Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu baþlatan: insspire - 14 Haziran 2010, 11:50:52
-
arkadaslar merhaba sizlere danýþmak istedðim bir konu var..
2000-2001-2002 golf
2003-2004-2005 polo 1,4 dizel veya benzinli
2006-2007-2008 ford fiesta 1,4 dizel
bu üç arabadan hangisini tercih edersiniz... fiyat olarak üç aðaý beþ yukarý hemen hemen bu civarda fakat özellik olarak farklýlýklar mevcut bazý modellerinde..polonun basicline serisinde abs yok mesela..golfte sýkýntý yok ama yaþ sorunuu var ondada..sizin tavsiyeleriniz nedir....
-
merhaba arkadaþým bizde bu 3 arabanýn arasýnda kalmýþtýk fiestanýn fiyatý diðerlerine göre ucuz ve modelide diðerlerine göre yüksek fakat polonun veya golfun hiçbir þekilde yerini tutamaz bende böyle düþündüm 2004 model polo 1.4 basicline aldým benzinli abs yok doðru ama ihtiyaçta yok küçük araba olduðu için kaydýrmýyo zaten çokta güzel tutuyo diðer arkadaþlarada bu konuda danýþabilrsin ben senin yerinde olsam yine tek alacaðým araba polo olurdu. :tamamdir
-
fiesta cok az yakar az sorun cýkartýr ama maelem kalýtesý ve ývmelenmesý cok dusuk hýc 5. výtese attgýmý býlmem yokus asagýya max hýc 170 fýlan fazla tatmýnkar degýl
-
tabiki golf 4, 2010 model fiesta olsa ne yazar, ha polo dersen tamam yani ya polo yada golf fiesta þirketler için ideal :tamamdir
-
aldýðýn araçta neyi daha fazla tercih ettiðin önemli.. Golf harika bir araç (bir ay önce aldým), ancak 9-10 yaþýnda... Polo golfe göre küçük araç. Eðer benim gibi kalýplýysan sýðamayabilirsin :) Ancak daha genç araba. Fiesta, golf ve polonun kalitesinde bir araba deðil ama ülkemizde pazarý mevcut. Satmak da zorlanmazsýn. Yaþý, km. si fazla deðil. Ama "keyif alarak kullanayým, kýsa vadede ekonomik olmasý çok öenmli deðil, uzuun zaman kullanayým" diyorsan Golf al konforun tadýný çýkar... :)
"bayaðý yardýmcý oldum deðil mi? Yeterince kafan karýþmadýysa tekrar bir þeyler yazabilirim :D"
-
polo sayfasýnda da yazdým
aha burda da söylüyorum......
bu resmen hakarettir yaa ...
golf 4 ile kýyas yapýlmak istenen arabalara bakýn ...
araba var bide golf var arakadaþlar lütfen.... :t
-
polo sayfasýnda da yazdým
aha burda da söylüyorum......
bu resmen hakarettir yaa ...
golf 4 ile kýyas yapýlmak istenen arabalara bakýn ...
araba var bide golf var arakadaþlar lütfen.... :t
kesinlikle katýlýyorum. nerde golf nerde fiesta. lütfen amaaa lütfeeeen. :t
hepsi bir yana ihtiyacýnýza uygun olaný alýn. fiesta alýrsanýz piþman olabilirsiniz ama golf alýrsanýz asla piþman olmazsýnýz. mantýk evliliði yapmak için fiesta aþk evliliði için golf
-
Her türlü GOLF diyorum çünkü Golf'ün bütün serileri yol tutuþu mükemmel hepsinide kullandým test ettim ben her türlü GOLF diyorum :tamamdir
-
bu konu çok þaçma ve samimi deðil
eðer bir kiþi normal þartlarda fiesta yada benzeri araç almak isterse golfle kýyaslamasý o kiþinin gerçekten arabalarla ilgisi olmadýðý anlamýna gelir eðer arabalara ilgisi yok ise neden bu tür formlara üye olur düþündürücü?
eðer fiesta alacaksanýz polo ile kýyaslayabilirsiniz yada golf alacaksanýz focus la kýyaslayabilirsiniz ama bir focusla poloyu kýyaslayamassýnýz
biraz samimi olmak gerekir ayrýca VW ile ford siz bilirsiniz
-
Kesinlikle ve þiddetle GOLF
Þunu söylemek isterim; Býrakýn Golf ü VW ford ile kýyaslanacak ne bir marka ne de bir araç olabilir.
