İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - MURAT0154

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 9
29
Golf V / Ynt: Hasar kaydı olan bir araba
« : 30 Kasım 2011, 18:10:45 »
ARKADAŞLAR BİR YRDIMDA BANA
 yeni konu açtım gerçi ama buradand bir yardım isteyeyim dedim. benım arabam 2005 1.6 golf. arbayı 1 hafta önce aldım. alırken de her türlü sorguyu yaptırdım. ( şase no plaka no ) arabayı güvenilir boya kaporta motor ustalarına tek tek gösterttim. hepsi de hiç bir sıkıntı olmadığını söyleyip tavsiye ettiler. fakat bu gün araca kasko yaptırmak için gittim aracın pert olduğunu söylediler. aldığım adamı aradım adam kaskodn para almak için bir iş çevirip arabayı pert e çıkarmışlar dedi. arabada inanın hiç bir değişen parça motorda en ufak bir sorun yok. sorgularını tekrar yaptırdım. sadece 2006 altıda 1 adet hasar gözüküyor. pert kaydı çıkmıyor. ne yapacağımı bilemedin lütfen bir akıl verin
 ???
geçmiş olsun keşke önceden sorsaymışsın ama iş işten geçmiş alınış olan malın kötüsü olmaz.

30
Bora / Ynt: merkezi kilit
« : 28 Kasım 2011, 18:45:17 »
TEŞEKKÜR EDERİM HOCAM.OLASILIKLAR ARASINDA DEDİĞİNİZ GİBİ O DAHA YÜKSEK.SPREY TÜRÜ TEMİZLİK İLE SIKSAM ACABA ELEKTRONİK AKSAMDA SORUN YARATIRMI ACABA.
ben daha önce sprey denedim düzeldi. deneyen dirçok arkadas var daha sorun verdiğin duymadım o yüzden elektronik bir arıza vereceğini zannetmiyorum. ayrıca kilitleme yapmamasından daha önemli bir arıza verme ihtimali yok:)

31
Bora / Ynt: ekranda kar işareti yanıp sönüyo ve tekleme...
« : 27 Kasım 2011, 18:43:01 »
ha bu arada araç hareket halindeyken kendi kendine dörtlüleri bi kere yaktı sonra durdu bn o an ekrana bakıo olmasam göremezdim ama göstergelere bakıodum dörtlüleri yaktı sadece bi kere neden oldu acaba bilgisi olan var mı ?
dörtlüler ile kar tanesinin ağlantısı yoktur. hava sıcaklığı 4 derece ve altına düştüğünde dış ortamda ve yolda buzlanma olabileceğinden dolayı kar tanesi çıkar ve ikaz anlamıda olup herhangi bir arızayı göstermez...

32
Bora / Ynt: merkezi kilit
« : 27 Kasım 2011, 18:40:35 »
arkadaşlar merhaba.
2004 pasific aracım bende olduğu gibi benden öncede çok temiz bakımlı bugüne kadar da hiç tık demedi çok şükür. aracımın sağ arka kapısı çok nadirende olsa kumandadan kapattığım zaman kapanmadı ikinci basışta kapandı.bu konuda bilgisi olan varsa yada başına gelen varsa yazarsa sevinirim.pil zayıflığımı diye ilk aklıma geldi ama neden sadece sağ arka kapı olsun diye düşündüm.diğer aklıma gelen ise temas problemimi acaba. görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
kapanmayan kapının kilidinde sorun olabilir. kirlenmiş olsa bile sıkışacağından dolayı aradabir kapanmayabilir. kumanda her kapıya ayrı ayrı sinyal vermez sinyali aldıysa kumandanın işi bitmiştir o yüzden kumanda veya pil sorunu değildir.

