İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - by_tata

Sayfa: 1 [2] 3 4 5 6 ... 31
15
Golf IV / fabrika alarmi kendiliginden otuyor
« : 21 Haziran 2016, 16:18:04 »
Arkadaslar,

ilginctir bugun bir yag kontrolu yaptim kaputu actim. Sonra bir alisveris yapip dondum. Park ettigim yerde bir baktim otuyor alarmi sasirdim :) Cok az duymustum sesini korna sesi :)

Gittik tek tek kapilari acip kapadim filan ama halen bir sure sonra basliyor otmeye nerede ne olmus olabilir? Kapi switch i mi sigorta mi fabrika alarminda mi nedir ki mevzu acaba ? Zaten alarm yok malum fabrika alarmi.

arac 99 highline.

16
Bende, arkadaslar Mobil 1 5W 30 ESP formula koydum. Bakalim bu nasilmis. Cok yakarsa, baska birsey tercih edecegim artik. Gerci uzun yolda 180-200km lere ciktigim oluyor bununla alakali mi bilmiyorum basiyorum yani arada :)

17
Golf IV / Ynt: Motor suyu eksiltiyor nereleri kontrol etmeli.
« : 16 Mayıs 2016, 16:51:43 »
ucuz bir parca, 10-15 TL e birsey idi takmasida o kadardi. Yurtdisindayim TL e cevirdim ;)

18
edincol`a katiliyorum. Mobil 1 ESO 0W 40 ile daha iyiydik galiba. Parcaci cok bilmis gibi o yag cok ince ben sana GM DEXOS 2 5W 30 vereyim deyip kakalamisti. Cok da acelem vardi isime gelmisti. Ama bir de mobil 1 5W 30 ESP Formula ile deneyeyim yine cok yakarsa. Ornek: basligindan bir yag secerim ;)

19
Golf IV / Ynt: Motor suyu eksiltiyor nereleri kontrol etmeli.
« : 03 Mayıs 2016, 11:20:40 »
Arkadaslar, dediginiz gibi sızıntı 3 su flansı denilen parcadan cikti. Gozlemledik ve degistirdik ama o parca genelde sızıntıya megilli bir parcaymis ustanin kendisinde de ayni aractan var 2 senede 3 defa degistirdim diyor. Kalitelisini bulmak zormus. Taktik bakalim ne kadar idare edecek.

20
Golf IV / ROT-BALANS ve Direksiyon Yumusakligi.
« : 03 Mayıs 2016, 10:56:04 »
Arkadaslar, selamlar

araca uzun zamandir bakmiyordum biraz bakim yaptim.

Sikayetim suydu: Arkada kut pat sert girisler, ozellikle egimli ve delikli yollarda. Onlerde yine ayni sekilde kuturdu patirti.

Degisen parcalar.

* Rot baslari
* Tabla burclari
* Dingil burclari (arka kopru)

Bu degisimlerden sonra arac gercekten sessizlesti ve yumusadi. Demek ki bakimli golfler hakketten yumusak o kadar da sert degil. Benim lastikler 15" bu arada DUNLOP yeni yazliklarimla gercekten iyi surus kalitesi yakaladim.

Gel gelelim bir tuhaflik mi desem yoksa normali mi bu anlamadim gitti ama tarif etmeye calisacagim.

Gariplik direksiyon ile ilgili. Eskiden daha sertti direksiyon. Manevra filan yapmak iskenceydi. Simdi nedense bakim esnasinda dikkatimi cekti oralarda biryerleri yagladilar filan ve rot basi su bu derken bakimda mi oldu. Yoksa rot-balanstami bir gariplik oldu cozemedim.

Bakimdan araci aldigimda bunu fark etmemistim sanki yine sertti direksiyon neyse. Rot balans icin goturdum yaptilar. Sonra bir denedim duz yolda v.s cok hafif saga cekme vardi ama oyle tam duz yol bulmak da zor oldugundan egimden ve ruzgardandir herhalde. Oyle bariz bir cekme yok cunku.

Ama sanki artik manevra v.s yaparken sag-sol daha fazla cevirmem gerekiyor direksiyonu ya da bana garip geldi alisamadim. Ama su varki direksiyon bariz yumusadi ya. Acaba rot balans mi yam ypailmadi gerektigi gibi. Yoksa tam mi yapmislar olmasi gerektigi gibi :) Sanki biraz bosluk varda ondan yumusamis gibi mi anlamadim gitti.


uzun oldu biraz ama umarim izah edebilmisimdir.

21
Hemen hemen, "Dirgin" sendeki sorun bende de var. O yuzden onceki yagimi da belirtmistim. İste hep bilmis bir parcaciyi dinleme diyorum kendi kendime hepte kaptiriyorum kendimi sonra safiz ya anasini satim :)

Mobil 1 0W 40 ESP kullanirken de eksiltme vardi ama 500-600ml filan civarindaydi.
GM DEXOS 2 5W 30 ile bunun da ustunde bir deger tam bilmiyorum ama yag degisiminde olcmeye calisacagim.

Benim merak ettigim 5W 30 ile mi alakali yoksa marka ve formulasyon v.s mi. O yuzden Mobil 1 5W 30 ESP Formula siparis verdim. Bunda da cok yakarsa bende guzel bir 5W 40 deneyecegim.

