İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - nostalghia

Sayfa: [1] 2
1
edincol kardeş sorunu çözdük çok şükür. aracım her şeyiyle mükemmel ama ustalar boktan. kendi malımı satayım diye bozuk krank mili sensörü vermişler o bozuk sensör beyni de yakmış bobinleri de....

2
LPG devreye girdiği zaman benzin pompasının çalışması durmamalıdır, sadece enjektörler uyutulmalıdır.

valla emre kardeş, her şeyi deniyoruz işte. ben hiç anlamazdım arabadan falan şu 15-16 günlük süreç bayağ bir birikim kazandırdı, olmaz olsun. zaten şu an lpg kabloları takılı değil benzinde araç

3
kontağı çevirdiğimde bobinden distribütöre giden kabloda bir kıvılcım oluyor ama marşa basıldığında elektrik gelmiyor bobinden  sadece kontağı açtığımda bir kıvılcım oluyor gerisi yok, bir şey bobine gelen elektriği engelliyor ama ne engelliyor bulamadık. hararet müşürü bobine giden elektriği keser mi hasan ağabey?

4
sorunu çözdüm galiba, aracı sanayinin içinde birkaç elektrikçiye ustaya götürdük, götürürken de aracı başka bir araç vasıtasıyla çektik araba çalışmadığından  direksiyon oldukça sertti o sert haline alıştım galiba, şimdi çalışınca hafif geldi bana :D :D 

5
sağolasın ama cebimde para kalmadı şu haliyle bin liraya yakın param gitti, yapıldı yapıldı yapılmadı sonraki aya kadar bekleyecek artık, yeterince para harcadım bu aylık :)

6
yine burada konu açarak kirlilik yarattığım için affınıza sığınırım. aracım bobin yakıyordu sürekli intihar sebebi bobin yanması" adlı başlıkta dile getirmiştim. beyni, krank mili sensörünü değiştirdik, beyin değiştikten sonra aracımın her şeyi normale döndü gibiydi, ama bugün aracı deneyeyim dedim, sürdüm 20 km kadar bir sıkıntı yok, ustanın yanına gittim tekrar bir sıkıntı yok falan diye, dükkanın önünde stop ettim, tam gidecektim, marşa bastım araç çalışmadı, ateşlemeye kadar veriyor ama araç çalışmıyor, distrübitörün oraya çıt diye elektrik geliyor, motora benzin basıldığının sesi geliyor kontağı çevirince ama araç çalışmıyor, 15 dakika bekledik, araç soğudu biraz sonra çalıştı, bir de ustanın oraya giderken hızım 100-110'da iken devir saati bir anlığına sıfıra indi bir saniye sonra tekrar eski haline geldi, o an elektriğini kesti ve aracın döşünden 6-7 kez çıt çıt diye ses geldi sanki bir valf ya da sensör ötüyormuş gibi. elektrikçi bugün kabloları, soketleri, döşteki elektrik düzeneğini kontrol edecek. yemin ediyorum ustalardan da bu golf3'ten de tiksindim, oysaki çok severdim aracımı.... artık bobin yakmıyor ama stop ediyor durduk yere bekleyince tekrar çalışıyor. aküyü de değiştirdik çok fazla ısınma yapıyordu. akü veya beyin değişiminden sonra bu tür sorunlar olabiliyor mu? yeni beyne immo ve ecu tanıtımı yapıldı başka bir kodlama gerekiyor mu?


ayrıca 167 numaralı röle yani yakıt pompasının elektriğini gaza geçince devreden çıkartan rölede ısınma oluyor, açtım kokladım yanık kokusu gelmiyordu, lpgdendir diye lpg kabloları sökülmüştü araç benzinde şu an, lpgden değilmiş arıza onu anladık, motor soğukken hiçbir sıkıntı yok ama sıcakken bu tür şeyler yaşatıyor bana 167 numaralı röle böyle bir sorun yaratabilir mi?


