İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - kipermufit

Sayfa: [1] 2 3
1
Polo 6N2 / Ynt: Kendiliğinden yükselen farlar
« : 28 Mart 2015, 21:58:32 »
sanmıyorum, zaten ayarlar yukarı olarak ayarlı. Ve bu şey tek bir defalık gözlemim sonucu gördüğüm bir durum değil.

2
Polo 6N2 / Kendiliğinden yükselen farlar
« : 28 Mart 2015, 09:19:26 »
Selam arkadaşlar,

Aracı çalıştırdığımda farlar kendiliğinden yükseldiğini farkettim. Yüseldiği ayar normal seviye aslında. Kontağı kapattığımda indiklerini gözlemleyemedim ancak bir süre sonra iniyor olmalılar.

Bu durum nedir ne içindir merak ediyorum.

3
Polo ve Lupo / Ynt: LPG beyni ve Kalorifer ısınmıyor ?
« : 14 Eylül 2014, 12:33:41 »
Arkadaşlar,

Usta diye götürdüklerime selam olsun !!!!

Bugün "baktım toparlayamadım çekici ile sanayiye götürmeyi" göze alarak hava filtresi ve birkaç parçayı sökerek su hortumlarına ulaşabilecek şekilde önümü açtım. Aracı çalıştırdım ısındıktan sonra  kontağı kapattım ve tek tek hortumları yoklamaya başladım.

-Kimi hortumlar sıcak, kimileri soğuktu(ılık).
-Yine kimisi hafif şişmiş gibi, kimileri de hafif içine çekimiş gibi.

Yani ; devir daim çalışıyorki basışı ve emişinde sorun yok, ancak bir yerlerde tıkanıklık varki boruların kimisi şiş kimisi içine doğru çekmişti. Hortumlar arası, T geçişler arası sıcak soğuk farkları yardımı ile T lerden birini sökmeye karar verdim ancak sorun çıkmadı. Diğerine  baktım ve sonuç !!! resimdeki plastik parçalar çıktı. Bu parçadan dolayı hem kalorifere hem de lpg ye yeterince su gitmiyormuş.

Bu parçayı diğer T bağlantısında  boru çapını denk getirmek için T ucuna takılı bahçe hortumu gibi elastik eke benzettim.Baktım deyip bunu bulamayan ustaya mı ya da en başta buna neden olanı mı anayım bilemiyorum!!!

Bilginize ...


4
Konuyu hortlatmak istemezdim ancak geçte olsa bilgilendirmek istedim ;

Enjektörlerden birinin soketini çıkarartığımda araçta tekleme olmuyorsa benzinde  demektir.(Map sensörüne giren lpg hortumundan da anlaşılabilir belki ama önermiyorum :)  )

5
Polo 6N2 / Ynt: stop etmiyor, tekliyor (lpg ve benzindede )
« : 10 Eylül 2014, 20:53:55 »
Konuyu hortlatmak istemezdim ancak geçte olsa bilgilendirmek istedim ;

Motorda bir yerler su aldığına kanaat getirdikten sonra motor alt muhafaza taktırdım, su birikintilerine basınca su girmesin diye.

6
Polo ve Lupo / LPG beyni ve Kalorifer ısınmıyor ?
« : 10 Eylül 2014, 20:40:13 »
Arkadaşlar merhaba,

Özellikle her uzun yola çıktığımda ve ara sıra şehir içinde LPG teklemesi sonrası farkettim ki LPG beyni soğuk. Sonra kaloriferden sıcak suyu aldığını görünce kalorifere baktım o ise ılık ( motor 90'C de iken). Yani tam anlamı ile kaloriferde ısınmıyor.

LPG beynine gelen su  kalorifer sıcak suyunun gidişden ve gelişten T bağlantı ile alınmış. Yani Kalorifer peteği tıkansa bile beyine sıcak su gelmeli diye düşünüyorum.

Araçta hararet problemim yok, 90'c yi geçmiyor, yokuş aşağı boşa sallasam da 90'c altına düşmüyor.

-LPG beyni değişti,T sonrası hortumlar kontrol edildi.
-T öncesi hortumlar ve termostat kontrol edildi.

Ancak yine durum aynı, beyin donuyor, kalorifer ısınmıyor. Kalorifer peteği içini temizleyeneler varmış ona  baktıracağım ancak LPG beynine çözüm olacağını düşünmüyorum.

