İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - kkorkmaz

Sayfa: [1] 2 3
1
Genel / Lüks otomobil satışında rekor
« : 09 Aralık 2006, 23:55:43 »


Otomotiv sektörü kurlardaki artış nedeniyle 2006'nın ilk 11 ayında durgun geçti, orta sınıf araç satışı yüzde 12 düştü. Sadece lüks sayılan otomobillerde satış patlaması yaşandı.


Orta sınıf frene bastı, lüks oto satışı rekora koştu

Küçük ve orta sınıf otomobillerin satışları yüzde 12 gerilerken, üst sınıf lüks otoların satışları yüzde 37 arttı. Kasım sonunda Ferrari 24 adetle Türkiye'de tarihinin satış rekorunu kırdı.

Otomotiv pazarı mayısta piyasalarda yaşanan dalgalanmanın yol açtığı olumsuz etkiden kurtulamadı. Kasım başında düzenlenen İstanbul Auto Show Fuarı da kan kaybını önleyemedi.

 Her ne kadar kasımda ekim ayına göre satışlar binek otomobilde yüzde 43.5, hafif ticari araçlarda yüzde 39.8 artsa da, 2006 Kasım sonunda toplam pazar bir önceki yıla göre yüzde 11.7 geriledi. Otomotiv Distribütörleri Derneği'ne göre (ODD) kasım sonunda binek otomobil ve hafif ticari araç satışları 541 bin adete ulaştı.

Pazar, geçen yıla göre binek otomobillerde yüzde 12.4, hafif ticari araçlarda ise yüzde 10.6 düştü. Ekim-kasım aylarına bakıldığında; ekimde 21 bin 237 adet olan binek otomobil satışlarının, kasımda 30 bin 477 adede çıktığı, hafif ticari araç satışlarının ise 15 bin 305 adetten 21 bin 390 adede yükseldiği görüldü.

Ancak toplam pazardaki daralmaya rağmen lüks ve üst sınıf lüks otomobil satışlarında artış yaşandı. Bu dönemde, 9 bin 963adet lüks otomobil, 3 bin 82 adet ise üst sınıf otomobil satıldı. Lüks otomobil satışları bir önceki yıla göre yüzde 11, üst sınıf otomobil satışları de yüzde 37 oranında arttı.
KAÇ TANE SATILDI

Maserati. . . . 16
Ferrari. . . . . . 24
Porsche. . . . . 202
Jaguar . . . . . 726
BMW . . . . . . 3246
Mercedes . . . 3507
Audi . . . . . . . 3951
Diğer segmentlerde ise yüzde 10 ile 18 arasında düşüşler görüldü. Mini segmentinin satışları yüzde 18, küçük otoların yüzde 10, orta sınıf otomobillerin yüzde 16, ortanın üstü otomobil satışları ise yüzde 15 geriledi. SUV'ların toplam pazardan aldıkları pay kasım sonunda yüzde 6 oldu. Bu dönemde 5 bin 916 adet üst sınıf SUV, 2 bin 400 adet ise üst sınıf lüks SUV satışı gerçekleşti. Bir başka ilginç nokta ise yüksek vergiye rağmen 2000 cc'nin üstünde motor hacmindeki otoların satışlarının artması. 2005 yılına göre, 1500 cc altı araçların payı yüzde 15, 1600-2000 cc arasındaki araçların payı yüzde 1 düşerken, 2000 cc üzeri araçlarda yüzde 7'lik bir artış oldu.

(Sabah)






2
Genel / sahin ferrariye çarparsa
« : 05 Aralık 2006, 23:54:59 »
Bostancı’da Hüseyin Arslan adlı sürücü, cumartesi günü saat 21.00 sıralarında Şahin marka otomobiliyle önünde giden 180 bin YTL’lik Ferrari’yi seyre dalınca olan oldu.

