Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: maminci - 24 Ocak 2010, 17:08:41

Başlık: Sizce araçlarımız sorunlu mu?
Gönderen: maminci - 24 Ocak 2010, 17:08:41
Fikirlerinizi ve diğer markalar hakkındaki yorumlarınızı da öğrenmek için açtım konuyu, bakıyorum da hepimiz farklı veya benzer her çeşit sorunu yaşıyoruz araçlarımızda, acaba bu bu modele mi özgü, yoksa her marka ve model de var mı? Sizce en problemsiz marka veya model hangisi?
Başlık: Ynt: Sizce araçlarımız sorunlu mu?
Gönderen: cemdermen - 24 Ocak 2010, 17:12:09
japon araçları çok farklı...ıvır zıvır sorunlar çıkarttıklarını hiç görmedim
yedek parçacılarda en az japon araba parçası satıyorlar, neden acaba :)
Gönderen: ÜRENCİK - 24 Ocak 2010, 17:28:09
japon araçları hakkında sizinle aynı fikirde değilim parçaları çok pahalı.Geçenlerde arkadaşın honda jazz'ının anahtarı kayboldu sadece uzaktan kumanda açma kapama olan anahtar fiyatı 600 lira adaptasyonla birlikte işçilik falan 720 lira.Ben sustalı anahtarımı kaybettim bana maliyeti adaptasyon dahil 350 lira siz kıyaslayın.
Gönderen: cemdermen - 24 Ocak 2010, 17:42:21
audi a3 1.9tdi 90.000bakımı 2600TL
polo 1.4 trigger 4 yaşında değişimi 1200TL
30.000bakıma 600 küsürat TL ödemiştim
vwde bedavaya yapmıyor
Gönderen: maminci - 24 Ocak 2010, 22:15:32
Servislerin hepsi pahalı, çünkü çoğu araç satmaktan çok servis hizmeti ve yedek parçadan para kazanıyorlar.
Gönderen: Yükselgfb - 24 Ocak 2010, 23:43:44
.
Gönderen: maminci - 25 Ocak 2010, 07:43:45
Sağlam yerleri saysan daha çabuk biterdi ;D
Gönderen: maminci - 25 Ocak 2010, 07:45:21
Bu arada benim arkadaş Honda Civicin anahtarını kaybetti 650 tl ye yenisini alabildi, onlar da pahalı.
Gönderen: yellow_driver - 25 Ocak 2010, 09:19:20
         arkadaş kızmayın ama araçları alırken hiç incelemeden mi alıyolrsunuz. bende 2000 model trendline mk4 var. alalı neredetse 3 sene olacak. tavan kumaşı eskimişti, olmuşken tam olsun dedim, kapılardaki kumaşlar ve taktırdığım kolçağıda aynı kumaşla kaplattım150 tl. geçen yaz (2. senesinde de ağır bakım yaptırdım ki o da zaten adı üstünde bakım). birde şöför tarafı 4 lü elektirkli cam kumanda düğmesinin birini kırmıştım, ağır bakım yaptırırken onuda değiştirtmiştim.
        bunun haricinde pioneer 3150 usb taktırdım. gayet tatminkar. bir de yazın 98 model a3 ü olan arkadaşım var, onun orjinal jantları takacam ve keyfini sürmeye devam.
        ben 3 senedir arıza yaşamadım belki benimki tesadüf, bilemiyorum ama aracımdan çok memnunum. aracımı yenilemeyi düşünüyordum, hatta bayide yeni tsi golf bile denedim(0 a gücüm yetmezde) 2. el. aracımı değişmeye deymez, aman aman bi özellik farkı yok.
Gönderen: nizam - 25 Ocak 2010, 09:21:31
bunu japon ve alman arabası olarak mı degerlendirecez ?

her otomobil üreticisi marka değerine göre araç,parça,servis ücreti sunuyor

mesela seat cordoba ile passat bakım parça fiyatları bir mi değil...

vw nin marka değeri 1 milyar dolar diyelim seatın ne kadar bunu kıyaslayın marka değerini korumak için bazı kıriterler baz alınıyor dünyada bütün üreticilerin parçaları ucuzdur neden onların parçaları kur ile çarpma sıkıntısı yok ve alım güçleri çok iyi

örnek türkiye için : bir takım Golf VI far takımı ön 300 euro x Kur (2.0 tl ) = 600 + kdv + işçilik
Gönderen: OffLineR - 25 Ocak 2010, 11:04:18
Golf IV far takımı 290 TL  :D
Gönderen: nizam - 25 Ocak 2010, 11:48:44
Alıntı yapılan: OffLineR - 25 Ocak 2010, 11:04:18
Golf IV far takımı 290 TL  :D

misal yf
Gönderen: OffLineR - 25 Ocak 2010, 11:51:00
Ben de misal dedim yauw.
Ben çok memnunum aracımdan.
Ne zaman düşünmeye kalksam acep değiştirsem mi diye, ne gerek var diyorum :)
Gönderen: Yükselgfb - 25 Ocak 2010, 19:01:40
.
Gönderen: 06onur - 25 Ocak 2010, 19:28:02
japon araçları mekanikten biraz daha sağlamlar. Motor da almanlarla hemen hemen aynılar almanlar galiba biraz daha başarılı

Şöyle bir kıyaslama yapayım. tanıdığım iki araba

*2000 Golfbasic ABS+EBD klima, 4disk fren, 4cam otomatik,yan aynalar ısıtmalı elektrikli,Debriyaj otomatk ayar hidrolik,sübap(?) otomatik ayar,tam bağımsız süapansiyon. Pek arıza yaşadığı söylenemez. Sadece kirli yakıttan adaptasyon yaptrdı okadar

*99civic Abs+ebd(YOK), 4DİSK(YOK,doğal olarak yol tutuş yok), , Elektrikli ısıtmalı yan ayna(YOK), otomatik debriyaj ayarı (YOK), otomatik sübap ayarı(YOK), Klima (YOK). Tam bağımsız süspansiyon, 4cam otomatik.   Pek arıza yaptığı söylenemez kışın bir iki çalışmadığı oldu ama akü kablosu gevşek falan denildi. Yokların arıza yapma ihtimali YOKKK