şunu da belirtmemde fayda var belki araç selde kalmıştı kartelin oraya kadar falan birden stop etti 1 saat sonra çalıştı. bu olaydan 1-2 hafta sonra bu olaylar silsilesi başladı. nette biraz araştırma yaptım selde kalan araçların immobilizer beyni bozulabiliyormuş, ama benimkisi o kadar sel yemedi ilk suda stop etti, 1 saat kadar sonra çalıştı 1-2 hafta hiçbir şekilde çalışmamazlık stop etme olmadı direkt gitti bozulurken de. immo beyni diye bir şey var mı bu araçlarda?

değişenler:
motor beyni
akü
30 numaralı röle
krank mili sensörü
7 tane bobin :D

7
97  sportline

8
Golf III / Ynt: intihar sebebi Bobin yanması yardım!!!!
« : 01 Ekim 2014, 14:35:58 »
eyvallah ibrahim abi :)

9
Aracın beynini değiştirdik, ama direksiyonda çok hissedilir derecede bir yumuşama var, beyin değişimi dışında direksiyon aksamına hiçbir şey eklenmedi çıkarılmadı. Neden oldu ki şimdi bu?

10
Golf III / Ynt: intihar sebebi Bobin yanması yardım!!!!
« : 27 Eylül 2014, 19:21:39 »
Sorunu çözdük sonunda. aracın beyni ve 30 numaralı röle değişti. Şu an her şey düzgün, inşallah bir sorun çıkmaz. Bujilere baktırdım, bujiler normaldi. Herkese teşekkürler tekrardan.

Ayrıca, eğer aracınız nedensiz bir şekilde stop eder marş bastığı halde çalışmazsa ilk iş olarak röleleri kontrol edip koklayın arkadaşlar, sıkıntı yaratabiliyor ufacık şeyler, hatta mümkünse her daim yedeğini bulundurun bu meretlerin.

11
Golf III / Ynt: intihar sebebi Bobin yanması yardım!!!!
« : 18 Eylül 2014, 21:32:43 »
haklısın ibrahim abi sağ olasın ilk buji ve kabloları denerim olmadı kurum temizliğine de girer. asıl olay yine düzelmezse başlar haydi hayırlısı :D

12
Golf III / Ynt: intihar sebebi Bobin yanması yardım!!!!
« : 18 Eylül 2014, 20:55:06 »
çok teşekkürler arkadaşlar, abiler. biraz da elektrikçi uğraşsın bakalımişin içinden çıkamazsa bujileri ve kabloları değiştirelim, kurum temizliğine girmeden bujileri ve kabloları değiştirsem sorunum çözülür mü ibrahim abi?

13
Golf III / Ynt: intihar sebebi Bobin yanması yardım!!!!
« : 18 Eylül 2014, 20:33:01 »
tamam iyi güzel hoş da bu kurum temizliğinden sonra da bobin yakmaya devam ederse ne olacak? bir şüphe uğruna motora mı gireyim şimdi :/. ayrıca aracımda hiçbir şekilde çekişten düşme zor çalışma yok idi. hatta yeni bobin takıldığında da direkt tek marşta çalışıp düzgün bir şekilde rölantide çalışıyor ama hararet 90'a gelince hık diye gidiyor.

14
Golf III / Ynt: intihar sebebi Bobin yanması yardım!!!!
« : 18 Eylül 2014, 18:43:33 »
ankara'daki servisler maalesef lpgli araç kabul etmiyor. bugün elektrikçi geldi yeni bobin takıldı şarj dinamosundan ve lpg kitinden şüpheleniyorduk ikisinden de değilmiş. o esnada hararet 90'a geldi yine bobin yandı araç stop etti. ibrahim abi servis olayı ankrada yok bir de arabadan hiç mi hiç anlamam ben. elektrikçiye bıraktım arabayı biraz da o uğraşsın elimden gelen bir şey yok şu an için. egr valfi falan hiç bilmiyorum. bujileri söyledim nette okuduğum yorumlara dayanarak ama elektrikçi bujilerle ilgili olmadığını söyledi. ibrahim abi şimdi bujileri mi değiştirelim carbon clean tam olarak nedir. elimdeki ustaların bundan anlayacağını sanmıyorum.

ayrıca usta aküye gelen akımı ölçtü herhangi bir sıkıntı yok her şey normal seviyelerde, ama bobin yine de yandı.

Sayfa: [1] 2