Laguna fransýz arabasýdýr, nazlýdýr, olmadýk yerde olmadýk sorun çýkarma potansiyeline sahiptir, yaðý suyu hep yeni olmak zorundadýr, sürekli bakým ister, kaza yaparsan yetkili servis dýþýnda toparlayabilecek usta Türkiye genelinde bir elin parmaðýný geçmez, oldu da birine toplattýn düzen tutmaz, yetkili serviste ancak orasýndan burasýndan gelen veya gelebilecek sesleri kesebilirsin, baþkasý dilinden pek anlamaz, ayrýca Reno dediðimiz marka kýlýklý ne idüðü belirsiz üretici benim bildiðim kadarýyla Dünya üzerindeki tek uzaktan kumandalý anahtara kullaným ömrü biçen üreticidir ve bu anahtarýn ömrü bittiðinde pilini vs deðiþtirmekle kalman gibi bir þey söz konusu deðildir bi dünya masraf yaparsýn, arabadaki bütün anahtar yuvalarýný deðiþtirirsin ve bu kullaným ömrü 1000 kullanýmdýr. Bunun yanýnda bir VW grubu araba, A4 olur A3 olur Bora olur Golf olur, yedek parçasý biraz pahalý olabilir ancak dilinden anlayan usta çoktur, illa ki yetkili servis isterim diye baðýrmaz, yýlda 2 kere bakýma gidersin kafan rahat arabana binersin, saðýndan solundan abidik gubidik ses gelmez. Bunlarýn aynýsýný Honda Civic ve Nissan Almera için de söyleyebilirim, annem Nissan Almera kullanýr, bugüne kadar gýk demedi, 2000 yýlýndan beri ikinci Nissan Almera'sý, ilkini maddi sýkýntý yüzünden satmak zorunda kaldýk, sonra gitti tekrar Almera aldý, ben hayatýmda bu kadar sorunsuz araba görmedim, ne servise gitmek ister, ne de yarý yolda býrakýr, bakýmýný yapmasan bile "benden buraya kadar" demez ki bu bahsettiðim araç 2 yýl servis yüzü görmeden her gün kullanýldý ve araba hala ilk günkü gibi, gerek motor saðlýðý gerek performans açýsýndan. Yani sözün özü ya gidin Japon alýn, ki Honda Civic veya Nissan Almera öneririm, ya da VW grubu bir araç alýn, öyle Laguna gibi iki tane fransýzýn kafa kafaya verip araba ürettiði bir araç almayýn.