İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - ForzAras

Sayfa: [1]
1
Uzun tartışmalar olmuş, teşekkür ederim hepinize. Bilgilerim arttı, şimdi ben castrol 10w40 kullanan bir cahilim. Aracım Bora 2000 1,6 AKL motor.
Hangi markayı ve modelini kullanmamı tavsiye edersiniz?
İyi günler.

2
Arkadaşlar bugün arabayı aldım, tüp ayarı da yaptırdım.Rölantideki dalgalanmayı tüp ayarı yapmaz dedi LPG'ci usta; ama ayar yaptık gazını çok kısmışlar falan dedi.
Araba düzelmiş, önceden devirsiz 2. vitesten 3'e atınca boğulur kalırdı; misal 2. viteste kalkmazdı araba mutlaka 1. vites isterdi boğulur kalırdı, şimdi çok rahat bir şekilde boğulmadan gaz istiyor araba.Şahlandı gitti, durduramıyorum uçuyor.Meğersem ben bugüne kadar 1,6 olan arabamın sadece 1,2 motor olarak kullanmışım, garibim ölü gibiymiş :(
Hararet müşürü 125 TL yazdı, yerli olanlar iş görmüyormuş kalitelisini taktım dedi; egsozdan parça değişti ses yapıyordu, motor yıkandı, yağ eklendi, işçilik falan hepsi 1200 TL tuttu.Yarın faturanın resmini çeker atarım yine buraya.

3

Hocam dediğiniz yer kırmız işaretli olan yer mi?
Eve kadar geldim ustayla arabada gazda, araba canavar gibi olmuş adeta.Önceden tüple bu kadar gaza basınca geç toparlardı şimdi ne kadar basarsam anında tepki veriyor. Enjektörler karadan beyaza donmesi iyi birşey mi? Böyle birşey olabilir mi gerçekten?
Açılan yer drenajı falan oralar temizlendi hocami yarın da motor yıkanacak, gaz ayarı rolantıdeki problemi yapacağım dedi.Bu yapraklar,çalı çırp gerçekten başa bela, bir daha ağaçların altına asla park etmem arabayı,arkadaşın opeline de aynı şekilde yaprak tıkamıştı gideri,sağ tarafta torpidonun orası ıslanmıştı deli gibi.
Bir de misal araba çalışıyor şimdi, arabanın tum elektrik aksamında var bu sıkıntı.Devir arttıkça farlar, yol  ekranı teyp gücü, parlaklığı artıyor; devir dusunce ozellikle rolantıde iyice sonuklesiyor tum elektrikli ısıklar; buna da sarj dinamosundan dedi ona da bakacak inş.
Yine ben yazarım arkadaşlar, teşekkürler değerli yorumlarınız için.

4
Hocam beyin geldi takıldı, hararet müşürü de değişti; teste çıktı ustamız.Sonra yolda bir daha arızalandı falan dedi müşürden için, bilgisayara bağladı adaptasyon falan tuşlara bastı.Sonra rölantide yaklaşık 1 dk. 5-6 bin devirde gaza bastı, bujiler sabahleyin kapkaraydı şimdi beyazlamış.Araba düzeliyor dedi.Gazdayken rölantide sallanma vardı,bir de motoru temizleyelim yıkayalım öyle teslim edelim dedi.Yarın akşama bir daha gideceğim inşallah.Beyin yanıkken araba çalışır ama keyifli çalışmaz dedi.Fotoğraf da çektim az biraz.




5
Estağfirullah cybertronics hocam,elimden geleni yapmaya hazırım; ama mesaj atamıyorum nedense. Mail adresim [email protected]

6
Hocam dediklerinizde haklı olabilirsiniz; ancak ustaya güvenmekten başka şansım yok.Keşke anlasam da beyin fırtınası yapacak konumda olabilsem. Veteniner Hekimim ve sürekli vatandaşla iç içeyim, inanın bir hastaya gittiğim zaman; beşeri hekimin ilgilendiğinden daha çok ilgileniyorum hasta ve sahibiyle.Dillim döndüğünce bilgim yettiğince doğruyu anlatıyorum,hatalarını yapmaması gerekenleri anlatıyorum.En ekonomik şekilde bütün olasılıkları birebir anamnez ile eliyorum ve bir tedavi protokolü oluşturuyorum.Allah korkusu var biraz canda, sonuçta hastalarımın dili yok,dertlerini de anlatamıyor; vatandaşın durumu da ortada; hakkım olmayan bir kuruş bile girmesin cebime, yaramaz zaten o para.Ben şimdi kandırılmış olabilirim;ama o usta ile Allah arasında olan bir durum değil mi? Benden hakkı olmayaraktan alıyorsa parayı, kandırıyorsa beni Allah'a havale etmekten başka çarem yok.
Ülkemizde maalesef durumlar böyle; meslek etiği, haram helali geçtim doğru yanlışı bile muhakeme etmekten yoksun bir toplum olma yolunda sürükleniyoruz her geçen gün.Para gelsin de nasıl gelirse gelsin.Hayırlısı olur inşallah, gelişmeleri yazarım ben yine.Böyle para vere vere öğreneceğiz galiba motor işlerini :(

