İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - gülhilal

Sayfa: [1] 2 3
1
Polo 6N / Ynt: ÖN KONSOL VEYA TEYP ÇERÇEVESİ
« : 10 Temmuz 2010, 13:03:42 »
Parasal konularda şöyle yapardım böyle yapardım diyen arkadaşlar,
1-Eğer Polo'ya biniyorsanız ve bu polo 6N ise en fazla 14-15 bin lira eder.
2-Bu poloyu babanız size hediye aldıysa ona sözüm yok çünki bu maddi sıkıntınızın olmadığı anlamına geliyor.
3-Polo'yu kendiniz aldıysanız demek ki ya benim gibi bir memur,ya da kıt kanaat geçinen bir yurdum gencisiniz.
4-Benim o kadar küçük bir plastiğe muadil de olsa 100 lira verecek param yok.Ondan kendim uğraştım ama parası olan verir saygı duyarım.
5-Polo bir tutkudur.Ben 5 gün uğraştım ama bıkmadım.

Bu söylediklerim bir tartışma gibi gelmesin.Maksat sohbet olsun.İkinize ve diğer bütün forum üyelerine saygılar.

2
Polo 6N / Ynt: ÖN KONSOL VEYA TEYP ÇERÇEVESİ
« : 10 Temmuz 2010, 12:47:08 »
Ouzoo kardeşim ben zaten malum kendi ellerimle yapıyorum dedim.Ayrıca senin deyiminle Ceteris Paribus durumunda ben bunun gerçekleşebileceğini varsaydım ve bende durum Ceteris Paribus idi.Bilmeyenlere açıklayayım Ceteris Paribus sıklıkla iktisatta kullanılan bir varsayımdır."Diğer bütün koşulların etkisiz olduğu düşünülerek"anlamına gelir.(Bu anlamını bilmeyenler içindi.)

Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki şu an klasik resim sanatında bilinen bütün ama bütün tablolar şimdiki ressamlar açısından yapılışı çok basit tablolardır ama yapıldıkları dönemde bir akımın başlangıcı oldukları için şu an kalan örneklerine paha biçilemez.Ben de öyle birşey yaptım.Kristof Colomb'dan önce Amerikeyı gören,oraya giden çok kişi olmuştu ama insanlara öyle bir kıt'a olduğunu gösteren ilk o oldu.


Vay be yav ben de kendimi amma da övdüm.Bri plastik yaptık hemen Macellan ile Kristof'a benzedik.Neyse ben Piri Reis olmayı tercih ederim.

Velhasılı arkadaşlar ben uğraştım.El emeğimle yaptım.Malum mikron seviyesine inemedim ama oldu mu oldu.

Şimdi alttaki açıklama hem Ouzo hem de Ozmo'ya.

3
Polo 6N / Ynt: ÖN KONSOL VEYA TEYP ÇERÇEVESİ
« : 10 Temmuz 2010, 00:29:47 »
arkadaşım o orijinal değil.Yan sanayi olduğunu zaten firma kendisi belirtiyor.Ayrıca onlar benim maliyetime yapamazlar herhalde.Ben 5 TL+ Şahsi el emeğimle toplamda nominal olarak 5 tl ye mal ettim.İktisatsa iktisat.Marjinal fayda 0 noktasında ve toplam fayda 100'de.Yani ben bu işten hem zevk duydum hem de beleşe getirdim.Saygılar.Ekonomi(Arapça adıyla İktisat)bu olsa gerek.

4
araç boyalıydı ama ben tamamen orijinal diye aldım ve bi tanıdık kazığı yedim canım araca bindikçe sıkılmasın diye sattım çünki öle oluyordu.

5
Polo 6N / Ynt: ÖN KONSOL VEYA TEYP ÇERÇEVESİ
« : 06 Temmuz 2010, 22:53:53 »
Valla size bisürü foto çektim ama bir tane bu düzgün çıkmış.Ama artık başka foto yok.Arabamı sattım.Arasan bukamazsın ama 9900 e 8000 peşin 1900 30 gün vade birine versdim gitti.Hayırlısı olsun.Ben artık vosvoscu oldum.Saygılar.

