Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok?

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - kipermufit

Sayfa: [1]
1
Polo 6N2 / Kendiliğinden yükselen farlar
« : 28 Mart 2015, 09:19:26 »
Selam arkadaşlar,

Aracı çalıştırdığımda farlar kendiliğinden yükseldiğini farkettim. Yüseldiği ayar normal seviye aslında. Kontağı kapattığımda indiklerini gözlemleyemedim ancak bir süre sonra iniyor olmalılar.

Bu durum nedir ne içindir merak ediyorum.

2
Polo ve Lupo / LPG beyni ve Kalorifer ısınmıyor ?
« : 10 Eylül 2014, 20:40:13 »
Arkadaşlar merhaba,

Özellikle her uzun yola çıktığımda ve ara sıra şehir içinde LPG teklemesi sonrası farkettim ki LPG beyni soğuk. Sonra kaloriferden sıcak suyu aldığını görünce kalorifere baktım o ise ılık ( motor 90'C de iken). Yani tam anlamı ile kaloriferde ısınmıyor.

LPG beynine gelen su  kalorifer sıcak suyunun gidişden ve gelişten T bağlantı ile alınmış. Yani Kalorifer peteği tıkansa bile beyine sıcak su gelmeli diye düşünüyorum.

Araçta hararet problemim yok, 90'c yi geçmiyor, yokuş aşağı boşa sallasam da 90'c altına düşmüyor.

-LPG beyni değişti,T sonrası hortumlar kontrol edildi.
-T öncesi hortumlar ve termostat kontrol edildi.

Ancak yine durum aynı, beyin donuyor, kalorifer ısınmıyor. Kalorifer peteği içini temizleyeneler varmış ona  baktıracağım ancak LPG beynine çözüm olacağını düşünmüyorum.

Uzunyolda LPG beyinden daha seri (tüketim arttığı için) geçtiği için ısıtma yetersiz, dolayısı ile devir daim yetersiz gibi geliyor bana. Ancak tamirci bu fikrime katılmıyor , arızalı olsa hararet yapar diyor. Peki bu pompanın yetersiz kalma ihtimali yok mudur ? Başka bir ustaya, direk pompa şikayeti ile gidip söktürmeyi ve merakımı gidermeyi düşünüyorum.


Görüşleriniz , önerileriniz nelerdir. ?

3
Arkadaşlar merhaba,

LPG sistemine bağlı hava hortumlarından birinin hava kaçırdığını fark ettim ve sorunu giderdim ancak bundan sonra arac gaza geçtikten sonra yüksek devirlerde gaz yememeye başladı. Hatta kimi zaman gaza yüklenmeme bile gerek kalmadan yığılıyor , sözde ustam bağlandı ayarlara baktı sorun yok dedi. Bugün işe geldikten sonra (7km) hala gaz yememe devam ediyordu. Ve otoparkta kaputu açtım resimdeki gibi enjektörlere giren hortumlarda terleme vardır.

Daha önce böyle bir gözlem yapmadığım için eskiden terleme olmuyordu diyemem , bu terleme normal midir ?  ve yığılma hakkında fikriniz nedir?

(bahsettiğim hava hortumu  sanırım manifolttan çıkıp Y bağlantı ile bir ucu map sensörüne diğeride lpg regülatörüne ( beynine) giriyor.


teşekkürler.



4
Merhaba arkadaşlar,
Termostat  arızası üzerine  ilgili yere  müdahele için akü ve LPG ye bağlı bazı parçalar (gaz ve su hortumları) sökülmek durumunda  kalıntı. İlgili müdaheleye sonrası bunlar  toplantı ve araba çalıştırıldı. Farkettimki LPG gösterge lambalarından hiçbiri yanmıyor. Yatın sabah  tamirciye  gideceğim tekrar. Telefon görüşmesi sonrası  LPG  tamircisi "program silindiğin  için" diyor, benim endişem ise yanlış bağlantı sonrası daha büyük bir  sorun olmuş olması.

Fikirlerinizi  rica edeceğim.

5
Polo 6N2 / Bu parçanın adı nedir, tamirci de adını bilmiyor .
« : 05 Ağustos 2012, 02:10:52 »
Selam arkadaşlar, aracımın yağ akıtması üzerine şu parçadan olduğu tespit edildi  fakat  orjinal adını bilemediğimizden  temininde sıkıntı yaşıyorum.

Tamircinin tarifine göre ; "emme monifoltu altında motor bloğuna bağlı yağ havalandırma kazanı (plastiği)" .  Pres baskı olan bu parçadan yağ sızdırmakta ve  değişmesi gerekiyor.

