Fikirlerinizi ve diÄer markalar hakkındaki yorumlarınızı da öÄrenmek için açtım konuyu, bakıyorum da hepimiz farklı veya benzer her çeÅit sorunu yaÅıyoruz araçlarımızda, acaba bu bu modele mi özgü, yoksa her marka ve model de var mı? Sizce en problemsiz marka veya model hangisi?
japon araçları çok farklı...ıvır zıvır sorunlar çıkarttıklarını hiç görmedim
yedek parçacılarda en az japon araba parçası satıyorlar, neden acaba :)
japon araçları hakkında sizinle aynı fikirde deÄilim parçaları çok pahalı.Geçenlerde arkadaÅın honda jazz'ının anahtarı kayboldu sadece uzaktan kumanda açma kapama olan anahtar fiyatı 600 lira adaptasyonla birlikte iÅçilik falan 720 lira.Ben sustalı anahtarımı kaybettim bana maliyeti adaptasyon dahil 350 lira siz kıyaslayın.
audi a3 1.9tdi 90.000bakımı 2600TL
polo 1.4 trigger 4 yaÅında deÄiÅimi 1200TL
30.000bakıma 600 küsürat TL ödemiÅtim
vwde bedavaya yapmıyor
Servislerin hepsi pahalı, çünkü çoÄu araç satmaktan çok servis hizmeti ve yedek parçadan para kazanıyorlar.
.
SaÄlam yerleri saysan daha çabuk biterdi ;D
Bu arada benim arkadaŠHonda Civicin anahtarını kaybetti 650 tl ye yenisini alabildi, onlar da pahalı.
arkadaÅ kızmayın ama araçları alırken hiç incelemeden mi alıyolrsunuz. bende 2000 model trendline mk4 var. alalı neredetse 3 sene olacak. tavan kumaÅı eskimiÅti, olmuÅken tam olsun dedim, kapılardaki kumaÅlar ve taktırdıÄım kolçaÄıda aynı kumaÅla kaplattım150 tl. geçen yaz (2. senesinde de aÄır bakım yaptırdım ki o da zaten adı üstünde bakım). birde Åöför tarafı 4 lü elektirkli cam kumanda düÄmesinin birini kırmıÅtım, aÄır bakım yaptırırken onuda deÄiÅtirtmiÅtim.
bunun haricinde pioneer 3150 usb taktırdım. gayet tatminkar. bir de yazın 98 model a3 ü olan arkadaÅım var, onun orjinal jantları takacam ve keyfini sürmeye devam.
ben 3 senedir arıza yaÅamadım belki benimki tesadüf, bilemiyorum ama aracımdan çok memnunum. aracımı yenilemeyi düÅünüyordum, hatta bayide yeni tsi golf bile denedim(0 a gücüm yetmezde) 2. el. aracımı deÄiÅmeye deymez, aman aman bi özellik farkı yok.
bunu japon ve alman arabası olarak mı degerlendirecez ?
her otomobil üreticisi marka deÄerine göre araç,parça,servis ücreti sunuyor
mesela seat cordoba ile passat bakım parça fiyatları bir mi deÄil...
vw nin marka deÄeri 1 milyar dolar diyelim seatın ne kadar bunu kıyaslayın marka deÄerini korumak için bazı kıriterler baz alınıyor dünyada bütün üreticilerin parçaları ucuzdur neden onların parçaları kur ile çarpma sıkıntısı yok ve alım güçleri çok iyi
örnek türkiye için : bir takım Golf VI far takımı ön 300 euro x Kur (2.0 tl ) = 600 + kdv + iÅçilik
Golf IV far takımı 290 TL :D
Ben de misal dedim yauw.
Ben çok memnunum aracımdan.
Ne zaman düÅünmeye kalksam acep deÄiÅtirsem mi diye, ne gerek var diyorum :)
.
japon araçları mekanikten biraz daha saÄlamlar. Motor da almanlarla hemen hemen aynılar almanlar galiba biraz daha baÅarılı
Åöyle bir kıyaslama yapayım. tanıdıÄım iki araba
*2000 Golfbasic ABS+EBD klima, 4disk fren, 4cam otomatik,yan aynalar ısıtmalı elektrikli,Debriyaj otomatk ayar hidrolik,sübap(?) otomatik ayar,tam baÄımsız süapansiyon. Pek arıza yaÅadıÄı söylenemez. Sadece kirli yakıttan adaptasyon yaptrdı okadar
*99civic Abs+ebd(YOK), 4DİSK(YOK,doÄal olarak yol tutuÅ yok), , Elektrikli ısıtmalı yan ayna(YOK), otomatik debriyaj ayarı (YOK), otomatik sübap ayarı(YOK), Klima (YOK). Tam baÄımsız süspansiyon, 4cam otomatik. Pek arıza yaptıÄı söylenemez kıÅın bir iki çalıÅmadıÄı oldu ama akü kablosu gevÅek falan denildi. Yokların arıza yapma ihtimali YOKKK
Ãzetle japon arazları az risk alır ve az arıza yapar(dayımda yukarıya ek klimalısı var klima gayet arızalı) bu onların daha iyi olduÄunu göstermez daha az arıza yapacaÄını gösterir. Keza yoltutuÅ, güvenlik, izolasyon,kaza anında az hasar çıkarma gibi konular "ön planda deÄilse" gayet mantıklıdır kesinlikle daha az arıza yaparlar. Komple araba derseniz ben Alman diye düÅünüyorum.
Onur kardesimiz dogru söylemiÅ katılıyorum ona fakat tek birÅey bana göre yanlıŠHonda'nın motorları Vw motorlarına göre daha dayanıklı daha uzun ömürlüdür.