6
Golf IV / Ynt: Golf mü Polo mu yoksa Ford Fiesta mı ?
« : 06 Temmuz 2010, 22:45:43 »
Neyse hepsi yalan oldu.Arabamı sattım.O artık bir efsane oldu.Yenii vosvoslara yelkeni açacağım.saygılar.

7
Benim de devir mevir yalan oldu Polo mu sattım.saygılar.Ama ben hep artık vosvoscuyum

8
Polo 6N / Ynt: ÖN KONSOL VEYA TEYP ÇERÇEVESİ
« : 06 Temmuz 2010, 13:27:28 »
Haklısın valla arkadaşım geçenlerde sahibinden de araba sordum adam arabanın ikincii sahibi.ilki de yakın arkadaşı.ikiside en ufak kaza yapmamış,çizik yok ama müşteriye göstermeye ustaya gidiyorlar araba çamurluk ve kaputtan boyalı.Yani bayiye varmadan araba boyanmış.Bir de geçen bir arkadaşım kaportacıyla otururken araç taşıyan tırcının bir olayını görmüş.Kasiste tırdaki aracın biri diğerinin kaputa çökmüş ve kaput eğilmiş.(ARAÇLAR SIFIR!!!)Aracı kamyondan bile indirmeden kaportacı kaputu düzeltmiş,zımparalamış,boyamış ve kamyoncu yoluna bakmış.Güvendiğim birisi anlatan da.Artık bu araba işinde de her türlü nane dönüyor.İkinci eli bırakın birinci el bile şüpheli.

9
Golf IV / Ynt: Golf mü Polo mu yoksa Ford Fiesta mı ?
« : 06 Temmuz 2010, 13:19:17 »
06ONUR ağzından bal damlıyor ama bende 17000-taş çatlasa 19000 çıkacak.Bununla da ancak 2000-2001 bulabilirsem A3 alırım.Yahu bi de hiç triptronic araç kullanmadım ve kullanan arkadaşlara sormak aklıma gelmedi bildiğim hem düz hem otom gibi kullanabiliyorsun ama buna da bilgi ekleyin bi zahmet.

10
Golf IV / Ynt: Golf mü Polo mu yoksa Ford Fiesta mı ?
« : 06 Temmuz 2010, 13:17:13 »
DENİZ çok teşekkür ederim.İstediğim buydu.Hala görüntü olarak ben Laguna diyorum ama malum gönül ot ikilemi ;D audi konusuda ise yakıt açısından düşünceliyim ama alayım en azından içimde kalmasın diyorum.Neyse ilk arabamı başkasına siparişle aldırdım ama bunu öyle yapmayacağım.Bekleyeceğim.Eylüle kadar arabasız sabredebilirsem beklerim ya da çabuk satıldığı için araba olmasa da ayağımı yerden kessin clio alayım.Sonra da piyasa ucuzlayınca en geç kasımda A3 veya golf.Neyse hayırlısı.Ben bu konuyu açtım ya sağolun eksik olmayın daha bana çok ayrıntı anlatan olur.İlginize çok teşekkür ederim.

11
Arkadaşlar ben de 22.5 lt gaz ile Polo 1.6 Hb(75Bg) ile 320 Km yol yapıyorum desem inanırmısınız?Yani 22,5x1,8=40,5   40.5/320=0,126
Aracımda lastikler eski.Yolda bozuk bir yol.Demekki yol da düzgün olsa daha da azı.Ayrıca en başta yazan arkadaşıma bişey söyleyeyim.Aracı az yaksın diye 5. viteste 80 km ile sürersen bastığın gazın bir kısmı güce dönüşmeden boşa egzosdan çıkar uçar.Tavanı açık evde soba yakmak gibi.tasarruf için uzun yolda 95-100 maksimum 105 ama 90 ın altı da çok yaktırır.90 ın altında 5.vitesi karnımız tıka basa doluyken  ağır birşey kaldırmak gibi düşünün veya aynı durumda ağır bir iş yapmak gibi.Sonuçta insan için de motor için de fizik kuralları aynı.Gereken kadar güç gereken kadar enerji harcattırır.Az güç ile çok enerji harcarsınız.Ama çok güç ile az işi yine çok enerji ile yaparsınız.

