Gönderen Konu: VİTES GEÇMİYOR VE DEBRİYAJ PEDALI DİPTE HAFİF SERTLEŞİYOR ACİL YARDIM!  (Okunma sayısı 56713 defa)

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
yesil benim vectrada aynı problem olmustu 1. vitese attıgımda 2. ye geçemiyordum yada 2.ye attım boşa alamıyordum sanki biri alttan tersine kuvvet uyguluyordu, önceden azda olsa var idi ama frenlerle ilgili vakum pompasını değişince olay su yüzüne çıktı 250 tl verdim bilya değişti ve sanzıman indi 250 tl 500 lira gitti arabada hidrolik yag eksilmesi var mı ? bende o problemde vardı belki vwler sanzıman içinde değilse daha ucuza kurtarırsın

arac farklı ama sorun aynı geldi saygılar
nizam kardeş bu arada bilya baskı balata setinin içinde değilmi zaten?
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
Ayrıca bişey daha: ilginçtir, arabayı ilk çalıştırınca ilk hareket ederken vites geçişinde hiçbir sorun yok bütün viteslere rahatlıkla geçiyor. Daha doğrusu birkaç saat arabayı çalıştırmazsam bindiğimde hiçbir sorun yok.
Acaba debriyaja 8-10 kere basıp çekince yada söndürüp bir müddet bekleyince bir yerlere bişeyler mi pompalıyor?
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı fosilci

• Profili Görüntüle
Tuaf bir durum geçmiş olsun inşallah çözümünü bulursun.

Sorun çözüldügünde bizide bilgilendirirsen seviniriz kardeş

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
Tuaf bir durum geçmiş olsun inşallah çözümünü bulursun.

Sorun çözüldügünde bizide bilgilendirirsen seviniriz kardeş
çözülse paylaşcam da..
bilen arkadaş yok mu hiç yardıcı olabilecek?
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
debriyaj telinin üzerinde kurma plastiği var beyaz eğer telli ise o yapıyor.

Hidrolik ise kayınpederin fokusa olmuştu ya üst merkez arıza %90öyle htırlıyorum yada debriyaj bilyası.
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle

Hidrolik ise kayınpederin fokusa olmuştu ya üst merkez arıza %90öyle htırlıyorum yada debriyaj bilyası.
debriyajı sorun oluşunca değiştirdim bilya debriyaj setinde yok mu?
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle

şu kurmalı tel mi? daha önce bir başlıkta kurmalı bir telden bahsetmişsin galiba sen o dediğin mi?
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı apsimati

• Profili Görüntüle
aklıma geleni söylemek isterim.....
şanzıman ile vites kolu arasındaki mafsallar yağsız kalmıştır...???
şanzıman yağın eksikir....???
senkromeçlerle yada dişlilerle ilgili bi sıkıntı olmuş olabilir....???

bence basitten zora doğru yaklaşmak lazım hadiseye en son olmazsada şanzımanı aştırmak lazım....
kolay gelsin....

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
aklıma geleni söylemek isterim.....
şanzıman ile vites kolu arasındaki mafsallar yağsız kalmıştır...???
şanzıman yağın eksikir....???
senkromeçlerle yada dişlilerle ilgili bi sıkıntı olmuş olabilir....???

bence basitten zora doğru yaklaşmak lazım hadiseye en son olmazsada şanzımanı aştırmak lazım....
kolay gelsin....
şanzıman yağı nasıl doldurulur? senkromecin ne olduğunu bilmiyorum. bir de hangi dişlileri kastediyorsun? acaba baskı balatayla alakası yokken değiştirmiş olabilir miyim?
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı bigmen306

• Profili Görüntüle
Sorun sadece 1. ve 2. vites geçişlerinde ise başıma gelen bir olayı paylaşayım belki faydası olur.  Vites körüğüm çok yıpranmıştı ve değiştirmiştim, Daha sonra araç 1. vitese geçmemeye başladı yada çok zor geçer oldu. önce bir anlam veremdim ama aklıma geldi değiştirdiğim körüğü bir kontrol edeyim dedim meğer körüğü tam yerine oturtamadığım için aşağıya doğru sarkma yaparak vites kolu ile geri vites mandalının arasına girmiş ve 1. vitese geçmek için gerekli olan açısını kaybetmiş. körüğü söküp yerine oturttuktan sonra sorun halloldu. önçelikli olarak boşuna şanzıman indirmiş olmamak için bir kontrol etmeni tavsiye ederim. körüğü alt kısmından sökünce dediğim mandalı görebilirsin. sökmenede gerek yok körüğü yukarı doğru çekerek gerdir ve öyle vites geçişlerini bir dene. arkadaşlara katılıyorum en basitten zora doğru kontrol etmekte yarar var. Geçmiş olsun.

