İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - by_tata

Sayfa: 1 ... 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 ... 31
85
Golf IV / Ynt: gazdan ayağı çekince neden silkeleme yapar
« : 03 Ekim 2014, 08:29:07 »
Aynen ya adam sorununu cozdugune pisman oldu :) Eski debriyaj sensoru elindeyse aslinda resim v.s koyabilir. Aydınlatmak acisindan. Bir diger aklima gelen seyde ustanin kendi yontemiyle cozmus olmasi. Sebep olarak ise debriyaj sensoru diyip kestirip atmasi ;)

86
Golf IV / Ynt: Gaz pompalarken patlatma yapiyor...
« : 02 Ekim 2014, 18:50:24 »
Ya zaten bi ustaya gostermistim bunlar boyle yapiyor arada filan demisti. Olur mu oyle sey gercekten tmm bircok kisiden duydum ama vardir bir cozumu nedeni. Atesleme sistemindendir demislerdi arkadaslar daha once burada. Benim eski bujiler NGK idi yapiyordu simdi BOSCH yine yapiyor. Tam olarak neleri kontrol etmek gerekir acaba. Buji ve kablolar degildir bence. Ama bobin v.s egzos sistemi manifolt veya hava borulari v.s  bir sıkısıklık mı ney artik.

Isin ilginci bunu anca biz bulursak yapabiliriz. Kac usta varki gotursen su sorunu var dediginde mantik cercevesinde denesin bisiyler ve bulsun cok az sayida. Servise biraksan yaparlar ama yapana kadar gereksiz degistiririz birseylere bosuna bir suru para v.s

Bakalim belki cozmus arkadaslar vardir.

87
Golf IV / Gaz pompalarken patlatma yapiyor...
« : 02 Ekim 2014, 18:27:56 »
Arkadaslar, daha once de yapiyordu ama bir sure kesilmisti bugun tekrar duyunca artik cozum aramaya karar verdim.

Simdi, arac kalkista v.s rolantide bazen gazi hizli sekilde pompaladigimda, hareket halinde 2.viteste devam ederken mesela yine gaza yuklendigimde pompaladigimda onden kaputtan pat die ses geliyor. Genelde 1 kere pat yapiyor.

Bu patlama sesi nereden geliyor olabilir sorun nerede soyleyebilecek var mi ?

Bunun kotu benzinle v.s yakitla alakasi olabilir mi acaba?

88
Golf IV / Ynt: Golf IV'te sert vites geçişleri
« : 29 Eylül 2014, 19:41:49 »
Arkadaslar bu yukaridaki arkadasin degistirdigi mekanizmanin ornek bir resmini ekleyebilecek var mi ?

89
Golf IV / Ynt: Onden gelen sesler ve sertlesme ile ilgili...
« : 28 Eylül 2014, 10:17:36 »
Salincaklar hangileriydi tam olarak resim v.s eklesene bir gorelim ;)

90
Golf IV / Ynt: Onden gelen sesler ve sertlesme ile ilgili...
« : 27 Eylül 2014, 16:08:33 »
Gicirdama yoksa kasislerde v.s arac yaylandiginda ozellikle demek ki viraj demir lastikleri iyi durumda. Lastik yani kaucuk malzeme ve icindeki ozel kaplamasi eriyinceye deforme oluncaya kadar sıkıntı yok. Deforme oldugunda gıcırtılar basliyor.

Beni rahatsız eden su tıkırtılar sanki on takimda biryerde gevsek vida varmis gibi. Takırtı yapiyor tasli yollarda v.s Rotil baslari degissin bakalim ne olacak.

91
Golf IV / Ynt: GOLF 4 TDI severlere
« : 27 Eylül 2014, 14:06:13 »
ilk defa bir golfe 4 kollu passat tipi direksiyonu yakistirdim. Demek ki bakimli olunca oluyormus gidiyormus bu direksiyonda ;)

92
Golf IV / Ynt: motor sessizliği
« : 27 Eylül 2014, 14:04:47 »
Anlayabilmek icin detaylandirmak lazim. Ornegin benim aracta eskiden sanki daha sessizdi calistigi anlasilmazdi v.s.

Yaptigim en buyuk aptallik orjinal NGK lari uzerinden cikarip sanayide 4 tanesi 20TL gibi komik rakamlara satilan BOSCH buji takmak oldu. Neymis Turkiye`de uretiliyormus ondan ucuzmus v.s cacik. NGK veya BERU`dan sasmamak lazim. 4 adet buji min 70TL`dir daha asagisi bence buji degildir. Benzinli aracta buji dandik olduktan sonra ne kaldi ki geriye zaten.

Aracin sesinin artmasinin baski-balata ile alakasi var mi acaba ?

