İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Sesizlik

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 ... 13
43
Golf VI / Ynt: Yeni araca neler yaptırılmalı
« : 29 Şubat 2012, 11:42:40 »
Ben istediğim özellikte ve renkteki aracımı 5 gün içinde aldım ,hiç 3-4 ay beklemedim,bursa doğuştan aldım aynı şekilde 2010 polo'muda bir haftada generalden aldım ikiside şans olamaz heralde araştıracaksın hakkaridede olsa gidip alacaksın arkadaş ...

Araçların renkleri ne ? Aracın üzerindeki boya opak mı , metalik mi? Donanım bile bu sürenin uzamasında etken.
Mesala Türkiye'ye  highline donanımlı araç 5 tane geliyorsa.Comfortline donanımlı 20 tane geliyor.Trend dahada fazla.
Ayrıca acelem olmadığı için ben beklemeyi tercih ettim.Sonuçta başka bi aracım daha olduğu için problem değildi.Ama Hakkari biraz uzak be.  :)

44
Golf VI / Ynt: Hangi Motor Seçeneği ???
« : 29 Şubat 2012, 11:21:49 »
hayırlı olsun o zaman :)

Çok teşekkür ederim.Darısı herkesin başına.Bu arada ilk tebrik sizden oldu.  :) Tekrar teşekkürler.

45
Soru: Siz gerçekten VW gibi dünyanın 2. büyük otomobil üreticisinin deneme aşaması tamamlanmamış,AR-GE'si bitmemiş bir şanzımanı araçlarında kullanıp bunu bütün dünyaya satabileceğinizi düşünebiliyor musunuz?  Eğer böyle bir durum söz konusu olsaydı açılacak davalarla VW'nin marka imajının ne kadar zarar göreceğini ve ne kadar maddi kayıp yaşayacağını düşününüz. Dünya lideri olmayı planlayan bir şirket böyle bir risk alır mıydı? Ayrıca aynı şanzuman AUDI'de de kullanılıyor,böyle bir risk Alman düşünce tarzına çok ters değil mi?

Çevremde DSG kullanan pek çok arkadaşım var ve ben henüz hiçbirinin şikayetçi olduğunu duymadım :)


Bende çevremde  2  arkadaşımın mahkemelik olduğunu söylesem siz nedersiniz.İnternette de azımsanmıyacak ölçülerde mahkemelik durumlar söz konusu.

Hadi onu geçtim.Ben sizin bana sormuş olduğunuz soruyu VW yetkililerine sordum.

Bana verilen cevap: Evet Türkiye’ye  50 tane dsg geldi ise bunlardan 6 tanesinde sorun çıktı.Zaten diğer otomobil markalarında da şu oluyor bu oluyor.Arabalar zaten 2 yıl garantili biraz daha para verir 2 yıl daha uzatırsın garantiyi sorun kalmaz demek sizin yukarıda bahsetmiş olduğunuz dünya birinciliğine oynayan markanın hangi satış parametresinin veya hedefinin içinde bu cümleler yer alır lütfen bana bunu söyleyin.Yada bu cümleler sonrası marka değeri için sizde nasıl bir güven duygusu ortaya çıkar.?

Ben sizin dsg şanzımanınızda sorun var diyince neden satış temsilcisi duraksıyor.Neden utana sıkıla cevap veriyor.Oda biliyor bi problem var.Neden vw firması 2012 yılında dsg şanzıman için yeni bir ar-ge çalışması düzenledi revize etme gereği duydu.Yeni bir yazılım neden geliştirdi.Demek ki bir eksik var ; şikayet var ki aynı şanzıman sistemene ilaveler  yapıldı.Yeni araçlarda bunu kullanıcam dedi.Neden ?
Bunlarıda değerlendirmek gerek bence.

