Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: yesilkrt - 05 Temmuz 2010, 19:57:17

Başlık: VİTES GEÇMİYOR VE DEBRİYAJ PEDALI DİPTE HAFİF SERTLEŞİYOR ACİL YARDIM!
Gönderen: yesilkrt - 05 Temmuz 2010, 19:57:17
Arkadaşlar iki gün önce cumartesi günü vites geçmez oldu özellikle 1 ve 2. vitese... 3e takıp sanayiye gittim birkaç yere sordum debriyaj seti(baskı balata) değişecek dedi hepsi. değiştirdik. Ancak eve gidince yine başladı Bu sabah tekrar gittim sanayiye oraya varınca yapmadı. ustayla bayağı tartıştık. neyse tekar eve geldim şimdi tekrar başladı aynı sorun. debriyaja basınca dibe vardığında hafif sertleşiyor ve vites geçmez oluyor. şimdi fark ettim ki debriyaja bir kaç kez basıp çekince vites geçişi geçici olarak normalleşiyor.
LUK marka set takıldı.
Başlık: Ynt: VİTES GEÇMİYOR VE DEBRİYAJ PEDALI DİPTE HAFİF SERTLEŞİYOR ACİL YARDIM!
Gönderen: ahmetbegen - 05 Temmuz 2010, 20:05:50
golflerde 1.vitese  hareket halindeyken zaten zor geçer .debriyaja eksik basıyondur baskı tam ayırmıyordur .
Başlık: Ynt: VİTES GEÇMİYOR VE DEBRİYAJ PEDALI DİPTE HAFİF SERTLEŞİYOR ACİL YARDIM!
Gönderen: yesilkrt - 05 Temmuz 2010, 20:14:02
golflerde 1.vitese  hareket halindeyken zaten zor geçer .debriyaja eksik basıyondur baskı tam ayırmıyordur .
vay Allah razı olsun hiç aklıma gelmemişti. :t
Gönderen: yesilkrt - 05 Temmuz 2010, 20:15:24
Arkadaşlar bilen yok mu? Acaba baskı balatayı boşuna mı değiştirdik? Sorun vitesten olabilir mi?
Gönderen: ALPER. - 05 Temmuz 2010, 21:41:46
geçmiş olsun ikbal, noldu adanada mı yaptrdın, osm demi?
Gönderen: yesilkrt - 05 Temmuz 2010, 21:43:49
geçmiş olsun ikbal, noldu adanada mı yaptrdın, osm demi?
sağol dostum. osmde yaptırdım. galiba gereksiz yere değiştirdik baskı balatayı.
Gönderen: golf_4 - 05 Temmuz 2010, 22:20:06
gereksız olmus sanırım..benımde aynı sorunum vardı resmen kafayı yemıstım sonra baktımkı butun golfler oyleymıs..2 tanesınede bızzat bındım..yanı golflerın vıtes geçişleri biraz kemikli
Gönderen: yesilkrt - 05 Temmuz 2010, 22:28:56
arkadaşım günlerdir uğraşıyorum diyorum. ne kemiklisi. zar zor üçe atıyorum diyorum. bildiğin sorun var işte önceden böyle bişey yoktu.
Yahu arkadaşlar okumuyo musunuz yazanı
Gönderen: yesilkrt - 05 Temmuz 2010, 22:29:38
Arkadaşlar lütfen yazıyı  okumayan cvp yazmasın
Gönderen: LF313 - 06 Temmuz 2010, 14:47:54
öncelikle geçmiş olsun en kısa zamanda sorunun çözülmesi dileğiyle...   baskı balata değişmeden öncede bu sorun varmıydı ya da bu kadar cıddı mıydı? senkromejlerden olabılır dıye dusunuyorum ama tabı cok ta emın değilim kardeş.sanjumanın ustunde armutlar var onlarda yapabılır..tekrar gecmıs olsun..
Gönderen: nizam - 06 Temmuz 2010, 16:24:51
yesil benim vectrada aynı problem olmustu 1. vitese attıgımda 2. ye geçemiyordum yada 2.ye attım boşa alamıyordum sanki biri alttan tersine kuvvet uyguluyordu, önceden azda olsa var idi ama frenlerle ilgili vakum pompasını değişince olay su yüzüne çıktı 250 tl verdim bilya değişti ve sanzıman indi 250 tl 500 lira gitti arabada hidrolik yag eksilmesi var mı ? bende o problemde vardı belki vwler sanzıman içinde değilse daha ucuza kurtarırsın