Özetle japon arazları az risk alır ve az arıza yapar(dayımda yukarıya ek klimalısı var klima gayet arızalı) bu onların daha iyi olduğunu göstermez daha az arıza yapacağını gösterir. Keza yoltutuş, güvenlik, izolasyon,kaza anında az hasar çıkarma gibi konular "ön planda değilse" gayet mantıklıdır kesinlikle daha az arıza yaparlar. Komple araba derseniz ben Alman diye düşünüyorum.
Gönderen: fosilci - 25 Ocak 2010, 19:39:00
Onur kardesimiz dogru söylemiş katılıyorum ona fakat tek birşey bana göre yanlış Honda'nın motorları Vw motorlarına göre daha dayanıklı daha uzun ömürlüdür.
Gönderen: fosilci - 25 Ocak 2010, 19:43:04
Alıntı yapılan: Yükselgfb - 25 Ocak 2010, 19:01:40
Arkadaşım bu 2.el işi tamamen şanstır tombala çekmeye benzer.ben de aracı alırken bir sürü ustaya gösterdim baktırmadık yeri kalmadı ki aldığımda da hiç bir yerinde sorun yoktu.ama 2 ay sonra devamlı sorun çıkarmaya başladı.şimdi burda suç kimde.ben de mi eski sahibinde mi?ben aracı olabildiğince hassas kullanıyorum ben de problem olmadığı kesin önceki sahibine arayıp küfür etsem adam sen aldığında onların hepsi çalışıyordu dicek.geriye tek seçenek kalıyor o da senin söylediğin gibi şans faktörü.kimi alır 5 sene bişey olmaz kimi alır 2 ay sonra devamlı sorun çıkartır.dediğim gibi tombala çekmek gibi bu iş.

OffLineR;aracının stoplarını nasıl öyle yaptın gerçekten çok güzel olmuş çok yakışmış. :tamamdir nasıl yaptığına dair özelden veya burdan bilgi verir misin?

2. El Araba almak bence şans degildir. Sonucta götürüp arabayı baktırıyorsun ustana o ustan sana bu araba yarar diyorsa güveniyorsan alırsın ama güvenmiyorsan içinede sinmiyorsa almazsın burada şanslık birşey göremiyorum. Araba daha önceden motordan sorun yaşamısdır sen gidersin alırsın 2 ay sonra sorun çıkartır o zaman buna şans diyemezsin iyi bir ustaya baktırman gerekir güvenilir. Kısacası olay arabayı alacak kişide biter. :)
Gönderen: OffLineR - 25 Ocak 2010, 19:52:18
@Yükselgfb
Hella Magic colors stoplar.
Kolaylıkla bulabilirsin.
Mavisi, Siyahı, benimkisinden var.
Bir araştır.
Gönderen: maminci - 25 Ocak 2010, 20:26:57
Siyaset meydanı gibi konu açtım, iyi gidiyo devam :D
Gönderen: maminci - 25 Ocak 2010, 20:29:02
Arkadaşımın babasında 1991 model toyota corolla var, 650 km de..
Gönderen: maminci - 25 Ocak 2010, 20:30:33
Bu arada yüksel senin araba lpgl mi?
Gönderen: Yükselgfb - 25 Ocak 2010, 20:46:03
.
Gönderen: OffLineR - 25 Ocak 2010, 21:03:26
ÜÇEL'den 250'ye aldım ben ama geçen doğuş'ta 210'a gördüm.
Gönderen: Yükselgfb - 25 Ocak 2010, 21:15:48
Alıntı yapılan: OffLineR - 25 Ocak 2010, 21:03:26
ÜÇEL'den 250'ye aldım ben ama geçen doğuş'ta 210'a gördüm.

tanesini mi ikisini mi?
Gönderen: OffLineR - 25 Ocak 2010, 21:17:45
İkisi tabii ki. ;)
Gönderen: Yükselgfb - 25 Ocak 2010, 21:34:18
.
Gönderen: OffLineR - 25 Ocak 2010, 21:36:40
Kromlardan da kurtul.
18 sert olur, Türkiye yollarında yazık olur bence ama sen bilirsin yine de.
Ne yaparsan yap hafif jant al. Yoksa araç çekişten hissedilir şekilde düşer.

İmzaya tıklayıp neyi neden yapmışım görebilirsin. Çok tartıştık çünkü.
Gönderen: Yükselgfb - 25 Ocak 2010, 21:51:13
aracı tanıttığın konuyu daha önce çok okumuştum şimdi bi tekrar etmekte yarar var fikir sahibi olma açısından :tamamdir
Gönderen: golf_4 - 25 Ocak 2010, 22:50:58
Yükselgfb arkadaşım sen biraz şansızmışsın ama yinede arabanı satmanı tavsiye etmem..bence sen iyi bir usta bul arabanı bi elden geçirt ve sonra keyifle bin öyle cok abuk subuk sorunlar çıkaran arabalar degıller benım arabam kısa zamandır bende ama alındıgından beri gözümün önünde(amcamındı)oyle ciddi sorun cıkarmadı hiç.sonra ben aldım ağır bakımlarını yaptırdım triger,baskı balata v.s bunlarda bellı km sonra yapılan seyler acaba aldıgın adam arabaya bakmamısta sımdı sende mı sorun çıkarıyor?

ayrıca japon arabaları bence hiç bir zaman alman arabalarıyla kıyaslanamaz ..
Gönderen: nizam - 25 Ocak 2010, 23:11:54
korayın jant yay lastik alma konusu üzerinde ki beyin fırtınasında bir film çıkar
daha filmi bitmeye oguzum var benim :)
Gönderen: nizam - 25 Ocak 2010, 23:13:42
yüksel usta galiba senin aracta ki sorunlarr ustadan da olabilirr zincirleme reaksiyon gibi bir parça bozulur normal olarak değişir ama onun bağlantılı olan parcada ayarsızlıgından bozulur gider buda ssenin canını sıkar
Gönderen: 06onur - 26 Ocak 2010, 10:45:24
Arkadaşlar bide Şanzumanın dağılmasındaki en büyük etken balata değişimi sırasında işi bilmeyen ustanın orjnal şanzuman yağı yerine kendi elndeki şanzuman yağından koyması imiş. Seminer almış F2 alt yapısında çalışan bir motor ustasından öğrenmiştim. Orjinal yağ 3lt 250tl ciarı ve iyi usta onu değiştirmezmiş. Yan sanayi olanının hem numarası tutmuyor hemde koca tenekesi 90tlden satılıyormuş. onu koyuncada şanzumanı eline veriyormuş.

