Gönderen Konu: VİTES GEÇMİYOR VE DEBRİYAJ PEDALI DİPTE HAFİF SERTLEŞİYOR ACİL YARDIM!  (Okunma sayısı 56716 defa)

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar iki gün önce cumartesi günü vites geçmez oldu özellikle 1 ve 2. vitese... 3e takıp sanayiye gittim birkaç yere sordum debriyaj seti(baskı balata) değişecek dedi hepsi. değiştirdik. Ancak eve gidince yine başladı Bu sabah tekrar gittim sanayiye oraya varınca yapmadı. ustayla bayağı tartıştık. neyse tekar eve geldim şimdi tekrar başladı aynı sorun. debriyaja basınca dibe vardığında hafif sertleşiyor ve vites geçmez oluyor. şimdi fark ettim ki debriyaja bir kaç kez basıp çekince vites geçişi geçici olarak normalleşiyor.
LUK marka set takıldı.
« Son Düzenleme: 05 Temmuz 2010, 19:57:48 Gönderen: yesilkrt »
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı ahmetbegen

• Profili Görüntüle
golflerde 1.vitese  hareket halindeyken zaten zor geçer .debriyaja eksik basıyondur baskı tam ayırmıyordur .

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
golflerde 1.vitese  hareket halindeyken zaten zor geçer .debriyaja eksik basıyondur baskı tam ayırmıyordur .
vay Allah razı olsun hiç aklıma gelmemişti. :t
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
Arkadaşlar bilen yok mu? Acaba baskı balatayı boşuna mı değiştirdik? Sorun vitesten olabilir mi?
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
geçmiş olsun ikbal, noldu adanada mı yaptrdın, osm demi?

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
geçmiş olsun ikbal, noldu adanada mı yaptrdın, osm demi?
sağol dostum. osmde yaptırdım. galiba gereksiz yere değiştirdik baskı balatayı.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı golf_4

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Audi A3 S-LİNE
gereksız olmus sanırım..benımde aynı sorunum vardı resmen kafayı yemıstım sonra baktımkı butun golfler oyleymıs..2 tanesınede bızzat bındım..yanı golflerın vıtes geçişleri biraz kemikli
Vorsprung Durch Technik

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
arkadaşım günlerdir uğraşıyorum diyorum. ne kemiklisi. zar zor üçe atıyorum diyorum. bildiğin sorun var işte önceden böyle bişey yoktu.
Yahu arkadaşlar okumuyo musunuz yazanı
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
Arkadaşlar lütfen yazıyı  okumayan cvp yazmasın
« Son Düzenleme: 05 Temmuz 2010, 22:32:43 Gönderen: yesilkrt »
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı LF313

• Profili Görüntüle
öncelikle geçmiş olsun en kısa zamanda sorunun çözülmesi dileğiyle...   baskı balata değişmeden öncede bu sorun varmıydı ya da bu kadar cıddı mıydı? senkromejlerden olabılır dıye dusunuyorum ama tabı cok ta emın değilim kardeş.sanjumanın ustunde armutlar var onlarda yapabılır..tekrar gecmıs olsun..

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
yesil benim vectrada aynı problem olmustu 1. vitese attıgımda 2. ye geçemiyordum yada 2.ye attım boşa alamıyordum sanki biri alttan tersine kuvvet uyguluyordu, önceden azda olsa var idi ama frenlerle ilgili vakum pompasını değişince olay su yüzüne çıktı 250 tl verdim bilya değişti ve sanzıman indi 250 tl 500 lira gitti arabada hidrolik yag eksilmesi var mı ? bende o problemde vardı belki vwler sanzıman içinde değilse daha ucuza kurtarırsın

arac farklı ama sorun aynı geldi saygılar
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
öncelikle geçmiş olsun en kısa zamanda sorunun çözülmesi dileğiyle...   baskı balata değişmeden öncede bu sorun varmıydı ya da bu kadar cıddı mıydı? senkromejlerden olabılır dıye dusunuyorum ama tabı cok ta emın değilim kardeş.sanjumanın ustunde armutlar var onlarda yapabılır..tekrar gecmıs olsun..
iyi dileklerin için sağol kardeş. önceden yoktu biranda oldu.bir anda çıktı. bu sorun çıktığı için baskı balatayı değiştirdim. Ama aynı sorun devam ediyor. Şanzıman benim de aklıma geldi ama. aynı yere tekrar götürcem.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
yesil benim vectrada aynı problem olmustu 1. vitese attıgımda 2. ye geçemiyordum yada 2.ye attım boşa alamıyordum sanki biri alttan tersine kuvvet uyguluyordu, önceden azda olsa var idi ama frenlerle ilgili vakum pompasını değişince olay su yüzüne çıktı 250 tl verdim bilya değişti ve sanzıman indi 250 tl 500 lira gitti arabada hidrolik yag eksilmesi var mı ? bende o problemde vardı belki vwler sanzıman içinde değilse daha ucuza kurtarırsın

arac farklı ama sorun aynı geldi saygılar

kardeş dediğin çok doğru hidrolik yağı azalmıştı. bunlarda fren ve debriyaj hidroliği aynı yerdeymiş. yağ alıp max hizasına kadar doldurdum ama yine değişmedi. bu arada "şanzıman içinde değilse ucuza kurtarırsın" dediğin ne tam anlamadım.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
dikkatimi çeken bişey var debriyaja 8-10 defa basıp çekince vites 1e de 2ye de geçiyor. Ve bişey daha ekliim baskı ayırıyor bence. Çünkü viteste giderken debriyaja basınca araba (boşa almadan) boşta gidiyoryani motor devri rolantiye iniyor(normalde olduğu gibi). baskı ayırmasa viteste iken debriyaja basınca motor devri rolantiye inmez heralde haksız mıyım? Ancak kalkarken debriyaja 8-10 defa basıp çekmezsem asla 1e veya 2ye atamıyorum.
« Son Düzenleme: 06 Temmuz 2010, 20:11:54 Gönderen: yesilkrt »
MK-IV- Comfortline

Aramıza Katılın!

Reklamsız bir forum deneyimi ve daha fazlası için hemen üye olun veya giriş yapın.