Benim aracta ornegin :

Yag : MOBIL 1 0W40 ESP
Buji : BOSCH (ucuzlardan)

Baska ses edecek ne gibi unsurlar varsa degerlendirelim. Herkes yazsin sessiz diye iddaa edenlerle kiyaslayalim ornegin :) Ben ses ile ilgili video da paylasmistim burada. Kaputu acinca bildigin dizel :)

93
Golf IV / Ynt: Onden gelen sesler ve sertlesme ile ilgili...
« : 27 Eylül 2014, 13:57:20 »
Viraj demir lastikleri de genetik bir sorun golflerde ve passatlarda onu gecen sene degistirdim gicirti v.s kesildi. O sorunu o sekilde cozmustuk ama bu yolu fazla hissettirme ve onden gelen hafif tıkırtılar icin usta rotil baslarini degistirip bir rot balans yapalim dedi. Degistiricem bakalim ne gibi bir degisiklik olacak.

LEMFORDER veya SWAG tercih edicem buyuk ihtimal marka olarak. Rotil baslari kaliteli olsun bakalim ;)

94
Golf IV / Ynt: Onden gelen sesler ve sertlesme ile ilgili...
« : 26 Eylül 2014, 09:35:01 »
Benim bu gosterdigim ustaya 3 senedir gidiyorum. Adam VW AUDI BMW MERCEDES hep boyle araclarin on takimlari v.s turin bakimlari elektronik ve elektrik haric herseyle ilgileniyor. Bugune kadar gereksiz hicbirsey degistirtmedi.

Bakiyor bakiyor ne gerekliyse onu soyluyor ilginc adam. Halbuki sunu sunu degistirmek lazim dese tmm dicem daha fazla para kazanicak. Ama devamli musterisi oldugu icin zaman kaybetmek istemiyor.

Bu rot baslarinin sık degismesi gerek dedi melum buralari delik desik dedi.

95
Golf IV / Onden gelen sesler ve sertlesme ile ilgili...
« : 25 Eylül 2014, 15:16:39 »
Arkadaslar,

Bugunlerde hava sıcaklıkları dustu tabi yazlik lastikler yetersiz kalmaya basladi ve biraz aracta sertlesme soz konusu. Yani biraz bununla alakali oldugunu dusunursek bunun disinda ne vardir diye bugun bir servise gittim.

Araci kaldirdilar baktilar iste on tekerleklere v.s tasiyicilara z rotlari v.s herbirseye. Bir sıkıntı olmadigini sadece su asagida resimdeki parcalari sag-sol olarak degistirirsek iyi olur dedi. Sanırsam rot başları. Cabuk yipraniyor bunlarda dedi ozellikle cok cukurlarda ve bozuk yollarda kullanildiginda.

Sizden ricam bu parca tam olarak ne ise yariyor degistirdikten sonra ne gibi fark hissedebilirim ?

Sıkıntım ve sikayetlerim sunlar :

1- Arac biraz egimli kaldiginda yaptigim manevralarda aracin orta ve arka kismina dogru hafif gicirtilar geliyor.
2- On takimlardan biraz oncekinden daha fazla ses geliyor. Ozellikle su kaldirim tasli yollara girdigimda tıkır tıkır tıkır mekanik sesler geliyor onden.
3- Cukurlara sert girmesini zaten gectim amacim gelen tıkırtılari biraz kesmek.
4- Sanki eskiden o kadar direksiyon titremiyordu simdi daha fazla titresimleri hissediyorum yoldaki. Asfalttaki o ufak tırtıkları uzun yolda v.s daha fazla hisseder oldum. Direksiyondayken elim sanki onceden hic hissetmiyordum.

Belkide kisliklara gecince sorun kalmayacak ama yine de sormak istedim.



Tavsiyeleriniz nelerdir fuzuli masraf yapmadan degistirebilecegim birseyler var mi sice?

96
Golf IV / Ynt: Hız Sabitleyici
« : 19 Eylül 2014, 22:30:35 »
Rize ne guzel memleket tam yasanilacak yer ;) Olmeden insallah gezerim oralari da.

97
Golf IV / Ynt: Golfümü Sattım
« : 17 Eylül 2014, 15:33:18 »
Arabanin ederi o normalde tebrik ediyorum bende. Gayet normal vermis normal olmayan digerleri herkesi biraz dusunmeye davet ediyorum bu kadar eski araclari bu kadar sisirmemek lazim. Hersey herkes zamaninda guzel ;)

98
Arkadaslar, bilmedigimden soruyorum Tr`de bir 1.6 golfun veya 1.9tdi golf-passat bu araclarin yillik vergi sigorta v.s masraflari ne kadar ?

Sayfa: 1 ... 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 ... 31