Japon araçarının arızasızlığı :
*En japon taraftarı ankette %14 japon çıkarken %40 VW çıkmış. Bu ankete göre japon araçları arızasız kesinlikle değil VW den 2.5-3kat az arıza yapıyor.

*Alman taraftarı anket daha geniş çapta yapılmış ve arızalar direkt dile getirilmiş. Ör: honda civic 2005 Binde 6.0 çıkarken, VW golf/jetta 6.0 çıkmış yani aynı. Bundan şu sonuç çıkıyor elektronik Japona da bulaştı onunda arızası arttı.
(Benim şahsi görüşüm yinede mekanik motor anlamında japon biraz daha üstündür. Ama VW arızalı sayılabilecek araç değildir. İlk çıktığı senede almayıp(anketler onu gösterir) 1-2 sene sonra alırsan gerçekten dayanıklı. Benim 13yıl çok az parçasını değiştirerek kullanmış tanıdığım var.Başka  2kişide 5yılda henüz hiç bir parçasını değiştirmemiştir)

ANKETLERDE JAPON ARAÇLARI İLK 10DA RAHAT YER BULMASINA RAĞMEN. ARIZADA EN UCUZ MALİYETLE KURTARILABİLEN ARAÇ """"FİAT""" BUDA AKLINIZDA BULUNSUN.

SON ZAMANLARIN EN ÇOK YOLDA KALAN ARACIN YENİ HONDA CİVİC OLDUĞU SÖYLENİYOR. AKÜ PROBLEMİ YAŞAMAKTADIR. ARAÇ ÜZERİNDEKİ ELEKTİRİK YÜKÜ ÇOK FAZLADIR AKÜYÜ ÇABUK BİTİRİYOR. HONDA FORUM VE ŞİKAYETVAR DAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

özetle arızasız araç yoktur arızası nispeten daha az olan vardır. Şans önemlidir. Bide alırken araştırmak üretim hatasıyla üretilen serilerden uzak durmak lazım
Gönderen: ADEM252 - 26 Ocak 2010, 11:31:48
Şans var arkadaşlar.İstediğin ustaya göster farketmiyor bazen.Benim golf bobin yakıp duruyor.Bu sitede bazı arkasdaşlarım lpg ile alakası yok diyor ama araştırdım:LPG ile alakalı.Usta ne bilsin benim arabanın LPG de sık sık bobin yaktığını.Tamam her gof LPG ye uyumlu değidir demiyorum.Ama benimki şans değilde nedir ki!

Japon arabası genellemesi yapamam.Ama Japon arabalarından Toyota,çok sorunlu bir arabadır dediklerini hiç duymadım.En son duyduğum 2009 model galiba,gaz pedallarının takılı kaldığı.Onlarıda servislere geri çağırmışlar.
Gönderen: 06onur - 26 Ocak 2010, 11:42:54
LPG nin markası ile direkt alakalı olduğunu düşünüyorum. Kalitesiz sistem buji bobin ve kablo tüketiyor.
Gönderen: ADEM252 - 26 Ocak 2010, 12:00:59
Markası atiker.
Gönderen: nizam - 26 Ocak 2010, 12:37:20
Alıntı yapılan: ADEM252 - 26 Ocak 2010, 12:00:59
Markası atiker.

bence ateşleme ile alakalı olan bütün parçaları elden geçirmek gerekir diye düşünüyorum tofaşlarda sorun olmaz ama eletronik destekli araçlarda sorun teşkil edebilir  ???
Gönderen: 06onur - 26 Ocak 2010, 12:43:59
benim şahit olduklarımın ateşleme sorunu yaşayan araçların 4ü atiker 1i ecotech. Brc ve lovato gib köklü markalara hç denk gelmedim. çözüm ise ateşlemenşn tamamını elden geçirmek sonra her 10.000de yağ/filtre ve """"""orj. buji" değiştirmek.

BENİM LOVATODA 40.000KM BUJİ DEĞİŞTİRMEDEN BİNDİĞİM OLDU TABİ MOTOR SESİ BARİZ ARTTI
Gönderen: 06onur - 26 Ocak 2010, 12:46:37
arkadaşımın zavoli Golfte,bende Lovato Polo 16v,Başka arkadaşımın BRC Fabia henüz böyle arızalarımız yok. Benimki 2.5senedir takılı ve 53.000km oldu.
Gönderen: fosilci - 26 Ocak 2010, 12:49:18
Alıntı yapılan: Yükselgfb - 25 Ocak 2010, 20:46:03
Bak şimdi sana arabayı alma sürecini anlatayım.adam araç full orjinal dedi bir parça boya var dedi.bu bilgiler ışığında tanıdığımız ustalara götürdük.araç dediği gibi orjinal çıktı ve dediği gibi 1 parça boyalı olduğu söylendi gösterdiğim kişi tarafından.ayrıca arka silecek hariç çalışmayan veya bozuk olan hiç bir parçası yok dedi.bu bilgiler ışığında motor ustama götürdüm aracı kaldırdı indirdi dömeltti eğdi büktü her tarafına baktı ve o da ok verdi.daha sonra aracı ordaki bilgisayara bağladık ve bilgisayardan da herhangi bir arıza uyarısı almadık.daha sonra aracı kullandım herhangi garip bir durum yoktu vites geçişleri bile mükemmeldi.daha sonra aldım ve 30-45 gün arası sorunsuz aynen aldığım gibi kullandım.ama sonra araç bir arıza çıkarttı ve arkası gelmeye devam etti.
şimdi burda bendeki hata payı nedir yapılacak her şeyi yaptım araç alırken bakılması gereken her şeye baktırdım.ben yine sözümdeyim 2.el araç almak ne kadar iyi baktırırsan baktır şans faktörü çok önemlidir.

aracım lpgli bu arada :)

Bence Lpg'li golf IV hiç bir zaman orjinal degildir :)