Alıntı yapılan: Yükselgfb - 25 Ocak 2010, 19:01:40
ArkadaÅım bu 2.el iÅi tamamen Åanstır tombala çekmeye benzer.ben de aracı alırken bir sürü ustaya gösterdim baktırmadık yeri kalmadı ki aldıÄımda da hiç bir yerinde sorun yoktu.ama 2 ay sonra devamlı sorun çıkarmaya baÅladı.Åimdi burda suç kimde.ben de mi eski sahibinde mi?ben aracı olabildiÄince hassas kullanıyorum ben de problem olmadıÄı kesin önceki sahibine arayıp küfür etsem adam sen aldıÄında onların hepsi çalıÅıyordu dicek.geriye tek seçenek kalıyor o da senin söylediÄin gibi Åans faktörü.kimi alır 5 sene biÅey olmaz kimi alır 2 ay sonra devamlı sorun çıkartır.dediÄim gibi tombala çekmek gibi bu iÅ.
OffLineR;aracının stoplarını nasıl öyle yaptın gerçekten çok güzel olmuŠçok yakıÅmıÅ. :tamamdir nasıl yaptıÄına dair özelden veya burdan bilgi verir misin?
2. El Araba almak bence Åans degildir. Sonucta götürüp arabayı baktırıyorsun ustana o ustan sana bu araba yarar diyorsa güveniyorsan alırsın ama güvenmiyorsan içinede sinmiyorsa almazsın burada Åanslık birÅey göremiyorum. Araba daha önceden motordan sorun yaÅamısdır sen gidersin alırsın 2 ay sonra sorun çıkartır o zaman buna Åans diyemezsin iyi bir ustaya baktırman gerekir güvenilir. Kısacası olay arabayı alacak kiÅide biter. :)
@Yükselgfb
Hella Magic colors stoplar.
Kolaylıkla bulabilirsin.
Mavisi, Siyahı, benimkisinden var.
Bir araÅtır.
Siyaset meydanı gibi konu açtım, iyi gidiyo devam :D
ArkadaÅımın babasında 1991 model toyota corolla var, 650 km de..
Bu arada yüksel senin araba lpgl mi?
.
ÃÃEL'den 250'ye aldım ben ama geçen doÄuÅ'ta 210'a gördüm.
Alıntı yapılan: OffLineR - 25 Ocak 2010, 21:03:26
ÃÃEL'den 250'ye aldım ben ama geçen doÄuÅ'ta 210'a gördüm.
tanesini mi ikisini mi?
İkisi tabii ki. ;)
.
Kromlardan da kurtul.
18 sert olur, Türkiye yollarında yazık olur bence ama sen bilirsin yine de.
Ne yaparsan yap hafif jant al. Yoksa araç çekiÅten hissedilir Åekilde düÅer.
İmzaya tıklayıp neyi neden yapmıÅım görebilirsin. Ãok tartıÅtık çünkü.
aracı tanıttıÄın konuyu daha önce çok okumuÅtum Åimdi bi tekrar etmekte yarar var fikir sahibi olma açısından :tamamdir
Yükselgfb arkadaÅım sen biraz ÅansızmıÅsın ama yinede arabanı satmanı tavsiye etmem..bence sen iyi bir usta bul arabanı bi elden geçirt ve sonra keyifle bin öyle cok abuk subuk sorunlar çıkaran arabalar degıller benım arabam kısa zamandır bende ama alındıgından beri gözümün önünde(amcamındı)oyle ciddi sorun cıkarmadı hiç.sonra ben aldım aÄır bakımlarını yaptırdım triger,baskı balata v.s bunlarda bellı km sonra yapılan seyler acaba aldıgın adam arabaya bakmamısta sımdı sende mı sorun çıkarıyor?
ayrıca japon arabaları bence hiç bir zaman alman arabalarıyla kıyaslanamaz ..
korayın jant yay lastik alma konusu üzerinde ki beyin fırtınasında bir film çıkar
daha filmi bitmeye oguzum var benim :)
yüksel usta galiba senin aracta ki sorunlarr ustadan da olabilirr zincirleme reaksiyon gibi bir parça bozulur normal olarak deÄiÅir ama onun baÄlantılı olan parcada ayarsızlıgından bozulur gider buda ssenin canını sıkar
ArkadaÅlar bide Åanzumanın daÄılmasındaki en büyük etken balata deÄiÅimi sırasında iÅi bilmeyen ustanın orjnal Åanzuman yaÄı yerine kendi elndeki Åanzuman yaÄından koyması imiÅ. Seminer almıŠF2 alt yapısında çalıÅan bir motor ustasından öÄrenmiÅtim. Orjinal yaÄ 3lt 250tl ciarı ve iyi usta onu deÄiÅtirmezmiÅ. Yan sanayi olanının hem numarası tutmuyor hemde koca tenekesi 90tlden satılıyormuÅ. onu koyuncada Åanzumanı eline veriyormuÅ.
Japon araçarının arızasızlıÄı :
*En japon taraftarı ankette %14 japon çıkarken %40 VW çıkmıÅ. Bu ankete göre japon araçları arızasız kesinlikle deÄil VW den 2.5-3kat az arıza yapıyor.
*Alman taraftarı anket daha geniŠçapta yapılmıŠve arızalar direkt dile getirilmiÅ. Ãr: honda civic 2005 Binde 6.0 çıkarken, VW golf/jetta 6.0 çıkmıŠyani aynı. Bundan Åu sonuç çıkıyor elektronik Japona da bulaÅtı onunda arızası arttı.
(Benim Åahsi görüÅüm yinede mekanik motor anlamında japon biraz daha üstündür. Ama VW arızalı sayılabilecek araç deÄildir. İlk çıktıÄı senede almayıp(anketler onu gösterir) 1-2 sene sonra alırsan gerçekten dayanıklı. Benim 13yıl çok az parçasını deÄiÅtirerek kullanmıŠtanıdıÄım var.BaÅka 2kiÅide 5yılda henüz hiç bir parçasını deÄiÅtirmemiÅtir)
ANKETLERDE JAPON ARAÃLARI İLK 10DA RAHAT YER BULMASINA RAÄMEN. ARIZADA EN UCUZ MALİYETLE KURTARILABİLEN ARAà """"FİAT""" BUDA AKLINIZDA BULUNSUN.