33
Passat / Ynt: Çok Fazla Yakmaya Başladı :(
« : 27 Kasım 2011, 18:36:57 »
geçen memleketten gelirken araba yolda kaldı. çektirdik fln. egzos tıkalıymış.o yüzden kalmış yolda. sorunu  katalitik konvertoru boşaltarak hallettiler. aracın bujileri yağı hava filtresi fln hepsini yeni değiştirdm. aracım zaten sakin kullanımda şehir içi 30 krş yakıodu hiç basmaya gelmiyodu. ama şmdi bakımlarını yapmama rağmen 120 tl lik gazla 250 km yaptı. çok daha fazla yakıyo yani. arabadan soğudum. gerçi katalizör boşaldıktan sonra çekişi arttı. o yüzden bi iki defa yüklenerek kullandım ama max 15 km öyle kullandım. sorun ne olablir? ne tavsiye edersiniz. 2500 deviri geçmiyorum sakin kullanımda.


sorunu zaten kendin yazmışsın.
katalitik konvertörün olmayışı. aracınızın tüm sistemi fabrika çıkışı üzerinde bulunan donanımlara göre ayarlanmıştır. herhangi birinini omayışı düzeni bozar ve yakıtı arttırır...

34
Golf IV / Ynt: KAZA YAPTIM...
« : 27 Kasım 2011, 18:16:27 »
çamurluğu değiştirmeni tavsiye etmem golf bu darbe ile şasesini eğecek bir araç olsaydı efsane olmazdı aracında önemli birşey varmış gibi görünmüyor. değişeceğin parçaları(davlumbaz,stop vs orjinalleri ile değişirsen ve jantta sorun yoksa hiçbirşey olmaz jant ta piyasada çıkması olan bir parça, eğer hasarı fazla ise çıkmasını da bulabilirsin...

35
Golf V / Ynt: İÇ TEMİZLİK
« : 27 Kasım 2011, 11:21:25 »
kosla actionu alıuorsun kardeş, biraz suya katıyorsun ve bezle girişiyorsun tavana:))
konsol içinde foto görmek lazım
araç tavanına kesinlikle kosla gibi temizlik ürünleriyle girme. Vw gurubu araçların tavan döşemesi altta sünger olduğundan hemen sarkar.
tavana her ne ile müdahale ederseniz edin. sarkma ihtimali yüksektir %80 bence ya hiç müdahake etmeyin ya da (sarkma riski ve tekrar döşeme yaptırma ihtimalinin göze alarak profesyonel ürünler ile yapın. tavsiye sonax ta detaylı kuaför... sarkarsa da kendiler düşünsün:)))

36
Golf V / Ynt: Hasar kaydı olan bir araba
« : 27 Kasım 2011, 11:17:11 »
Benim ayrıca sormak istediğim bir konu var kazalı aracın pert olması için sigortalı veya kaskolu olması lazım ama diyelim ki çok büyük bir hasar aldı fakat kaskosu yok o zaman sanayide belki sigortanın çıkartacağı masrafın yarısına arabasını yaptırabiliyor ve araç pert olmuyor bildiğim kadarıyla. Bir de bir arkadaşım önden ufak bi kaza yapmıştı emniyet kemeri bağlı olmadığı için airbagler açılmamış ama kemer bağlı olsa ve airbag ler açılsaydı dünyanın masrafı çıkacaktı. Şimdi acaba emniyet kemeri takmak mı lazım takmamak mı? takınca kendimi güvende hissediyorum ama aracım kaskolu bile olsa küçücük bi kazada siciline işlenecek arabanın içimdeki ses sen gel takma diyor kemerleri aslında ne kadar zor bir durum :)
evet airbag pahalı ama telafisi varama kaza anında sana birşey olursa emin ol yedek parçanı bulmak çok daha zor olacaktır. ebnce artık araçta sunroof olmasın ilerde su alır hava yastığı fazla olmasın açılırsa çok masraf çıkar, fazla donanımı olmasın arıza verir gibi düşüncelerden kurtulmamız gerekiyor.