Benim golf ümü aldýðým kiþi bana sattýktan sonra fiesta aldý 2 ay sonra onu da satmýþ açtý Golf ü bana geri satar mýsýn diye aradý :)
Polo düþünebilirsin ama kesinlikle Ford u aklýnýn ucundan bile geçirme derim bir Golf kullanýcýsý olarak ;)
O bir tutku o biiiir AÞK :sevgi:
-
bende dün golf aþkýyla galerideki 2001 model sunroof lu confortline bal köpüðü rengi bir golfe, 1997 model polomu üstünede 8500 lira verdim adam Nuh dedi peygamber demedi illada 9000 lira istio anlaþamadýk. bu adamla 1 ay içerisinde 3. pazarlýmýz oldu kahrettik artýk bizde senin olsun araban dedik :)
-
waybe bir ben deðilmiþim ayný arabalar arasýnda günlerce kafa patlatan buna sevindim ha bide opel corsa vardý benim katagoride.hepsini denedim bindim kullandým polo küçük geldi,fiesta ve opel çok güven vermedi ama golf beni benden aldý ayný paraya golf aldým ama bi gram piþman deðilim yakýt konusunda tüplü olmasýna ragmen azýcýk üzüyor ama olsun bunada deðer.
-
Kesinlikle Golf 4 derim.hatta biraz daha para ekleyip 2003 pasific al derim piþman olmazsýn :tamamdir
-
Sevgili Dostlar kendinizi bu kadar yormanýza, uzun uzun açýklamalar yapmanýza hiç gerek yoktu ben aþaðýda gereken yanýtý veriyorum 8)
hocam sen fiesta al okey :tamamdir
-
arkadaþ herhalde hiç golf e binmemiþ binseydi kýyas bile yapmazdý...
-
Sevgili Dostlar kendinizi bu kadar yormanýza, uzun uzun açýklamalar yapmanýza hiç gerek yoktu ben aþaðýda gereken yanýtý veriyorum 8)
kesinlikle katýlýyorum ve ekliyorum, artiz ne arar la bazarda :saygýlar anlayana...
-
valla ben eský bora kullanýcýsýydým sýmdý de býr 2003 1,6 trýendlýne golf aldým. bu arac bambaska ya. bence hýcbýrýyle kýyaslanmaz. konforu rahatý guvený...
-
valla ben eský bora kullanýcýsýydým sýmdý de býr 2003 1,6 trýendlýne golf aldým. bu arac bambaska ya. bence hýcbýrýyle kýyaslanmaz. konforu rahatý guvený...
bir de güzelliði var. bu arabayý çizen adama ödül vermek lazým ya. çok tatlý.
-
tabiki golf ..fiesta nereee golf nere yapmayýn lütfen
-
kesinlikle katýlýyorum ve ekliyorum, artiz ne arar la bazarda :saygýlar anlayana...
kesinlikle katýlýyorum artiz ne arar la bazarda :tamamdir ;D
-
bir de güzelliði var. bu arabayý çizen adama ödül vermek lazým ya. çok tatlý.
Golf IV bir efsane.
Golf V kasasý çok beðenilmedi,Golf VI'yý bile neredeyse Golf IV'e benzetmiþler,okadar beðenildi.