SON ZAMANLARIN EN ÃOK YOLDA KALAN ARACIN YENİ HONDA CİVİC OLDUÄU SÃYLENİYOR. AKà PROBLEMİ YAÅAMAKTADIR. ARAà ÃZERİNDEKİ ELEKTİRİK YÃKà ÃOK FAZLADIR AKÃYà ÃABUK BİTİRİYOR. HONDA FORUM VE ÅİKAYETVAR DAN ÃÄRENEBİLİRSİNİZ
özetle arızasız araç yoktur arızası nispeten daha az olan vardır. Åans önemlidir. Bide alırken araÅtırmak üretim hatasıyla üretilen serilerden uzak durmak lazım
Åans var arkadaÅlar.İstediÄin ustaya göster farketmiyor bazen.Benim golf bobin yakıp duruyor.Bu sitede bazı arkasdaÅlarım lpg ile alakası yok diyor ama araÅtırdım:LPG ile alakalı.Usta ne bilsin benim arabanın LPG de sık sık bobin yaktıÄını.Tamam her gof LPG ye uyumlu deÄidir demiyorum.Ama benimki Åans deÄilde nedir ki!
Japon arabası genellemesi yapamam.Ama Japon arabalarından Toyota,çok sorunlu bir arabadır dediklerini hiç duymadım.En son duyduÄum 2009 model galiba,gaz pedallarının takılı kaldıÄı.Onlarıda servislere geri çaÄırmıÅlar.
LPG nin markası ile direkt alakalı olduÄunu düÅünüyorum. Kalitesiz sistem buji bobin ve kablo tüketiyor.
Markası atiker.
Alıntı yapılan: ADEM252 - 26 Ocak 2010, 12:00:59
Markası atiker.
bence ateÅleme ile alakalı olan bütün parçaları elden geçirmek gerekir diye düÅünüyorum tofaÅlarda sorun olmaz ama eletronik destekli araçlarda sorun teÅkil edebilir ???
benim Åahit olduklarımın ateÅleme sorunu yaÅayan araçların 4ü atiker 1i ecotech. Brc ve lovato gib köklü markalara hç denk gelmedim. çözüm ise ateÅlemenÅn tamamını elden geçirmek sonra her 10.000de yaÄ/filtre ve """"""orj. buji" deÄiÅtirmek.
BENİM LOVATODA 40.000KM BUJİ DEÄİÅTİRMEDEN BİNDİÄİM OLDU TABİ MOTOR SESİ BARİZ ARTTI
arkadaÅımın zavoli Golfte,bende Lovato Polo 16v,BaÅka arkadaÅımın BRC Fabia henüz böyle arızalarımız yok. Benimki 2.5senedir takılı ve 53.000km oldu.
Alıntı yapılan: Yükselgfb - 25 Ocak 2010, 20:46:03
Bak Åimdi sana arabayı alma sürecini anlatayım.adam araç full orjinal dedi bir parça boya var dedi.bu bilgiler ıÅıÄında tanıdıÄımız ustalara götürdük.araç dediÄi gibi orjinal çıktı ve dediÄi gibi 1 parça boyalı olduÄu söylendi gösterdiÄim kiÅi tarafından.ayrıca arka silecek hariç çalıÅmayan veya bozuk olan hiç bir parçası yok dedi.bu bilgiler ıÅıÄında motor ustama götürdüm aracı kaldırdı indirdi dömeltti eÄdi büktü her tarafına baktı ve o da ok verdi.daha sonra aracı ordaki bilgisayara baÄladık ve bilgisayardan da herhangi bir arıza uyarısı almadık.daha sonra aracı kullandım herhangi garip bir durum yoktu vites geçiÅleri bile mükemmeldi.daha sonra aldım ve 30-45 gün arası sorunsuz aynen aldıÄım gibi kullandım.ama sonra araç bir arıza çıkarttı ve arkası gelmeye devam etti.
Åimdi burda bendeki hata payı nedir yapılacak her Åeyi yaptım araç alırken bakılması gereken her Åeye baktırdım.ben yine sözümdeyim 2.el araç almak ne kadar iyi baktırırsan baktır Åans faktörü çok önemlidir.
aracım lpgli bu arada :)
Bence Lpg'li golf IV hiç bir zaman orjinal degildir :)
Bir tane motor ustasına göstermen yeterli degildir kimi zaman sen bunun kurbanı olmuÅun bence ve ustama götürdüm diyorsun ne kadar iyi bir usta bu tartıÅılır? Kaldı ki sen bu adamın bakımlarını nerede yaptırdıgını araÅtırmamısın araç kaç bin km'de bilmiyorum belli km aralıklarında gereken bakımlar agır bakımlar yapılmıŠmı yapılmamıÅ. Sen birÅey araÅtırmamıÅsın bunlar önemli noktalar :) arabanın sadece kaportası motoruna baktırmak yetmiyor kimi zaman bakımları ne aralıkda yapılmıŠönemli
06onur arkadasın dedigi dogru arızasız araç yokdur bu kullanımla alakalı birÅeydir birisi vardır çok sert kalkar birisi vardır normal kalkılması gereken gibi kalkar bunun arasında mutlaka fark göreceksinizdir arabanız bmw mersedec olsa bile
DoÄru, dayanıklılık için titiz kullanım ilk Åart
..
Debriyaj deÄiÅirken Åanzıman yaÄı da eksilip tamamlanıyor mu?Bi de ona da mı para vereceÄiz? :(
ben daha 3 gün önce baskı balata yı deÄiÅtirdim ama Åanzuman yaÄını deÄiÅtirmediler ..zaten gerekmedikçe (eksilmedikçe)deÄiÅmesi gerekmediÄine inananlardanım
Onur abi iÅi bilmeyeni ustaların debriyaj deÄiÅimi sırasında yan sanayi Åanzıman yaÄı koymasından bahsetmiÅ de ondan dedim.
