Sizce araçlarımız sorunlu mu?

Başlatan maminci, 24 Ocak 2010, 17:08:41

« önceki - sonraki »

golf_4

Yükselgfb arkadaşım sen biraz şansızmışsın ama yinede arabanı satmanı tavsiye etmem..bence sen iyi bir usta bul arabanı bi elden geçirt ve sonra keyifle bin öyle cok abuk subuk sorunlar çıkaran arabalar degıller benım arabam kısa zamandır bende ama alındıgından beri gözümün önünde(amcamındı)oyle ciddi sorun cıkarmadı hiç.sonra ben aldım ağır bakımlarını yaptırdım triger,baskı balata v.s bunlarda bellı km sonra yapılan seyler acaba aldıgın adam arabaya bakmamısta sımdı sende mı sorun çıkarıyor?

ayrıca japon arabaları bence hiç bir zaman alman arabalarıyla kıyaslanamaz ..
Vorsprung Durch Technik

nizam

korayın jant yay lastik alma konusu üzerinde ki beyin fırtınasında bir film çıkar
daha filmi bitmeye oguzum var benim :)
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

nizam

yüksel usta galiba senin aracta ki sorunlarr ustadan da olabilirr zincirleme reaksiyon gibi bir parça bozulur normal olarak değişir ama onun bağlantılı olan parcada ayarsızlıgından bozulur gider buda ssenin canını sıkar

Yunus EMRE

06onur

Arkadaşlar bide Şanzumanın dağılmasındaki en büyük etken balata değişimi sırasında işi bilmeyen ustanın orjnal şanzuman yağı yerine kendi elndeki şanzuman yağından koyması imiş. Seminer almış F2 alt yapısında çalışan bir motor ustasından öğrenmiştim. Orjinal yağ 3lt 250tl ciarı ve iyi usta onu değiştirmezmiş. Yan sanayi olanının hem numarası tutmuyor hemde koca tenekesi 90tlden satılıyormuş. onu koyuncada şanzumanı eline veriyormuş.

Japon araçarının arızasızlığı :
*En japon taraftarı ankette %14 japon çıkarken %40 VW çıkmış. Bu ankete göre japon araçları arızasız kesinlikle değil VW den 2.5-3kat az arıza yapıyor.

*Alman taraftarı anket daha geniş çapta yapılmış ve arızalar direkt dile getirilmiş. Ör: honda civic 2005 Binde 6.0 çıkarken, VW golf/jetta 6.0 çıkmış yani aynı. Bundan şu sonuç çıkıyor elektronik Japona da bulaştı onunda arızası arttı.
(Benim şahsi görüşüm yinede mekanik motor anlamında japon biraz daha üstündür. Ama VW arızalı sayılabilecek araç değildir. İlk çıktığı senede almayıp(anketler onu gösterir) 1-2 sene sonra alırsan gerçekten dayanıklı. Benim 13yıl çok az parçasını değiştirerek kullanmış tanıdığım var.Başka  2kişide 5yılda henüz hiç bir parçasını değiştirmemiştir)

ANKETLERDE JAPON ARAÇLARI İLK 10DA RAHAT YER BULMASINA RAĞMEN. ARIZADA EN UCUZ MALİYETLE KURTARILABİLEN ARAÇ """"FİAT""" BUDA AKLINIZDA BULUNSUN.

SON ZAMANLARIN EN ÇOK YOLDA KALAN ARACIN YENİ HONDA CİVİC OLDUĞU SÖYLENİYOR. AKÜ PROBLEMİ YAŞAMAKTADIR. ARAÇ ÜZERİNDEKİ ELEKTİRİK YÜKÜ ÇOK FAZLADIR AKÜYÜ ÇABUK BİTİRİYOR. HONDA FORUM VE ŞİKAYETVAR DAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

özetle arızasız araç yoktur arızası nispeten daha az olan vardır. Şans önemlidir. Bide alırken araştırmak üretim hatasıyla üretilen serilerden uzak durmak lazım
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

ADEM252

Şans var arkadaşlar.İstediğin ustaya göster farketmiyor bazen.Benim golf bobin yakıp duruyor.Bu sitede bazı arkasdaşlarım lpg ile alakası yok diyor ama araştırdım:LPG ile alakalı.Usta ne bilsin benim arabanın LPG de sık sık bobin yaktığını.Tamam her gof LPG ye uyumlu değidir demiyorum.Ama benimki şans değilde nedir ki!

