Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
hava filtresi - Polo 6N

hava filtresi

Başlatan alper19, 30 Eylül 2010, 19:24:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alper19

merhaba arkadaslar bi sorum olucak hava filtresine alttan giren bi hortum var o ne ise yariyor ?

atego

Karter havalandırma borusudur o :)

onurc

bende hep merak etmısımdır :D demek karter borusuymus :) koyucak baska yer bulamamıslarmı  :bekleriz:
ok men 8) let s go   :halazn:

atego

Karterden buharlaşan yağın çevreyi kirletmemesi için motora gönderilip yakılması amacıyla filtre kutusuna bağlamışlar. Bir de böyle olmasıyla çok çok az bir yakıt tasarrufundan bahsediliyor ama nasıl ben de bilmiyorum :)

alper19

cok tesekkur ederim. demekki onu bogaza geri baglicaz  :D

atego

Rica ederim, benim şu anda boşta duruyor açık hava filtresi yüzünden. Krank filtresi denilen minik bir filtre var oraya takılıyor, yarın elime geçmesi gerek :)

alper19

benmde acik hava filtresi yuzunden acikta guruyoda o yuzden sordum krank filtresini oraya takinca nolcakki ?

atego

İçeri toz pislik vs girmesi önleniyor. Bazen de sert kullanımda yağ atabiliyor motor, bunları engelliyor başka da birşeye yaramıyor :)

alper19

hmm peki o zaman bende ole bisey kullaniyim  :tamamdir

eroldemir73

Aslında bizim boğaz kelebeğinin kirlenmesine yol açan şey olarak be o karter den gelen boruyu görüyorum..
Epeydir boğaz kelebeğini temizlemedim. Hafta sonu bir temeizleyim. iyi aklıma geldi:)

alper19

ben karterden gelen boruyu bagladim baglamanizi tavsiye ederim arac oldugu yerde calisirken iceriye koku weriyo  :saskin:

atego

Alıntı yapılan: eroldemir73 - 04 Ekim 2010, 18:10:43
Aslında bizim boğaz kelebeğinin kirlenmesine yol açan şey olarak be o karter den gelen boruyu görüyorum..
Epeydir boğaz kelebeğini temizlemedim. Hafta sonu bir temeizleyim. iyi aklıma geldi:)

Geçen hafta boğaz kelebeğini temizledim, emme manifolduna da bakıyım dedim takılıyken. Katran gibi bir tabakayla kaplanmış. Karterden gelen yağ buharı nasıl oluyorsa orda katılaşmış ve 2-3 mm lik tabaka oluşturmuş. Aynı şeyi bende düşünüyorum, boğaz kelebeği kirlenmesinde o hortumun etkisi büyük.