Çevrimdışı orion35

• GOLF AŞKINA
    • Profili Görüntüle
senkromeç dişlisinden kaynaklanıyor olabilir. daha önce 5.vites geçiş sorunu olan ve baskı balata bitik abi değiştirelim geçecek denilen aracın 5.vites senkromeç dişlisi değiştirildiğinde sorunun ortadan kalktığı görülmüştür. saygılar. (senkromeç dişlisi vites kutusu içindeki dişlilerin, birbirine geçebilmesi için devirlerini birbirine eşitlemeye yarayan bilezik şeklindeki konik parçadır.)

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
Sorun sadece 1. ve 2. vites geçişlerinde ise başıma gelen bir olayı paylaşayım belki faydası olur.  Vites körüğüm çok yıpranmıştı ve değiştirmiştim, Daha sonra araç 1. vitese geçmemeye başladı yada çok zor geçer oldu. önce bir anlam veremdim ama aklıma geldi değiştirdiğim körüğü bir kontrol edeyim dedim meğer körüğü tam yerine oturtamadığım için aşağıya doğru sarkma yaparak vites kolu ile geri vites mandalının arasına girmiş ve 1. vitese geçmek için gerekli olan açısını kaybetmiş. körüğü söküp yerine oturttuktan sonra sorun halloldu. önçelikli olarak boşuna şanzıman indirmiş olmamak için bir kontrol etmeni tavsiye ederim. körüğü alt kısmından sökünce dediğim mandalı görebilirsin. sökmenede gerek yok körüğü yukarı doğru çekerek gerdir ve öyle vites geçişlerini bir dene. arkadaşlara katılıyorum en basitten zora doğru kontrol etmekte yarar var. Geçmiş olsun.
teşekkür ederim öneriniz için ama sorun sadece viteste değil, vites geçmez olunca debriyaj da sertleşmiş oluyor. Yine de dediğinizi denicem.
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2010, 09:36:48 Gönderen: yesilkrt »
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
senkromeç dişlisinden kaynaklanıyor olabilir. daha önce 5.vites geçiş sorunu olan ve baskı balata bitik abi değiştirelim geçecek denilen aracın 5.vites senkromeç dişlisi değiştirildiğinde sorunun ortadan kalktığı görülmüştür. saygılar. (senkromeç dişlisi vites kutusu içindeki dişlilerin, birbirine geçebilmesi için devirlerini birbirine eşitlemeye yarayan bilezik şeklindeki konik parçadır.)
yani 1. ve 2. vitesin senkromeç dişlisine mi baktırayım? yalnız debriyaj pedalını pompalayınca sorun geçiyor. bu senkromeçlerle alakalı olabilir mi?
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
nizam kardeş bu arada bilya baskı balata setinin içinde değilmi zaten?

yok bu ayrı bir parça bu baskı balatayı ayrımada işe yarıyor ve sanzıman içinde bulunuyor, vw belki başka yerde kullanılmış olabilir  bende vitesi üç dört kere pompalamadan geçmiyordu hatta dibine kadar asılsam bile arac titreyerek yürüyordu, benim hidrolik yagı sürekli eksiliyordu fren tutmuyordu vitesten süphelenmemiştim usta dedi vakum pompası onu çıkma aldım fren düzeldi meger asıl kaçak bu bilyadanmış sanzıman içinden kaçıra kaçıra damlatıyormuş dışarı ve arabanın motor bölümü hidrolik yag olmustu kalıntı yapmıstı her tarafa şimdi allaha şükür tıkır tıkır geçiyor vitesler

VECTRA B DEBRİYAJ BİLYASI opelburada.com
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Aramıza Katılın!

Reklamsız bir forum deneyimi ve daha fazlası için hemen üye olun veya giriş yapın.