22
Mobil 1 0W 40 ESP idi evt bir onceki yagim benimde. Onda tahmini 500/600ml filan yakmisti. Sonra GM DEXOS 2 5W 30 koydum tavsiye uzerine ama VW e pek gelmiyor galiba. Tabi biraz daha fazla km gectim bu yag ile ama bariz 0W 40 tan daha fazla yakti gibi.

Ya yeniden Mobil 1 0W 40 ESP ya da Mobil 1 5W 30 Formula ESP koyacagim. Kaliteli bir 5W 30 ile o kadar yakmayacaktir diye tahmin ediyorum.

Aslinda kafami 5W 40 karistirdi. Hangi markanin ve nedir farki onu merak ettim ama bu ara yagcilar pek yok gibi piyasada yani forumda neyse :)

Bu arada Babam Bursada Mobil yagci magazasina gitmis, soylemis araci Mobil Super 3000x midir nedir o tarz bir yag vermisler. Dedim ver geri baba ise yaramaz o. Her yerden cikiyor ilginc insanlar.

23
hmm, ya zaten 0W 40 ve 5W 30 gibi yaglar bizde yarim litre eksiltmesi normal bence. Fazlalastikca sıkıntı o zaman baslar.

Mobil 1 ESP Formula 5W 30 koyacagim buyuk ihtimal.

24
Araç : golf 4 1.6 sr 2000 model lpg yok km ise 170.000

25
Oncelikle herkese selamlar,

uzun suredir takip edemedim forumu o yuzden boyle bir konu acma geregi duydum. Yoksa gecmiste konustugumuz konular idi lakin uzerinden 2-3 sene gecti ve bazi guncellemeler olmustur belki dedim.

3 sene once 10W 40 yag kullaniyordum ve Mobil 1 0W 40 ESP e gectim. İyi yagdi 500-1lt arasi birsey yakti tabi 10.000 km de ama normal herhalde.

Neyse sonra da aceleye geldi ve GM DEXUS2 5W 30 koydum parcacinin tavsiyesiyle. Bu yagi biraz daha fazla yakti bakiyorumda suanda min. seviyesinin oralarda belki de altinda. 5 lt den kalan yagi da zaman icerisinde ilave etmistim. Ama yag 15.000km cok rahat gider dendi. Bende 12.000-.13.000km civari kullandim ve degisim zamanim geldi artik.

Merak ettigim nasil bir yag koysam birileri israrlar 5W 40 dan sasma v.s diyor.

Mobil 1 ESP 0W 40  iyiydi ama sadece TR de var gibi sonra sıkıntı oluyor baska ulkeye gidince.
Mobil 1 New Life 0W 40 ise daha bir yaygin ondan mi koysam ?

5W 40 icin hangi marka v.s onerirsiniz ?

tesekkurler

26
Golf IV / Ynt: Motor suyu eksiltiyor nereleri kontrol etmeli.
« : 13 Şubat 2016, 15:36:54 »
Evt, sanki hareket halindeyken eksiltiyor. Oyle dururken ne damla ne islaklik goremedim bir yerde yerde v.s Az eksiltigi icin anlasilmaz zaten herhalde de.

Gecen ay iste hafif min. cizgisine yakinda dikatimi cekmisti. Yolda koyarim diyip cikmistim yola. 300km sonra siniri gecer gecmez bordta uyari verince aklima geldi eklemistim biraz.

Ustaya goturecegim bakalim bu hafta bir baksin su flanşa.

27
Golf IV / Motor suyu eksiltiyor nereleri kontrol etmeli.
« : 07 Şubat 2016, 11:48:35 »
Arkadaslar, asiri olmamakla beraber motor suyu eksiltiyor cok ilginc.

bu arada uzun suredir yoktum herkese SELAMLAR.

Arac 3 senedir bende. Aldigimdan beri hic ellememistim motor suyunu rengi ve seviyesi iyi durumdaydi. Hic hararet v.s sorunu yasamamistim. Arac isindiktan sonra soguma sorunu vardi ve termostati 3 sene once degistirince duzelmisti.

Lakin gecen uzun yolda aniden STOP yazinca ekranda sogutma sistemini kontrol et v.s diye. Tirtstim :) Kaputu acip baktim biraz eksilmis. 100-200ml birsey. Neyse tamamladim yola devam ettim. Yaklasik 1000km yol yaptim ve evime dondum. Cok az antifriz koyarak takibe basladim.

Sehir icinde yine gezinirken STOP yazinca ekranda yine kenara cektim baktim. Yine 100-200ml bisi ekledim.

İcimden bir ses klima ile alakali olabilecegini soyluyor klime derken AUTO mode degil normal kalorifer yani ECON modda kullanirim hep. Ve surekli kullanirim hemen hemen.

Yani hesap yapamadim ama son 2 ayda 200-300ml su eksiltmis olabilir.

NOT: Aracta LPG yok.

Ustaya goturecegim ama sizlere yine de danismak istedim.

28
VW 502 00 şartnamesi vardi. GM marka BMW ve audi ve vwlerde cok sık kullaniliyor burada. Tabiki mobil 1 kadar kaliteli olduğunu sanmiyorum. Ama aceleye geldi yola cikmam lazimdi ve  5W30 koydum. Daha sonra yine geçeriz olmadi 0W40 a değil mi ?

Rica etsem paylastigim yagi inceler misin var mi bir falsosu diye.

http://www.gmdexos.com/

web sitesi gerçi ben baktim fazla bir bilgi yok gibi.

Kutusundaki bilgilere bakmak lazim herhalde.

Sayfa: 1 [2] 3 4 5 6 ... 31