İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - atiTheSun

Sayfa: [1]
1
Fsi aracıma lpg için bir araştırma yapacagım. Bütün markalara soracagım, Eksik soru kalmaması için önerilerinize ihtiyacım var. soracagım lpg sistemleri kısmi benzin harcayan lpg kitleri hakkında olacak. Cevapları burada paylaşacagım.

Sorular :
1. Manifold delinecek mi? Benzin enjektörümü kullanılacak yoksa manifold delinerek yeni enjektor mu takılacak?

2. Benzin tüketimi hangi koşullarda gerçekleşecek?

3. Aracın benzin enjektörleri kullanıldıgı durumda bu enjektörlerin ömrü ne olacak. (Bu arada volkswagen enjektör fiyatlarını ögrenmek gerek bir parçacıdan)

4. Tasarruf oranı ne olarak hesaplanmıştır? (Şehiriçi / Şehirler arası)

5. Fiyatı nedir?

6. Markanızın diger markalara göre avantajı nedir?

7. Arıza ışıgı yanacak mı?

8. Performans etkilenecek mi?

9. Bujilerin, standart lpg kitlerinde oldugu gibi daha sık değiştirilmesi gerekecek mi? (Malum 4 tırnaklı bujiler çok daha pahalı).

10. Lpg filtresi ne sıklıkla değiştirilmeli.

11. Takılacak kite en uygun LPG yakıt markası nedir?


Lütfen aklıma gelmemiş sorular varsa ekleyin, Fsi için LPG kiti üreten firmalara tek tek soracagım. (BRC / Romano / Lovata / Prins / Emer / ..??? )

2
Golf V / BLF motor 1.6 fsi Egr valfi sorunu
« : 24 Aralık 2011, 16:33:34 »
Güncel fiyat bilgisi içermesi açısından EGR konusunu yeniden açtım.

Başlıktaki motor için Egr valfi ışıgı yandı, temizlettim, borusunun ve kendisinin temizligi için insaflı olan kendi ustam sadece 20 lira aldı. Opeli olan bir arkadaşım 50 TL'ye temizletmişti. 100 km dolmadan tekrar ışıgı yandı bende.

550-600 TL arası orjinal parça almak mümkün. Şaşmazda konuştuğum bir yer (ismini hatirlayamiyorum şimdi) orjinal'in Siemens marka oldugunu, ancak VW ibaresi olmayan Siemens marka EGR valfini 280 TL'ye alabileceğimi söyledi. (orjinal ancak VW amblemli degilmiş). Kendi ustama söylediğimde bu şekilde ürün olabileceğini söyledi, teyit etti.

Bir aydır egr valfi arızasıyla aracımı kullanıyorum. Araçta silkeleme yada fazla yakıt tüketimi henüz olmadı. Kış ayında oldugumuz içinde motor sıcaklıgının had safhalara ulaşıp sıkıntı cıkaracagını düşünmüyorum.

Acaba bir kez daha mı temizletsem, düzelmesi mümkün olur mu?  Ve bildiginiz daha ucuz parça bulabileceğim (Siemens degil, "Osman abi" markalı bile olabilir) yer var mı?

Teşekkürler..

Sayfa: [1]