Alıntı yapılan: Yükselgfb - 26 Ocak 2010, 21:55:27
Ben mi anlatamıyorum yoksa siz mi anlamıyonuz?
ArkadaÅlar arabayı alırken neler yapıp anlattıysam her anını harfi harfine
anlatcak halim yok. :)
fosilci; arkadaÅım Bir tane motor ustasına göstermen yeterli degildir kimi zaman sen bunun kurbanı olmuÅun bence ve ustama götürdüm diyorsun ne kadar iyi bir usta bu tartıÅılır? Kaldı ki sen bu adamın bakımlarını nerede yaptırdıgını araÅtırmamısın araç kaç bin km'de bilmiyorum belli km aralıklarında gereken bakımlar agır bakımlar yapılmıŠmı yapılmamıÅ. Sen birÅey araÅtırmamıÅsın bunlar önemli noktalar demiÅsin.......
Ãncelikle aracı 132 binde aldım Åuan da 138 binde.belli km aralıklarında bakımların yapılmadıÄını nerden biliyon ben öyle bir Åey mi dedim?ayrıca bir Åey araÅtırmadıÄımı nerden biliyon?aldıÄım kiÅi aracın 3.sahibi siz de iyi bilirsinizki aracın 1. ve 2.sahibinden sonra aracın bilgilerine ulaÅmak o kadar kolay deÄil.ama aldıÄım kiÅinin periyodik bakımlarını yaptırdıÄına dair faturalara baktım.
hatta extra olarak aracı aldıÄımda balatalar ve 4 lastik yeni deÄiÅmiÅti.sadece motor ustasına da baktırmadım dikkat ettiyseniz o yazımda ''aracı kaldırdı indirdi dömeltti eÄdi büktü her tarafına baktı ve o da ok verdi'' demiÅim burda ok veren sadece motor ustası deÄil götürdüÄüm yerde aracın diÄer bölümlerinebakan kiÅiler de vardı ve orda araç eÄildi büküldü derken aracın altına yani viraj demir çubukları,rot baÅları,süspansiyonlar,balatalar vb... alt takımlarda kontrol edildi demek istedim.illa ne yaptıÄımı harfi harfine mi anlatmam mı gerekiyor.size bu iÅlerin büyük ölçüde Åans olduÄunu anlatmaya çalıÅıyorum ama anlamamakta ısrar ediyorsunuz.aldıÄınız 2.el araçları eminim ben de sizin ettirdiÄiniz kadar güzel kontrol ettirip aldım ama Åanslı olup sorun çıkmayınca bana araca baktırmayı bilmemiÅsin tarzında konuÅmalar yapıyorsunuz.aldıÄımda saÄlam olan Åanzuman bendeyken daÄılıyorsa burda suçlu ben mi olcam yoksa gösterdiÄim ustamı yoksa aracın önceki sahibimi?bence hiç biri ;)
Tamam anlıyorum hepimiz vw hastasıyız bu yüzden araçlara laf söylemek istemiyoruz ama emin olun ben de en az sizin kadar bu araçlara hayranım golf haricinde transporter ve caddy var bizde 3 arabamız da vw düÅünün artık.ama vw hastası olmak doÄruları söylemeyi ve 2.elde Åans faktörünün çok önemli olduÄunu söylemeyi engellememeli. :tamamdir
Yüksel kardes neden bu kadar sinirleniyorsun anlamıyorum :) Sana göre Åansdır bana göre degildir burada herkes istegini söylemekde özgürdür.Sen diyorsun ki ustaya baktırıyorum sorun yok al diyor sonra 6 bin km sonra arabada sorunlar cıkmaya baslıyor o zaman ustanı degiÅtireceksin demek ki usta usta degilmiÅ bana desen 20-30 bin km sonra araçta sorun cıktı eyvallah diyecegim ama 6 bin km cok fazla bir km degil. Sütden aÄzı yanan yoÄurdu üfleyerek yermiÅ misali bundan sonraki 2.el araç alırken daha dikkatli olacaksın bu senin gibi bir çok insanın baÅına geliyordur ki çevremizde görüyoruzda sadece sen degilsin ama bana göre Åanslık birÅey degil olsa bilede çok ufak bir faktördür.
YÃKSEL GEÃMİŠOLSUN 3YILIN ÃZERİNDEKİ TÃM KİNCİ EL ARAÃLARDA ÅANS OLDUÄUNA İNANIRIM. SERVİS BELGESİ ELİNE GEÃMEZ NE YAÅADI BİLİNMEZ. KMYE İNANILMAZ. ADINA ÃZÃLDÃM DOSTUM HAKLISIN...
ARTIK BİLGİSAYARLI KONTROLLERE GEÃİLMELİ DAHA SAÄLIKLI OLDUÄU KESİN.
*YANLIZ ÅUNU ATLAMIÅIM 130-140BİNDEKİ ARACIN ÃN TAKIMIN ARKA TAKIMININ ARIZA VERMESİ(SÃREKLİ DÃZGÃN ASFALTTA DEÄİLSE) BENCE NORMAL. HATTA BOBİN VE BUJ KABLOSU DEÄİÅTİRİRSE(ZAMANINDA BUJİ DEÄİÅTİRİLMEZSE BUJİ KALİTESİZSE ÃABUK GERÃEKLEÅİR) BENCE ODA NORMAL. DAHA İLERİ GÃTÃRÃRSEK KOMRESÃR BİLYASI, DİNAMO BİLYASI, TURBO ARIZASI BUNLARIN HEPSİ NORMAL.