Bu  50-6 oranları Aysberg ‘in görünen yüzü daha piyasaya çıkmamış ; internete yayınlanmamış belki de nice sorunlu araç var.Bende bu 50-6 hata diliminde yer almamak için kendimi riske atmamak için aracımın siparişini manuel  verdim.Herkesin kişisel zevki.Kimisi riski sever ; kimisi sevmez.Herkesin kararına saygı duymak lazım.Ama bişey alırkende biraz araştırmak lazım.
Alıntı

46
Aracınız hayırlı olsun.Güzel günlerde kullanmayı nasip etsin.Kazasız belasız.

Ben yukarıda belirtmiş olduğum yazıları kullanıcıları soğutmak veya VW marka değerine zarar vermek amacı ile yazmadım.Ayrıca otomotiv sektöründe çalışan biride değilim.Bunun kesinlikle yanlış anlaşılmasını istemem.

Zaten VW markasına güvenmesem fotorafımın altında yer alan otomobil bölümünde yazan aracı sipariş etmezdim.Bunu açıkca belirtmek isterim.

Benim amacım erken uyarı sistemi oluşturmak.Dsg şanzıman son teknoloji ve kullandığım için bende çok seviyorum ama bu sefer VW marka ve prestij değerine yakışanı yapmadı veya yapamadı.15 seneden beri otomatik vites kullanan biri olarak benim gibi bir sürü müşteriyi kaybedecekler.Çünkü gerçekten bizler VW markasını seçerken belli bir seviyenin ve kalitenin peşinde koşan insanlarız.Bunun sonucu olarak beklentilerimizinde yüksek olması çok ama çok normal.Umarım en kısa sürede bu yazdıklarımızı unutturacak yeni bir sistem ile karşımıza çıkarlar.

Aracınız tekrar hayırlı olsun.Güzel günlerde kullanmanız dileğimle.

Sevgiler.

47
Golf VI / Ynt: Hangi Motor Seçeneği ???
« : 27 Şubat 2012, 14:47:36 »
Yorumlarınız için teşekkür ederim.Yanlız arkadaşlar biraz geç kaldınız.

1.4 TSI 122 hp Jetta Highline Manuel aracımın siparişini verdim.Allahın izni ile 20 Nisan’da teslim edilecek.
Dsg şanzımana yabancı değilim.2009 yılında dsg şanzımanlı bir jetta daha kullanmış ve satmıştım.

Geçenlerde test sürüşü yaptım.Yanlız eski dsg ile yenisini kıyaslayınca biraz hayal kırıklığına uğradım.Yeni dsg ilk kalkış anında elektronik gaz sistemi ile beraber en az 1,5 sn kalkışlarda geç tepki vermesi beni çok üzdü.Vites geçişleri  harika ama titreme sorunu 2012 revize edilmiş dsg şanzımanlar da üzülerek söylüyorum devam ediyor.Üstelik test aracı daha  4.000 kmde iken.
Bütün bunlara ek birde internete dolaşan yazılar birleşince manuel şanzımana karar verdim.Şanzıman konusu biraz bende hasas çünkü MK4 Golf aracımı 2,5 ay önce şanzıman arızası nedeni ile sattım.Hemde hiç istemediğim halde.

160 HP motora gelince; bende çok  istedim.Jetta’yı bu şekilde sipariş geçin dedim.160 HP gelsin dedim.Doğuş otomotiv izin vermiyor dediler.Mecburen 122 hp kullanıcaz.

Neden Golf değilde Jetta derseniz. ?
Golf 2013 yılının başında kasa değiştiriyor.Ama jetta için vw  en az 3- 4 yıl bu kasaya dokunmayacak.Çünkü 2011 yılında yeni çıktı.Aralarda ufak tefek makyajlamalar yapsada kasa değişmiş olmayacak.Bu nedenle yeni Jetta yeni tercihimdir.

Tüm yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Sevgiler.


48
Golf VI / Ynt: golfmü? yeni astramı?
« : 22 Şubat 2012, 18:05:41 »
Bir kez daha söylüyorum.Bir VW aracı lütfen bi başka vw ile kıyaslayın.Vw Piyasada içine sinerek binebileceğin ender markalardan biridir.

1999 model şanzıman arızalı mk4 golf aracımı 2,5 ay önce  dikkatinizi çekerim arızalı şekilde alıcısıda söylememe rağmen 16 bin TL'ye sattım.Alan yaptırdı.Şuan biniyor.

