İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - battal gazi

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 20
29
kilometre ve devir sensorleri değişti ve sorun giderildi

30
Genel / Ynt: İşgaliye belgesi.
« : 15 Haziran 2014, 14:38:19 »
İşgaliyenin vergisi olmaz işgaliyenin cezasını keserler sadece sizede idare yönünden onay verirlerse ses etmezler,buna yapılabilecek tek önlem uyarı levhası koyacaksınız,bizimde apartmanımızın önünde oluyor,emniyeti arayıp çekici isteyeceksiniz,yasal yolu budur.

31
Arkadaşlar bir yakınımın aracı 2005 Ford Focus collection 1.6 lpg'li kilometre ibresi çalışmıyor buna bağlı sorunlar oluşmakta vites geçişi sağlanmıyor vs. vs.
Bu konuda bilgisi olan var ise paylaşırsa sevinirim?

32
superB 1.6 tdi sürmüşlüğüm var, ve chip yaptırdık arabanın ruhu değişti. muhteşem bi torku var.
ve kesintisiz 200km+ hızlara çıkabiliyor.

araç otomatik değilse sorun olmaz ama dsg ise zaten fabrikanın kendi yüklediği torka ve güce 50 bin dayanmıyor kavrama güç arttırımında daha çabuk arıza yapabilir.

33
Aslında Türkiye2de bilinçli ve bilgili tüketici çok sayıda var fakat örgütlenip toplu olarak bir hak talep edemiyoruz,her gün belediye otobüsünde yaşanılan alanların sorunları konuşulur herkez bilir ama kimse elektronik veyahut yazılı ortamda dilekçe ile bu konuyu ilgili birime aktarmaz ben defalarca amerikada ki dsg garantisi olaynı gümrük bakanlığı dahil doğuş oto da dahil sanayi bakanlığıda dahil her yere bildrdim,volsvagenin amerikada sanırım 2009 araç garantisini 10 yıla çıkarmasının nedenini açıklayan bir belge şikayetvar sitesinde dsg'den dolayı davalık olan bir kullanıcının linkide kayıtlı,şimdi biz türkiye de neden bir çatı altında toplanaraknu dsg ve Volkswagen garantisini amerikadaki kadar değilse bile 5 yıl fabrika garantisi 2 veya 3 yıl ücret ödeyerek 7 veya 8 yıla çıkarmak için bir ışık yakmıyoruz,amerikan halkı demekki milleti ve yöneticisi ile bizden daha duyarlı,Volkswagen türkiye'de sanırım herkesin ailesinde fazlaca bulunan bir marka ve şu anda 2 yakınımda var jetta biri tdi birisi tsi 2 side kavrama değişti,yarın bozulacakmış psikolojisi ile arabadan haz alamıyorlar ama garanti 7-8 yıl olsa en azından bu korkular bir müddet ertelenir,şimdi bir araç yapacaksınız çok arıza verecek ama garanti süresi kısıtlı olacak bu nasıl iştir o zaman siz malınıza güven duymuyorsunuz ki honda türkiye kadar 6 yıl veyahut 150 bin kilometre garanti veremiyorsunuz,yorumlarınızı bekliyorum burada yazdıklarımdan fazlası kuruluşa defalarca iletilmiştir,bir defasında dsg 'den dolayı doğuş merkezden bir yetkili iki yıl önce kesin değil fakat şikayetlerden sonra bizlerde türkiyede sıfır araç garantisini uzatmayı planlıyoruz demişti ama icraatyok,adamlarda haklı bu kadar arıza olmasına rağmen tüketici aynen bu araçlardaki ısrarını sürdürüyor hem süt içerken ağzı yanıyor bunu dile getiriyor hemde sütü halen ağzı yandığı halde sıcak içiyor nasıl çözülsün ki sorun,satış rakamları ve ilgi azalsa sanırım bu mesele çözülecek,inanın aklımdan super b ve jetta sıfır dizel dsg geçmiyor değil ama şu anda bu çelişkilerden dolayı çekiniyorum bu araçlardan ve arızalarından.

34
Arkadaşlar jetta ufak bir makyaj operasyonu geçirmiş,sanırım gine elektronik el freni yok,direksiyon simidi ve tamponlarda çok az oynama olmuş,bakalım yeni motor varmı yada güç artırımı,pek sanmıyorum ama göreceğiz.Ayrıca dsg arızaları şu anda bile giderilememiş bugün doğuş oto satış temsilcisi ile görüştüm doğal bir insan sizlere yalan söyleyecek değilimya dedi halen arızalar devam etmekte dedi nasıl çözemedi ww bu arızayı hayret o kadar mühendisi var.İnşallah makyajlı kasada biraz iç mekan kalitesi fiyat olarak birbirine yakın olan super b kadar kaliteli olur,alt kasa jettaların malzemeleri daha dolgundu.