Japon arabası genellemesi yapamam.Ama Japon arabalarından Toyota,çok sorunlu bir arabadır dediklerini hiç duymadım.En son duyduğum 2009 model galiba,gaz pedallarının takılı kaldığı.Onlarıda servislere geri çağırmışlar.

06onur

LPG nin markası ile direkt alakalı olduğunu düşünüyorum. Kalitesiz sistem buji bobin ve kablo tüketiyor.

ADEM252

nizam

Alıntı yapılan: ADEM252 - 26 Ocak 2010, 12:00:59
Markası atiker.

bence ateşleme ile alakalı olan bütün parçaları elden geçirmek gerekir diye düşünüyorum tofaşlarda sorun olmaz ama eletronik destekli araçlarda sorun teşkil edebilir  ???

Yunus EMRE

06onur

benim şahit olduklarımın ateşleme sorunu yaşayan araçların 4ü atiker 1i ecotech. Brc ve lovato gib köklü markalara hç denk gelmedim. çözüm ise ateşlemenşn tamamını elden geçirmek sonra her 10.000de yağ/filtre ve """"""orj. buji" değiştirmek.

BENİM LOVATODA 40.000KM BUJİ DEĞİŞTİRMEDEN BİNDİĞİM OLDU TABİ MOTOR SESİ BARİZ ARTTI

06onur

arkadaşımın zavoli Golfte,bende Lovato Polo 16v,Başka arkadaşımın BRC Fabia henüz böyle arızalarımız yok. Benimki 2.5senedir takılı ve 53.000km oldu.

fosilci

Alıntı yapılan: Yükselgfb - 25 Ocak 2010, 20:46:03
Bak şimdi sana arabayı alma sürecini anlatayım.adam araç full orjinal dedi bir parça boya var dedi.bu bilgiler ışığında tanıdığımız ustalara götürdük.araç dediği gibi orjinal çıktı ve dediği gibi 1 parça boyalı olduğu söylendi gösterdiğim kişi tarafından.ayrıca arka silecek hariç çalışmayan veya bozuk olan hiç bir parçası yok dedi.bu bilgiler ışığında motor ustama götürdüm aracı kaldırdı indirdi dömeltti eğdi büktü her tarafına baktı ve o da ok verdi.daha sonra aracı ordaki bilgisayara bağladık ve bilgisayardan da herhangi bir arıza uyarısı almadık.daha sonra aracı kullandım herhangi garip bir durum yoktu vites geçişleri bile mükemmeldi.daha sonra aldım ve 30-45 gün arası sorunsuz aynen aldığım gibi kullandım.ama sonra araç bir arıza çıkarttı ve arkası gelmeye devam etti.
şimdi burda bendeki hata payı nedir yapılacak her şeyi yaptım araç alırken bakılması gereken her şeye baktırdım.ben yine sözümdeyim 2.el araç almak ne kadar iyi baktırırsan baktır şans faktörü çok önemlidir.

aracım lpgli bu arada :)

Bence Lpg'li golf IV hiç bir zaman orjinal degildir :)

Bir tane motor ustasına göstermen yeterli degildir kimi zaman sen bunun kurbanı olmuşun bence ve ustama götürdüm diyorsun ne kadar iyi bir usta bu tartışılır? Kaldı ki sen bu adamın bakımlarını nerede yaptırdıgını araştırmamısın araç kaç bin km'de bilmiyorum belli km aralıklarında gereken bakımlar agır bakımlar yapılmış mı yapılmamış. Sen birşey araştırmamışsın bunlar önemli noktalar  :) arabanın sadece kaportası motoruna baktırmak yetmiyor kimi zaman bakımları ne aralıkda yapılmış önemli

fosilci

06onur arkadasın dedigi dogru arızasız araç yokdur bu kullanımla alakalı birşeydir birisi vardır çok sert kalkar birisi vardır normal kalkılması gereken gibi kalkar bunun arasında mutlaka fark göreceksinizdir arabanız bmw mersedec olsa bile

maminci

Doğru, dayanıklılık için  titiz kullanım ilk şart