+Modifiye yelpazesi çoook geniþ :D
-
hiç düþünmeden golf derim.çünkü 3 arabayýda kullandým golf bambaþkadýr. 8)
-
fiesta? ??? golf? :saygýlar GOLF! derim :tamamdir
-
-
Arkadaþlar madem bu konuyu açmýþýnýz ben de size sorayým.Benim Polo'm var.99 Hb.Ama benim de kafamda iki araba var.Ama ikisini de sadece görüntü olarak beðeniyorum.Birincisi Laguna II,ikincisi de Golf IV ve üzeri.Þahsi zevkim Laguna al diyor.Zaten kalitesinden fiyatý belli ediyor.2000 model golf parasýyla 2004 Laguna alýyorsun ama siz söyleyin bilenler ve binenler.Ucuza denk getirebilirsem 2004 Piriviliage paket Laguna II mi yoksa 99-00 veya 01 Comfortline Golf mü?Param tahminen hanýmýn bilezikleriyle ;D 19500-20000 olacak.Cevaplarýnýzý bekliyorum.Saygýlar.
[email protected]
-
Arkadaþlar madem bu konuyu açmýþýnýz ben de size sorayým.Benim Polo'm var.99 Hb.Ama benim de kafamda iki araba var.Ama ikisini de sadece görüntü olarak beðeniyorum.Birincisi Laguna II,ikincisi de Golf IV ve üzeri.Þahsi zevkim Laguna al diyor.Zaten kalitesinden fiyatý belli ediyor.2000 model golf parasýyla 2004 Laguna alýyorsun ama siz söyleyin bilenler ve binenler.Ucuza denk getirebilirsem 2004 Piriviliage paket Laguna II mi yoksa 99-00 veya 01 Comfortline Golf mü?Param tahminen hanýmýn bilezikleriyle ;D 19500-20000 olacak.Cevaplarýnýzý bekliyorum.Saygýlar.
[email protected]
valla her þeyi geçtim Fransýz arabasý mý Alman arabasý mý diye sorsalar gözüm kapalý Alman derim, Alman olmasa da olur, Fransýz arabasýna binmem
-
Laguna - golf sorulabilir burada sýkýntý yok. Laguna Golfün üst segmentidir ama öyle aman aman üst olacak bir araç deðildir. Aile isen Laguna al. Golfün bagajý da küçük sayýlmaz ama laguna daha büyüktür. VW kullanýpta memnun olan baþkasýna geçemez 6n nin üstünden çok sular aktý çok geliþti araçlar
-
VW kullanýpta memnun olan baþkasýna geçemez
buna katýlýyorum onur abi dün iki oto pazarý gezidim gözüm vw den baskasýna bakmadý hiç bir ara kafayý yedim dedim kendi kendime ama bu sadece uzun soluklu vw kullanmaktan öte baþka birsey deðil bagýmlýlýk yapýyor bu araçlar
-
Laguna - golf sorulabilir burada sýkýntý yok. Laguna Golfün üst segmentidir ama öyle aman aman üst olacak bir araç deðildir. Aile isen Laguna al. Golfün bagajý da küçük sayýlmaz ama laguna daha büyüktür. VW kullanýpta memnun olan baþkasýna geçemez 6n nin üstünden çok sular aktý çok geliþti araçlar
ya benimki biraz sütten aðzý yanan hesabý, PSA grubu iki tane araç kullandým, Allah'a þükür servis müdürü tanýdýktý da sorun yaþamýyordum, ancak tanýdýk servis olmadan binilecek araç deðildi, çok nazlý, zýrt pýrt servise gitmek isteyen araçlardý. Hele ki Reno ile ilgili duyduklarýmý kendi yaþadýklarým ve PSA grubunda tanýk olduklarýmla karþýlaþtýrýnca yatýp kalkýp dua ediyordum. Bence Laguna'ya bakana kadar biraz daha az baþ aðrýtacak baþka bir araç bakýn. Kendi þahsi görüþüm tabi bu
-
PSA ??? ?
-
[email protected]
Kürþat kardeþim VW Bora'yý da sedan baktýðýn için düþünebilirsin.
-
PSA ??? ?