35
Anladım,sanırım ginede Volkswagen opelin 16. dizel 320 tork 136 hp güç üreten motoruna karşı bu motorda bir revizyona gideceğe benziyor,yoksa opelin vectradaki tahtını 97'de çıkan uzay kasa çok ilgi görmeyince passatın o dönemki yumurta kasasına kaptırdığı gibi volsvagende bu motor karşısında bayağı zorlanır gibi otomatiği geleceği söyleniyor dizel opellerin bu da büyük hasar bırakır gib iww'ye.

36
Skoda / 1.6 tdı 105 hp 250 tork turbo beslemeli motor hakkında
« : 07 Haziran 2014, 14:05:08 »
İyi günler arkadaşlar seat leon ve super b farklı boyut ve ağırlıklarda bir araç fakat kullanılan motor aynı yani 1.6 tdı 105 hp 250 tork turbo beslemeli motor bunlara ek olarak farklı bir güçlendirme ünitesi bulunmuyor sanırım fakat bu mantıksız değilmi sizce leondaki motora tork ve hp arttırımı yapılarak daha güçlü olması gerekmezmi motorun,super b'de bu motoru deneyen varmı aramızda leon arkadaşımda var bu motor fena değil iyi gibi.

37
Multittonic ve dsg konusunda yanlışınız var. Vw nin Audi de urettiği DSG stronic tir. İkisininde çalışma mantığı farklıdır. Dsg ve stronic çift kavramalı fakat multitronic toyotanın yeni şanzımanı gibi nasıl anlatayım iki veya üç kasnak var devire göre hareket edip dişlilerin aralığını daraltıyor veya genişletiyor. Benim tercihim A4 b8 olur. 1.8 tfsi tam uyumlu kit varmış. 4-5 bin lira civarında. Misal 60 bin araba olsa 5 bin lirada kit. Dizeli nin en az 75 ve ayrıca vergiden de dezavantaj olduğunu duşunurseniz cebinize bayağı para kalacaktır. Ayrıca cebimde bir miktar daha para kalsın derseniz 2008 B7 A4 1.8T bilinen motor 1600-2000 liraya uyumlu lpg kit ile en fazla 55 liraya maledersiniz.
b7'ler demode oldu bence,b 8 ler 2009 da başladı onlar gayet güzel dizel almak bu fiyatlarda bana hayal alabileceklerim çok kilometre benzinlileri 70'e düzgün bir şey alınabilir de lpg olayını iyi araştırmak lazım o konuda 06 onurdanda destek bekliyorum,sitede satılıklardan b8 lpg lisini göremedim en azından ben göremedim,güzel bir araba lpg olayı netleştirilip gündeme almak lazım bir araştıralım.

38
Genel / D segmenti tam dolu bir araç alacağım,tavsiyeleriniz
« : 31 Mayıs 2014, 22:09:44 »
Arkadaşlar D Segmentinde tam dolu bir araç almayı düşünüyorum sedan,otomatik şanzuman(geri kaçırmayacak"hil holder"),Elektrikli açılır cam tavan(sunrof veyahut açılabilen panoramik cam tavan"açılmayan cam tavanlar var istemiyorum",esp,hız sabitleyici,performans,ekonomi,şanzuman ve motoru az problem çıkaracak yol sesini içerisine az alacak,alt takımı sağlam ve süspansiyon ile helezon  sistemi darbeleri iyi emecek, ya biraz sıkıcı olacak ama aslında tok ve konforlu bir araç istiyorum.

Ayırabileceğim maksimum bütçe: 75.000.oo T.L.
Dizel veyahut lpg'ye tam uyumlu bir motor.
Maksimum 2.0 hacimli bir motor vergide ödeyebileceğim miktar gözönünde bulundurulduğunda.

Yaş aralığı: Minimum 2009-maksimum: 2014, Dsg'den dolayı özellikle dsg kullanılan araçlara mesafeliyim ben ve çevremdekilerin daha önce yaşadığı kötü olaylardan dolayı.

