Sizce araçlarımız sorunlu mu?

Başlatan maminci, 24 Ocak 2010, 17:08:41

« önceki - sonraki »

06onur

japon araçları mekanikten biraz daha sağlamlar. Motor da almanlarla hemen hemen aynılar almanlar galiba biraz daha başarılı

Şöyle bir kıyaslama yapayım. tanıdığım iki araba

*2000 Golfbasic ABS+EBD klima, 4disk fren, 4cam otomatik,yan aynalar ısıtmalı elektrikli,Debriyaj otomatk ayar hidrolik,sübap(?) otomatik ayar,tam bağımsız süapansiyon. Pek arıza yaşadığı söylenemez. Sadece kirli yakıttan adaptasyon yaptrdı okadar

*99civic Abs+ebd(YOK), 4DİSK(YOK,doğal olarak yol tutuş yok), , Elektrikli ısıtmalı yan ayna(YOK), otomatik debriyaj ayarı (YOK), otomatik sübap ayarı(YOK), Klima (YOK). Tam bağımsız süspansiyon, 4cam otomatik.   Pek arıza yaptığı söylenemez kışın bir iki çalışmadığı oldu ama akü kablosu gevşek falan denildi. Yokların arıza yapma ihtimali YOKKK

Özetle japon arazları az risk alır ve az arıza yapar(dayımda yukarıya ek klimalısı var klima gayet arızalı) bu onların daha iyi olduğunu göstermez daha az arıza yapacağını gösterir. Keza yoltutuş, güvenlik, izolasyon,kaza anında az hasar çıkarma gibi konular "ön planda değilse" gayet mantıklıdır kesinlikle daha az arıza yaparlar. Komple araba derseniz ben Alman diye düşünüyorum.
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

fosilci

Onur kardesimiz dogru söylemiş katılıyorum ona fakat tek birşey bana göre yanlış Honda'nın motorları Vw motorlarına göre daha dayanıklı daha uzun ömürlüdür.

fosilci

Alıntı yapılan: Yükselgfb - 25 Ocak 2010, 19:01:40
Arkadaşım bu 2.el işi tamamen şanstır tombala çekmeye benzer.ben de aracı alırken bir sürü ustaya gösterdim baktırmadık yeri kalmadı ki aldığımda da hiç bir yerinde sorun yoktu.ama 2 ay sonra devamlı sorun çıkarmaya başladı.şimdi burda suç kimde.ben de mi eski sahibinde mi?ben aracı olabildiğince hassas kullanıyorum ben de problem olmadığı kesin önceki sahibine arayıp küfür etsem adam sen aldığında onların hepsi çalışıyordu dicek.geriye tek seçenek kalıyor o da senin söylediğin gibi şans faktörü.kimi alır 5 sene bişey olmaz kimi alır 2 ay sonra devamlı sorun çıkartır.dediğim gibi tombala çekmek gibi bu iş.

OffLineR;aracının stoplarını nasıl öyle yaptın gerçekten çok güzel olmuş çok yakışmış. :tamamdir nasıl yaptığına dair özelden veya burdan bilgi verir misin?

2. El Araba almak bence şans degildir. Sonucta götürüp arabayı baktırıyorsun ustana o ustan sana bu araba yarar diyorsa güveniyorsan alırsın ama güvenmiyorsan içinede sinmiyorsa almazsın burada şanslık birşey göremiyorum. Araba daha önceden motordan sorun yaşamısdır sen gidersin alırsın 2 ay sonra sorun çıkartır o zaman buna şans diyemezsin iyi bir ustaya baktırman gerekir güvenilir. Kısacası olay arabayı alacak kişide biter. :)

OffLineR

@Yükselgfb
Hella Magic colors stoplar.
Kolaylıkla bulabilirsin.
Mavisi, Siyahı, benimkisinden var.
Bir araştır.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

maminci

Siyaset meydanı gibi konu açtım, iyi gidiyo devam :D

maminci

Arkadaşımın babasında 1991 model toyota corolla var, 650 km de..

maminci

Bu arada yüksel senin araba lpgl mi?

OffLineR

ÜÇEL'den 250'ye aldım ben ama geçen doğuş'ta 210'a gördüm.

OffLineR

OffLineR

Kromlardan da kurtul.
18 sert olur, Türkiye yollarında yazık olur bence ama sen bilirsin yine de.
Ne yaparsan yap hafif jant al. Yoksa araç çekişten hissedilir şekilde düşer.

İmzaya tıklayıp neyi neden yapmışım görebilirsin. Çok tartıştık çünkü.

Yükselgfb

aracı tanıttığın konuyu daha önce çok okumuştum şimdi bi tekrar etmekte yarar var fikir sahibi olma açısından :tamamdir