titresim v.s olunca mecbur gectim. Ama suanda kar buz etraf arac gercekten daha rahat calisiyor.


42
Golf IV / Ynt: Aracımdaki bir kaç sorun hakkında.
« : 07 Aralık 2014, 19:52:53 »
Castrol Magnetec 10W40 kullanirken benimde yag kapagi boyleydi. Sari sari kopukler v.s her ne kadar normal deselerde CASTROL ne bok yediyse cok daha fazla oluyor buharlasma ve leke + olarak fazlaca yagda yakiyordu.

Mobil 1 0W40 a gectigimden beri yag yakma ve kapaktaki bu sacma goruntu ortadan kalkti. Suanda -10 lari goruyor yasadigim yer. Arac sessiz, titresimsiz ne desem en rahat gecirdigim kis olsa gerek.

Kapagi bu sekil gorunce yasadigim tecrubeyi paylasmak istedim. Gerisi sende ;)

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 31