İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - speedystop

Sayfa: 1 2 3 [4] 5
43
Polo 6N / 6n'de ki başımı ağrıtan uğultu
« : 15 Mart 2012, 12:59:48 »
Selam arkadaşlar birkaç gündür dikkat ediyorum aracımda buzdolabının gece çalışırken duyduğumuz ses varya işte o aşırı derecede aracımın içerisinde aynı sesden var. sesin geldiğini yönü kulaklarımla tayin ettiğimde benzin kapağının oralardan geliyor. Sitede çıkmacı alper abimiz var o merkezi kilit pompası biryerlerden hava kaçırıyor olabilir dedi ona henüz bakamadım ama aklıma pompa geliyor. pompa bu kadar ses çıkarırmı sanki araçta buzdolabı motoru var. Düşük devirlerde şehir içi başımı ağrıtıyor. Bu sesden öncede ilk çalıştırmada sarsıntılı çalışma oluyor eğer çalışmazsa ikince marşta zor alıyordu. Pompa nanikmi diyor acaba?Aladığımdan beri (5 ay olacak) aracı çeyrek deponun altına 2 kere düşürmüşümdür ama fazla zaman geçmeden fullemişimdir hep benden önce nasıl kullanıldı bilmiyorum. Sizin aracınızda kontağı açınca duyduğunuz bu sesi çalıştıktan sonra duyabiliyormusunuz? Veya benimle aynı sorunu yaşayıp çözüme ulaşmış arkadaşlar varmı?

44
Merhaba arkadaşlar koltukların kızaklarını yağlarken hazır eğilmişken etrafta ne var diye dikizliyordum bu arada takılan arada ses yapan debriyaj aklıma geldi forumda yağlama konularınıda okumuştum eğilip wd40 benzeri hatta ondan daha iyi yağlayan bir spreyle görebildiğim yere bastım. Sonra aklıma oradaki kapağı söküp tüm pedalları daha iyi yağlamak geldi. Kapağı söktüğümde direksiyonu çevirdiğimizde başka bir parçayı çevirdiğini gördüm. Elimle yokladığımda bir dirhem üzerinde yağ bulunmadığını farkettim. Bunun üzerine birbirini çeviren milleride yağladım oda ne direksiyon kaymak gibi olmuştu pedallar yumuşamış rahatlamıştı. Siz değerli dostlarıma da tavsiye ediyorum. Yapmaya cesareti olmayanların pedallarını ve direksiyonlarınıda seve seve ücretsiz yağlarım. Resim çekmeyi isterdim fakat o heyecanla aklıma gelmedi arkadaşlar  :D

45
Polo 6N / Arabayı yeni yeni tanıyorum bu boşluk normalmi?
« : 23 Şubat 2012, 15:26:29 »
Arkadaşlar polo6n tanışma serüvenim devam ediyor. Dün aracımı kullanırken birşey farkettim. Direksiyonu kendime doğru çekip bırakınca ufak bir boşluk olduğunu hissediyorum (bakın sağa sola değil yukarı aşağı) bu normalmidir? araç motor freni yaptığında bu boşluğu git gellerde çok hissetmeye başladım önceden vardıda benmi hissetmedim yenimi başladı bilmiyorum bunu nasıl çözeriz bu bir sorunmudur arkadaşlar?

46
Polo 6N / Nasıl yaparım?
« : 22 Şubat 2012, 11:40:35 »
Selamun Aleyküm arkadaşlar ya benim koltuk ileri geri çok zor gidiyor söküp yağlamak istiyorum sökmeden yapılırmı? Yapılmazsa nasıl sökülür? emniyet kemerimde toplamıyor ona ne yaparız yağ filan etki edermi saygılarla.

47
Polo 6N / Yine hız göstergesi çubuğu yukarıda kaldı
« : 19 Şubat 2012, 21:59:03 »
Ya arkadaşlar deliricem geçen disbritör kablolarını karıştırdık hız göstergesi 30 da takılı kalmıştı gecenin bir vakti göstergeyi söktüp sıfıra indirmiştim. Bu gün akü bitmiş çalıştıramadım yine göstergeler sıfırladı hız göstergesi bu sefer 5 km de takılı kaldı sigortayı çıkarmasam yine 30 'a doğru gidiyordu. bunun bir çaresi yokmu akü her bittiğinde ben göstergeyi söküp 2 saat elimle o çubuğu aşağımı indireceğim?

48
Polo 6N / Motor Devri?
« : 16 Şubat 2012, 15:38:51 »
Arkadaşlar benim devir göstergesi araba ısınınca rolantide 900 lerde duruyor sizlerdede öylemi bu araba normalde motor sıcakken hangi devirde olmalı?

49
Polo 6N / Sizin araçlarınızdada oluyormu?
« : 04 Şubat 2012, 09:31:48 »
Arkadaşlar sizin 6n lerinizdede bende olduğu gibi;

1-Gazdan ayağınızı çekince tak diye öne yığılma (kafanızı sallayacak kadar)  (1-2-3 (3 de az) viteslerde)

2- Gaz verince tak diye geriye kafayı sallayacak kadar geri yığılma oluyormu? (1-2-3 (3 de az) viteslerde)

3- Aniden gaza basınca 1 sn filan sonra tepki verip pat diye ileri atlıyormu? Yani sizde yavaş yavaşmıı ivmeleniyor? (1-2-3 (3 de az) viteslerde)

Aracımı aldığımdan beri kafama takılıyor artık araba ileri geri sallamasın diye gaz ayağımı çekince direkt debriyaja basıyorum. Benzindede aynı fakat sanki lpg takınca dahada belirginleşti cevaplarınızı bekliyorum. Saygılar.