Teşekkürler.

6
Arkadaşlar  merhaba,  bu motor  fanından  garip sesler  gelmesi üzerine ( yatak dağıtmış gibi)  yenisine  bakmaya  başladım  sanayide 140 tl dediler.
1-  fiyat  nasıl (marka modelini sormadım)
2-İnternetten  güven ile  alabileceğim uygun yer  neresidir. (google  arama  sonuçlarına  güvenemiyorum)


teşekkürler.

7
Selam arkadaşlar,

Ön fren balatalarımı  değiştireli  2 hafta oldu(BOSCH). Yalnız  2 haftadan beri frenler   fren pedalı  eskisinden çok daha  aşağıda  kavrıyor. Fakat  garibime  giden frene  bas  çek sonrası bir kez daha hemen peşinden  frene basarsam  eskisi gibi  yukarda  kavrıyor. Sert  frende   herhangi bir sıkıntı yok  sadece  yavaşlamak istediğim zaman eksi  hizasında  kavramadığından yavaşlarken beni yanıltıyor. Birkaç  tamirciye  gittim  havasını aldılar  hidroliğine  baktılar  sorun yok  ancak sürdüklerinde   durumdan pek de  emin olamadılar. (ön balatalar  yeni  arka  balatalar  %50   kullanılmış  durumda)

fikirlerinizi  bekliyorum , teşekkürler.


Çözüm ;
Arkadaşlar sorun çözüldü.   Bugün başka  bir  tamirciye  gittim. Sağ ön tekerin   bilye  dağıtığını, bu dağıtma  sonucu fren balatası diske  çap bastığındna dolayı da balatanın  tam  basması için freni popalamak gerektiği  anlaşıldı.Bilginize ...

8
Polo 6N2 / Yağ çubuğundan yağ eksiltme olur mu ?
« : 20 Mayıs 2012, 21:09:41 »
Selam arkadaşlar

Bir  süre  önce motor yağım  aşırı   zamansızca bitmişti ve  sebep olarak bilindik marka  kullanmamam olarak söylenmişti.  Her ne kadar  ikna olmasamda   belirgin bir yağ kaçağı görünmediği  için marka yağ  aldım. Ve  bir- iki ay  hiç  yağ eksiltmedi. Geçtiğimiz  gün uzun yoldan geldikten sonra (4-5  saatlik bir yol)  yağı kontrol  ettim ve yağ miktarı  yağ   çubuğu çizelgesinin  en altındaydı.(Yağ  ekleyeli 1.000 km/2 ay olmuştu) Elimde  bir önceki  yağ eklenmesinden kalan yaklaşık yarım  litre olan yağı ekledim ve çizelge  normal  seviyesine  geldi.

Ancak  aşağı linkteki resimde de  görceğiniz  üzere  yağ çubuğunun etrafında  yağlanma  olduğunu  fark ettim. Turuncu kısmın alt  tarafından kaçak var  sanırım. Oradaki  yarık   çubuğun  orjinalinde  var gibi  ve yağıda  orda  atıyor  diye  tahmin ediyorum. Resimde  gördüğünüz üzere  yağı başka  yerden kaçıtıyor olabilir mi ?  Ya da buradan yağ  atması  (belki de  tahliye)  başka  bir  sorunun göstergesi olabilir mi ?

İlgili resim : http://img607.imageshack.us/img607/1392/img1339ji.jpg

Teşekkrüler

9
Polo 6N2 / Bu hortumlar nerenin ?
« : 20 Mayıs 2012, 20:55:53 »
Selam arkadaşlar,

Arabamda yağ eksiltme sorununa göz atarken resimdeki iki hortumu farkettim. Bağlı oldukları parçaların da ne olduklarını bilmediğim için tarif edemeyeceğim. Araç çalışırken kırmızı çerçeve içerisindeki hortum vakum yapıyor. Benim tahminim çıplak olan hortum yıtılıp muhafazasından sıyrılmış gibi.

İlgili resim ; http://img171.imageshack.us/img171/2579/img1345au.jpg

Teşekürler.

10
Polo 6N2 / stop etmiyor, tekliyor (lpg ve benzindede )
« : 10 Nisan 2012, 20:05:54 »
Merhabalar  aynı konuyu  tekrar  açmamak  adına güncellemek  istiyorum. Aşağıdaki belirtilere  ek  olarak sorun bazen oluyor bazen olmuyor. 4-5  km  sorunsuz  giderken sonra tekrar beliriveriyor. Yaz boyunca  hiç olmadı. Geçenki yağmurlarda su birikintisine girmem  sonrası tekrar belirdi , tam  geçti derken bu seferde lpg su hortumları değişirken hortumlar içerisindeki suyu döktüler sorun tekrar  baş gösterdi. Tamircim ise "boğaz kelebeği" değişecek  diyor , emin olmak için bir kez  daha  konuyu  gündeme  getirmek istedim.  Teşekkürler.