NE OLACAKTI Kİ BAÅKA, ÃLÃMSÃZMà BU ARAÃLAR. YADA VARMIYMIÅ ÃLE BİR ARAÃ. JAPONLAR BİRAZ DAHA AZ SORUNLU(KESİNLİKLE GÃRECELİ) DİYELİM ÃN TAKIM ARKA TAKIM KLİMA VE ELEKTRİK İMKANSIZ GİTMİYOR ONLARDADA. HATTA COROLLADA 200-250BİNDE MOTOR YİYENLERE DENK GELDİM ÃOK AZDA OLSA. HA BOBİN FİLAN BELKİ 30-40BİN DAHA GİDER. KLİMASI DA 20-30BİN DAHA FAZLA GİDER. ÃLÃMSÃZ NE VAR Kİ? MAZDA FORUMA GİRİNDE 323ÃN ARIZALARINA Bİ BAKIN.
"BENCE BAKTINIZ ÃOK SEVDİÄİNİZ ARACINIZ SİZİ TERK EDİYOR, SİZ ONU ONDAN ÃNCE TERKEDİN VE DAHA GENà OYUNCAKLAR BULUN...
Alıntı yapılan: Yükselgfb - 26 Ocak 2010, 21:55:27
Ben mi anlatamıyorum yoksa siz mi anlamıyonuz?
ArkadaÅlar arabayı alırken neler yapıp anlattıysam her anını harfi harfine
anlatcak halim yok. :)
fosilci; arkadaÅım Bir tane motor ustasına göstermen yeterli degildir kimi zaman sen bunun kurbanı olmuÅun bence ve ustama götürdüm diyorsun ne kadar iyi bir usta bu tartıÅılır? Kaldı ki sen bu adamın bakımlarını nerede yaptırdıgını araÅtırmamısın araç kaç bin km'de bilmiyorum belli km aralıklarında gereken bakımlar agır bakımlar yapılmıŠmı yapılmamıÅ. Sen birÅey araÅtırmamıÅsın bunlar önemli noktalar demiÅsin.......
Ãncelikle aracı 132 binde aldım Åuan da 138 binde.belli km aralıklarında bakımların yapılmadıÄını nerden biliyon ben öyle bir Åey mi dedim?ayrıca bir Åey araÅtırmadıÄımı nerden biliyon?aldıÄım kiÅi aracın 3.sahibi siz de iyi bilirsinizki aracın 1. ve 2.sahibinden sonra aracın bilgilerine ulaÅmak o kadar kolay deÄil.ama aldıÄım kiÅinin periyodik bakımlarını yaptırdıÄına dair faturalara baktım.
hatta extra olarak aracı aldıÄımda balatalar ve 4 lastik yeni deÄiÅmiÅti.sadece motor ustasına da baktırmadım dikkat ettiyseniz o yazımda ''aracı kaldırdı indirdi dömeltti eÄdi büktü her tarafına baktı ve o da ok verdi'' demiÅim burda ok veren sadece motor ustası deÄil götürdüÄüm yerde aracın diÄer bölümlerinebakan kiÅiler de vardı ve orda araç eÄildi büküldü derken aracın altına yani viraj demir çubukları,rot baÅları,süspansiyonlar,balatalar vb... alt takımlarda kontrol edildi demek istedim.illa ne yaptıÄımı harfi harfine mi anlatmam mı gerekiyor.size bu iÅlerin büyük ölçüde Åans olduÄunu anlatmaya çalıÅıyorum ama anlamamakta ısrar ediyorsunuz.aldıÄınız 2.el araçları eminim ben de sizin ettirdiÄiniz kadar güzel kontrol ettirip aldım ama Åanslı olup sorun çıkmayınca bana araca baktırmayı bilmemiÅsin tarzında konuÅmalar yapıyorsunuz.aldıÄımda saÄlam olan Åanzuman bendeyken daÄılıyorsa burda suçlu ben mi olcam yoksa gösterdiÄim ustamı yoksa aracın önceki sahibimi?bence hiç biri ;)
Tamam anlıyorum hepimiz vw hastasıyız bu yüzden araçlara laf söylemek istemiyoruz ama emin olun ben de en az sizin kadar bu araçlara hayranım golf haricinde transporter ve caddy var bizde 3 arabamız da vw düÅünün artık.ama vw hastası olmak doÄruları söylemeyi ve 2.elde Åans faktörünün çok önemli olduÄunu söylemeyi engellememeli. :tamamdir
Yerden göÄe kadar haklısın bir de Åans faktörü var, olmadı mı olmuyo iÅte.. :bekleriz:
Tabi bu yollarda arabalar ne yapsın, hergün geçtiÄim yolda yeni bir çukur oluÅuyo birinden kaçıp ötekine düÅüyorum. >:(
golf 4 ler güzel diÄer avrupa arbalarına görede fazla pahalı degil parcası.
Bence hepsi sorunlu.