Bu sırada kız arkadaşı ile gezmeye çıkan Mirzat Şimşek’in kullandığı 34 KEN 34 plakalı Ferrari 355 Spider aniden fren yaptı. Şahin’in sürücüsü Hüseyin Arslan, frene basmasına rağmen duramayınca Ferrari’ye çarptı. Kazada, Ferrari’nin arka tamponu kırıldı, kaportası ezildi. Şahin’in ise sadece farı kırıldı. Kazanın, sürücüleri şoke eden bir başka yönü ise son model spor otomobilin de, Şahin’in de kaskosunun bulunmaması oldu.

Şahin’in sürücüsü Hüseyin Arslan, hasarı ödemesinin mümkün olmadığını, Ümraniye Oto Sanayi Sitesi’nde tanıdıkları olduğunu, Ferrari’yi tamir ettirebileceğini teklif etti. Mirzat Şimşek ise teklifi kabul etmeyerek rapor tutturdu. Otomobili yeni aldığını söyleyen Mirzat Şimşek, "Kaskoyu yaptırmaya fırsat kalmadan kaza oldu. 45 bin YTL’lik hasar var" dedi

Şahin’in sürücüsü Hüseyin Arslan ise "Önümde giden Ferrari’ye bakarken bir an daldım, frene basmama rağmen duramadım. Hasarı karşılayacak gücüm yok" diye konuştu.

bu ferrarinin arka tamponu 45.000 ediyorda kendisi nasıl 180.000 ???

3
çok güzel olmuş cidden ellerinize saglık...

4
Genel / Ynt: en guvenılır 13 arac
« : 23 Kasım 2006, 10:05:30 »
enstitünün bu yıl içinde gerçekleştirdiği önden, yandan ve arkadan çarpma testlerinde yolcuların hayatını koruma bakımından en iyi sonuçları  veren araçlar olduğu belirlenmiş

ben okuduğum haberin yalancısıyım beyler
bılemıorum artık

5
Genel / Ynt: en guvenılır 13 arac
« : 22 Kasım 2006, 19:26:57 »
Listede yer alan toplam 13 otomobil ve spor aracın güvenlik için gerekli görülen bir denge sistemine sahip oldukları belirtildi. "Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü" tarafından güvenlik için gerekli hale getirilen sistem, tehlike anında araçların dengede kalmasını sağlıyor.

Sürücünün aracın kontrolünü kaybedebileceği anı hissederek otomatik olarak frene basan elektronik denge kontrol sistemi, dengeli hale getirdiği aracın şeritten çıkmasını engelliyor. Enstitü, araştırmaların ölümle sonuçlanan 10 bin civarında kazanın söz konusu sistem sayesinde önlenebileceğini gösterdiğini belirterek, sistemin kullanılmasının gerekli olduğunu belirtiyor.

6
Genel / en guvenılır 13 arac
« : 22 Kasım 2006, 19:16:23 »

ABD sigorta endüstrisinin bu yılki en güvenli araçlar listesinin tamamının ithal arabalardan oluştuğu açıklandı. 2007 model araçlar içinde en güvenli araçlar şunlar:

Enstitünün seçtiği en güvenli 2007 model araçlar listesinde, geniş araba kategorisinde Audi A6, orta boy kategorisinde Audi A-4, Saab 9-3 ve Subaru Legacy, minivan kategorisinde Hyundai Entourage ve Kia Sedona, lüks spor araba kategorisinde Mercedes M ve Volvo XC90, orta boy spor araba kategorisinde Acura RDX, Honda Pilot ve Subaru B9 Tribeca ve küçük spor araba kategorisinde de Honda CR-V ve Subaru Forester yer aldı.

7
Genel / Ynt: Ankaradaki Audi A4 taksi
« : 22 Kasım 2006, 19:14:06 »
A4'um olsa kullanmaya kıyamam mıllet taksı olarak kullanıo :(

8
Genel / Otomobil sattıran sloganlar
« : 22 Kasım 2006, 19:09:27 »

Dünya genelinde rekabetin giderek kızıştığı otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmalar, her geçen gün piyasaya yeni bir model sürerek pazar paylarını korumanın ve artırmanın yollarını ararken, bir yandan da sloganlarıyla tüketici nezdinde farklılıklarını ortaya koymaya çalışıyor.

