İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - KAAN60

Sayfa: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 ... 47
57
Polo 6N / Ynt: Ne Yazsam Bilemedim :(
« : 01 Temmuz 2014, 10:09:15 »
Semihim unutma "meyve veren ağaç taşlanır" bende formda ne insanlarla karşılaştım kendini the fast the furious tan gelme  zanneden çok... biz birbirimizi biliriz senin ben dahil çok arkadaşa yardımını esirgemediğini biliyoruz aldığın malzemelere eminim takma böyle şeyleri kafana rahat ol sen :tamamdir bu arada gel sen şu malzemeleri komple sat bi honda al çıkartır o parayı zaten ;)

58
Polo 6N / Ynt: Geri vites
« : 01 Temmuz 2014, 09:42:06 »
Yukarıda bir şey yapmıyorsun sadece alttaki fincana benzer mekanik parçayı söküyorsun o plastik top içinde görürsün zaten çıkartıp yenisini takıyorsun sonra mekanik parçanın vidalarını takıyorsun olay tamamdır.Ama sökmeden önce her iki vidanında tam olarak hangi izada sıkıldığını unutma takarken aynı hizada olsun yoksa ayarı kaçar hepten bozulur.
Bizim araçlarda geri vites senkromeci yok. O yüzden vitesi 1 e veya 2 ye takıp dişlileri yavaşlatıp takarsanız cırtlamaz. 6n dikkat edin 6n2 demiyorum tümü böyledir. Şanzımanı sıfırdanda değiştirseniz aynısı olur.
eyvallah arkadaşlarım.

59
Polo 6N / Ynt: Far ampüllerini değiştirmek.
« : 29 Haziran 2014, 11:20:20 »
üstat okadar bilinmeyen bir yanı yok, led ler normal ampüllere göre hiç enerji tüketmez vede ısınmaz sabaha kadar açık birak akünü yemez tepkime süresi çok iyidir ampülü sök ledleri tak bu kadar gündüz ledleride park kablolarına paralel bağla gündüz parkları yak ledlerde devreye girsin hepsi bu...

60
Polo 6N / Ynt: Devir göstergesi çıldırdı
« : 29 Haziran 2014, 11:16:32 »
güzel hortlatmışsın konuyu  :)
bunlar her arabada olan şeyler sanmayın diğerleri arıza yapmıyor.bizler biraz araçlarımıza düşkün olduğumuz için çok takıntı yapıyoruz.adamın birinde bi araba gördüm önü bitarafa arkası bitarafa gidiyor la ne bu araba dedim ayağımı yerden kessin yeter diyor.bakım yapmıyon mu buna dediğimde ise ne zaman yolda kaldı ozaman tamirciye götürün diyor.gülsem mi ağlasam mı şaştım  :)

aynen katılıyorum sakınan göz ve çöp ilişkisi...

61
Polo 6N / Ynt: Devir göstergesi çıldırdı
« : 29 Haziran 2014, 11:15:37 »
valla konu eski ama kronik sorunlar bitmiyor sanırım aracın yakışı gidişi keyfi gayet güzel ama bu kronik sıkıntılar strese sokuyor...

bizimkisi 1.9 sdı station... gayet temiz düzgün bir aracım var ... geçenlerde marşa bastım benzin göstergesi sıfır ışık yanıyor Alla Alla dedim akşam parkederken çeyrek depo vardı ulen dedim çektilermi yakıtı... gittim yakıt aldım tık yok... Sonra dedim ibrede sıkıntı var herhalde... km ciye gittim abi mazot tankında kirli mazottan dolayı şamandıra reostası kirleniyor temizlettir tamircine dedi. hemen gittik temizlettik birde baktıkki kabloda kopmuş... velhasıl yaptırdık taktık bastık marşa cillop yola devam :) ulen yolda giderken gözüme bişey takılıyor ama konduramıyorum ulen dedim arzalı olan benzin ibresi deilmiydi :) devirde çalışmıyor bu sefer haydaaa... hani gözünle görmesen dersinki göstergeyide söktüler kurcalarken devir gitti.. yok arkadaş hız ibresi de titremeye başladı ...