BaÄımlı yapıyor direk :D
bende arabayım aldıgımda alısamamıstım bır kaç gun ama sonra kullandıkça keyif alıyorsun ve kalıteyı hıssdıyorsun golf bosuna efsane olmadı
elbette zaman zaman sorun cıkarıyor hangı araba cıkarmıyorkı bence burda arabayı ehil insanlara yaptırmak gerek ve 1 tane ustanız olsun buda bence cok onemlı yoksa herkes bır yerını kurcalar iÅler içinden çıkılmaz hal alır
uzun bi süredir aranızda deÄiildim herkese iyi forumlar.konu öncelikle ustalıkla seçilmiÅ. arabasında sorun yaÅayan efendim o ustaya gösterdim bi Åey yok dedi fakat bize gelince dökülmeye baÅladı meret diyenler 2. el araç almak her zaman kumar oynamaktır.her mekanik parcanın ömrü oldugu kadar parcalarında bi ömrü var. ben de 2010 model sıfır bi golf gt istiyorum ama paramız 99 golf 4 comfortline yetiyor. yani arada 11 koca bir yıl var.11 koca yıl demek de yolların sinsi hilelerinden gecmiÅ yagmur camur yemiÅ ezilmiÅ yeri geldiÄinde hor kullanılmıs arac demeek.istedin kadar carpık çürük olmasın deÄiÅen parcası olmasın km si orjinal olsun 11 yıldır yollarda olan bi aracım var bazen düÅünüyorum da orasının lekesi çıkmıs burası kararmıs ama sonuç olarak sıÄındıgım biÅeyim var benim bir golfüm var hemde 11 yıllık ama cogu yasına girmemiÅ arabaya bilmem kaç basar:)satmayı düÅünüyorsunuz bütce kısıtlı sanki satıp audi r8 alcaz elimizdeki golf denen meretin keyfini çıkartmaya bakın.keyfini çıkartamıyorsanız gidin bi tane Åahin doÄan alın 500 tl ile sanayiye gidip cincik gibi yapabilirsiniz bide gömme jant sokak tabiriyle ondan sonrada ver elini piyasa yapmaya bozuldu mu ver 700 tl motoru toplat. farları 5 tl aynları 30 tl falan.su an bildigim kadarıyla parcası ucuz olan oto firmalarının basında fiat var ve bana göre gitsin traktor uretmeye devam etsn arabaları zaten ucuz ondan sonra yine hyundai diyebilrim.düÅünsenize elinizde 99 2000 model golf olsa deÄiÅeni falan olmasa full orjinal bi arac olsa 18 20 bin civarında para istersinz.adamlar 2008 2009 accent dizelleri ikinci elde 17 18 bine veriyolar anlayın ve görün aradaki farkı.fordu sıraya bile almıyorum kalas gibi süspansiyorı çok sert ve gögüslük diye tabir ettiÄimiz kısımları hep iÄrenc ve sekilsiz olmustur.renault ise çok ceÅit cıkaran bi o kadar da plastik üzerine araç yapmayı kendine ilke edinmiÅ gibi.sadece japon arabaları ile kıyaslanabilir vw.ve de özellikle honda ve toyota bu konuda bir hayli iyiler.ozellikle hondanın geliÅtirmiÅ oldugu vtec motor ii bir mühendislik harikası.keza toyotanın geliÅtirdiÄi vvt i motor da bir hayli iyi.vtec motorların yakıt tüketiminde iyi bir performansı var.saÄlamlık yonunden ise 99 2000 arası bir civic ies golf 99 2000 le hemen hemen aynı gidiyo piyasada. keza 93-97 arasında üretilen eski kasa diye tabir edilen toyotalar hala el üstünde ve piyasada ragmet gören araçlar.Ama ben sonuna kadar vw ve golf 4 diyorum. yaÅasın golf 4 aÅkı:)
horoz155 arkadaÅım sanırım son noktayı koymuÅ. arkadaÅlar burada herkesin tecrubelerini okumak çok zevkli. ben de kısa bir süre önce bir 2001 model Golf 4 aldım. 130 binde araç. aldıÄım yer galeri olduÄu ve baÅka bir ilden getirildiÄi için neyi deÄiÅmiÅ neyi deÄiÅmemiÅ bilmiyordum. o yüzden de alınca hemen servise götürdüm triger devir daim buji yaÄ filtre vb. deÄiÅtirttim. yaklaÅık 3 bin km dir biniyorum bir sorun yok. Åimdilik yani. ilk defa bir vw sahibi oluyorum. bakalım artık. e tabi ki nerden baksanız 9 yaÅında araba. zamanla arızaları olacaktır ufak tefek ama dikkatli kullanıyorum ve ciddi bir arıza çıkartacaÄını sanmam. lpg taktırmadım taktırmayı da düÅünmüyorum. yaza doÄru taktırırsam da brc düÅünüyorum. çünkü gerçekten çok yakıyor.
bende aracımı alalı 4 ay oldu 2004 model civic alıyordum hatta ufak bir kapora ile vermiÅtim sonra vazgeçip 2004 golf aldım cokta memnunum
Alıntı yapılan: horoz155 - 31 Ocak 2010, 02:32:22
uzun bi süredir aranızda deÄiildim herkese iyi forumlar.konu öncelikle ustalıkla seçilmiÅ. arabasında sorun yaÅayan efendim o ustaya gösterdim bi Åey yok dedi fakat bize gelince dökülmeye baÅladı meret diyenler 2. el araç almak her zaman kumar oynamaktır.her mekanik parcanın ömrü oldugu kadar parcalarında bi ömrü var. ben de 2010 model sıfır bi golf gt istiyorum ama paramız 99 golf 4 comfortline yetiyor. yani arada 11 koca bir yıl var.11 koca yıl demek de yolların sinsi hilelerinden gecmiÅ yagmur camur yemiÅ ezilmiÅ yeri geldiÄinde hor kullanılmıs arac demeek.istedin kadar carpık çürük olmasın deÄiÅen parcası olmasın km si orjinal olsun 11 yıldır yollarda olan bi aracım var bazen düÅünüyorum da orasının lekesi çıkmıs burası kararmıs ama sonuç olarak sıÄındıgım biÅeyim var benim bir golfüm var hemde 11 yıllık ama cogu yasına girmemiÅ arabaya bilmem kaç basar:)satmayı düÅünüyorsunuz bütce kısıtlı sanki satıp audi r8 alcaz elimizdeki golf denen meretin keyfini çıkartmaya bakın.keyfini çıkartamıyorsanız gidin bi tane Åahin doÄan alın 500 tl ile sanayiye gidip cincik gibi yapabilirsiniz bide gömme jant sokak tabiriyle ondan sonrada ver elini piyasa yapmaya bozuldu mu ver 700 tl motoru toplat. farları 5 tl aynları 30 tl falan.su an bildigim kadarıyla parcası ucuz olan oto firmalarının basında fiat var ve bana göre gitsin traktor uretmeye devam etsn arabaları zaten ucuz ondan sonra yine hyundai diyebilrim.düÅünsenize elinizde 99 2000 model golf olsa deÄiÅeni falan olmasa full orjinal bi arac olsa 18 20 bin civarında para istersinz.adamlar 2008 2009 accent dizelleri ikinci elde 17 18 bine veriyolar anlayın ve görün aradaki farkı.fordu sıraya bile almıyorum kalas gibi süspansiyorı çok sert ve gögüslük diye tabir ettiÄimiz kısımları hep iÄrenc ve sekilsiz olmustur.renault ise çok ceÅit cıkaran bi o kadar da plastik üzerine araç yapmayı kendine ilke edinmiÅ gibi.sadece japon arabaları ile kıyaslanabilir vw.ve de özellikle honda ve toyota bu konuda bir hayli iyiler.ozellikle hondanın geliÅtirmiÅ oldugu vtec motor ii bir mühendislik harikası.keza toyotanın geliÅtirdiÄi vvt i motor da bir hayli iyi.vtec motorların yakıt tüketiminde iyi bir performansı var.saÄlamlık yonunden ise 99 2000 arası bir civic ies golf 99 2000 le hemen hemen aynı gidiyo piyasada. keza 93-97 arasında üretilen eski kasa diye tabir edilen toyotalar hala el üstünde ve piyasada ragmet gören araçlar.Ama ben sonuna kadar vw ve golf 4 diyorum. yaÅasın golf 4 aÅkı:)
Konuyu seçen olarak olumlu eleÅtirin için teÅekkürler :). Yorumlarına katılıyorum, dün bir yakınımın aracını sürmek zorunda kaldım, bir kez daha gördüm ki golf4 üretim kalitesi olarak yukarılarda bir yerde, bu aralar satıyım deÄiÅtireyim falan diyordum vazgeçtim.