Firmaların büyük bölümünün kullandığı sloganlarda, genellikle diğer markalarla olan farklılık teması işlenirken, tüketiciye güven, yüksek imaj ve konfor temaları aşılanıyor.

Dünyanın önemli otomobil üreticilerinden Renault, “Megane 2”, “Clio”, ”Laguna”, “Modus” ve “Scenic” gibi modelleriyle pazardaki yerini sağlamlaştırmaya çalışırken, “Renault, Otomobiller Yaratır” sloganıyla sahip olduğu teknolojiye atıfta bulunuyor.

Bir diğer Fransız üretici Peugeot ise “207”, “307”, “407” ve “607” gibi modelleriyle pazar payını artırmaya çalışırken, ürettiği araçları, ”Otomobil Her Zaman Böyle Keyif Vermeli” sloganıyla tüketiciye duyuruyor.

“Corsa”, “Astra”, “Vectra”, “Zafira” ve “Meriva” modelleriyle pazarda boy gösteren Opel de kullandığı, “Taze Fikirler, Üstün Otomobiller” sloganıyla farklılığını ortaya koymaya çalışıyor.

Ford ise “Fiesta”, “Focus”, S-Max”, “Mondeo” ve “C-Max” modelleriyle pazarın üst sıralarındaki yerini sağlamlaştırmanın çabasını gösterirken, “Farkı Hisset” sloganıyla tüketicilere sesleniyor.

“Accent”, Tucson”, “Sonata”, “Elantra” ve “Santa Fe” gibi modellerini tüketicinin beğenisine sunan Hyundai, “Seçtiğin Yoldan Git” sloganını kullanırken, Türkiye pazarına yeni giren Dodge, logosundan yola çıkarak, “Hayatı Boynuzlarından Yakala” sloganını kullanıyor.

“Civic”, Accord”, “Jazz”, “CR-V” gibi modellerle otomobilseverlerin karşısına çıkan Honda, “Hayallerin Gücü” sloganıyla firmanın ulaştığı konumu pekiştirmek isterken, “Golf”, Passat”, “Jetta” ve “Polo” modelleriyle dikkatleri çeken Volkswagen, “Otomobil Aşkına”, “Aveo”, “Epica”, ”Lacetti” gibi modelleri bulunan Chevrolet, “Artısı Büyük” sloganı ile farklılık yaratmaya çalışıyor.


“A3”, “A4” ve “A6” gibi modelleriyle tanınan Audi, “Teknoloji ile Bir Adım Önde” sloganıyla dikkat çekmek isterken, “Terios”, “Sirion” gibi modelleri olan Daihatsu, “Made in Japan”, “Primera”, “Micra” ve “Almera” gibi modelleri üreten Nissan, “Beklentilerinizi Değiştirin”, “9.3” ve “9.5” gibi modelleri bulunan Saab, “Aklını Harekete Geçir”, “Impreza”, “Forester” modellerinin sahibi Subaru, “Düşün, Hisset, Sür”, “Swift”, “Grand Vitara” gibi modelleriyle tanınan Suzuki ise “Yaşam Tarzı” sloganlarıyla adlarından söz ettiriyor

9
Seat / Ynt: Seat Leon Cupra 2.0 TFSI - 240 bg-
« : 15 Kasım 2006, 16:21:29 »
anahtar teslım fıyatıda 63000 ytl cıvarındaymıs sanırım

