İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - by_tata

Sayfa: 1 ... 27 28 29 30 [31]
421
Golf IV / Ynt: Akü ve aydınlatma ile ilgili birkaç soru
« : 15 Ekim 2012, 20:05:57 »
hocam teybinizi başka bir güç kaynağına bağlayarak aynı sorun devam ediyormu bakın ayar yerinden ışıkları kısmadınız mı bakın onada bi

sadece panele elektrik vermeyi deniyecegim bakalim, komple teyp sokmek istemioyorum baglantilar ne durumda arkada bilmiorum elimde kalmsin :)

422
Golf IV / Akü ve aydınlatma ile ilgili birkaç soru
« : 15 Ekim 2012, 17:45:05 »
Merhabalar,

Araci 2 ay once satin aldim, ilk aldigimda araci pc`e baglatmistim ve aku azalmis v.s gibi birseyler gostermisti. Satan kisi ise akuyu yeni takmis daha onceki aku bitikmis ondan eski veridir v.s bisi gosteriodur yoksa aku yeni demisti ve bizi ikna etmisti. Neyse sonrasinda da bir sıkıntı yasanmadi zaten sadece sunlar dikkatimi cekti sizinle paylasayim dedim belki, basina gelmistir birilerinin.

1- Bazen gostergelerde isiklarin titredigini goruyorum yolda giderken hafif bir yanma sonme.
2- Cok nadiren de olsa arac isiklarda stop ediyor. Soyle nadiren su ana kadar 3 kez stop etti.
3- Eski pioneer bir teyp var arabada kaset calar, ilk gunler cam gibi gosteriyordu ekrani yazilar okunuyordu, simdi silindi resmen, paneli actim temizledim degisen birsey yoktu, sadece bugun baktim biraz daha belirgin artik. Aku ile mi alakalidir elektriksel midir, yoksa teyp bozulacakti da bana mi denk geldi anlayamadim.
4- Ve son olarak sanki km gostergeleri vs oradaki mavi aydinlatma biraz sonuk gibi artik gozum mu alisti yoksa akuden mi bu da bilmiyorum.

Akünün ne markasi var ne birseyi dandik bisi o kesin sadece yesil yaniyor. Problem yok gibi acaba yesil yanmasina ragmen bir sorun yaratabilir mi sizce?

* Yani uzun lafin kisasi bir akucuye gitsem, bu akunun bu arac icin yeterli olup olmadigini anlayabilir mi yoksa klasik degistirmeniz gerekli mi derler :)

423
Golf IV / Ynt: GOLF e yakışan en güzel renk
« : 14 Ekim 2012, 19:03:10 »
Bende hep siyah istemistim ama, gercekten sonradan vazgectim hep temiz tutmak gerek , sicakta pismek v.s ayriyetten cabasi, o yuzden metalik gri aldim gayet memnunum, yikamasaniz bile temiz ve gunesteki o parlamasi yansimalar da cok tatli duruyor. Beyaz alicaktim az kalsin ama icime sinmedi motor v.s ama beyaz da iyidir.

3 renk soyleyebilirim benim hitlerden.

1- Koyu metalik gri
2- Metalik gri
3- Beyaz

424
nedir bu golf4lerin bogaz kelebegidir, hava akisidir problemleri ya. Bende araci 2 ay once aldim ilk zamanla hic stop etmedi, simdi havalar sogudu biraz ondan mi bilmiorum ama bugun 2 kez stop etti mesela, ikisinde de durmak uzereydim yani gazdan ayagimi cekmistim, rolantiye dusup stop etme yani klasik bende de var. Buradaki cozumlerle deniyeyim bakalim bi ustaya gitmeden ;)

* su hava borusu catlak mi v.s ona bir bakayim ama 2 ayda catlamaz ki bu hortum neden yeni yeni basladi stop etmeye ilginc, buyuk ihtimal bogaz kelebegi filan kirli bende biraz bakimsiz kalmis olabilir.

varsa bir tavsiyesi olan buyursun ;)

NOT: Arac LPGsiz!

425
Golf IV / Ynt: 2000-SR ilk calistirma hakkinda birkac soru
« : 10 Ekim 2012, 21:29:21 »
bendeki tahminimce dingil burclari kaynakli birsey degil ama belli mi olur, uzun yola cikicam zaten bir gostereyim bakalim. Forumda bir arkadas amortisorleri degistirmis halen bu ses geliyormus kut, lop diye sonra dingil burclari degistirmisler sokmeden hatta arkalarin sonra ses kesildi demis. Suphelendim simdi

Ustalardan uzak durmaya calisioyorum da ozellikle tanimadiklarimdan :)

neyse tesekkurler ilgin icin.

426
Golf IV / Ynt: 2000-SR ilk calistirma hakkinda birkac soru
« : 10 Ekim 2012, 19:00:05 »
hmm.. benzin pompasiymis demek acayip bir ses dedim ne oluyor. Cok sessiz olmadikca ortam duyulmuyor zaten de..

Arkadaki ses, yani cukurlara girince gelen lap, luk sesler amartisor degil ise su dingil burclari ise onlar tam olarak nedir ve cok maliyetli midir acaba merak ettim sadece..


427
Golf IV / 2000-SR ilk calistirma hakkinda birkac soru
« : 10 Ekim 2012, 12:26:36 »
Herkese selam arkadaslar,

Birkac sorum olacak beni aydinlatirsaniz sevinirim. ( Golf 4 1.6 SR )

1- Arabayi calistirmadan sadece kontak verdigimde, bir sure acayip sesler cikiyor tırnak atma sesi gibi, boyle çık çık bisiyler yapiyor. Daha sonra azaliyor ve kesiliyor. Sanki bisiyler cekio gibi bi islem yapio gibi. Bu normal mi onu sormak istedim. Bir yerde benzin v.s cekiyor calistirmadan once diye okumustum bu yuzden mi bu sesler acaba?