Markanın yıllara bağlı değer kaybını göz önünde bulundurmak lazım.Merso,bmw,audi, vw değerini yitirse bile seviye bellidir.

Ama opel 2 yıl sonra yüzde binnem kaç değer düşüklüğü sonra verdiğin paraya offlanıp vahhhlanmayasın.Bütün bunların yanına birde VW'de kullanılan kaliteli malzeme ve işçiliği koyunca zaten mantık doğru cevabı sana söylüyor.Karar genede senindir.

49
Karşılaştırmalar / Ynt: VW Jetta versus Peugeot 407
« : 17 Şubat 2012, 17:35:44 »
2006 yılından bu yana 2 kez jetta  alıp sattım.Şimdi bi yenisi  için sipariş açtırdım ; sırada bekliyorum.3.kez buluşucaz.Ha bu arada bu süre zarfında mk4 kasa Golf’ümde oldu.

Golf bir efsane ama Jettada artık orta sınıf aile babaları için artık bi efsane olma yolunda 2011 yeni kasası ile bir adım daha atıyor.Eskiden önü golf arkası passat diyorlardı.Şimdi aynı yorumu yapamıyorlar .Çünkü bu sefer jetta gerçekten kendine özgün bi tasarım ile yollara yeni yüzü ile çıkıyor.Hem spor hemde klasik takılmayı sevenler için bence ayrı bi güzel olmuş.

Tabiki herkezin zevki ayrı ama ben eski kasayı kullanan biri olarak bu sefer Jetta olmuş diyorum. :tamamdir

Kıyaslama konusuna gelince bana göre bi VW’ni ancak başka bi VW ile kıyaslamak gerek.

50
Golf IV / Ynt: Enteresan
« : 17 Şubat 2012, 15:29:17 »
Benim eski Golf'te bi kaç elektrik ile işim oldu ama bu olay biraz farklı.??? Bence elektrik hatında bi kaçak var.Buda akünün şarjını etkiliyor.Kendini şarj edememesi sonucu bu da gidip gelmesine sebep.
Bazen bi kablo bile verimsiz anlamsız uyarılar için yerlii olabiliyor.

Senin biraz güldürmek adına senin araba bence transformers. :)  :p  Yakında sana kendini göstrecek. :D



Beni en çok korkutan 80 km ile giderken stop etti demen.Biran önce baktır derim.Malum fren sistemi havalı sistem stop ettimi Allah muhafaza  virajda olsan ani fren yapman gerekse hava yoksa içerde pedal taş gibi olacak.Aman dikkat.

Geçmiş olsun.


51
Golf VI / Ynt: Yeni araça neler yaptırılmalı
« : 17 Şubat 2012, 09:44:18 »
kardeş hayırlı olsun.
tekrar uyarmak istiyorum sizi yanlış anlamaz iseniz.lpg taktıracak iseniz iyi araştır.
40.000 tl arabadan 2.000 tl esirgenmez.teleflex veya prins markalarını iyi inceleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız.
benim size bazı sorularım olacak cevap verir iseniz sevinirim.(bende 0 düşünüyorum ileride)
siz golf 1.6 sr motor aldınız. düz vites yanlış hatırlamıyor isem.
1-kaç tl maloldu ? fiyat araç teslimindemi netleşiyor? ilk şipariş fiyatı değişmiyormu?
2-metalik farkı ? veya ekstra ek fark oldumu ?
3- şipariş verdikden kaç gün sonra teslim alabiliyorsunuz araç ı ?



Ben senin sorularını cevaplandıyayım.
Bende geçen hafta sıfır jetta siparişi verdim.Hatta yarın adını koymak adına ön kapora vericem.

1)Maliyetini Murat Bey söyler.

Öncelikle internete görmüş olduğunuz fiyatlardan araç almak isterseniz alıcanız bayinin elinde yani stoklarında hangi sınıf ve renkte araç varsa onu tercih ediyorsunuz.Hemen teslim edip o anki şartlar neyse aracı teslim ediyorlar.

