İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - atego

Sayfa: 1 [2] 3 4 5 6 ... 78
15
ıcı tek meme dışı cıft meme olduğu ıcın orjınal randıman alınması mumkunn degıl hacım sehır ıcı dusuk dewırde takılırsan problemolmaz ama sehır dışı yolculuklarında yüksek dewır son süratte azalma we fazla yakıtla karşılaşacaksın sehır dışı yolculuğun cok yoksa böyle devam edebılırsın yada bı sansını dene belkı degıstırırler sanzımanını

Peki iki araba da 3bin devirde 5. viteste giderken 90km ve 120km hızla gidiyorlar. Aradaki 30 km lik hız farkı neden?


16
Üstat dediklerinizde haklısınız ama bunu navigasyon cihazı ile de birebir karşılaştırdım. Araç 105 civarına geldiği zaman navigasyon cihazı 106 gösteriyordu. Ayrıca aracım otomatik vites,3000 devirde 105 civarı hıza ulaşan sadece ben değilim. Manuel olupta 3000 devirde 105 KM olan arkadaşlarda var.Galiba 3000 devirde 105 yapan araçların şanzımanları çin malı  ;D :D

Otomatikler hakkında hiçbir fikrim yok, onları hiç araştırmadım :) Manuellerde genelde şanzımanda problem çıkmış ve tekrardan toplanmış olanlar 100-110 km aralığında dolaşıyor. Gps ile ölçtüyseniz kadran hatası olmasının imkanı yok dediğiniz gibi :)

17
Hocam birde 3000 devirde 105-106 KM ile giden araçlar var. Onların şanzımanı ne oluyor acaba?

O durum karışık biraz :) 8v şanzımanının son dişlisi sportline şanzımanı dişlisi ile değişmiş olabilir. Tabi şanzımanın üzerindeki kodu okumadan bu söylenemez. Eğer 1.6 8v şanzımanı ve debriyaj sıyırmıyor ise o zaman bu dediğim olabilir. Yine de kesin değil, açılmadan anlamak biraz zor olur.

Şanzıman dışında başka etkenler de olabilir. Misal hız göstergesi kalibrasyonu bozulmuştur, 10-15 km düşük veya yüksek gösterir. Gösterge düzgün gösteriyorsa üstte dediğim gibi şanzıman dişli oranlarıyla oynanmıştır.

18
Genel / Ynt: Milli Gururumuz 3Gen
« : 01 Ocak 2013, 02:34:50 »
Arabanın mock up aşamasındaki akvaryum görüntüsünün düzeltilmesi gerçekten projenin ilk izlenimi için çok önemli bence. Sergilenecek tasarım öyle olursa ne yazık ki olumsuz çok eleştiri alır. Bunun dışında ön farlardaki yıldızlar güzel düşünce de olsa sadece ay şeklinin kalması görüntü olarak daha hoş olacaktır. Ayrıca farlar biraz daha kısa olursa aracın yüzü çok daha hoş durur. Yandaki çizgiler ise mock up aşamasında çok belirgin. Biraz daha yumuşatılırsa önceki resimlerdeki gibi çok daha hoş görünür. Çok eleştirdim ama ilk araba olayına çok titiz yaklaşıyorum :) Egzoslar gayet güzel şekil olarak. Arka stoplar ise tek kelimeyle harika, üçgen kesitli jantlar da öyle. Arabanın programlardaki dış tasarımı da çok güzel ama mock up kısmında nedense kapılar ve ön kısım çok aşağıda kalmış.

Proje çok güzel bir proje, özellikle elektrikli olması gerçekten çok hoşuma gitti. İnşallah hayata geçirilip üretim yapılabilir.

19
Genel / Ynt: Bugun otomobiline ne yaptin ? konusu...
« : 25 Aralık 2012, 22:48:19 »
egzozumuz düştü :)
gaz altı kaynakla kaynattırdım. Egzozcu abimiz SuperSprinte bence fabrika çıkışını tak daha iyi, bu egzoz(SS) beş para etmez dedi ve ekledi sesde çıkmıyodur bundan. akşam akşam güldüm :)

Hangi egzoscuya gittin? Uğramayım bir daha :D

20
Polo 6N / Ynt: buda benim machina (:
« : 25 Aralık 2012, 22:47:29 »
Hoş geldiniz. Sportline olduğu koltuklarından belli :) Kazasız belasız kullanın.

21
Fiyat farkını bilemem ama motoru zorlamayacak kadar düşük devirde kullanırsanız az yakar. Bu yolun durumuna göre 1500 d/d da olur 3000 d/d da.

22
Polo 6N / Ynt: ): camlarım çok yavaş inip kalkıyor ):
« : 25 Aralık 2012, 18:21:56 »
Sprey hiç aklıma gelmemişti, ben de bir deneyim teşekkürler :)

23
yeni şanzımandan sonra yukarıdaki yazdığın gibi oldu araç, ozaman sıkıntılı bi durum yok diyebilirmiyiz atego kardeş?yoksa ustayla papazmı olalım?

Eğer senin için herhangi bir sıkıntı yoksa problemde yoktur :) Arabanın yakıtı kullanımına alışırsan eski haline düşer. Performansı zaten eski haline göre daha yüksektir şimdi. Tek sıkıntı uzun yol, onu da sorun etmez isen hayırlı olsun yeni şanzımanın :)

24
Aracınız daha çabuk hızlanır, performansı daha iyi olur. Daha sık vites değiştirirsiniz. Yokuşlarda çekişiniz daha iyi olur, çok vites düşürmezsiniz. Uzun yolda devamlı yüksek devirde gideceğinden kafanızı şişirir, yakıtınız artar. Son hızınız düşer. Şehiriçi belki keyif verebilir, tamamen sizin kullanmanıza bağlı. Ama uzun yol gerçekten can sıkıcı olur.

25
Aracınız Sportline mı? Eğer değilse sanırım sportline şanzımanı takılmış. 5. viteste 3000 d/d da hızınız 90 km/h olur.

26
Polo 6N / Ynt: vizede abs ışığı sıkıntı olurmu ?
« : 25 Aralık 2012, 13:37:57 »
Abs bulunan bir araçta eğer sistem çalışmazsa muayeneden kalıyor maalesef.

27
Polo 6N / Ynt: İlk çalıştırma problemi - yardım
« : 24 Aralık 2012, 00:22:28 »
Ve bugün - 24 saat bekledikten sonra - araç çalışmadı :)
vurdurduk hemen aldı.
ya alarm yiyor aküyü, yada akü çok zayıfladı suyunu filan kontrol edeceğim.
birde avometre ile ölçeceğim kaç volt veriyor.

Voltaj yanıltıcı olabiliyor. Benim 4 yıllık akü de voltajda tamamen sorunsuz görünüyordu, hatta üzerindeki gösterge yeşildi. Ama sabaha marş basmıyordu. En son arabayı iterken belimi incitince aküyü değiştirdim, şimdi hiçbir problem yok.

28
Sohbet / Ynt: TAZE BABA NİZAM :))
« : 23 Aralık 2012, 12:46:56 »
Maşallah, Allah analı babalı büyütsün :)

Sayfa: 1 [2] 3 4 5 6 ... 78