inatla satmıyorum inadına vw...!

Başlatan caner4, 02 Kasım 2011, 15:47:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

caner4

arkadaşlar 8-9 ay önce bi bora aldım... sitede açtığım konulara bakarsanız tonla yazı yazdım. okadar çok arızası çıktı ki ... şu anda bile çeşitli sensör arızalarından teklemelerden ötürü sanayi esnafına bi dolu borcum var :) yani nedir bizim bu arızalardan çektiğimiz ya ? tüpü taktırdık tekledi boğaz kelebeğini elden geçirdik yetmedi oksijen sensörü dedik . sonra debriyaj balataları deişti. haa öncesinde bujiler deişti onu da unutmamak lazım. filtreleri hiç saymıyorum zaten... en aşağı aldığımdan beri 5 kere falan cihaza baglandı hata arandı. ama bulunamadı. kendi kendine gaz verdi meğer adaptasyon yapılmamış. allahım düşündükçe deliriyorum.
neredeyse sıfır araç fiyatına patladı. şeytan diyo sat git sıfır bi dizel al otur. ama satmıcam okadar uğraştım masraf yptım satmıcam Allah sattırmasın .....
This is the best one until we make a better one.......

tarihcifss

BEŞKAZALI tarihcifss

ceceduman

hele bide tabiri caizze KIL birisiysen BEN GİBİ   ::) çok canı sıkılır adamın  ;)

caner4

sanayi esnafı bıktı benden ya yani kötü bişi deil bnce kıl olmak.  sonuçta bi evin 4'de bir parasını verdim bir alman teknolojisi satın aldım tıkır tıkır çalışması lazım. devir saatinde en ufak bi dalgalanma bni deli ediyo. tamam araçlar 6.0 motor değil patır patır çalışcak ama en azından ben bi süreklilik bekliyorum. direksiyonu tam sağ yapıyorum rölantide devir bi yükseliyo bi düşüyo. köşe başında duruyorum ( çoğunlukla tüpe geçerken yapıyo ) gaza biraz daha fazla basman gerekiyo ki yoksa pır pır ediyo. yani çok şey mi istiyorum. :(

ReDDeviL

Eğer durum müsaitse model yükseltmek mantıklı  , çünkü sıkıntılarla uğraşa uğraşa emeğinin karşılığını alamayınca bir süre sonra araba adam olsada ne kadar zevk alabilirsin  :-\ ileride çıkarmayacagınında garantisi varmı malesef  :(
ADK

caner4

yok abi tam şurası bitti diyorum pat bi tıkırtı bi patırtı tüpü ayrı dert zaten valla daha yeni lastiklerini değiştirdim xenon taktırdım tam binceğim gibi ayarladım herşeyi hiç bi borada olmadığı kadar yumuşak ve hassas ayarlattım debriyajı falan başka arkadaşlarımından borası olanlara bi tur ver bkym dedim bnm bora onların yanında makam aracı kütük gibi ypmışlar arabaları. ben ki okadar titiz baktım aracıma şmdi tam artık binilcek zamanı km'si de 108bin de falan ilik gibi bora yani şu an ama ha sorun çıktı ha çıkcak diye ödüm kopuyo zira haftada bir bi haltlar dönüo motorun içinde :S

ReDDeviL

Alıntı yapılan: caner4 - 02 Kasım 2011, 20:11:15
yok abi tam şurası bitti diyorum pat bi tıkırtı bi patırtı tüpü ayrı dert zaten valla daha yeni lastiklerini değiştirdim xenon taktırdım tam binceğim gibi ayarladım herşeyi hiç bi borada olmadığı kadar yumuşak ve hassas ayarlattım debriyajı falan başka arkadaşlarımından borası olanlara bi tur ver bkym dedim bnm bora onların yanında makam aracı kütük gibi ypmışlar arabaları. ben ki okadar titiz baktım aracıma şmdi tam artık binilcek zamanı km'si de 108bin de falan ilik gibi bora yani şu an ama ha sorun çıktı ha çıkcak diye ödüm kopuyo zira haftada bir bi haltlar dönüo motorun içinde :S
Alla allah ya km si de çok güzel o kadar emekte harcanmış  :-\
ADK

caner4

anlayan bi usta bulamadım.  ya çok büyük bi sorun yok acemi birini bindirsen tıkır tıkır çalışıyo araç. veya öle ufak tefek şeylere takılmayan biri için bnm sorunum solda sıfır. bn kusursuz devir dengesi arıyorum. yani tıkır tıkır işlevini görcek. oturuyorum direksiyona debriyaja basıyorum sanki araç rölantide çalışırken gaz vermeyince böle ayağıma bi titreşim geliyo sanki tekliyomuş gibi böle bi tümsek varmış da orayı atlıyamıomuş zor atlıyomuş gibi nedendir çözen olmadı bnce iyi bi usta direksiyona oturunca bn sorunu söylemeden şu sorun var demesi lazım.

ReDDeviL

ADK

caner4

izmir / ödemiş . ya burda çok sevdiğim bi usta var o kendi dedi geçen abi bunu izmire götür bu zaten benzinde de tam düzgün devir tutturmuyo dedi. ama işte fırsat bulup izmire götüremiyorum.

ReDDeviL

istanbula yakın olsaydınız burada anlayan illaki olurdu iyidir ustalarımız  :)
ADK

caner4

ya tabi öyle ama işte memleket burası iş güç de burda oralara pek yolumuz düşmüyo gezmekten başka. ama artık çok para akıttım ben bu araca devirli devirsiz bincem artık yağını tuzunu suyunu eksik etmem binerim napyım şmdi ordan ses gelio burdan gelio 11 yaşında araba gelcek tabi napym artık nerde TIRAK orda BIRAK :)

06onur

LPg den önce
Buji gerekirse ateşleme sistemi yenilenmeli
Hararet müşir değişip Adaptasyon denilen açı ayarı yapılmöalı sonra kafan rahat olur.
EGR borularını temizletmende de fayda var ışığı o yakar çünkü. Km108.000 olmuş.

NOX, EGR değişmeden önce EGR bakır borularına baktırsaydın belki değişmezdi.

Balata, buji,filtre, yağ, teker bunlar bakım sıfır araba alsan onda da değişecek. Onları kafandan sil , için rahat olsun. Bujilerini her bakımda değiştirmeni tavsiye ederim. LPG sanılanın aksine zor tutuşur, bujileri çok yıpratır. Soğuk motorda gazlamaIsınmış VW den korkma. Güle güle bin inş.
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di