Benim naçizane araştırmalarımdan tavsiyeler:
Şehir dışı için tavsiyem 95-100 arası seyredin.Radar için de tasarrufludur güvenlik için de.Yılda ennn az 200 tl radardan tasarruf eder."Aha yahu tüh be tutturamadık  yakaladı,vallaha da girdik radara" derdi olmaz.
Şehir içinde de mümkün olduğunca vitesleri sakin değiştirin.Aracınız 2500 devre gelmeden üst vitese geçmeyin ama bunun için de acele etmeyin hafif gaz ile araç yavaş yavaş hızlansın.Ayrıca ani frenler de balataları yer.O da masraf.

İnsan olsa olsa yılda en fazla normal şartlarda hastaneye iki kez acil gider.(Allah vermesin kimseye)Onun dışında hastaneye yetişir gibi kullanırsak Clio ya bile 100 Km de 25 litre yaktırırız.
Bir de kontağı kapatmadan vitesi boşa alın.Motorda kalan fazla yakıt boşa gidiyormuş.El firenini de çekin ama kışın bunu yapmayın.El freninin yağı donar ve masraf çıkar.Araç ilk hareket anında en fazla yakıtı yakıyor.Bunun için de ayağınızı debriyajınıza alıştırın ve aracı bağırttırmadan ama yığmadan kaldırmaya çalışın.Başka tavsiyesi olanlar da eklesin lütfen.Saygılar.

12
Golf IV / Ynt: Golf mü Polo mu yoksa Ford Fiesta mı ?
« : 05 Temmuz 2010, 23:35:36 »
Arkadaşlar bana gönderdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim ama az daha açsanız şu yardım ayrıntılarını.Aklıma sonradan geldi.Bir de protföyümde A3 var.Ama malum onda da yakıt meselesi.Ben memurum.Yılda 4 kez bursa aksaray yaparım.Bu da yılda 4500-5000 km sırf bu yolda demek.Yani yılda toplamda ortalama 15000-17500 km arası yol yaparım.şehir içi şehir dışı bu kilometre bende yılda en az 800-1000 tl fark demek.Bu da memur için fazla.Yani anlayacağınız ne zevkten geçeyim diyorum ne de ekonomiden.Şahsi zevkim bana Laguna II diye yalvarıyor ama ihtirasım A3 diyor.Beynim de kalbime sormak kaydıyla Golf diyor.Yardımcı olurken Lagunanın şu sıkıntısı vardır A3 şöyle yapar,golf şunda iyidir ama şunu da göz ardı etmemek gerek diyerek açıklayınCahil olduğumu varsayın ve açıklamalı,dipnotlu anlatın.Zaten bilmediğim için bu konuda cahilim.Saygılar.

13
Golf IV / Ynt: benzinli aracim dizel gibi ses cikariyor.
« : 05 Temmuz 2010, 13:53:57 »
Arkadaşım benim aracım da kısa bir süre böyle yaptı.Motor kayışı gevşediğinden veya motor yağ eksilttiğinden olabilir.Yağ pompası iyi işlev görmüyordur ama bu immobilizerle anlaşılacask bişey değil anlayan usta bakacak,binecek ve arızayı söyleyecek ama bu devirde herkes usta maalesef.

14
ayrıca babam bana 1600 cc araçların 120 km de normalde her zaman 3000 devir olacağını söylemişti.Benim poloyu hayatında  ilk defa kullandı ve bana ispat etti.3000 dv=120 km.(1600 cc 5. vites)Yani doğan,şahin de aynı.

Sayfa: [1] 2 3