Audilerde ya multitronic var yada dsg isim değişikliği zaten Volkswagen üretiyor audiyi de fakat amcamda ikinci a6 2008 şanzumanında problem çıkmadı arkadaşım oto kiralamacı passata özensiz a6'ya dayanıklı ve daha sağlam diyor iki araçtanda 2.0 tdi seçeneği var ellerinde,bir de bu sınıfta honda accord ilgimi çekiyor tsi kadar seri bir motor olmasa da şanzumanı 5 ileri eski tip olsada arızası az olduğunu düşünürsek ve motor şanzuman sorunu azlığını düşünürsek bir de lpg uyumunu hesaba katınca mantıklı geliyor vergisi derseniz sorun çıkarmasında ben vergisine razıyım çok sorun oldukça arabadan soğuyor insan,insignia 2.0 dizellerin cosmosu dikkatimi çekmiyor değil ama yeni bir seri sayılır yorumlar biraz mesafeli durulması yönünde araştırmalarımda,2.0 motora kadar jip sınıfıda olabilir mesela antara 2.0 cosmo dizeller var 45-50 binde onlarda dikkatimi çekiyor,ambleminden ötürü captivaya sıcak bakmıyorum kapatsanda belli,honda crv 2013'te kasa değiştirene kadar eski kasalardaki crv lerde yokuş kalkış desteği sunmadı yeni kasaya da gücüm yetmiyor o da olmaz,ne bileyim işte 2015 ocak-mart arasında alacağım aracı katkılarınızı bekliyorum(bu kadar zaman beklenir mi demeyin dizel fiestamız var zaten daha önce forumda tanıtmıştım,o da duracak,satmayacağız) bu konuyu aynen opelim nete de açacağım,kullanıp bilen ve bilgisi olan yorumcuların değerli görüşlerini bekliyorum marka fobisi olupta kullanmadığı ve binmediği bir aracı anlatacak bir yorumcuya lütfen laf olsun diye yorum yapmayınız önerisinde bulunuyorum.

39
Gazlı amörtisör daha dayanıklı oluyor ama konfor azalıyor volsvagenin normalde  amörtisörleri darbeleri iyi emer,gazlı amörtisörde bu bayağı rahatsız edici olabilir,1996 vectra gt miz vardı sene 99'da o zaman gazlı amörtisör taktırmıştık sert olması darbeleri iyi ememesi dezavantajı idi sağlamlığı ise avantajı idi,bu konuda biraz daha yorumlar gelmeye başlasın ardından iyi bir sonuç çıkacaktır.

40
Herkese teşekkürler,amatör bir resim paylaşayım.


41
Başlıktada belirtmiş olduğum sıfır aracı bayiden bugün akşama doğru satın aldık;
Bugün sabah saat 09:00 sıralarında Ankara ford yetkili satıcı ve bayisinde hazır bulunmamıza rağmen bazı prosedür ve birazda bizim en ince detayına kadar incelemelerimiz neticesinde saat 16:00 gibi teslim aldık,sebebi ise aracı bir yakınımızın boya kontrol cihazını alarak aracın her noktasını bizzat kendimin kontrol etmesi ve bunun yanında altını kaldırıp bakmasından tutunda motorun ve şasenin uygunluk belgesinde yazılı olan ile aynı olup olmamasına kadar her detayına varana dek incelemem sonucunda aracın herhangi bir kusuru çıkmaması dolayısıyla aracı satın aldık kapalı garajımıza  çektik,bayi yetkilileri ise benim kadar özellikle kaporta boya kontrol,motor ve şase üzerinde detaylı inceleme ve helede altını kaldıttırıp bakan bir müşteriye uzun zamandır dek gelmediklerini belirttiler ve şaşkınlıklarını gizlemeden açıkladılar;ben ise bayiye bu kadar araştırmamın sebebini daha sonradan tatsız durumlar olmaması için yaptırdığımı bildirdiğimde biraz hak vermekle pekte kendilerine yöneltilebilecek eleştirileri kabul etmeden belirsiz bir tebessümle karşıladılar,biliyorsunuz arama motoruna"sıfır araç aldım ama boyalı çıktı"diye yazarak arattığınızda onlarca markaların yüzlerce mahkemelik kararlarına ulaşabilirsiniz bende bunu üye olduğum forumlarda öğrendiğimden bu kadar temkinli yaklaştım,bu konuda forumların faydası tartışılmaz bilinçleniyor gören okuyan herkes,araçlar gemiden inerken veyahut tır ile bayiye gelirken,araçlar yerleştirilirken sürtme vurma kayma gibi durumlarda müşteriye bildirmeden boyayıp o aracı sattıkları olmuş,bayiden çıktıktan sonrada hiç bir kusuru kabul etmediklerinden bu detayları uygulayarak gönül rahatlığı ile aracı satın aldık,bundan sonra tüm tüketicilerin bu uygulamayı yapması bilinçli alıcı olarak herkese şahsi tavsiyemdir,bir konuda en ufak bir aydınlanma sağlayabildiysem ne mutlu bana,allaha emanet olun.

42
Jetta V / Ynt: Jetta V silecek değişimi
« : 02 Aralık 2012, 02:13:48 »
Kırmızıya katılıyorum anlata anlata dilimde tüy bitti.
Ne marka aldın bosh mu, ben invels skoda parça satıcısından 25tl çifti aldım fena değil 1seneyi geçkindir kullanıyorum ama bir daha ki sefere bosh alacağım bide onu deneyeyim.
Onur bey bosch değil fakat garajta kutusu bakmadım lastik kısmı sağlam ve yumuşak asıl dayanıklılığını zaman gösterecek.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 20