Bir tane motor ustasına göstermen yeterli degildir kimi zaman sen bunun kurbanı olmuşun bence ve ustama götürdüm diyorsun ne kadar iyi bir usta bu tartışılır? Kaldı ki sen bu adamın bakımlarını nerede yaptırdıgını araştırmamısın araç kaç bin km'de bilmiyorum belli km aralıklarında gereken bakımlar agır bakımlar yapılmış mı yapılmamış. Sen birşey araştırmamışsın bunlar önemli noktalar  :) arabanın sadece kaportası motoruna baktırmak yetmiyor kimi zaman bakımları ne aralıkda yapılmış önemli
Gönderen: fosilci - 26 Ocak 2010, 13:45:05
06onur arkadasın dedigi dogru arızasız araç yokdur bu kullanımla alakalı birşeydir birisi vardır çok sert kalkar birisi vardır normal kalkılması gereken gibi kalkar bunun arasında mutlaka fark göreceksinizdir arabanız bmw mersedec olsa bile
Gönderen: maminci - 26 Ocak 2010, 16:01:47
Doğru, dayanıklılık için  titiz kullanım ilk şart
Gönderen: Yükselgfb - 26 Ocak 2010, 21:55:27
..
Gönderen: polo38 - 26 Ocak 2010, 22:33:53
Debriyaj değişirken şanzıman yağı da eksilip tamamlanıyor mu?Bi de ona da mı para vereceğiz? :(
Gönderen: golf_4 - 26 Ocak 2010, 23:26:06
ben daha 3 gün önce baskı balata yı değiştirdim ama şanzuman yağını değiştirmediler ..zaten gerekmedikçe (eksilmedikçe)değişmesi gerekmediğine inananlardanım
Gönderen: polo38 - 26 Ocak 2010, 23:32:26
Onur abi işi bilmeyeni ustaların debriyaj değişimi sırasında yan sanayi şanzıman yağı  koymasından bahsetmiş de ondan dedim.
Gönderen: fosilci - 27 Ocak 2010, 00:09:32
Alıntı yapılan: Yükselgfb - 26 Ocak 2010, 21:55:27
Ben mi anlatamıyorum yoksa siz mi anlamıyonuz?
Arkadaşlar arabayı alırken neler yapıp anlattıysam her anını harfi harfine
anlatcak halim yok. :)

fosilci; arkadaşım Bir tane motor ustasına göstermen yeterli degildir kimi zaman sen bunun kurbanı olmuşun bence ve ustama götürdüm diyorsun ne kadar iyi bir usta bu tartışılır? Kaldı ki sen bu adamın bakımlarını nerede yaptırdıgını araştırmamısın araç kaç bin km'de bilmiyorum belli km aralıklarında gereken bakımlar agır bakımlar yapılmış mı yapılmamış. Sen birşey araştırmamışsın bunlar önemli noktalar demişsin.......

Öncelikle aracı 132 binde aldım şuan da 138 binde.belli km aralıklarında bakımların yapılmadığını nerden biliyon ben öyle bir şey mi dedim?ayrıca bir şey araştırmadığımı nerden biliyon?aldığım kişi aracın 3.sahibi siz de iyi bilirsinizki aracın 1. ve 2.sahibinden sonra aracın bilgilerine ulaşmak o kadar kolay değil.ama aldığım kişinin periyodik bakımlarını yaptırdığına dair faturalara baktım.
hatta extra olarak aracı aldığımda balatalar ve 4 lastik yeni değişmişti.sadece motor ustasına da baktırmadım dikkat ettiyseniz o yazımda  ''aracı kaldırdı indirdi dömeltti eğdi büktü her tarafına baktı ve o da ok verdi'' demişim burda ok veren sadece motor ustası değil götürdüğüm yerde aracın diğer bölümlerinebakan kişiler de vardı ve orda araç eğildi büküldü derken aracın altına yani viraj demir çubukları,rot başları,süspansiyonlar,balatalar vb... alt takımlarda kontrol edildi demek istedim.illa ne yaptığımı harfi harfine mi anlatmam mı gerekiyor.size bu işlerin büyük ölçüde şans olduğunu anlatmaya çalışıyorum ama anlamamakta ısrar ediyorsunuz.aldığınız 2.el araçları eminim ben de sizin ettirdiğiniz kadar güzel kontrol ettirip aldım ama şanslı olup sorun çıkmayınca bana araca baktırmayı bilmemişsin tarzında konuşmalar yapıyorsunuz.aldığımda sağlam olan şanzuman bendeyken dağılıyorsa burda suçlu ben mi olcam yoksa gösterdiğim ustamı yoksa aracın önceki sahibimi?bence hiç biri ;)

Tamam anlıyorum hepimiz vw hastasıyız bu yüzden araçlara laf söylemek istemiyoruz ama emin olun ben de en az sizin kadar bu araçlara hayranım golf haricinde transporter ve caddy var bizde 3 arabamız da vw düşünün artık.ama vw hastası olmak doğruları söylemeyi ve 2.elde şans faktörünün çok önemli olduğunu söylemeyi engellememeli. :tamamdir

Yüksel kardes neden bu kadar sinirleniyorsun anlamıyorum :) Sana göre şansdır bana göre degildir burada herkes istegini söylemekde özgürdür.Sen diyorsun ki ustaya baktırıyorum sorun yok al diyor sonra 6 bin km sonra arabada sorunlar cıkmaya baslıyor o zaman ustanı degiştireceksin demek ki usta usta degilmiş bana desen 20-30 bin km sonra araçta sorun cıktı eyvallah diyecegim ama 6 bin km cok fazla bir km degil. Sütden ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş misali bundan sonraki 2.el araç alırken daha dikkatli olacaksın bu senin gibi bir çok insanın başına geliyordur ki çevremizde görüyoruzda sadece sen degilsin ama bana göre şanslık birşey degil olsa bilede çok ufak bir faktördür.
Gönderen: 06onur - 27 Ocak 2010, 00:23:16
YÜKSEL GEÇMİŞ OLSUN 3YILIN ÜZERİNDEKİ TÜM KİNCİ EL ARAÇLARDA ŞANS OLDUĞUNA İNANIRIM. SERVİS BELGESİ ELİNE GEÇMEZ NE YAŞADI BİLİNMEZ. KMYE İNANILMAZ. ADINA ÜZÜLDÜM DOSTUM HAKLISIN...

