İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Sesizlik

Sayfa: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 ... 13
71
Golf IV / Ynt: Ön Cam Değişimi
« : 07 Aralık 2011, 09:42:35 »
 


Bilmiyorduk öyle olduğunu  :-\ pert ttik gitti zaten.

Canın sağ olsun.Yeter ki insanın canına bişey gelmesin.Aracı pert etmenin nasıl bi duygu olduğunu çok iyi bilirim.2007 jetta bi perte bende var.Airbagin içindeki sodyum (Na) + potasyum nitrat (KNO3) gazının kokusunun nekadar iğrenç olduğunu çok iyi bilirim.Sanki hala burnunda.   :(

Tabi siğortacılar ile yaptığım kavgalarıda hiç unutmam.Sonuçta bu kavgalar sonucu bir sürü şey öğreniyorsun.Tecrübe edince insan daha çok şey öğreniyor.

72
Golf IV / Ynt: Ön Cam Değişimi
« : 06 Aralık 2011, 18:27:42 »
Bu konuda sıfır araç alırken sana söylüyorlar.Eğer su siğortayı yaptırırsanız ön cam orginal vermiyor diye söylüyorlar.Sende diğerini tercih ediyorsun tabiki.En yakın yetkili servisin anlaşmalı olduğu siğorta şirketi ile çalışmakta fayda var.Bu işte 3 ten 5 ten kaçacam derken sonu hüsran olabiliyor.O yüzden hassas konu.

73
Golf IV / Ynt: golf'umu satıp peugeot 307 alıcam
« : 06 Aralık 2011, 16:06:05 »
Parana yazıkkkkkk.Başka yorum yok.Hatta bu fazla bile bu marka için yorum bile yapmak istemem.Etrafımda kullanan var.Pişmanlık diz boyu.

Karar senin.

Bi özlü söz ile bitireyim.Ucuz mal alacak kadar zengin değilim veya ucuz etin suyu kara olur.


74
Golf IV / Ynt: Ön Cam Değişimi
« : 06 Aralık 2011, 15:49:14 »
Kaskonun yetkili servis ile anlaşması var ise değştiryorlar.Ama kasko yok ise orjinal ön cam için yetkli servis fiyatı 450 tl bilgin olsun.

Bi arkadaş taktı orjinal olmayan cam bi garip valla sanki mercek var camda gözlerim bi garip oluyor dışarıya bakınca.Saydığın markalar arasından olimpia bi nebze işi götürebilir.Benim eski mersoda takmıştım.Hızı göstermeyen olmasına dikkat et.




75
 

+ Bobinlere baktır. Benimde titretme yapıyordu. Özellikle yokuşda mesala kırmızı ışıkda beklerken. Bobinlerin bir tanesi çin malıymış hemen söktüm attım. 80-90 TL arası bir ücreti var sen bile takabilirsin. Hatta çöp tenekesine bile atmadım. sobada yaktım. İyice ayar oluyorum artık bu çin mallarına.



Serkan ilk kalkış anında böyle titreme gibi stop edecekmiş gibi sallıyor.Sende de aynısı oluyormuydu.?Onada baktırayayım.İnşallah 80-90 ile yırtarız.Hayırlısı bakalım.

76
Motor kulakları ısınmadan da sorun yapar
Ayrıca motoru devili kullanıp fanı açtırdıktan sonra da hararet ibresinin çok hareket etmemesi gerekiyor.
Bizim araçlarda 83-97 arası hep sabit 90 gösterir.
O nedenle eğer hararet ibresinin oynadığını görüyorsanız termostata baktırın öncelikle

Her şeyden önce de bir makinaya bağlatın ki hatalar görünsün.

Merhaba Koray ,

Koray özellikle devirli kullanıp fanı açtırdım bakalım devreye giriyormu diye.Hararet ibresi 90 noktasından yukarıya hiç çıkmadı.Tam tersine fan devreye girdiği için 90'dan aşağıya düşüyor.Yani görevini yapıyor.Çok ilginçtir ; bu sefer vurma silkelenme falan kalmıyor.Sonra sabit bi hız örneğin 70 km ile gidiyorum.Bi kaç dur kalk ibre gene 90'a geliyor.Başlıyor silkelemeye vurmaya ama bunu 2-3 sn arası yapıyor ve ilk kalkış anından sonra yola devam.Üst devirlerde ve 2-3-3-R hiç bişey yok.Anlamadım gitti.???