Eğer benim gibi özel bi sipariş verir isen araçlar yurtdışından ithal edildiği için ve EUR kuruna bağlı olduğu için aracın teslim edileceği gün kur kaçsa ondan fatura edilip sana teslim ediliyor.

2)Metalik renk için fark ödeniyor.Bununda internet sitesinde baz fiyatları var.Yanlız bu fiyata birde ötv bindiriyorlar.Örneğin 1.150,00 TL ise + ötv = 1.500,00 TL oluyor.(Bu rakamlar farazi rakamlar yetkili satıcılar daha net bilgi verir.)Bu rakamıda arabanın baz fiyatına ilave ediyorlar.

3)Gelelim aracın teslim süresi yukarıda dedim gibi gitmiş olduğunuz bayinin elinde o günün koşullarında hangi sınıf ve renkte araç varsa
onu size teslim ederler.
Ama yok kardeşim benim yaptığım gibi ben metalik renk istiyorum.Rengi şu.Sınıfı highline olsun dersen.Bana verilen süre 4 ay.Golfler içinde sormuştum ortalama gene bu sürelerde teslim ediyorlar.

Sipariş aşaması nasıl geşiyor.Bayiye gidiyorsunuz .İstemiş olduğunuz aracı siparişini açtırıyorsunuz.Bayi siparişi sisteme giriyor.Doğuşun bayilere vermiş olduğu kotalar var.Sizin siparişiniz ilk önce doğuş tarafından onaylanıyor.Sonra yurt dışına sonra yapım aşamasına başlanıyor.4 ay sonrada minimum 3 ay dendi size teslim.:)

Umarım bu bilgiler işine yarar.Maliyet konusunda Murat Bey sizi bilgilendirsin.


52
Jetta VI / Ynt: Yardım Lütfen
« : 09 Şubat 2012, 12:03:58 »
http://www.vwtr.net/forum/sohbet/forum-kurallari-hakkinda-t338.0.html

Öncelikle ben tahmin ettiğin gibi yeni üyelerden değilim.Dikkat edersen kayıt tarihim 2010 yılı.
İlk defa forum siteside kullanmıyorum.Ayrıca benimde senin gibi mk4 golf aracım vardı.Golf 4 kısmından birçok kişi ile özel msj haricinde konu başlığı ve yorumlarım ilede dostluk kazandığım ve yardım aldığım özel hayatımdada görüştüğüm birçok kişide oldu.Ayrıca “yardım lütfen” başlıklı bir sürü konu gördüm.Bu tür konu başlıklarını ilk defa ben yazmıyorum.O zaman hepsine bu uyarıda bulunmak gerek.Hatta benzer konu başlıklarını silin gitsin.

Madem kuralları hatırlatmışsınız.Zaten gerekli ilgi görmeyen bu konuyu başlığı ile beraber silin gitsin.

Benim için forum sitesinin anlamı  insanların beşiri sermaya ve tecrübelerini paylaşabildikleri özel bi alanı ifade eder.Kurallara uyulmasın demiyorum.Ama içinde boğulacağımız bi kural havuzundada pek yüzmek benim için geçerli değil.

İsteyen cevaplar istemeyen cevaplamaz.Bu saatten sonra konu başlığı silinse bile umrumda olmaz.Gene söylüyorum bilgi paylaşımı olmadıkca bu bölüm gelişemez.

53
Jetta VI / Ynt: Yardım Lütfen
« : 09 Şubat 2012, 09:16:48 »
Ya 36 kişi okumuş biride yorum yapmamış.Emininki kullanıcılarda mutlaka bu konuyu okumuşlardır.Demek ki okuyup geçmek adet olmuş.

İnsan okuduktan sonra kardeşim bence kötü, bence iyi bence şurası kötü, bence şurası eksik diye iyi veya kötü bişey yazar tecrübelerini paylaşır.Alacak veya almış olan kullanıcılarada yol gösterir.Neyse dikkate almayaları bizde dikkate almayız.Ondan sonra jetta bölümü gelişmedi gelişmez tabi paylaşım olmazsa hiç bişey olmaz.Yazık.