ARTIK BİLGİSAYARLI KONTROLLERE GEÇİLMELİ DAHA SAĞLIKLI OLDUĞU KESİN.
*YANLIZ ŞUNU ATLAMIŞIM 130-140BİNDEKİ ARACIN ÖN TAKIMIN ARKA TAKIMININ ARIZA VERMESİ(SÜREKLİ DÜZGÜN ASFALTTA DEĞİLSE) BENCE NORMAL. HATTA BOBİN VE BUJ KABLOSU DEĞİŞTİRİRSE(ZAMANINDA BUJİ DEĞİŞTİRİLMEZSE BUJİ KALİTESİZSE ÇABUK GERÇEKLEŞİR) BENCE ODA NORMAL. DAHA İLERİ GÖTÜRÜRSEK KOMRESÖR BİLYASI, DİNAMO BİLYASI, TURBO ARIZASI BUNLARIN HEPSİ NORMAL.

NE OLACAKTI Kİ BAŞKA, ÖLÜMSÜZMÜ BU ARAÇLAR. YADA VARMIYMIŞ ÖLE BİR ARAÇ. JAPONLAR BİRAZ DAHA AZ SORUNLU(KESİNLİKLE GÖRECELİ) DİYELİM ÖN TAKIM ARKA TAKIM KLİMA VE ELEKTRİK İMKANSIZ GİTMİYOR ONLARDADA. HATTA COROLLADA 200-250BİNDE MOTOR YİYENLERE DENK GELDİM ÇOK AZDA OLSA. HA BOBİN FİLAN BELKİ 30-40BİN DAHA GİDER. KLİMASI DA 20-30BİN DAHA FAZLA GİDER. ÖLÜMSÜZ NE VAR Kİ? MAZDA FORUMA GİRİNDE 323ÜN ARIZALARINA Bİ BAKIN.
"BENCE BAKTINIZ ÇOK SEVDİĞİNİZ ARACINIZ SİZİ TERK EDİYOR, SİZ ONU ONDAN ÖNCE TERKEDİN VE DAHA GENÇ OYUNCAKLAR BULUN...
Gönderen: maminci - 27 Ocak 2010, 08:29:08
Alıntı yapılan: Yükselgfb - 26 Ocak 2010, 21:55:27
Ben mi anlatamıyorum yoksa siz mi anlamıyonuz?
Arkadaşlar arabayı alırken neler yapıp anlattıysam her anını harfi harfine
anlatcak halim yok. :)

fosilci; arkadaşım Bir tane motor ustasına göstermen yeterli degildir kimi zaman sen bunun kurbanı olmuşun bence ve ustama götürdüm diyorsun ne kadar iyi bir usta bu tartışılır? Kaldı ki sen bu adamın bakımlarını nerede yaptırdıgını araştırmamısın araç kaç bin km'de bilmiyorum belli km aralıklarında gereken bakımlar agır bakımlar yapılmış mı yapılmamış. Sen birşey araştırmamışsın bunlar önemli noktalar demişsin.......

Öncelikle aracı 132 binde aldım şuan da 138 binde.belli km aralıklarında bakımların yapılmadığını nerden biliyon ben öyle bir şey mi dedim?ayrıca bir şey araştırmadığımı nerden biliyon?aldığım kişi aracın 3.sahibi siz de iyi bilirsinizki aracın 1. ve 2.sahibinden sonra aracın bilgilerine ulaşmak o kadar kolay değil.ama aldığım kişinin periyodik bakımlarını yaptırdığına dair faturalara baktım.
hatta extra olarak aracı aldığımda balatalar ve 4 lastik yeni değişmişti.sadece motor ustasına da baktırmadım dikkat ettiyseniz o yazımda  ''aracı kaldırdı indirdi dömeltti eğdi büktü her tarafına baktı ve o da ok verdi'' demişim burda ok veren sadece motor ustası değil götürdüğüm yerde aracın diğer bölümlerinebakan kişiler de vardı ve orda araç eğildi büküldü derken aracın altına yani viraj demir çubukları,rot başları,süspansiyonlar,balatalar vb... alt takımlarda kontrol edildi demek istedim.illa ne yaptığımı harfi harfine mi anlatmam mı gerekiyor.size bu işlerin büyük ölçüde şans olduğunu anlatmaya çalışıyorum ama anlamamakta ısrar ediyorsunuz.aldığınız 2.el araçları eminim ben de sizin ettirdiğiniz kadar güzel kontrol ettirip aldım ama şanslı olup sorun çıkmayınca bana araca baktırmayı bilmemişsin tarzında konuşmalar yapıyorsunuz.aldığımda sağlam olan şanzuman bendeyken dağılıyorsa burda suçlu ben mi olcam yoksa gösterdiğim ustamı yoksa aracın önceki sahibimi?bence hiç biri ;)

Tamam anlıyorum hepimiz vw hastasıyız bu yüzden araçlara laf söylemek istemiyoruz ama emin olun ben de en az sizin kadar bu araçlara hayranım golf haricinde transporter ve caddy var bizde 3 arabamız da vw düşünün artık.ama vw hastası olmak doğruları söylemeyi ve 2.elde şans faktörünün çok önemli olduğunu söylemeyi engellememeli. :tamamdir

Yerden göğe kadar haklısın bir de Şans faktörü var, olmadı mı olmuyo işte.. :bekleriz:
Gönderen: maminci - 28 Ocak 2010, 17:42:19
Tabi bu yollarda arabalar ne yapsın, hergün geçtiğim yolda yeni bir çukur oluşuyo birinden kaçıp ötekine düşüyorum. >:(
Gönderen: ferhattt - 28 Ocak 2010, 21:38:49
golf 4 ler güzel diğer avrupa arbalarına görede fazla pahalı degil parcası.
Gönderen: OffLineR - 28 Ocak 2010, 21:39:17
Bence hepsi sorunlu.
Bağımlı yapıyor direk  :D
Gönderen: golf_4 - 28 Ocak 2010, 22:50:35
bende arabayım aldıgımda alısamamıstım bır kaç gun ama sonra kullandıkça keyif alıyorsun ve kalıteyı hıssdıyorsun golf bosuna efsane olmadı