7
Soğuk sıcak farketmiyor hocam.
Parçanın ankara'ya gönderilme nedenini ben de anlamış değilim; hayırlısı bakalım, inşallah fazla can yakmadan düzelir diye dua ediyorum.
Beyin yanmış, içindeki kartlar falan değişecekmiş 10 numara olacakmış 650 TL.
Bunlara ek olarak ateşleme bobini, bujiler ve kablosuna da baktıracağım arkadaşlar; başka gözden geçirmem gereken bir yer var mı?
Bir de misal bu beyinden kartlar değişecek, bundan sonra problem çıkarır mı sizce?Arabayı elden çıkarayım mı yoksa kalsın mı? Çok da alışmıştım, seviyordum arabamı.

8
Hocam aracın beynine su kaçmış, oksitlenme falan yapmış.Temizlenmesi için ankara'ya göndermiş usta.Gelsin bakalım beyini takıp geri kalan ateşleme bobini,buji vb. değişmesi gerekiyorsa değiştireceğiz.Bu geçecek olan 2 günde uyku haram olacak bana ya, hayırlısı :D

9
Sanayiye bıraktım arkadaşlar, pc'ye bağlayacak. Sente, beyin, baskı balata, ateşleme bobini vb. şüphesi var. Bakalım ne çıkacak, çok merak ediyorum.

10
Merhaba arkadaşlar,
Su flanşörü değişti,kırmızı antifiriz katıldı içine sonra Atiker sıralı sistem LPG'li aracımın önceden rölantide dalgalanma problemi ve birden gaz bitme problemi oldu enjektörler değişti; ancak dalgalanma hala düzelmemişti.Sabahları benzinden LPG'ye geçerken hareket halindeyken birden stop ediyor sonra çalıştırıp gidince düzeliyor, bazen 2-3 kere oluyordu bu olay. 
Lodosta kaputa çatıdan büyük tahta demir kapak düştü, kaput yamuldu;motor kapağı çatladı, yağ ve yap filtresi yeni değişti (10w40)
Dün dağa çıktım indim,sonra birden hareket halindeyken motordan aşırı uğultu gelmeye başladı ve stop etti,kontağa bir iki kere bastım uzun uzun ve çalıştı, yalnız bu seferde misal 1. viteste 2000 devire gelince gaza basınca uğultu şeklinde bağırıyor motor ve gitmemekle beraber sanki arkadan fren paraşütü açmış gibi birşey tutuyor arabayı, ve aşırı tekliyor; resmen tak tak tak ediyor.
Araştırma yaptım, baskı balata testi yaptım; el frenini çektim 1. vitese attım sonra kalkmaya çalıştım araba stop etti; aracı 3 ve 4. viteste kaldırmaya çalıştım ondada tekler gibi yaptı ve stop etti.Aracı tek marşta çalıştırabiliyorum, sonra ilerliyorum 1. vites 2000 devir basıyorum boğuluyor tekliyor, 2. vitese atıyorum rahatlıyor devir 2000 e geliyor sonra devirde ilerlemiyor hız da artmıyor.
Antalya Kumluca'dayım ve hiç tanıdık bir usta yok, ama arabam artık gerçekten canımı sıkmaya başladı.Yardımcı olursanız sevinirim.

11
2000 model epc'siz AKL yazıyor ruhsatta.

12
Merhaba Metin Hocam,
Ben de Bora'ma hız sabitleyicisi taktırmak istiyorum; ancak arabamda epc ikaz ışığı yok.Önceki iletileri okudum da kafam karıştı. Aracıma cc takılabilmesi için ne gibi donanımlara sahip olması gerekli? Bu bilgileri nereden okuyacağım :) Biraz bilgisizim bu konularda.Yardımcı olursanız sevinirim.
2000 Bora Comfortline.
AKL motormuş ruhsattan baktım :)

Sayfa: [1]