Merhaba  arkadaşlar
Bugün arabam ile  biraz  gittikten sonra  araç yekinmeye  (teklemeye ) başladı  lpg  diye  düşündüm  benzine  aldım durum yine  aynı. Bir  su birikintisine girdikten sonra olmaya  başladı  ama  sebebinin bu olduğuna  emin değilim yeni oldu. Arabayı güç bela  bir yere  park etttim bir süre  bekleyeceğim. Belki  ıslanan bir yerler  vardır diye düşünüyorum. Bu arada  diğer  ihtimalleri ve mümkünse  çözüm fikirlerinizi alırsam sevinirim.

1saat sonra :
Konuyu açtıktan sonra  yine oldu ama  sorun biraz  daha  azdı.2000 devir  civarlarında  arabayı çalıştırdıktan 100-200 metre sonra   sarsacak kadar oluyor. Araç rölantide beklerken devir 1000 in altına  düşüyor tam stop etmeye  yakın ( iç aydınlatmanın farların parlaklığı  azalıyorken) tekrar  geri 1000  devire  yaklaşıyor  sonra  tekrar aynı şey. Bu durum lpg için de benzin için de  aynı. Hatta benzinde  iken kaputu açmıştım çiğ benzin kokusu geliyordu(belki  açmadan hemen önce  gaza bas  çek yapmıştım  biraz , ondan olmuştur.)

ertesi sabah:
Araç  sorunsuz çalıştı ve 200-300 metre  sorunsuz gitti. Ve  sonra  sorun yine aksetti. Sanki motor ısınmaya başladıktan sonra (jigle devreden çıkınca gibi). Aracı sanayiye  götürebilr miyim şüpheli.

teşekkürler

11
Polo 6N2 / Kapı kilidi arıyorum
« : 02 Nisan 2012, 22:15:52 »
Merhaba  arkadaşlar.
Şürücü kapısı hariç diğer kapıların kilit mekanizmasını değiştirmek istiyorum fakat  nette  bulamadım. Yazın ara olan tutukluk sorun kışın  malum daha da belirginleşti. Havalar biraz daha iyileşsin söküp bakacağım, her ihtimale  karşıda bu kilit mekanizmasını temin edebileceğim bir yer arıyorum.Araç malum 6n2.
Teşekkürler.

12
Polo 6N2 / Vites boşta lpg de iken gaza bastığımda gelen ses
« : 02 Ağustos 2011, 07:26:33 »
Araç gaza yeni geçiş yaptıktan sonra vites boşta iken gaz pedalına basıp çektiğimde sanki motor bir an için boğulacakmış gibi bir ses geliyor ( gazı yemiyor motor stop edecekmiş  gibi).


 Gaz geçişlerindeki yekinme hatta yığılma problemim ile alakalı  olduğunu düşünüyorum
. (LPG  geçişilerinde yekinme (hatta neredeyse vurduruyor))

13
Arkadaşlar hem  depo üzerindeki manometre hemde sürücü tarafındaki ledli gösterge bozuk. LPG nin bitip aracın benzinde çalıştığını nasıl anlarım ?

14
Selam arkadaşlar ,tamirciye gitmeden önce önbilgim olsun istiyorum.
Öncelikle forumda cevabım yok demiyorum ama bulamadım.

Sorun şöyle; araç uzun süre  bekledikten sonra (5-6 saat) benzinden gaza geçerken şiddetli yekinme oluyor,  öyleki aracı vurdurarak çalıştırmadaki yekinme ile aynı. Motor araç viteste  hareket halindeyken bile stop edecek gibi oluyor. Vitesin boşta olduğu ana  denk gelirse kaçarı yok stop ediyor. Motor sıcaklığı ile de tamamen doğrudan ilgisi pek yok gibi .Aynı haftada hava yağmurlu  iken güneşli olduğu günküne göre daha fazla yekinerek geçiş yaptı.

Aracı yeni aldım ve  aldığımdan beri geçişleri manuel yapıyorum. Sıcaklık 70 'i geçene kadar (2 km gibi) benzinde  gidiyorum sonra LPG sistemini açıyorum bu halde bile kimi zaman stop edercesine, sanki vurdurur gibi sertlikte  geçişler oluyor.

Aracımdaki LPG eco  markasında birşey.

Sayfa: [1]