Aslında merak ettim şey.Benim bildiğim termostat ve fan ortak çalışır.Araba çok ısınınca devreye girer motoru rahatlatır.Bu nedenle termostat arızalı olsa  hararet ibresi 90 geçip araba hararet yapıp üst kapak contasını yakmaz mı? 90'ı hiç geçmeden fanı hem devreye sokup ibreyi aşağıya çekiyor.Yanlışsam düzelt lütfen çünkü bu motora biraz yabancıyım.Aracı alalı 1 sene bile olmadı.Daha önce 102 bg ve tsı 122 bg motor kullandım ama hep sıfırdı bu nedenle bu motorunda 102 bglik motor ile aynı karakteristik özellikte olduğunu tahmin ediyorum.Neyse bi baklım Koray biraz canımı sıktı ama bakalım inşallah önemli bişey yoktur kardeşim.Mk4 aşkı bu kolay kolay vaz geçilmiyor. ;)



77
araçta lpg yoktu değilmi?

Günaydın ,

Samet kardeş araç benzinli.Bi de aklıma motor kulaklarıda geldi.Aslında ilk aklıma gelen ama bakacaz.Dedim gibi şimdilik bi dursun bakalım garajda bekletiyorum .Ama hafta sonu sanayiye gidecem.Hani önden sanayiye gitmeden bilgisi olan otomatik kullanıcıları ile paylaşayım dedim.Belki bilen vardır diye.

Ama pek çıkmadı.Neyse bunada şükür.Tekrar ilgin alakan için teşekkür ettim kardeşim.Sorunu çözünce bilgilendirme yapacağım inşallah.

İyi çalışmalar.


78
Samet kardeş bilgilendirme için teşekkür ettim..Bi baktırıcam şimdilik garajda yatırıyorum.Termostat banada mantıklı geliyor ama arızalı olsa hiç devreye girmeyip fanı devreye sokmaz diyede düşünmüyo değilim.Ateşleme boboninede bi baktıyarım bakalım.İnşallah büyük bişey yoktur.Birden bire olan bişey akresif kullanmıyorumda ama neden bunu yaptı anlamadım.Öğrenecez bakalım.110 KM bakımda herşey değişti.Tiger set halinde devir daim bujiler hepsi yetkil serviste yapıldı.Ama bu sorun ile ilk defa karşılaşıyorum.Bakalım ne çıkacak.


79
Golf IV / Ynt: Vw golf 4 Direksiyon sorunu ...
« : 05 Aralık 2011, 09:44:03 »
Eğer direksiyon ağırlaşıyor ve tam tur çevirirken veya arada sırada sertleşip sonra yumuşuyorsa.Direksiyon basınç hortumu.
Kaçak var demektir.Hortumda çatlak olabilir.Bu bile serleşme yaratabiliyor.Dİreksiyon pompasıda ayrı bi etmem tabi.

Bi de iç aks körüklerini test etmek istersen yapman gereken şey boş bi araziye gidip direksiyonu tam tur çevirip başla dönmeye 3 veya 4 turdan sonra vurma sesi geliyorsa iç aks körükleri bitmiş demektir.Sonrasında örneğin sola dönüş yapıyorsun birden ani direksiyon hareketi yap sağa doğru eğer araçtan vurma sesi geliyorsa dış aks bitik demektir.Vw yetkili servis ustası ile yapılan test sürüşleri esnasında öğrenilen bikaç tatik bu.Geçmiş olsun.

80
Golf IV / Ben işin içinden çıkamadım.Acil yardım lütfen.
« : 04 Aralık 2011, 01:07:38 »
Arkadaşlar ,

Yardımıza ihityacım var.