arac farklı ama sorun aynı geldi saygılar
Gönderen: yesilkrt - 06 Temmuz 2010, 19:53:57
öncelikle geçmiş olsun en kısa zamanda sorunun çözülmesi dileğiyle...   baskı balata değişmeden öncede bu sorun varmıydı ya da bu kadar cıddı mıydı? senkromejlerden olabılır dıye dusunuyorum ama tabı cok ta emın değilim kardeş.sanjumanın ustunde armutlar var onlarda yapabılır..tekrar gecmıs olsun..
iyi dileklerin için sağol kardeş. önceden yoktu biranda oldu.bir anda çıktı. bu sorun çıktığı için baskı balatayı değiştirdim. Ama aynı sorun devam ediyor. Şanzıman benim de aklıma geldi ama. aynı yere tekrar götürcem.
Gönderen: yesilkrt - 06 Temmuz 2010, 19:58:08
yesil benim vectrada aynı problem olmustu 1. vitese attıgımda 2. ye geçemiyordum yada 2.ye attım boşa alamıyordum sanki biri alttan tersine kuvvet uyguluyordu, önceden azda olsa var idi ama frenlerle ilgili vakum pompasını değişince olay su yüzüne çıktı 250 tl verdim bilya değişti ve sanzıman indi 250 tl 500 lira gitti arabada hidrolik yag eksilmesi var mı ? bende o problemde vardı belki vwler sanzıman içinde değilse daha ucuza kurtarırsın

kardeş dediğin çok doğru hidrolik yağı azalmıştı. bunlarda fren ve debriyaj hidroliği aynı yerdeymiş. yağ alıp max hizasına kadar doldurdum ama yine değişmedi. bu arada "şanzıman içinde değilse ucuza kurtarırsın" dediğin ne tam anlamadım.
Gönderen: yesilkrt - 06 Temmuz 2010, 20:04:11
dikkatimi çeken bişey var debriyaja 8-10 defa basıp çekince vites 1e de 2ye de geçiyor. Ve bişey daha ekliim baskı ayırıyor bence. Çünkü viteste giderken debriyaja basınca araba (boşa almadan) boşta gidiyoryani motor devri rolantiye iniyor(normalde olduğu gibi). baskı ayırmasa viteste iken debriyaja basınca motor devri rolantiye inmez heralde haksız mıyım? Ancak kalkarken debriyaja 8-10 defa basıp çekmezsem asla 1e veya 2ye atamıyorum.
Gönderen: yesilkrt - 06 Temmuz 2010, 20:07:17

nizam kardeş bu arada bilya baskı balata setinin içinde değilmi zaten?
Gönderen: yesilkrt - 06 Temmuz 2010, 20:18:43
Ayrıca bişey daha: ilginçtir, arabayı ilk çalıştırınca ilk hareket ederken vites geçişinde hiçbir sorun yok bütün viteslere rahatlıkla geçiyor. Daha doğrusu birkaç saat arabayı çalıştırmazsam bindiğimde hiçbir sorun yok.
Acaba debriyaja 8-10 kere basıp çekince yada söndürüp bir müddet bekleyince bir yerlere bişeyler mi pompalıyor?
Gönderen: fosilci - 06 Temmuz 2010, 21:39:06
Tuaf bir durum geçmiş olsun inşallah çözümünü bulursun.

Sorun çözüldügünde bizide bilgilendirirsen seviniriz kardeş
Gönderen: yesilkrt - 06 Temmuz 2010, 22:05:04
Tuaf bir durum geçmiş olsun inşallah çözümünü bulursun.

Sorun çözüldügünde bizide bilgilendirirsen seviniriz kardeş
çözülse paylaşcam da..
bilen arkadaş yok mu hiç yardıcı olabilecek?
Gönderen: 06onur - 06 Temmuz 2010, 22:45:33
debriyaj telinin üzerinde kurma plastiği var beyaz eğer telli ise o yapıyor.