50
Polo 6N / Disbiritör vidasının yuvasını yalama ettim.
« : 26 Ocak 2012, 15:58:39 »
Arkadaşlar Merhaba;

Disbritör ayarıyla oynarken yuvasının birini yalama ettim tek vidayla şimdilik tutuyor fakat o yuvanın birinin yalama durması canımı sıkıyor. O vidayıda yalama etmezdim ama mal servis alyanlı vida yerine değişik bir vida takmış oda yuvayı bozmuş bende açıp kapayınca hepten gitti. Klavuzdan filan bahsettiler fakat o bölge hareket kapasitesi kısıtlı bir bölge nasıl yapılır başka bir konudaki resimden göstermem gerekirse kırmızı okla işaretlediğiö yuvadır kendileri. Bilgili arkadaşlardan tecrübelerini dillendirmelerini rica ediyorum.




51
Polo 6N / 6n de Hava Debimetresi varmı?
« : 17 Ocak 2012, 17:32:00 »
Arkadaşlar kolay gelsin 6n aee de hava debimetresi varmı? Varsa hangi motor kodlarında var? Ve yeri nerededir? Yardımcı olursanız sevinirim.

52
Polo 6N / Bizde sorunların biri biter biri başlar
« : 08 Ocak 2012, 17:43:54 »
Arkadaşlar kolay gelsin disbiritör kablolarını nasıl olmuşsa dalgınlıkla karıştırınca arabayı çalıştıramadım. Yakındaki bir oto tamircisine gidip yardım istedim oda geldi arabanın içine etti disbritöre giden kabloyu çıkarıp ateşleme varmı diye şaseye tuttu araba komple reset attı ve km sayacı 30 km de takılı kaldı sordum birader sen araba işinde necisin dediki boyacıyım.  :bekleriz: anladınız siz :D Şimdi km 30 da kaldı başınıza böyle bişey gelmiş arkadaşlar ne yapalım? akünün başlığını söktüm filan ama inmiyor aşağıya araba gidince yukarı çıkıyor 30 la giderkende 60 gösteriyor. Sigortayı söktüm taktım ama olmadı sanırım dişlisi yukarıda filan kaldı göstergeyi söküp elimle aşağımı ittirsem?

53
Polo 6N / Devir göstergesi çıldırdı
« : 06 Ocak 2012, 08:52:45 »
Arkadaşlar Polo ile arızalı saatler programımıza hoş geldiniz. Malum polomuzu yakında yakarak tüm sorunlardan kurtulmayı düşünüyoruz. >:(

Şimdide devir sayacı kafayı yedi kendi kendine iniyor çıkıyor 6000 devirlere geliyor motor rolantideyken giderken farketmiyor geliyor. Tüm akşamdan itibaren usta disbritörle uğraşırken oldu ya onda bi nane var ya ben motoru sildim sipreyle ya orda yada yine polo cebimdeki 100 tl ye göz dikti daha önce bu problemi yaşayan varmı arkadaşlar ne yapacağız?

54
Polo 6N / Galiba tekleme sorununu çözdüm.
« : 28 Aralık 2011, 15:31:07 »
Arkadaşlar eminim çoğunuzda vardır. Daha önceki açtığım konudada bunu gördüm sorunu çözdüm sayılır yarın arızalı parçaların yerine yenisi gelince kesin çözümü resimlerle detaylı bir şekilde evde sizinde kontrol edebileceğiniz yöntemlerle açıklayacağım. Ateşeleme sistemi ile ilgili sorunu olan arkadaşlarada yardım edebilirim artık bu arabanında ustası olduk galiba ;D Yarını bekleyin harika olacak  :saygılar 8)

55
Genel / Bu parça neye yarıyor kırdım benzinde tekliyor.
« : 25 Aralık 2011, 23:01:19 »
Arkadaşlar resimde görünün parça neredeyse kırılmak üzereydi ben bastırınca elimde kaldı şimdi bu parça kırıldıktan sonra ben gidip 15 tl lik benzin aldım ama arabam gazla çalıştığı için farketmedim şimdi araba tekliyor ve egzos öksürüyor benzinci arabama mazot filanmı koydu yoksa ben benzin enjektörünü filanmı kırdım çüznki arabam gazda sorunsuz çalışıyor (bu parçayı kırmadan önce benzindede sorunsuz çalışıyordu yada 15 tl lik yakıtı almandan önce) Sizce bu parça nedir polo 6n



Bu parçanın aynısından 4 tane var buda sağlam olanlardan birinin resmi




56
Polo 6N / Bu parça neye yarıyor kırdım benzinde tekliyor.
« : 25 Aralık 2011, 22:39:45 »
Arkadaşlar resimde görünün parça neredeyse kırılmak üzereydi ben bastırınca elimde kaldı şimdi bu parça kırıldıktan sonra ben gidip 15 tl lik benzin aldım ama arabam gazla çalıştığı için farketmedim şimdi araba tekliyor ve egzos öksürüyor benzinci arabama mazot filanmı koydu yoksa ben benzin enjektörünü filanmı kırdım çüznki arabam gazda sorunsuz çalışıyor (bu parçayı kırmadan önce benzindede sorunsuz çalışıyordu yada 15 tl lik yakıtı almandan önce) Sizce bu parça nedir polo 6n




Sayfa: 1 2 3 [4] 5