Araç : 2000 model Golf 4 Otomatik Comfortline Benzinli

Benim sorunun şu araç ilk çalışma anından sonra hararet ibresi 90 dereceye gelene kadar her şey normal.Fakat motor ısınıp hararet ibresi 90 dereceyi gösterdiği anda araç kafayı yiyiyo.Düzlük veya yokuşlarda dik yokuşlarda daha fena ilk kalkış anında araç zıngır zıngır stop edecekmiş gibi sallanıyor sonra kesip yoluna devam ediyor.Araç otomatik olduğu için zaten hemen kalkması gerekiyor.

Bu arada bunu bütün D 1 2 3. viteslerin hepsinde yapıyor.R de bişey yok.

Biraz deviri artırıp motoru dahada ısınmasını sağlayıp fanı açtırıyorum.Hararet ibresi 90 nın altına düşünce bu sefer yapmıyor.Sonra yavaş kullanıyorum.
Hararet ibresi 90 çıkıyor.Optimal değer.Gene başlıyor.Sizce bu sorun ne demek oluyor.Neyi ifade ediyor.

Ne bi motor arızası var kadranda nede başka bişey rolanti ayarı tıkır tıkır bu şimdi ne demek. ?

Yardımlarınızı bekliyorum.


81
Golf IV / Ynt: Sunroof montajı.
« : 01 Aralık 2011, 10:43:13 »
Sunroof güzel.Sunroof lu bi arabamda oldu.Sunroof bakım istiyor.Başımdan geçen bi olay anlatayım.Eski aracımda markasını boşver.
Sunroof kanallar tıkanmış.Haberim yok tabi.Bende yıkamacıya götürdüm.Adam güzelce ne tazyikli su ile yıkadı.Buraya kadar herşey normal.

Kurulama parkuruna alındı araç.Aradan 5 dk geçti geçmedi.Eleman geldi.Abi senin aracı su basmış.Yazın ortasında ne su baskını diyip bi gitim yanına.Hakkaten aracın koltuk göğüs falan ıslanmış.Camlar kapalı falan demeye kalmadan pıt bi damla düştü tavandan sunroof tavam kısmı damla damla su atıyor aşağıya.Sonuç sunroof güzel ama ilgi istiyor sevgi istiyor.Fazla suyu yiyip bakmazsan suyu sana geri gönderiyor. :D
Benden tavsiye ben yazın komple boya veya belden aşağı boya girmeyi düşünüyorum.
Araç boyanmadan önceki halinin fotolarını çekip.Satarken bak kardeşim önceki hali araç bu durumdaydı.Bu nedenle sırf zevkine boyattım diyip satma imkanı daha yüksek bence.Karar senin.

82
ya yapmayın böyle cumartesi simota hava filtresi taktıracakdım  :o

şuanda zaten havalar soğuk 2 ay kullansam bi zararı olurmu ekstra biyere uzatmadan taktırsam hava filtresini??

ama ben yaklaşık 2 taş çatlasın 3 ay kullanacağım hava filtresini daha fazla kullanırsam benzin parasından iflas ederim zaten  :D (araçda lpg yok  ;) )


Benim araçta benzinli.Pompacı ile arabalık derecemizi gün geçtikce artırıyoruz.Açık hava filtreden sonra sanırım berarber içmeye bile gidebiliriz.  :D

83
@Sesizlik
NE demek her zaman yardımcı olurum.
İstanbul'da nerdesin?
İStersen araç üstünden de tartışırız.

@Koray ,

Özelden msj attım.Kardeşim.İnşallah  uygun bi zamanda buluşalım tabi.  :tamamdir



84
Ok ben anladım zaten bi görsel olarak inceleyim üzerinden geçeriz inşallah.Sorun yok.Bu arada aracınıda kıskanmıyor değilim.  ;)
Ama ben nazara çok inanırım.O yüzden açık bişekilde burdan forum herkes duysun.
En kocamanından Koray kadeşimin arabasına Maşallah Maşallah.Allah nazardan saklasın.Kardeşim.

Güle güle bin.  :)

Sayfa: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 ... 13