elbette zaman zaman sorun cıkarıyor hangı araba cıkarmıyorkı bence burda arabayı ehil insanlara yaptırmak gerek ve 1 tane ustanız olsun buda bence cok onemlı yoksa herkes bır yerını kurcalar işler içinden çıkılmaz hal alır
Gönderen: horoz155 - 31 Ocak 2010, 02:32:22
uzun bi süredir aranızda değiildim herkese iyi forumlar.konu öncelikle ustalıkla seçilmiş. arabasında sorun yaşayan efendim o ustaya gösterdim bi şey yok dedi fakat bize gelince dökülmeye başladı meret diyenler 2. el araç almak her zaman kumar oynamaktır.her mekanik parcanın ömrü oldugu kadar parcalarında bi ömrü var. ben de 2010 model sıfır bi golf gt istiyorum ama paramız 99 golf 4 comfortline yetiyor. yani arada 11 koca bir yıl var.11 koca yıl demek de yolların sinsi hilelerinden gecmiş yagmur camur yemiş ezilmiş yeri geldiğinde hor kullanılmıs arac demeek.istedin kadar carpık çürük olmasın değişen parcası olmasın km si orjinal olsun 11 yıldır yollarda olan bi aracım var bazen düşünüyorum da orasının lekesi çıkmıs burası kararmıs ama sonuç olarak sığındıgım bişeyim var benim bir golfüm var hemde 11 yıllık ama cogu yasına girmemiş arabaya bilmem kaç basar:)satmayı düşünüyorsunuz bütce kısıtlı sanki satıp audi r8 alcaz elimizdeki golf denen meretin keyfini çıkartmaya bakın.keyfini çıkartamıyorsanız gidin bi tane şahin doğan alın 500 tl ile sanayiye gidip cincik gibi yapabilirsiniz bide gömme jant sokak tabiriyle ondan sonrada ver elini piyasa yapmaya bozuldu mu ver 700 tl motoru toplat. farları 5 tl aynları 30 tl falan.su an bildigim kadarıyla parcası ucuz olan oto firmalarının basında fiat var ve bana göre gitsin traktor uretmeye devam etsn  arabaları zaten ucuz ondan sonra yine hyundai diyebilrim.düşünsenize elinizde 99 2000 model golf olsa değişeni falan olmasa full orjinal bi arac olsa 18 20 bin civarında para istersinz.adamlar 2008 2009 accent dizelleri ikinci elde 17 18 bine veriyolar anlayın ve görün aradaki farkı.fordu sıraya bile almıyorum kalas gibi süspansiyorı çok sert ve gögüslük diye tabir ettiğimiz kısımları hep iğrenc ve sekilsiz olmustur.renault ise çok ceşit cıkaran bi o  kadar da plastik üzerine araç yapmayı kendine ilke edinmiş gibi.sadece japon arabaları ile kıyaslanabilir vw.ve de  özellikle honda ve toyota bu konuda bir hayli iyiler.ozellikle hondanın geliştirmiş oldugu vtec motor ii bir mühendislik harikası.keza toyotanın geliştirdiği vvt i motor da bir hayli iyi.vtec motorların yakıt tüketiminde iyi bir performansı var.sağlamlık yonunden ise 99 2000 arası bir civic ies golf 99 2000 le hemen hemen aynı gidiyo piyasada. keza 93-97 arasında üretilen eski kasa diye tabir edilen toyotalar hala el üstünde ve piyasada ragmet gören araçlar.Ama ben sonuna kadar vw ve golf 4 diyorum. yaşasın golf 4 aşkı:)
Gönderen: golge - 31 Ocak 2010, 04:29:27
horoz155 arkadaşım sanırım son noktayı koymuş. arkadaşlar burada herkesin tecrubelerini okumak çok zevkli. ben de kısa bir süre önce bir 2001 model Golf 4 aldım. 130 binde araç. aldığım yer galeri olduğu ve başka bir ilden getirildiği için neyi değişmiş neyi değişmemiş bilmiyordum. o yüzden de alınca hemen servise götürdüm triger devir daim buji yağ filtre vb. değiştirttim. yaklaşık 3 bin km dir biniyorum bir sorun yok. şimdilik yani. ilk defa bir vw sahibi oluyorum. bakalım artık. e tabi ki nerden baksanız 9 yaşında araba. zamanla arızaları olacaktır ufak tefek ama dikkatli kullanıyorum ve ciddi bir arıza çıkartacağını sanmam. lpg taktırmadım taktırmayı da  düşünmüyorum. yaza doğru taktırırsam da brc düşünüyorum. çünkü gerçekten çok yakıyor.
Gönderen: golf_4 - 31 Ocak 2010, 13:57:42
bende aracımı alalı 4 ay oldu 2004 model civic alıyordum hatta ufak bir kapora ile vermiştim sonra vazgeçip 2004 golf aldım cokta memnunum