Alıntı yapılan: 06onur - 25 Ocak 2010, 19:28:02
japon araçları mekanikten biraz daha saÄlamlar. Motor da almanlarla hemen hemen aynılar almanlar galiba biraz daha baÅarılı
Åöyle bir kıyaslama yapayım. tanıdıÄım iki araba
*2000 Golfbasic ABS+EBD klima, 4disk fren, 4cam otomatik,yan aynalar ısıtmalı elektrikli,Debriyaj otomatk ayar hidrolik,sübap(?) otomatik ayar,tam baÄımsız süapansiyon. Pek arıza yaÅadıÄı söylenemez. Sadece kirli yakıttan adaptasyon yaptrdı okadar
*99civic Abs+ebd(YOK), 4DİSK(YOK,doÄal olarak yol tutuÅ yok), , Elektrikli ısıtmalı yan ayna(YOK), otomatik debriyaj ayarı (YOK), otomatik sübap ayarı(YOK), Klima (YOK). Tam baÄımsız süspansiyon, 4cam otomatik. Pek arıza yaptıÄı söylenemez kıÅın bir iki çalıÅmadıÄı oldu ama akü kablosu gevÅek falan denildi. Yokların arıza yapma ihtimali YOKKK
Ãzetle japon arazları az risk alır ve az arıza yapar(dayımda yukarıya ek klimalısı var klima gayet arızalı) bu onların daha iyi olduÄunu göstermez daha az arıza yapacaÄını gösterir. Keza yoltutuÅ, güvenlik, izolasyon,kaza anında az hasar çıkarma gibi konular "ön planda deÄilse" gayet mantıklıdır kesinlikle daha az arıza yaparlar. Komple araba derseniz ben Alman diye düÅünüyorum.
cidden kısa ve öz olan acıklamayı yapmıÅsın bende yeni aldım golf 2001 comfortt nedense hiçbir piÅmanlıÄım yok makine olayında her zaman almanlar tek
Alman :sevgi: :tamamdir
Alıntı yapılan: ercijuana - 10 Şubat 2010, 07:58:00
Alman :sevgi: :tamamdir
açıklaması ne olursa olsun alman olsun :)
bende de 1998 model golf 4 aracım var.. bir sene oldu alalı. ilk alırken satıcıya debriyaj takımını deÄiÅtirttim. onu haricinde ileride sorun yaÅamamak üzere, marÅ ve Åarj dinomalarına baktırdım ve su radyotörünü deÄiÅtirdim. bu bakımı keyfi yaptırdım. ne de olsa araç 98 model. o gün bugündür mekanik aksamda hiçbir sorun yaÅamadım ve vizeden ilk seferde kusursuz olarak geçti.
arabamdan teksıkıntım ise kapı kilitleriyle ve aracın yere sürtmesiyle alakalı bir türlü sorunu çözemiyorum. birini yaptırırken diÄeri bozuluyor. sürtme meselesine gelince türkiye yolları malum. ama yol tutuÅu ve güvenliÄi düÅünerek orjinal jantın dıÅına çıkmamayı yeÄliyorum.
konfora gelince toyotacılar kusura bakmasın ama golfün sürüŠkonforunu hiçbir arabada bulamadım. diÄer aabaların ya koltukları rahatsız etti yada pedal aksamı..
Alıntı yapılan: redbarons - 15 Şubat 2010, 14:34:35
bende de 1998 model golf 4 aracım var.. bir sene oldu alalı. ilk alırken satıcıya debriyaj takımını deÄiÅtirttim. onu haricinde ileride sorun yaÅamamak üzere, marÅ ve Åarj dinomalarına baktırdım ve su radyotörünü deÄiÅtirdim. bu bakımı keyfi yaptırdım. ne de olsa araç 98 model. o gün bugündür mekanik aksamda hiçbir sorun yaÅamadım ve vizeden ilk seferde kusursuz olarak geçti.
arabamdan teksıkıntım ise kapı kilitleriyle ve aracın yere sürtmesiyle alakalı bir türlü sorunu çözemiyorum. birini yaptırırken diÄeri bozuluyor. sürtme meselesine gelince türkiye yolları malum. ama yol tutuÅu ve güvenliÄi düÅünerek orjinal jantın dıÅına çıkmamayı yeÄliyorum.
konfora gelince toyotacılar kusura bakmasın ama golfün sürüŠkonforunu hiçbir arabada bulamadım. diÄer aabaların ya koltukları rahatsız etti yada pedal aksamı..