Hidrolik ise kayınpederin fokusa olmuştu ya üst merkez arıza %90öyle htırlıyorum yada debriyaj bilyası.
Gönderen: yesilkrt - 06 Temmuz 2010, 22:58:56

Hidrolik ise kayınpederin fokusa olmuştu ya üst merkez arıza %90öyle htırlıyorum yada debriyaj bilyası.
debriyajı sorun oluşunca değiştirdim bilya debriyaj setinde yok mu?
Gönderen: yesilkrt - 06 Temmuz 2010, 22:59:43

şu kurmalı tel mi? daha önce bir başlıkta kurmalı bir telden bahsetmişsin galiba sen o dediğin mi?
Gönderen: apsimati - 06 Temmuz 2010, 23:13:56
aklıma geleni söylemek isterim.....
şanzıman ile vites kolu arasındaki mafsallar yağsız kalmıştır...???
şanzıman yağın eksikir....???
senkromeçlerle yada dişlilerle ilgili bi sıkıntı olmuş olabilir....???

bence basitten zora doğru yaklaşmak lazım hadiseye en son olmazsada şanzımanı aştırmak lazım....
kolay gelsin....
Gönderen: yesilkrt - 06 Temmuz 2010, 23:19:55
aklıma geleni söylemek isterim.....
şanzıman ile vites kolu arasındaki mafsallar yağsız kalmıştır...???
şanzıman yağın eksikir....???
senkromeçlerle yada dişlilerle ilgili bi sıkıntı olmuş olabilir....???

bence basitten zora doğru yaklaşmak lazım hadiseye en son olmazsada şanzımanı aştırmak lazım....
kolay gelsin....
şanzıman yağı nasıl doldurulur? senkromecin ne olduğunu bilmiyorum. bir de hangi dişlileri kastediyorsun? acaba baskı balatayla alakası yokken değiştirmiş olabilir miyim?
Gönderen: bigmen306 - 07 Temmuz 2010, 02:24:50
Sorun sadece 1. ve 2. vites geçişlerinde ise başıma gelen bir olayı paylaşayım belki faydası olur.  Vites körüğüm çok yıpranmıştı ve değiştirmiştim, Daha sonra araç 1. vitese geçmemeye başladı yada çok zor geçer oldu. önce bir anlam veremdim ama aklıma geldi değiştirdiğim körüğü bir kontrol edeyim dedim meğer körüğü tam yerine oturtamadığım için aşağıya doğru sarkma yaparak vites kolu ile geri vites mandalının arasına girmiş ve 1. vitese geçmek için gerekli olan açısını kaybetmiş. körüğü söküp yerine oturttuktan sonra sorun halloldu. önçelikli olarak boşuna şanzıman indirmiş olmamak için bir kontrol etmeni tavsiye ederim. körüğü alt kısmından sökünce dediğim mandalı görebilirsin. sökmenede gerek yok körüğü yukarı doğru çekerek gerdir ve öyle vites geçişlerini bir dene. arkadaşlara katılıyorum en basitten zora doğru kontrol etmekte yarar var. Geçmiş olsun.
Gönderen: orion35 - 07 Temmuz 2010, 09:05:43
senkromeç dişlisinden kaynaklanıyor olabilir. daha önce 5.vites geçiş sorunu olan ve baskı balata bitik abi değiştirelim geçecek denilen aracın 5.vites senkromeç dişlisi değiştirildiğinde sorunun ortadan kalktığı görülmüştür. saygılar. (senkromeç dişlisi vites kutusu içindeki dişlilerin, birbirine geçebilmesi için devirlerini birbirine eşitlemeye yarayan bilezik şeklindeki konik parçadır.)
Gönderen: yesilkrt - 07 Temmuz 2010, 09:36:20
Sorun sadece 1. ve 2. vites geçişlerinde ise başıma gelen bir olayı paylaşayım belki faydası olur.  Vites körüğüm çok yıpranmıştı ve değiştirmiştim, Daha sonra araç 1. vitese geçmemeye başladı yada çok zor geçer oldu. önce bir anlam veremdim ama aklıma geldi değiştirdiğim körüğü bir kontrol edeyim dedim meğer körüğü tam yerine oturtamadığım için aşağıya doğru sarkma yaparak vites kolu ile geri vites mandalının arasına girmiş ve 1. vitese geçmek için gerekli olan açısını kaybetmiş. körüğü söküp yerine oturttuktan sonra sorun halloldu. önçelikli olarak boşuna şanzıman indirmiş olmamak için bir kontrol etmeni tavsiye ederim. körüğü alt kısmından sökünce dediğim mandalı görebilirsin. sökmenede gerek yok körüğü yukarı doğru çekerek gerdir ve öyle vites geçişlerini bir dene. arkadaşlara katılıyorum en basitten zora doğru kontrol etmekte yarar var. Geçmiş olsun.
teşekkür ederim öneriniz için ama sorun sadece viteste değil, vites geçmez olunca debriyaj da sertleşmiş oluyor. Yine de dediğinizi denicem.
Gönderen: yesilkrt - 07 Temmuz 2010, 09:39:05
senkromeç dişlisinden kaynaklanıyor olabilir. daha önce 5.vites geçiş sorunu olan ve baskı balata bitik abi değiştirelim geçecek denilen aracın 5.vites senkromeç dişlisi değiştirildiğinde sorunun ortadan kalktığı görülmüştür. saygılar. (senkromeç dişlisi vites kutusu içindeki dişlilerin, birbirine geçebilmesi için devirlerini birbirine eşitlemeye yarayan bilezik şeklindeki konik parçadır.)
yani 1. ve 2. vitesin senkromeç dişlisine mi baktırayım? yalnız debriyaj pedalını pompalayınca sorun geçiyor. bu senkromeçlerle alakalı olabilir mi?
Gönderen: nizam - 07 Temmuz 2010, 10:15:06
nizam kardeş bu arada bilya baskı balata setinin içinde değilmi zaten?