Gönderen: maminci - 01 Şubat 2010, 16:17:18
Alıntı yapılan: horoz155 - 31 Ocak 2010, 02:32:22
uzun bi süredir aranızda değiildim herkese iyi forumlar.konu öncelikle ustalıkla seçilmiş. arabasında sorun yaşayan efendim o ustaya gösterdim bi şey yok dedi fakat bize gelince dökülmeye başladı meret diyenler 2. el araç almak her zaman kumar oynamaktır.her mekanik parcanın ömrü oldugu kadar parcalarında bi ömrü var. ben de 2010 model sıfır bi golf gt istiyorum ama paramız 99 golf 4 comfortline yetiyor. yani arada 11 koca bir yıl var.11 koca yıl demek de yolların sinsi hilelerinden gecmiş yagmur camur yemiş ezilmiş yeri geldiğinde hor kullanılmıs arac demeek.istedin kadar carpık çürük olmasın değişen parcası olmasın km si orjinal olsun 11 yıldır yollarda olan bi aracım var bazen düşünüyorum da orasının lekesi çıkmıs burası kararmıs ama sonuç olarak sığındıgım bişeyim var benim bir golfüm var hemde 11 yıllık ama cogu yasına girmemiş arabaya bilmem kaç basar:)satmayı düşünüyorsunuz bütce kısıtlı sanki satıp audi r8 alcaz elimizdeki golf denen meretin keyfini çıkartmaya bakın.keyfini çıkartamıyorsanız gidin bi tane şahin doğan alın 500 tl ile sanayiye gidip cincik gibi yapabilirsiniz bide gömme jant sokak tabiriyle ondan sonrada ver elini piyasa yapmaya bozuldu mu ver 700 tl motoru toplat. farları 5 tl aynları 30 tl falan.su an bildigim kadarıyla parcası ucuz olan oto firmalarının basında fiat var ve bana göre gitsin traktor uretmeye devam etsn  arabaları zaten ucuz ondan sonra yine hyundai diyebilrim.düşünsenize elinizde 99 2000 model golf olsa değişeni falan olmasa full orjinal bi arac olsa 18 20 bin civarında para istersinz.adamlar 2008 2009 accent dizelleri ikinci elde 17 18 bine veriyolar anlayın ve görün aradaki farkı.fordu sıraya bile almıyorum kalas gibi süspansiyorı çok sert ve gögüslük diye tabir ettiğimiz kısımları hep iğrenc ve sekilsiz olmustur.renault ise çok ceşit cıkaran bi o  kadar da plastik üzerine araç yapmayı kendine ilke edinmiş gibi.sadece japon arabaları ile kıyaslanabilir vw.ve de  özellikle honda ve toyota bu konuda bir hayli iyiler.ozellikle hondanın geliştirmiş oldugu vtec motor ii bir mühendislik harikası.keza toyotanın geliştirdiği vvt i motor da bir hayli iyi.vtec motorların yakıt tüketiminde iyi bir performansı var.sağlamlık yonunden ise 99 2000 arası bir civic ies golf 99 2000 le hemen hemen aynı gidiyo piyasada. keza 93-97 arasında üretilen eski kasa diye tabir edilen toyotalar hala el üstünde ve piyasada ragmet gören araçlar.Ama ben sonuna kadar vw ve golf 4 diyorum. yaşasın golf 4 aşkı:)
Konuyu seçen olarak olumlu eleştirin için teşekkürler :).   Yorumlarına katılıyorum, dün bir  yakınımın aracını sürmek zorunda kaldım, bir kez daha gördüm ki golf4 üretim kalitesi olarak yukarılarda bir yerde, bu aralar satıyım değiştireyim falan diyordum vazgeçtim.
Gönderen: donjuan020 - 10 Şubat 2010, 00:48:07
Alıntı yapılan: 06onur - 25 Ocak 2010, 19:28:02
japon araçları mekanikten biraz daha sağlamlar. Motor da almanlarla hemen hemen aynılar almanlar galiba biraz daha başarılı

Şöyle bir kıyaslama yapayım. tanıdığım iki araba

*2000 Golfbasic ABS+EBD klima, 4disk fren, 4cam otomatik,yan aynalar ısıtmalı elektrikli,Debriyaj otomatk ayar hidrolik,sübap(?) otomatik ayar,tam bağımsız süapansiyon. Pek arıza yaşadığı söylenemez. Sadece kirli yakıttan adaptasyon yaptrdı okadar

*99civic Abs+ebd(YOK), 4DİSK(YOK,doğal olarak yol tutuş yok), , Elektrikli ısıtmalı yan ayna(YOK), otomatik debriyaj ayarı (YOK), otomatik sübap ayarı(YOK), Klima (YOK). Tam bağımsız süspansiyon, 4cam otomatik.   Pek arıza yaptığı söylenemez kışın bir iki çalışmadığı oldu ama akü kablosu gevşek falan denildi. Yokların arıza yapma ihtimali YOKKK

Özetle japon arazları az risk alır ve az arıza yapar(dayımda yukarıya ek klimalısı var klima gayet arızalı) bu onların daha iyi olduğunu göstermez daha az arıza yapacağını gösterir. Keza yoltutuş, güvenlik, izolasyon,kaza anında az hasar çıkarma gibi konular "ön planda değilse" gayet mantıklıdır kesinlikle daha az arıza yaparlar. Komple araba derseniz ben Alman diye düşünüyorum.

cidden kısa ve öz olan acıklamayı yapmışsın bende yeni aldım golf 2001 comfortt nedense hiçbir pişmanlığım yok makine olayında her zaman almanlar tek
Gönderen: Han - 10 Şubat 2010, 07:58:00
Alman  :sevgi: :tamamdir
Gönderen: nizam - 10 Şubat 2010, 09:44:49
Alıntı yapılan: ercijuana - 10 Şubat 2010, 07:58:00
Alman  :sevgi: :tamamdir

açıklaması ne olursa olsun alman olsun :)
Gönderen: redbarons - 15 Şubat 2010, 14:34:35
bende de 1998 model golf 4 aracım var.. bir sene oldu alalı. ilk alırken satıcıya debriyaj takımını değiştirttim. onu haricinde ileride sorun yaşamamak üzere, marş ve şarj dinomalarına baktırdım ve su radyotörünü değiştirdim. bu bakımı keyfi yaptırdım. ne de olsa araç 98 model. o gün bugündür mekanik aksamda hiçbir sorun yaşamadım ve vizeden ilk seferde kusursuz olarak geçti.

arabamdan teksıkıntım ise kapı kilitleriyle ve aracın yere sürtmesiyle alakalı bir türlü sorunu çözemiyorum. birini yaptırırken diğeri bozuluyor. sürtme meselesine gelince türkiye yolları malum. ama yol tutuşu ve güvenliği düşünerek orjinal jantın dışına çıkmamayı yeğliyorum.

konfora gelince toyotacılar kusura bakmasın ama golfün sürüş konforunu hiçbir arabada bulamadım. diğer aabaların ya koltukları rahatsız etti yada pedal aksamı..
Gönderen: maminci - 15 Şubat 2010, 15:47:17
Alıntı yapılan: redbarons - 15 Şubat 2010, 14:34:35
bende de 1998 model golf 4 aracım var.. bir sene oldu alalı. ilk alırken satıcıya debriyaj takımını değiştirttim. onu haricinde ileride sorun yaşamamak üzere, marş ve şarj dinomalarına baktırdım ve su radyotörünü değiştirdim. bu bakımı keyfi yaptırdım. ne de olsa araç 98 model. o gün bugündür mekanik aksamda hiçbir sorun yaşamadım ve vizeden ilk seferde kusursuz olarak geçti.