54
Jetta VI / Ynt: Yardım Lütfen
« : 07 Şubat 2012, 12:34:57 »
Bide Arkadaşlar renk olarak sizce hangisi alınmalı ?????


55
Jetta VI / Yardım Lütfen
« : 07 Şubat 2012, 10:47:57 »
Merhaba Arkadaşlar ,

Sipariş aşamasıda olduğum şu günlerde sizlerden genel bi bilgi almak istiyorum.2012 yenilen jetta hakkında yazılı kaynaklar ve internet ortamındaki genel video sunumlarını inceledim.

Ancak kullanıcıların yorumları benim için çok daha önemli.Sonuçta birebir görsel açıdan fiziki olarak araca sahip bir kişi gerçel yorum bakımından esas referans olacağı düşüncesindeyim.

Şuan için aşağıdaki iki araç arasında gidip geliyorum.Lakin fiyat farkının ve özellik bakımından jettanın tatminkar oluşu benim tercihimi jettaya döndürüyor.Bu noktada sizin fikirlerinize ihityacım var.

İlk Araç : 2012 Passat 1.4 TSI 122 HP Comfortline Manuel

İkinci Araç : 2012 Jetta 1.4 TSI 122 Hp Highline Manuel

Özellik bakımından jetta Navigasyon sistemi ile Passat’ın önüne geçiyor.Tabiki Passat’a farklı özellikler var ama benim için çokda kullanacağım özellikler değil.O nedenle farklı kişilerinde değerlendirme yorumlarını almak istedim.

Bu arada bu benim ilk jettan değil.Bu aracı alırsam 3. kez jetta almış olacağım.Ama sizin yorumlarınız gerçekten önemli .Bu hafta Cumartesi günü yani  11.02.2012 tarihinde sipariş vereceğim.

1)2006 Jetta  1.6 102 hp Midline Tiptronik (2009 Kaza sonucu pert)
2)2009 Jetta 1.4 122 Hp Tour Paket Dsg
3)2000 Golf Mk4 1.6 102 Hp Comfortline 1 Ay önce sattım.
4)Olursa 2012 Jetta veya Passat ..... ???????


56
Merhaba Arkadaşlar ,

Sipariş aşamasıda olduğum şu günlerde sizlerden genel bi bilgi almak istiyorum.2012 yenilen jetta hakkında yazılı kaynaklar ve internet ortamındaki genel video sunumlarını inceledim.

Ancak kullanıcıların yorumları benim için çok daha önemli.Sonuçta birebir görsel açıdan fiziki olarak araca sahip bir kişi gerçel yorum bakımından esas referans olacağı düşüncesindeyim.

Şuan için aşağıdaki iki araç arasında gidip geliyorum.Lakin fiyat farkının ve özellik bakımından jettanın tatminkar oluşu benim tercihimi jettaya döndürüyor.Bu noktada sizin fikirlerinize ihityacım var.

İlk Araç : 2012 Passat 1.4 TSI 122 HP Comfortline Manuel

İkinci Araç : 2012 Jetta 1.4 TSI 122 Hp Highline Manuel

Özellik bakımından jetta Navigasyon sistemi ile Passat’ın önüne geçiyor.Tabiki Passat’a farklı özellikler var ama benim için çokda kullanacağım özellikler değil.O nedenle farklı kişilerinde değerlendirme yorumlarını almak istedim.

Bu arada bu benim ilk jettan değil.Bu aracı alırsam 3. kez jetta almış olacağım.Ama sizin yorumlarınız gerçekten önemli .Bu hafta Cumartesi günü yani  11.02.2012 tarihinde sipariş vereceğim.

1)2006 Jetta  1.6 102 Hp Midline Tiptronik (2009 Kaza sonucu pert)
2)2009 Jetta 1.4 122 Hp Tour Paket Dsg
3)2000 Golf Mk4 1.6 102 Hp Comfortline 1 Ay önce sattım.
4)Olursa 2012 Jetta veya Passat ..... ???????


Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 ... 13