İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - never

Sayfa: [1]
1
Golf II / Şanzıman üzerindeki delik(?)
« : 05 Kasım 2011, 22:50:41 »
Arkadaşlar 1.6 dizel düz vites aracımda şanzıman üzerindeki delik şeklinde bir boşluk var bu kısmın ne olduğunu bilen arkadaşlar var mı? Var olan bi özellik için de acaba benim aracımda iptal mi edilmiş (devir saati vs.. gibi) diye düşündüm bi an. Fotoğrafları ekledim.. Bir de bu şanzımanların yağına nasıl bakıyoruz? yağ çubuğu falan var mıdır, ben aradım biraz, göremedim çubuk falan. Yorumlarınızı bekliyorum..




2
Golf II / Golf 2 dizel motor-yağ-devir üçgeni... (yardım)
« : 24 Haziran 2011, 20:08:40 »
Selamlar,
'84 Golf 1.6 Dizel aracımın yağı azaldığı için 2 gün önce 20-50 yağ alıp ilave ettim. ancak yanlışlıkla biraz fazla koydum ve o anda fazla koyduğum yağı geri alamadım. O şekilde eve kadar geldim (yaklaşık 20 km kadar). Motor devri arttığında biraz sallantı yapıyordu ve gaza bastıktan sonra ayağımı pedaldan çektiğimde 2-3 saniye daha motor yüksek devirde çalışıp sonra devri düşüyor. Ben bastıkça o daha çok basıyormuş gibi. Ertesi sabah yağı boşalttım ve yağ çubuğundaki uygun seviyeye kadar indirdim. Ancak sorun düzelmedi. Yağ yaktığı bariz. Egsozdan mavi duman çıkıyor.

Hem yağ kalın bir de ben fazla koyunca motor iyice zorlanıp subap ayarının kaçmış olabileceğinden veya başka bir kalıcı hasardan korkuyorum. Yoksa içindeki yağı komple alıp 10-40 yağ koysam düzelir mi bilemedim. Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum..

3
Golf II / Golf 2 dizel -- Yeni Üye
« : 05 Mart 2011, 21:58:22 »
Selamlar arkadaşlar..

Aranıza yeni katıldım. İsmim Erdem, Zonguldakta yaşıyorum. Yakın zaman önce aynı virüsü ben de kaptım ve 2 ay önce kadar 84 model 1.6 dizel bi golf aldım. Her geçen gün biraz daha bağlanıyorum arabama :). Aslında aracı alır almaz sizlerle paylaşacaktım ama birtakım aksilikler oldu :( . Aracın ufak tefek problemleri var, zamanla toplıyacam derken, bi gece geri geri gelirken egsozu kaldırımın köşesine vurdum. Hızlı vurmadım aslında ama egsozu patlattım. :( Aracın orjinalinde egsoz borusunda körüğe benzer metal bi parça varmış esnekliği sağlayan, benden önceki sahibi o parçayı iptal etmiş :(  Satıcı tanıdık diye altına baktırmamıştım ustaya. Egsozu yaptırdım, bir hafta sonra dar bi sokaktan u dönüşü yapmak zorunda kaldım, araç dururken direksiyonu çevirince sanırım direksiyon kutusunda bi diş kırdım. Yarım tura yakın boşluk meydana geldi :( Nazar mı değiyor anlamadım :( Şimdi direksiyon kutusu arıyorum. (Mekanik Direksiyon) Zonguldakta malum parça bulmak çok kolay değil biryerde buldum burda 150 TL'ye. Bulabileceğim bildiğiniz alternatif yerler varsa yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Birkaç fotoğraf ekledim.. Herkese şimdiden teşekkürler..






Sayfa: [1]