Peugeot Citroen Grubu'nun adý, PSA grubu diye geçer
-
buna katýlýyorum onur abi dün iki oto pazarý gezidim gözüm vw den baskasýna bakmadý hiç bir ara kafayý yedim dedim kendi kendime ama bu sadece uzun soluklu vw kullanmaktan öte baþka birsey deðil bagýmlýlýk yapýyor bu araçlar
bende de ayný durum olmuþ nizam. Honda civic dedim dedim hiç elim varmadý gittim golf aldým iyi kide almýþým diyorum þimdi. Bundan sonra ancak Audi filan oda yabancý deðil zaten
-
Arkadaþlar bana gönderdiðiniz cevaplar için teþekkür ederim ama az daha açsanýz þu yardým ayrýntýlarýný.Aklýma sonradan geldi.Bir de protföyümde A3 var.Ama malum onda da yakýt meselesi.Ben memurum.Yýlda 4 kez bursa aksaray yaparým.Bu da yýlda 4500-5000 km sýrf bu yolda demek.Yani yýlda toplamda ortalama 15000-17500 km arasý yol yaparým.þehir içi þehir dýþý bu kilometre bende yýlda en az 800-1000 tl fark demek.Bu da memur için fazla.Yani anlayacaðýnýz ne zevkten geçeyim diyorum ne de ekonomiden.Þahsi zevkim bana Laguna II diye yalvarýyor ama ihtirasým A3 diyor.Beynim de kalbime sormak kaydýyla Golf diyor.Yardýmcý olurken Lagunanýn þu sýkýntýsý vardýr A3 þöyle yapar,golf þunda iyidir ama þunu da göz ardý etmemek gerek diyerek açýklayýnCahil olduðumu varsayýn ve açýklamalý,dipnotlu anlatýn.Zaten bilmediðim için bu konuda cahilim.Saygýlar.
-
Laguna fransýz arabasýdýr, nazlýdýr, olmadýk yerde olmadýk sorun çýkarma potansiyeline sahiptir, yaðý suyu hep yeni olmak zorundadýr, sürekli bakým ister, kaza yaparsan yetkili servis dýþýnda toparlayabilecek usta Türkiye genelinde bir elin parmaðýný geçmez, oldu da birine toplattýn düzen tutmaz, yetkili serviste ancak orasýndan burasýndan gelen veya gelebilecek sesleri kesebilirsin, baþkasý dilinden pek anlamaz, ayrýca Reno dediðimiz marka kýlýklý ne idüðü belirsiz üretici benim bildiðim kadarýyla Dünya üzerindeki tek uzaktan kumandalý anahtara kullaným ömrü biçen üreticidir ve bu anahtarýn ömrü bittiðinde pilini vs deðiþtirmekle kalman gibi bir þey söz konusu deðildir bi dünya masraf yaparsýn, arabadaki bütün anahtar yuvalarýný deðiþtirirsin ve bu kullaným ömrü 1000 kullanýmdýr. Bunun yanýnda bir VW grubu araba, A4 olur A3 olur Bora olur Golf olur, yedek parçasý biraz pahalý olabilir ancak dilinden anlayan usta çoktur, illa ki yetkili servis isterim diye baðýrmaz, yýlda 2 kere bakýma gidersin kafan rahat arabana binersin, saðýndan solundan abidik gubidik ses gelmez. Bunlarýn aynýsýný Honda Civic ve Nissan Almera için de söyleyebilirim, annem Nissan Almera kullanýr, bugüne kadar gýk demedi, 2000 yýlýndan beri ikinci Nissan Almera'sý, ilkini maddi sýkýntý yüzünden satmak zorunda kaldýk, sonra gitti tekrar Almera aldý, ben hayatýmda bu kadar sorunsuz araba görmedim, ne servise gitmek ister, ne de yarý yolda býrakýr, bakýmýný yapmasan bile "benden buraya kadar" demez ki bu bahsettiðim araç 2 yýl servis yüzü görmeden her gün kullanýldý ve araba hala ilk günkü gibi, gerek motor saðlýðý gerek performans açýsýndan. Yani sözün özü ya gidin Japon alýn, ki Honda Civic veya Nissan Almera öneririm, ya da VW grubu bir araç alýn, öyle Laguna gibi iki tane fransýzýn kafa kafaya verip araba ürettiði bir araç almayýn.