10
Genel / Volkswagen'den motor devrimi: TSI
« : 15 Kasım 2006, 00:14:05 »
Dünyanın çift şarjlı, direkt enjeksiyonlu ilk benzinli motoru TSI’da supercharge ( kompressör ) teknolojisinin düşük devirlerdeki gücü ve turgocharge’ın yüksek devirlerdeki üstün performansı biraraya getirilerek hem kesintisiz performans sağlanması hem de daha küçük motor hacmi ve daha az silindir sayısıyla güç ve torktan ödün vermeksizin yakıt tüketimini düşürmek hedefleniyor. 1.4 litre, 170 hp.’lik TSI motorun 100 km’deki yakıt tüketimi sadece 5,9 lt. ( Şehir dışı için, 99/100/EG ölçüm kriterlerine göredir.) Ayrıca TSI’ın 1.4 lt 140 hp’lik versiyonu da bulunuyor.
140 ve 170 hp.’lik TSI motorlar teknik olarak aynı özelliklere sahip. Motor hacminin küçültülmesi ve daha az sürtünme kaybı sayesinde hacim başına daha düşük yakıt tüketimi elde ediliyor ve böylece verim artıyor. Kompresör, düşük devirlerdeki zayıf hızlanmayı telafi ediyor. Turbo da, benzinli turbo motorlarda olduğu gibi, yüksek devirlerde destek sağlıyor. Bu şekilde her iki hava besleme tipinin seri üretimde bir araya getirilmesi dünyada ilk ve tek.

"2006 Yılının Uluslararası En İyi Yeni Motoru Ödülü" Volkswagen'ın Çift Şarjlı TSI motoruna verildi.

Yeni 125 kW (170 hp) gücündeki 1.4 litrelik motor "2006 Yılının Uluslararası Motoru Ödülleri"nde iki ödül birden aldı. Çift Şarjlı motor 1 litre ile 1.4 litre kategorisini kazanırken, jüri tarafından da "2006 Yılının En İyi Motoru" seçildi. Kompresör ve turbodan oluşan çift doldurma sistemini içeren yeni motor kavramı jüri üyeleri tarafından tam not aldı.

Şimdilik Jetta ve Golf’te...

TSI motor seçeneği, 140 ve 170 hp’lik versiyonları ile Jetta ve Golf modellerinde sunuluyor. Yakın zamanda diğer Volkswagen modellerinde de aynı motor teknolojisine geçilmesi planlanıyor.



11
Sohbet / Ynt: BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN....
« : 23 Ekim 2006, 14:53:49 »
herkesin bayramı mübarek olsun..hep beraber nice bayramlara

12
Sohbet / KURTLAR VADİSİyle yeniden
« : 13 Ekim 2006, 16:46:32 »

Bir internet sitesinde bugün yayınlanan habere göre, Kurtlar Vadisi, Türk televizyon tarihinin en büyük transfer ücreti ve bölüm başı fiyatıyla Show TV ile anlaştı. Diziyi yapan Pana Film'in bu transfer karşılığında 12 milyon dolar aldığı ve diziyi de bölüm başı 1 milyon dolara Show TV'ye hazırlayacağı belirtildi. Söz konusu kanalın, dizinin tüm sponsorluk ve reklam gelirleri karşılığında bu kadar yüksek bir miktarı ödeyeceği ifade edildi. Pana Film, Show TV'ye Kurtlar Vadisi'ni aynı kadroyla 15 bölüm yapacak.

Kurtlar Vadisi, geçen sezon Show TV'den Kanal D'ye geçmiş ve bölüm başı 400 bin dolar almıştı. Bunun dışında sponsorluk ve sinema filmi giderlerini de Kanal D ile bölüşmüştü.

Türk televizyonlarında en iddialı diziler bölüm başına 180 ile 200 bin dolara yapıldığının altının çizildiği haberde, Show TV'nin haftada 1 milyon doları gözden çıkarmasının, televizyon dünyasında bomba etkisi yaptığı vurgulandı.

13
Video / zeka reklam
« : 08 Ekim 2006, 01:01:22 »

14
Otomobilim / Ynt: 89 golf mk II gti 1.8 16 v
« : 02 Ekim 2006, 00:48:06 »

allah kazadan beladan korusun gerçekten güzelmiş..iyi günlerde kullandırtsın allah

Sayfa: [1] 2 3