arabamdan teksıkıntım ise kapı kilitleriyle ve aracın yere sürtmesiyle alakalı bir türlü sorunu çözemiyorum. birini yaptırırken diğeri bozuluyor. sürtme meselesine gelince türkiye yolları malum. ama yol tutuşu ve güvenliği düşünerek orjinal jantın dışına çıkmamayı yeğliyorum.

konfora gelince toyotacılar kusura bakmasın ama golfün sürüş konforunu hiçbir arabada bulamadım. diğer aabaların ya koltukları rahatsız etti yada pedal aksamı..
Yere sürtme problemini ben geçen yıl çok yaşadım, hatta arabayı satma noktasına geldim,bu forumda da tartıştık, en sonunda  edindiğim bilgilerle helezon yaylarını ve helezon takozlarını değiştirdim(her lastik için birer tane toplam 4 tane) ve 2 cm kadar yükseldi araç, şimdi sorun yok, bir de lastik24.com'dan bakarak karşılaştırabilirsin, yerden yüksekliği ve yanak yüksekliği en ideal olan fabrika önerisi lastik ölçüleri 195x65x15, bu ölçüden başka kullanma derim ;)
Gönderen: redbarons - 15 Şubat 2010, 16:39:55
Alıntı yapılan: maminci - 15 Şubat 2010, 15:47:17
Yere sürtme problemini ben geçen yıl çok yaşadım, hatta arabayı satma noktasına geldim,bu forumda da tartıştık, en sonunda  edindiğim bilgilerle helezon yaylarını ve helezon takozlarını değiştirdim(her lastik için birer tane toplam 4 tane) ve 2 cm kadar yükseldi araç, şimdi sorun yok, bir de lastik24.com'dan bakarak karşılaştırabilirsin, yerden yüksekliği ve yanak yüksekliği en ideal olan fabrika önerisi lastik ölçüleri 195x65x15, bu ölçüden başka kullanma derim ;)

çok teşekkür ederim. aracın üzerinde 14 inç jant var. henüz çelik jant alamadım ama dediğinizi değerlendirip 15 inç jant alıp bilgilendirdiğiniz lastik ölçülerini deniycem.
Gönderen: maminci - 15 Şubat 2010, 18:23:25
Alıntı yapılan: redbarons - 15 Şubat 2010, 16:39:55
çok teşekkür ederim. aracın üzerinde 14 inç jant var. henüz çelik jant alamadım ama dediğinizi değerlendirip 15 inç jant alıp bilgilendirdiğiniz lastik ölçülerini deniycem.
Aracı kaldırıp helezonlara baktır, çok büyük olasılıkla eskimiştir, sonucu merakla bekliyorum :D
Gönderen: 06onur - 15 Şubat 2010, 21:34:22
 honda """"""""""
Japonya'nın ikinci büyük otomotiv şirketi Honda, ABD'de Şubat 2007 ve Mayıs 2007 arasında meydana gelen kazalarından sonra iki modelinde toplatma kararı çıktı.Japonya'nın ikinci büyük otomotiv şirketi Honda, ABD'de Şubat 2007 ve Mayıs 2007 arasında meydana gelen 7 kazada, sürücü tarafında bozuk hava yastıklarından metal parçalarının koptuğunu açıkladı. Civic Accord.

toyota"""""""" 8milyon araç toplattı
Toyota 2.3 Milyon Aracı Geri Çağırıyor. Geri Çağırılan Modeller
Geri çağrılan araçların 2009-2010 yılı RAV4, 2009-2010 yılı Corolla, 2009-2010 yılı Matrix, 2005-2010 yılı Avalon, 2007-2010 yılı Camry, 2010 yılı Highlander, 2007-2010 yılı Tundra ve 2008-2010 yılı Sequoia olduğu belirtildi.
Toyota’nın söz konusu modellerinin diğer ülkelerde çağrılıp çağrılmayacağına ilişkin bilgi verilmedi.
ABD Ulusal Otoyolu Trafik Güvenlik İdaresi, ‘’sorunun ciddi bir güvenlik konusu olduğunu ve Toyota’nın derhal hareket geçmesinin memnuniyet verici olduğunu” açıkladı.

Dünyanın en büyük ya da uygun olmayan zemin döşemesi nedeniyle gaz pedalının sıkışma potansiyeli bulunduğunu ve gaz pedalının sıkışmasının aracın hızının artmasına ve aracın durmasının zorlaşmasına, böylece kaza, ağır yaralanma ya da ölüme yol açacağı gerekçesiyle ABD’de 4.2 milyon aracı geri çağırmıştı.

Cruze""""""Güney Kore'de 32272 Chevrolet Cruze gferi çağırıldı.

Bunlar sıfır koy elektroniği al cevabını

10YILLIK ARACIN SAĞLAMLIĞINI NEYE GÖRE KONUŞACAĞIZ. KAÇ KM YAPTIĞI, KİMLERİN ELİNDEN GEÇTİĞİ BİLE BELLİ DEĞİL  

VW golfte yok mu var tabi. DSG 7ileri arızası(geneli ilk çıktığı 2007yılı) servise çağırılıp çözülüyor. Çok nadir kalkış asistanı arızası. çift aşırı besleme de Kompresör kasnak arızası(geneli ilk çıktığı 2007de) servise çağırılarak garanti kapsamında çözülüyor.
Gönderen: blackboyss - 15 Şubat 2010, 22:51:42
ben aracimi yeni aldim 10 yaşında servise cektim 1300 tl komple bakim yaptirdim firen disklerinden baski balataya bujilerden triger setine v kaysina kadar, simdi maşallahi var kullaniyorum memmunum bakalim ilerde neler olacak.
Gönderen: redbarons - 16 Şubat 2010, 09:14:10
Alıntı yapılan: maminci - 15 Şubat 2010, 18:23:25
Aracı kaldırıp helezonlara baktır, çok büyük olasılıkla eskimiştir, sonucu merakla bekliyorum :D

verdiğiniz bilgi için teşekkürler yakında baktırıcam
Gönderen: maminci - 16 Şubat 2010, 15:57:13
Alıntı yapılan: redbarons - 16 Şubat 2010, 09:14:10
verdiğiniz bilgi için teşekkürler yakında baktırıcam
Bu arada benimki de kırmızı comfort 2001  ;)