sonra siteye girip bakınca gördümki kronik arızalar sınıfına hoşgeldiiik... :)

yalnız şöyle birşeyde varki bu araçların beyninin bulundupu yer hiçde sağlıklı bir yer değil...rahatlıkla yıkanırken yada yağmurda su alabilecek bir yerde... birde su tahliyesi yaprak oto çöple tıkandımı eyvah ki ne eyvah... geçenlerde durduk yere arac çalışmıyor  haydaaa dedik beyinden dediler ... gittik yaptırdık sıkışmış bişeyler... çocuk açtı içini gösterdi sevgili beynimiz havuz sefası yapmış haberimiz yok :) kurulanmayıda unutmuş :) sağolsun temizledi güzelce taktı çok şükür halloldu...

Ama devir ve hız sıkıntımız devam ediyor arasıra ... bahsedilen kabloları kontrol edeyim bari bende :)
geçmiş olsun diyelim başka bişey gelmiyor elden umarım kolayca halledersiniz...

62
Polo 6N / Ynt: Far ampüllerini değiştirmek.
« : 29 Haziran 2014, 10:42:35 »
Aynı sorun bende de mevcut.Fakat ben led'lemi değiştirsem karar veremedim.Fazla abartıyı seven biri degilim.Sizce Ledler gorunusu nasıl olur ve hangi tip ledler kullanılmalıdır.
far h4 ampülleri led olarak düşünüyorsunuz sanırım doğru anladım?? ben led h4 ampül denemedim henüz ama oda aklımda olan bir proje, burada toyotası için h4 led ampül siparişi vermiş bi arkadaşım var onun gelmesini bekliyorum takınca aydınlatma gücüne göre alabilirim belki, ama ön parklar ve arka parkları led ampül yaptım ayrıca led far ı olarak da chıp led kullandım resimlerini ekliyorum...

ön park ampül


chıp gündüz led



bunlarda sadece parklar ve gündüz led leri yanmakta farlar kapalı. (tavan led i takılmamıştı)


buda araç içi aydınlatla led i aydınlatması çok iyi (16 led)


63
Polo 6N / Ynt: Geri vites
« : 29 Haziran 2014, 10:26:23 »
Senin istediğin link olsun ben burdan aldım.2 çeşit var bir sert olan 2 esnek olan.nette verdim bir kere sert geldi 2.verdim başka yerden esnek geldi.Benim aldığım güzel.Ben değiştirdim ama aracın altında resim çekemedim.fincan gibi 2 vidalı bir mekanik parça var tam şanzıman arkasında vites ayrıcı plastik şekilli bir kol var tam arkasında.onu sökünce içinde bu plastik burç.yukarıdan gelen çubuğa bağlı.
http://www.otoparcasepeti.com/pinfo.asp?pid=42046
tamam kardeşim teşekkür ederim bu linkdeki yumuşak olan ondan alacam dimi? birde alttan şanzumanın arkasındaki kolu sökmeden yukardan vites kolu çıkmıyor doğrumu anladım? önce onu sökecem sonra yukardan kolu söktükten sonra bu parçayı yerine takacam sanırım?

64
Polo 6N / Ynt: Geri vites
« : 28 Haziran 2014, 10:06:17 »
Eğer debriyaj telin sağlam+baskı balatanda sıkıntı yok+senkromeçlerinde düzgünse...   
2 şeyden olur
1.Vites kol alt burcu değiştirin ayarını da yaptırın gönül rahatlığıyla bol bol geri vitese takın. 5 TL parça+işçilik 0 TL.
2.Vites ayrıcı kol vardır alt mekanizmada bulunması zordur ama çıkmacılarda olabilir onunda değşimi basit.
semih şu alt kol burcu değişimi var mı bizim sitede? arasıra bende oluyor cırtlama hatta geçenlerede resul ile konuşurken konu geçti 2 ye tak sonra geriye tak sıkıntı olmaz dedi hakkatende öyle sessiz geçiyor ama hep aklıma 2 ye takmak gelmiyor! gerçi son bir haftadır hiç ses yok nasıl çözdün dersen benim altta 2 kat paspas var biri plastik biri orj. yün olanı, debriyaj plastiğe yaslanmıyor ama yüne yaslanıyordu yün paspasıda katladım debriyaja basınca artık çartlama falan kalmadı ;) ... yinede o burcu değiştirmek istiyorum lik i bulursan eğer bana bir gönderi ver parçayıda almaya gittiğimde yanlış bişi almayayım sana zahmet??

