Sizce araçlarımız sorunlu mu?

Başlatan maminci, 24 Ocak 2010, 17:08:41

« önceki - sonraki »

maminci

Fikirlerinizi ve diğer markalar hakkındaki yorumlarınızı da öğrenmek için açtım konuyu, bakıyorum da hepimiz farklı veya benzer her çeşit sorunu yaşıyoruz araçlarımızda, acaba bu bu modele mi özgü, yoksa her marka ve model de var mı? Sizce en problemsiz marka veya model hangisi?

cemdermen

japon araçları çok farklı...ıvır zıvır sorunlar çıkarttıklarını hiç görmedim
yedek parçacılarda en az japon araba parçası satıyorlar, neden acaba :)
2006 VW ABT Polo 1.4 Trendline ABS Polo 9n3 ABT Tuning ve Cruise Control

ÜRENCİK

japon araçları hakkında sizinle aynı fikirde değilim parçaları çok pahalı.Geçenlerde arkadaşın honda jazz'ının anahtarı kayboldu sadece uzaktan kumanda açma kapama olan anahtar fiyatı 600 lira adaptasyonla birlikte işçilik falan 720 lira.Ben sustalı anahtarımı kaybettim bana maliyeti adaptasyon dahil 350 lira siz kıyaslayın.
VOLKSWAGEN'e tercih edilebilecek tek otomobil yine bir VOLKSWAGEN'dir.

cemdermen

audi a3 1.9tdi 90.000bakımı 2600TL
polo 1.4 trigger 4 yaşında değişimi 1200TL
30.000bakıma 600 küsürat TL ödemiştim
vwde bedavaya yapmıyor
2006 VW ABT Polo 1.4 Trendline ABS Polo 9n3 ABT Tuning ve Cruise Control

maminci

Servislerin hepsi pahalı, çünkü çoğu araç satmaktan çok servis hizmeti ve yedek parçadan para kazanıyorlar.

maminci

Sağlam yerleri saysan daha çabuk biterdi ;D

maminci

Bu arada benim arkadaş Honda Civicin anahtarını kaybetti 650 tl ye yenisini alabildi, onlar da pahalı.

yellow_driver

arkadaş kızmayın ama araçları alırken hiç incelemeden mi alıyolrsunuz. bende 2000 model trendline mk4 var. alalı neredetse 3 sene olacak. tavan kumaşı eskimişti, olmuşken tam olsun dedim, kapılardaki kumaşlar ve taktırdığım kolçağıda aynı kumaşla kaplattım150 tl. geçen yaz (2. senesinde de ağır bakım yaptırdım ki o da zaten adı üstünde bakım). birde şöför tarafı 4 lü elektirkli cam kumanda düğmesinin birini kırmıştım, ağır bakım yaptırırken onuda değiştirtmiştim.
        bunun haricinde pioneer 3150 usb taktırdım. gayet tatminkar. bir de yazın 98 model a3 ü olan arkadaşım var, onun orjinal jantları takacam ve keyfini sürmeye devam.
        ben 3 senedir arıza yaşamadım belki benimki tesadüf, bilemiyorum ama aracımdan çok memnunum. aracımı yenilemeyi düşünüyordum, hatta bayide yeni tsi golf bile denedim(0 a gücüm yetmezde) 2. el. aracımı değişmeye deymez, aman aman bi özellik farkı yok.

nizam

bunu japon ve alman arabası olarak mı degerlendirecez ?

her otomobil üreticisi marka değerine göre araç,parça,servis ücreti sunuyor

mesela seat cordoba ile passat bakım parça fiyatları bir mi değil...

vw nin marka değeri 1 milyar dolar diyelim seatın ne kadar bunu kıyaslayın marka değerini korumak için bazı kıriterler baz alınıyor dünyada bütün üreticilerin parçaları ucuzdur neden onların parçaları kur ile çarpma sıkıntısı yok ve alım güçleri çok iyi

örnek türkiye için : bir takım Golf VI far takımı ön 300 euro x Kur (2.0 tl ) = 600 + kdv + işçilik
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

OffLineR

Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

nizam

Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

OffLineR

Ben de misal dedim yauw.
Ben çok memnunum aracımdan.
Ne zaman düşünmeye kalksam acep değiştirsem mi diye, ne gerek var diyorum :)
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)