yok bu ayrı bir parça bu baskı balatayı ayrımada işe yarıyor ve sanzıman içinde bulunuyor, vw belki başka yerde kullanılmış olabilir  bende vitesi üç dört kere pompalamadan geçmiyordu hatta dibine kadar asılsam bile arac titreyerek yürüyordu, benim hidrolik yagı sürekli eksiliyordu fren tutmuyordu vitesten süphelenmemiştim usta dedi vakum pompası onu çıkma aldım fren düzeldi meger asıl kaçak bu bilyadanmış sanzıman içinden kaçıra kaçıra damlatıyormuş dışarı ve arabanın motor bölümü hidrolik yag olmustu kalıntı yapmıstı her tarafa şimdi allaha şükür tıkır tıkır geçiyor vitesler

VECTRA B DEBRİYAJ BİLYASI opelburada.com (http://www.opelburada.com/asp/product/2232/VECTRA-B-DEBRIYAJ-BILYASI)
Gönderen: yesilkrt - 07 Temmuz 2010, 11:17:56
yok bu ayrı bir parça bu baskı balatayı ayrımada işe yarıyor ve sanzıman içinde bulunuyor, vw belki başka yerde kullanılmış olabilir  bende vitesi üç dört kere pompalamadan geçmiyordu hatta dibine kadar asılsam bile arac titreyerek yürüyordu, benim hidrolik yagı sürekli eksiliyordu fren tutmuyordu vitesten süphelenmemiştim usta dedi vakum pompası onu çıkma aldım fren düzeldi meger asıl kaçak bu bilyadanmış sanzıman içinden kaçıra kaçıra damlatıyormuş dışarı ve arabanın motor bölümü hidrolik yag olmustu kalıntı yapmıstı her tarafa şimdi allaha şükür tıkır tıkır geçiyor vitesler

VECTRA B DEBRİYAJ BİLYASI opelburada.com (http://www.opelburada.com/asp/product/2232/VECTRA-B-DEBRIYAJ-BILYASI)

kardeş arabayı kaldırdıklarında motor blokunun yağ olduğunu ben de gördüm ustaya nedendir diye sordum cvp veremedi. benim fren tutuşunda bir sorun yok.
Gönderen: nizam - 07 Temmuz 2010, 11:35:56
kardeş arabayı kaldırdıklarında motor blokunun yağ olduğunu ben de gördüm ustaya nedendir diye sordum cvp veremedi. benim fren tutuşunda bir sorun yok.