65
Polo 6N / Ynt: Uğultu ve Toz
« : 28 Haziran 2014, 09:56:47 »
lpg var ve  simit tüp ise tank ın tam ortasından dışarı plastikten bir delik vardır (gaz sızıntıları için güvenlik deliği) oradan gelebilir ama kapatmanızı tavsiye etmem, ayrıca bagaj fitiliniz eski ise oradan gelmesi çok daha fazla olasılıktır. stabilize yola girmeden önce bagaj fitiline bir miktar silikon sprey, o yoksa vazelin sürüp yoldan geçtikten sonra bagajı açık tozun nereden geldiğini anlaya bilirsiniz illaki toz içeriye geçerken yapışacaktır yol gösterci olur sizin içn en son olarakda stop lambalarını sökün lambaların şaseye yapıştığı yerdeki kauçuk fitil eskimiş ve o kablo geçiş bölgesinden toz giriyor olabilir? çözümü, fitil etrafına ince bir tabaka halinde silikon sürün ve stopları monte edin daha o bölgeden toz gelmez... aklıma gelenler bunlar.

66
Polo 6N / Ynt: yeni ışıklandırmalarım...
« : 28 Haziran 2014, 09:47:43 »
hayırlı olsun gökhan,  güzel olmuş! yapanında eline sağlık.

67
Polo 6N / Ynt: poloyu birazcık zorladım..
« : 27 Haziran 2014, 14:20:22 »
6n aee motor 195/50/15 lastik ile araçta 3 kişiyken hafif virajlı yolda 165 dedi daha gidiyodum yanımdaki arkadaş durmazsan el frenine asılacam nasılsa iki türlüde ölücez diyince bırakmak zorunda kaldım :D
yav bende çok güldüm ;D eleman bayağı korkmuş.

68
Polo 6N / Ynt: Gelen yüksek sesli tıkırtı
« : 11 Haziran 2014, 11:39:31 »
Sağolasın kaan abi ses acayip rahatsız ediyorbirden oldu anlamda veremedim arada birde vites zor geçiyor tehlikeli olabilir bir an önce halletmek gerekir sanırım.
baktır bakalım hatta ne yapılırsa imkanın olursa fotola paylaş burada başka bilmek isteyenlerde öğrenir.

69
Polo 6N / Ynt: ön konsol hoparlör kapakları
« : 11 Haziran 2014, 11:33:19 »
güzel uygulama tebrikler :tamamdir sese etkisi olmaz daha önce doğan hoparlörlerine uygulamış birisi olarak biliyorum. benim araç beyaz kapaklarda sıkıntı yok ama belki görüntü olması açısından bende beyaz çorapla kaplayabilirim???   

70
Polo 6N / Ynt: Gelen yüksek sesli tıkırtı
« : 10 Haziran 2014, 12:36:43 »
bildiğim kadarı ile değişecek bilyalar 2 tane bunlarda tanesi 35-50 tl arası, bulunduğunuz yerdeki işcilik ücretinide ekleyin çünkü heryerde bir olmuyor mesala 150 tl? + eksik varsa yağ eklenecekse kaç litre onuda hesap edin toplayın size maliyeti 200-300 arası bir rakam daha detaylı bilgi almak için, çıkmacı alper ve hamit arkadaşlar var onların yan dükkanı ankarada şanzuman center sahibi küşat bey var formda üyeliğide vardı ama araştırmak lazım.

 

Sayfa: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 ... 47