-
Yani sözün özü ya gidin Japon alýn, ki Honda Civic veya Nissan Almera öneririm, ya da VW grubu bir araç alýn, öyle Laguna gibi iki tane fransýzýn kafa kafaya verip araba ürettiði bir araç almayýn.
+1453
-
Arkadaþlar bana gönderdiðiniz cevaplar için teþekkür ederim ama az daha açsanýz þu yardým ayrýntýlarýný.Aklýma sonradan geldi.Bir de protföyümde A3 var.Ama malum onda da yakýt meselesi.Ben memurum.Yýlda 4 kez bursa aksaray yaparým.Bu da yýlda 4500-5000 km sýrf bu yolda demek.Yani yýlda toplamda ortalama 15000-17500 km arasý yol yaparým.þehir içi þehir dýþý bu kilometre bende yýlda en az 800-1000 tl fark demek.Bu da memur için fazla.Yani anlayacaðýnýz ne zevkten geçeyim diyorum ne de ekonomiden.Þahsi zevkim bana Laguna II diye yalvarýyor ama ihtirasým A3 diyor.Beynim de kalbime sormak kaydýyla Golf diyor.Yardýmcý olurken Lagunanýn þu sýkýntýsý vardýr A3 þöyle yapar,golf þunda iyidir ama þunu da göz ardý etmemek gerek diyerek açýklayýnCahil olduðumu varsayýn ve açýklamalý,dipnotlu anlatýn.Zaten bilmediðim için bu konuda cahilim.Saygýlar.
A3 dersen iþ orada biter. 2006 triptronik 102hp 6ileri al derim. DSG deðil ama. bagajý kendi sýnýfýnýn lideri iç malzeme sýnýfýnýn en iyisi. sürekli takip et derim 30000e bulursan 5kapý hiç kaçýrma. LPg taktýr canavar gibi sýkýntýsýz bin.
Audi / A3 / 1.6 Attraction / ÇAĞDAŞ OTOMOTİ^V`den 2006 AUDİ A3 1.6 ATTRACTİON sahibinden.com'da (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-a3-cagdas-otomoti-v-den-2006-audi-a3-1-6-attraction/detay)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-a3-a3-kirmizi-endami-yeter/detay
-
DENÝZ çok teþekkür ederim.Ýstediðim buydu.Hala görüntü olarak ben Laguna diyorum ama malum gönül ot ikilemi ;D audi konusuda ise yakýt açýsýndan düþünceliyim ama alayým en azýndan içimde kalmasýn diyorum.Neyse ilk arabamý baþkasýna sipariþle aldýrdým ama bunu öyle yapmayacaðým.Bekleyeceðim.Eylüle kadar arabasýz sabredebilirsem beklerim ya da çabuk satýldýðý için araba olmasa da ayaðýmý yerden kessin clio alayým.Sonra da piyasa ucuzlayýnca en geç kasýmda A3 veya golf.Neyse hayýrlýsý.Ben bu konuyu açtým ya saðolun eksik olmayýn daha bana çok ayrýntý anlatan olur.Ýlginize çok teþekkür ederim.
-
06ONUR aðzýndan bal damlýyor ama bende 17000-taþ çatlasa 19000 çýkacak.Bununla da ancak 2000-2001 bulabilirsem A3 alýrým.Yahu bi de hiç triptronic araç kullanmadým ve kullanan arkadaþlara sormak aklýma gelmedi bildiðim hem düz hem otom gibi kullanabiliyorsun ama buna da bilgi ekleyin bi zahmet.
-
06ONUR aðzýndan bal damlýyor ama bende 17000-taþ çatlasa 19000 çýkacak.Bununla da ancak 2000-2001 bulabilirsem A3 alýrým.Yahu bi de hiç triptronic araç kullanmadým ve kullanan arkadaþlara sormak aklýma gelmedi bildiðim hem düz hem otom gibi kullanabiliyorsun ama buna da bilgi ekleyin bi zahmet.
tiptronik vites daha rahattýr kullaným olarak, tam manuel hissi vereceðini tahmin etmiyorum ama sýkýþýk trafikte sol ayaðýnýz epey bi rahat eder, ancak otomatik vites araç tavsiye etmem, bilhassa uzun yolda sollarken çok sýkýntýlý oluyor.