2- Arac ve hava sogukken ilk calistirmada gaza basmadan gayet stabil calisiyor. Bu sekilde ne kadar sure beklemeli sizce yola cikmadan biraz hararet cubugnun oynadigini gorene dek mi yoksa calistirip basip gidiyor musunuz :) Su yuzden soruyorum birkac aydir bu araci kullaniyorum havalar da sogumaya basladi su ana kadar 2 kere bu sekil sogukken arac stop etti. Sonra hemen calisti ilk seferde de ben belki yeterince gaz vermedim v.s ama sogukken nadiren de olsa stop etmesi normal mi ?

3- Arka sag sanirsam cukurlarda lop lop yapiyor, duz yolda birseyi yok, buyuk ihtimal amortisoru degistirmem gerek herhalde dimi?

428
Golf IV / Ynt: Bi sorum var arkadaşlar..
« : 21 Eylül 2012, 22:19:47 »
Sofia bende, TR`den de Bursa ;) Nasil aractan bu ekran disinda memnun musun :)

429
Golf IV / Ynt: Bi sorum var arkadaşlar..
« : 21 Eylül 2012, 21:02:43 »
benim modelde aslinda 99 ama 11/99 ve 2000 model diye geciyor. Fabrika cikis yili 99 olmasina ragmen sanirsam 2000 model bir highline ozelliklerini tasiyor. Ama araclarimiz ayni sanirsam hatta sende Sofia`dan dimi ;)

Bence bir elektrikciye veya vw servisinden gecip gostermen gerek yani sadece sor.

* Bu arada bagajda stepnenin orada etiket vardir. Orada "HIGHL" yaziyor mu model v.s ?

430
Golf IV / Ynt: Bi sorum var arkadaşlar..
« : 21 Eylül 2012, 15:13:59 »
Calismiyor derken hic mi calismiyor orasi ? Yani yakitin durumu v.s ve servis uyarilari veriyor orada. Bir nevi menu yani ufak bi navigasyon var km ve saat tuslari ile servis ayarlari yapiliyor mesela. Benim aracta aynisi bi resim koydum asagida bir bak istersen, servis yazisi cikiyor bende mesela acilista :)
Bi ara silmem lazim..

Ornek resim --


431
evt.. ilk firsatta alicam bakalim. Kendim degistirebilirim buyuk ihtimal dimi ? Pek bir iscilik yok gibi.

432
merhaba
geri vites müşürü ve kırılmış.

olayi sen cozdun evt. Bende ya eksik bir parca var ya da hasar gormus gibi dusnuyordum bosuna denemiyeyim bari sokete sokmaya..
yeni bir musur alip takmak gerekli sanirsam.

Peki sence bu musur sorunu ve temazsizligi yuzunden servise die yazi cikar mi ?

tesekkurler

433
km calısıyor mu ? bana az km sensörü gibime geldi. hayırlı olsun bu arada hosgeldin foruma.
servis yazısını götür silsinler ya da kendinde yapabilirsin kontak kapalıyken km cubuguna basılı tutuyosun sonra kontagı acıyorsun daha sonra saat cubugunu sağa çevirip kontagı kapatıyosun mu oyle bişeydi daha iyi bilen arkadaslar yardımcı olacaktır
iyi forumlar

Saolasin hosbulduk,

Km calisiyor evt. Servis yazisini silme metodunu forumda buldum guzelce izah etmisler lakin. Ben o sekilde silersem bu sefer hic mi cikmayacak acaba ? Sadece sifirlama yapmam gerek sanirsam onu da menuden cozerim denedigimde.

Fakat, beni dusunduren 3 bin 2.5 v.s derken direkn 2500km den sonra hadi servise demesi, acaba o ara mi kirildi bu musur enterasan..
ilgin alakan icin tesekkurler

434
Merhabalar,

Yeni golf sahibi oldum ve gecen gun motoru incelerken sanzumanin uzerinde bir kablonun bosta oldugunu gordum. Sanirsam geri vites musuru ve kablosu ile ilgili bir nokta. Fakat emin olmak icin sizlere danisayim dedim. Cunku kabloyu ciktigini zannetigim baglantiya takamiyorum. Sanirsam kablonun ucundaki soketin delikleri biraz daha kucuk acaba arada bir parca mi eksik ? Yoksa direk bu kablo bosta gorunun yere mi takilmali?

Bu arada kontakta ve isiklar acikken geri vitese taktim ve geri vites isiklari yanmadi sanirsm direk bununla alakali birsey.

* Bir de arac servisten yeni cikmasina ragmen bilgisayari sifirlamamislar. Servis icin 3000km diyordu sonra servis icin 2500km diyordu ve simdi direk servis ile alakali bir yazi cikiyor, italyanca tam olarak anlamadim ama servise git dedigi muhtemel :)
Acaba bu bosta kalmis kablo ile alakasi mi var ?
Enteresan olan servis icin 3000km ve 2500 km gibi duzenli olarak azalirken birden servise demesi neden olmus olabilir. Gerekli degisim ve bakimlar yapilmisti halbuki.

Yardımcı olacak arkadaslara simdiden tesekkurler!

-- Resim 1 --

-- Resim 2 --


Sayfa: 1 ... 27 28 29 30 [31]