Uzunyolda LPG beyinden daha seri (tüketim arttığı için) geçtiği için ısıtma yetersiz, dolayısı ile devir daim yetersiz gibi geliyor bana. Ancak tamirci bu fikrime katılmıyor , arızalı olsa hararet yapar diyor. Peki bu pompanın yetersiz kalma ihtimali yok mudur ? Başka bir ustaya, direk pompa şikayeti ile gidip söktürmeyi ve merakımı gidermeyi düşünüyorum.


Görüşleriniz , önerileriniz nelerdir. ?

7
Arkadaşlar merhaba,

LPG sistemine bağlı hava hortumlarından birinin hava kaçırdığını fark ettim ve sorunu giderdim ancak bundan sonra arac gaza geçtikten sonra yüksek devirlerde gaz yememeye başladı. Hatta kimi zaman gaza yüklenmeme bile gerek kalmadan yığılıyor , sözde ustam bağlandı ayarlara baktı sorun yok dedi. Bugün işe geldikten sonra (7km) hala gaz yememe devam ediyordu. Ve otoparkta kaputu açtım resimdeki gibi enjektörlere giren hortumlarda terleme vardır.

Daha önce böyle bir gözlem yapmadığım için eskiden terleme olmuyordu diyemem , bu terleme normal midir ?  ve yığılma hakkında fikriniz nedir?

(bahsettiğim hava hortumu  sanırım manifolttan çıkıp Y bağlantı ile bir ucu map sensörüne diğeride lpg regülatörüne ( beynine) giriyor.


teşekkürler.



8
Arkadaşlar slm, konuyu horlatmak istemezdim ama , mavcut sorunda kayda değer bir iyileşme var paylaşmak istedim.

LPG enjejtörlerini ve regülatörünü ( gazın ısıtıldığı yer  kimileri beyin de diyor) değiştirtdim ve sonuç ; düşük devirde gaza yükllendiğim ana denk gelmez ise benzinden gaza geçişi hiç hissetmiyorum.

bilgilerinize ...

9
Merhaba arkadaşlar,
Termostat  arızası üzerine  ilgili yere  müdahele için akü ve LPG ye bağlı bazı parçalar (gaz ve su hortumları) sökülmek durumunda  kalıntı. İlgili müdaheleye sonrası bunlar  toplantı ve araba çalıştırıldı. Farkettimki LPG gösterge lambalarından hiçbiri yanmıyor. Yatın sabah  tamirciye  gideceğim tekrar. Telefon görüşmesi sonrası  LPG  tamircisi "program silindiğin  için" diyor, benim endişem ise yanlış bağlantı sonrası daha büyük bir  sorun olmuş olması.

Fikirlerinizi  rica edeceğim.

10
Bu konuyu başka  bir konu araken gördüm. Benimde başıma  gelmişti, lpg filtresini değiştirdim düzelmişti, belki başka  arkadaşlar için faydalı olur bu bilgi.

11
Polo 6N2 / Ynt: stop etmiyor, tekliyor (lpg ve benzindede )
« : 25 Kasım 2012, 19:40:43 »
Arkadaşlar  konuyu güncelledim , bilginize.

12
Polo 6N2 / Bu parçanın adı nedir, tamirci de adını bilmiyor .
« : 05 Ağustos 2012, 02:10:52 »
Selam arkadaşlar, aracımın yağ akıtması üzerine şu parçadan olduğu tespit edildi  fakat  orjinal adını bilemediğimizden  temininde sıkıntı yaşıyorum.

Tamircinin tarifine göre ; "emme monifoltu altında motor bloğuna bağlı yağ havalandırma kazanı (plastiği)" .  Pres baskı olan bu parçadan yağ sızdırmakta ve  değişmesi gerekiyor.

Teşekkürler.

13
Polo 6N2 / Ynt: 6N2 YAKIT KONUSU
« : 26 Temmuz 2012, 07:10:53 »
16V comfortline.   Şehirdışı , klima ile  100 km  de  9,5  lt
Şehir içi, klimalı 100 km de  11,5 lt.

14
bu masraflar sonraı polo beni düşündürmeye başladı aslında (yağ karteri. ön teker rulman, balata  ....)

Sayfa: [1] 2 3