-
Neyse hepsi yalan oldu.Arabamý sattým.O artýk bir efsane oldu.Yenii vosvoslara yelkeni açacaðým.saygýlar.
-
Arkadaþým bendede ayný bütçe vardý taþ çatlasa 18-19 fln çýkýyodu çok düþündüm çok araþtýrdým sonunda vw poloda karar kýldým 2004 model 56 binde 1.4 benzinli 17.750 ye aldým yakýt konusundada oldukça cimri þimdi bide brc marka tüp taktýrdým tamamen sorunsuz çokta az yakýyor bagajý fln küçük olabilir ama ben çok memnun kaldým açýkcasý eðer sedan araba düþünmüyosan poloyada bi bak derim :tamamdir
-
Yola çýkýyorsunuz 102 manuelde çok üst devirlere geleceksiniz ki hele ki jetta octavia gibi 1300kg üzeri araçlarda +lpg 1490kg oluyor, ancak tad alasýnýz,golf 4 e laf yok 1140kg onunla süper uyumlu.
Triptronik 2005-2006 """"6ileri""" harika bir þanzýman. 1500kglik jetta lpg liyi öyle sýrtlýyorki çok þaþýrdým kullanýnca. vites oranlarý çok kýsa tutulmuþ 50de 4e atýyor. Ama basýnca D konumunda çok tatlý hele S e alýnca 6000devrde motor kükrteyerek vites atýyor çok eðlenceli. Gaz pedalý elektronik ve kullnýcýyý iyi okuyor. Manuelde 5le girip zamanýnsa vites küçültememekten 80le bitirdiðin týrmanýþý, otomatik 6ileri D de bile 120lere çýkarýyor 100 de bitiriyor çünkü vites geçiþleri çok hýzlý pedala basýnca hemen alt vitese geçiyor ve sýrtýný koltuða yaslýyor. Hemde öyle yaslýyor ki binen herkes turbo var zannediyor.
Triptronik topuzu geri vrumada vites yükseltme, öne vurmada düþürme þeklinde çalýþýyor. Manuel viteste olduðu gibi araç canlý karakterini yitirip sakinleþiyor. Eðlenceli tarafý yok yalanada gerek yok.
Kusuru: *yakýtý artýrdýðý söyleniyor ama bahsettiðim jetta çok fazla tüketmiyor
*90.000de yað deðiþmesi lazým dýþarýda bile 200tlnin üzerinde.
*Kullanmda turbo gibi herkesin bilmediði ama çok dikkat edilmesi gereken þeyler var. Ör : frene tam bastýktan sonra P den D ye alma. Bu yapýlmazsa çok sarsýntýlý geçtiði gibi zamanla büyük arýzayada neden oluyor.
10yaþýnýn üzerindeki otomatiði almak ben çok riskli, ama temiz 2-3yaýnda alsaydým 10-15sene rahat binerdim.
SEN NÝYE OTOMATÝK ALMADIN:BAHSETTÝÐÝM ÞAZIMANDAN SONRA VW NÝN KENDÝ GELÝÞTÝRDÝÐÝ TEKNOLOJÝ DSG VAR BÝZÝMKÝLER DE PERFOMANS/TÜKETÝMDE DEVRÝM DEÐERLERE ÝMZA ATSADA, OTURMUÞ TEKNOLOJÝ DEÐÝL ARIZA ÇOK VERÝYOR TAMÝRATI AÞIRI PAHALI AKILLARA ZARAR ÖLÇÜDE.
-
A3 2005 i bile 150.000nin altýnda bulmak güç 2000-2001 temiz motoru yürürü saðlam eðer bulunur çok iyidir
-
[email protected]
HOCAM SENDE LAGUNA AL OKEY :tamamdir
-
HOCAM SENDE LAGUNA AL OKEY :tamamdir
;D