Yere sürtme problemini ben geçen yıl çok yaÅadım, hatta arabayı satma noktasına geldim,bu forumda da tartıÅtık, en sonunda edindiÄim bilgilerle helezon yaylarını ve helezon takozlarını deÄiÅtirdim(her lastik için birer tane toplam 4 tane) ve 2 cm kadar yükseldi araç, Åimdi sorun yok, bir de lastik24.com'dan bakarak karÅılaÅtırabilirsin, yerden yüksekliÄi ve yanak yüksekliÄi en ideal olan fabrika önerisi lastik ölçüleri 195x65x15, bu ölçüden baÅka kullanma derim ;)
Alıntı yapılan: maminci - 15 Şubat 2010, 15:47:17
Yere sürtme problemini ben geçen yıl çok yaÅadım, hatta arabayı satma noktasına geldim,bu forumda da tartıÅtık, en sonunda edindiÄim bilgilerle helezon yaylarını ve helezon takozlarını deÄiÅtirdim(her lastik için birer tane toplam 4 tane) ve 2 cm kadar yükseldi araç, Åimdi sorun yok, bir de lastik24.com'dan bakarak karÅılaÅtırabilirsin, yerden yüksekliÄi ve yanak yüksekliÄi en ideal olan fabrika önerisi lastik ölçüleri 195x65x15, bu ölçüden baÅka kullanma derim ;)
çok teÅekkür ederim. aracın üzerinde 14 inç jant var. henüz çelik jant alamadım ama dediÄinizi deÄerlendirip 15 inç jant alıp bilgilendirdiÄiniz lastik ölçülerini deniycem.
Alıntı yapılan: redbarons - 15 Şubat 2010, 16:39:55
çok teÅekkür ederim. aracın üzerinde 14 inç jant var. henüz çelik jant alamadım ama dediÄinizi deÄerlendirip 15 inç jant alıp bilgilendirdiÄiniz lastik ölçülerini deniycem.
Aracı kaldırıp helezonlara baktır, çok büyük olasılıkla eskimiÅtir, sonucu merakla bekliyorum :D
honda """"""""""
Japonya'nın ikinci büyük otomotiv Åirketi Honda, ABD'de Åubat 2007 ve Mayıs 2007 arasında meydana gelen kazalarından sonra iki modelinde toplatma kararı çıktı.Japonya'nın ikinci büyük otomotiv Åirketi Honda, ABD'de Åubat 2007 ve Mayıs 2007 arasında meydana gelen 7 kazada, sürücü tarafında bozuk hava yastıklarından metal parçalarının koptuÄunu açıkladı. Civic Accord.
toyota"""""""" 8milyon araç toplattı
Toyota 2.3 Milyon Aracı Geri ÃaÄırıyor. Geri ÃaÄırılan Modeller
Geri çaÄrılan araçların 2009-2010 yılı RAV4, 2009-2010 yılı Corolla, 2009-2010 yılı Matrix, 2005-2010 yılı Avalon, 2007-2010 yılı Camry, 2010 yılı Highlander, 2007-2010 yılı Tundra ve 2008-2010 yılı Sequoia olduÄu belirtildi.
Toyota’nın söz konusu modellerinin diÄer ülkelerde çaÄrılıp çaÄrılmayacaÄına iliÅkin bilgi verilmedi.
ABD Ulusal Otoyolu Trafik Güvenlik İdaresi, ‘’sorunun ciddi bir güvenlik konusu olduÄunu ve Toyota’nın derhal hareket geçmesinin memnuniyet verici olduÄunu” açıkladı.
Dünyanın en büyük ya da uygun olmayan zemin döÅemesi nedeniyle gaz pedalının sıkıÅma potansiyeli bulunduÄunu ve gaz pedalının sıkıÅmasının aracın hızının artmasına ve aracın durmasının zorlaÅmasına, böylece kaza, aÄır yaralanma ya da ölüme yol açacaÄı gerekçesiyle ABD’de 4.2 milyon aracı geri çaÄırmıÅtı.
Cruze""""""Güney Kore'de 32272 Chevrolet Cruze gferi çaÄırıldı.
Bunlar sıfır koy elektroniÄi al cevabını
10YILLIK ARACIN SAÄLAMLIÄINI NEYE GÃRE KONUÅACAÄIZ. KAà KM YAPTIÄI, KİMLERİN ELİNDEN GEÃTİÄİ BİLE BELLİ DEÄİL
VW golfte yok mu var tabi. DSG 7ileri arızası(geneli ilk çıktıÄı 2007yılı) servise çaÄırılıp çözülüyor. Ãok nadir kalkıŠasistanı arızası. çift aÅırı besleme de Kompresör kasnak arızası(geneli ilk çıktıÄı 2007de) servise çaÄırılarak garanti kapsamında çözülüyor.
ben aracimi yeni aldim 10 yaÅında servise cektim 1300 tl komple bakim yaptirdim firen disklerinden baski balataya bujilerden triger setine v kaysina kadar, simdi maÅallahi var kullaniyorum memmunum bakalim ilerde neler olacak.
Alıntı yapılan: maminci - 15 Şubat 2010, 18:23:25
Aracı kaldırıp helezonlara baktır, çok büyük olasılıkla eskimiÅtir, sonucu merakla bekliyorum :D
verdiÄiniz bilgi için teÅekkürler yakında baktırıcam
Alıntı yapılan: redbarons - 16 Şubat 2010, 09:14:10
verdiÄiniz bilgi için teÅekkürler yakında baktırıcam
Bu arada benimki de kırmızı comfort 2001 ;)