olabilir ama bu araçlar hidrolik sistem olunca aklıma direk o geldi ?
Gönderen: yesilkrt - 07 Temmuz 2010, 12:01:55
bu arabalarda fren ve debriyaj hidroliği aynı kutuda oluyormuş. o gün hidroliğin eksildiğini görünce hidrolik yağı alıp doldurdum. ustaya yağ eksildiyse fren neden tutuyor dedim. o da hidroliğin fren seviyesine kadar azalmadığını o yüzden frenin tuttuğunu söyledi.
Gönderen: golge - 07 Temmuz 2010, 12:24:24
direksiyonu sonuna kadar çevirdiğinizde araç stop etmesin diye en önde bi küçük parça var ordan benimki de devamlı hidrolik yağı eksiltiyor. parça kaç para diye sormadım değişecek dediler. sonra dedim ayrıldım. pek pahalı bişey değildir sanırım. seninki de oradan kaçırıyor olabilir.
Gönderen: apsimati - 07 Temmuz 2010, 13:19:17
şanzıman yağı nasıl doldurulur? senkromecin ne olduğunu bilmiyorum. bir de hangi dişlileri kastediyorsun? acaba baskı balatayla alakası yokken değiştirmiş olabilir miyim?
evet büyük ihtimalle baskıdan kaynaklı değil sizdeki sıkıntı ama sonuçta 99 model araç baskı zaten değişmsi gerekiyordu muhtemelen o yüzden zararda sayılmazsınız.....
kanımca dediğim gibi basitten zora doğru önce bi şanzıman yağına baktır eksilmiş olur ..sonra dediğim gibi vites körüğü ve şanzıman girişine kadar olan sistemi bi gözden geçir (mafsal sistemi)yağlat felan ...bunlarala olmazsa son çare senkromeçlere yada vites dişlilerine bakmak için şanzımanı açtırmayı düşünebilirsin.....
en öemli arızanın tesbiti sonra tamir kolay....
benzer bi sıkıntıyı bende yaşadım senkromeçleri değiştiler şimdi bi miktar daha rahat ama değişmesekte olurmuş yani o açıdan boşa para vermemek için öncelikle daha basit şeyleri düşünmek lazım...
Gönderen: yesilkrt - 07 Temmuz 2010, 13:29:37
evet büyük ihtimalle baskıdan kaynaklı değil sizdeki sıkıntı ama sonuçta 99 model araç baskı zaten değişmsi gerekiyordu muhtemelen o yüzden zararda sayılmazsınız.....
kanımca dediğim gibi basitten zora doğru önce bi şanzıman yağına baktır eksilmiş olur ..sonra dediğim gibi vites körüğü ve şanzıman girişine kadar olan sistemi bi gözden geçir (mafsal sistemi)yağlat felan ...bunlarala olmazsa son çare senkromeçlere yada vites dişlilerine bakmak için şanzımanı açtırmayı düşünebilirsin.....
en öemli arızanın tesbiti sonra tamir kolay....
benzer bi sıkıntıyı bende yaşadım senkromeçleri değiştiler şimdi bi miktar daha rahat ama değişmesekte olurmuş yani o açıdan boşa para vermemek için öncelikle daha basit şeyleri düşünmek lazım...
haklısın basitten zora doğru baksak iyi olur. vites körüğünü söküp bir bakıcam
Gönderen: 06onur - 09 Temmuz 2010, 00:24:14
şu kurmalı tel mi? daha önce bir başlıkta kurmalı bir telden bahsetmişsin galiba sen o dediğin mi?

*99 golf hidrolik debriyaj olmalı yeni tel sıkıntısı sende olmaz önce yazan ben olbilirm 2000 polo için.
*senkromenç eskilerinde sadece geri viteste var diye biliyorum senkromeç golfte 5kasadan sonra olmalı.
*bilya debriyaj setinin içinde var

bencede ön ce körük altı hareketli parçaların yağlanması,sonra altta vites milleriyle çalışan hareket eden parçalar var onlarabakılması. Sonra ağır işçilikler
Gönderen: yesilkrt - 13 Temmuz 2010, 14:54:00
sorun çözüldü akadaşlar debiyaj mili kısaymış. daha önce baskı balata eskiyken  böyle bir sorun olmuş bu yüzden debriyaj mili kısaltılmış sanırım. şuan baskı balatayı yeni değiştiğim için kısa geldi çıkma bir mille iş halloldu. sorun baskı balatadan değilmiş.  böyle bi soun yaşarsanız gidip de ustanın aklına uyup baskı balatayı değiştirmeyin benim gibi. debiyaj miline bi baktırın.
Gönderen: ALPER. - 13 Temmuz 2010, 21:08:25
hacı gidip adamın kafasına atsana baskı balatayı adamın?
Gönderen: yesilkrt - 14 Temmuz 2010, 09:37:14
hacı yapardım ama şimdi değişmese yakın bir zamanda yine değişecekti. adam ordan yırttı  ;D