37
Golf V / Ynt: Lpg İle Güncel Yakıt Değeriniz Nedir?
« : 27 Kasım 2011, 11:10:06 »
eğer simidi ruhsata işletirsen hemen bana pm at  burda simt kabul etmiyorlar golflere, bende normal tektırdım   sen nerde işlettiysen oraya gelirim  ben hala işletmedim  :))
eğer işletilmediği kulaktan dolma bilgi ise önce muayene istasyonu ile görüş. ben golf aracıma taktırdım ve işlettim daha önce bana da işletemezsin dediler mayene istasyonunda öğrendiğim ise. sonradan değişiklik yapılarak takıloanları işlemiyorlar kit ile tank uyumluysa sorun yok. Broadway, toros gibi araçlarda yedek lastik dik durduğundan simit takabilmek için orjinal benzn deposunun söküp ywerine daha küçük bür depo ve yanına simit lpg tankı koyuyorlar bu durumda işletemiyorsun.

38
dediğiniz tabiki doğru ama bakımını full yapılmış bir triptronik passat bulmak kolaymı ? kesin bi sıkıntı çıkaracağına eminim 2005 golf te şanzıman beyni bozulmuştu baya masraf oldu viteslerde vuruyodu . tabi karar sizin otomatik :D oyuncak gibi konfor arayan bayanlar için bence.(tabi ki herkesin görüşü farklıdır.bence böyle.:)
2005 golf ile 200 passat otomatik şanzımanı tamamen farklıdır. 2004 yılından sonra çıkan otomatikler pek sağlıklı olmasa da öncekiler iyidir. ayrıca eski otomatik yeni manuel kullanıcsı olarak otomatiğin keyfi hiçbir şeye değişlmez bence.

39
Golf IV / Ynt: HEDEFLERİME ADIM ADIM...
« : 22 Kasım 2011, 20:09:29 »
emni
app plaka serbest dıye bılıyorm artk emnıyet muhuru kalktı gıbı olması lazm
yet artık mühür vurmuyor ama şöförler odasının mühürü lazım onun için de emniyetten yazı gerekiyor...

40
Bora / Ynt: egzozdan çiğ benzin atıyo..
« : 17 Kasım 2011, 23:25:06 »
ses değişimi çok yok ama çalışmada düzensizlik mevcut tekleyerek çalışıyomuş gibi bi hisse kapılıyorum. ayrıca kalkışta da bi çekişten düşme söz konusu gaza daha fazla basman gerekiyo sanki pır pır ediyo o anda da bn gaza az daha basıyorum ama böyle şikayetlerim vardı acaba bununla alakalı olabilirmi yani bu sorunla bi ilgisi mi var acaba ?
ateşleme bobininde, bujilerde veya egsoz sisteminde(bu düşük bir ihtimal)  sorun olabilir. yakıtıtnı da yüksek oranda arttırır. bilgisayara bağlanınca sorun ortaya çıkacaktır, hangi gözde yakıt fazlalığı veriyorsa o silindirdeki ateşleme sistemi sorunludur.

41
Bora / Ynt: egzozdan çiğ benzin atıyo..
« : 17 Kasım 2011, 23:02:06 »
aşağı yukarı 10 yaşında bir aracın egzoz sisteminin tamamen sağlam olduğu kanısına nasıl vardınız?

sırf egzozdan su atma olayına mütakip bir aracın egzoz sisteminde 2-3 sene içinde ufak tefek çürümeler başlar, kaale alınmayacak kadar olsa da...

ses falan demişsiniz de patak değil çürük eksozdan bahsediyoruz burada
ilk olarak 10 yıllık aracın egsoz sisteminin bugüne kadar değişmemiş olduğunun nereden anladınız.
ikincisi diyelim ki değişmemiş hatta tam sizin dediğiniz gibi çürümüş olsa bile ses çıkarır(aracın sesi daha fazla ve boğuk çıkar) ve aracın düzensz çalışmasını sağlar ayrıca çekişten düşürür( özelliklede kalkışta)

42
Bora / Ynt: BUJİ SEÇİMİ VE BUJİ KABLOSU
« : 17 Kasım 2011, 22:52:29 »
Tavsiye değil orjinal üstünden çıkan buji markası NGK dır  :saygılar
hiç sıfır golf veya bora sahibi olamadım o yüzden orasını bilemiyorum.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 9