Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
hava filtresi

hava filtresi

Başlatan alper19, 30 Eylül 2010, 19:24:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alper19

merhaba arkadaslar bi sorum olucak hava filtresine alttan giren bi hortum var o ne ise yariyor ?

atego

Karter havalandırma borusudur o :)

onurc

bende hep merak etmısımdır :D demek karter borusuymus :) koyucak baska yer bulamamıslarmı  :bekleriz:
ok men 8) let s go   :halazn:

atego

Karterden buharlaşan yağın çevreyi kirletmemesi için motora gönderilip yakılması amacıyla filtre kutusuna bağlamışlar. Bir de böyle olmasıyla çok çok az bir yakıt tasarrufundan bahsediliyor ama nasıl ben de bilmiyorum :)

alper19

cok tesekkur ederim. demekki onu bogaza geri baglicaz  :D

atego

Rica ederim, benim şu anda boşta duruyor açık hava filtresi yüzünden. Krank filtresi denilen minik bir filtre var oraya takılıyor, yarın elime geçmesi gerek :)

alper19

benmde acik hava filtresi yuzunden acikta guruyoda o yuzden sordum krank filtresini oraya takinca nolcakki ?

atego

İçeri toz pislik vs girmesi önleniyor. Bazen de sert kullanımda yağ atabiliyor motor, bunları engelliyor başka da birşeye yaramıyor :)

alper19

hmm peki o zaman bende ole bisey kullaniyim  :tamamdir

eroldemir73

Aslında bizim boğaz kelebeğinin kirlenmesine yol açan şey olarak be o karter den gelen boruyu görüyorum..
Epeydir boğaz kelebeğini temizlemedim. Hafta sonu bir temeizleyim. iyi aklıma geldi:)

alper19

ben karterden gelen boruyu bagladim baglamanizi tavsiye ederim arac oldugu yerde calisirken iceriye koku weriyo  :saskin:

atego

Alıntı yapılan: eroldemir73 - 04 Ekim 2010, 18:10:43
Aslında bizim boğaz kelebeğinin kirlenmesine yol açan şey olarak be o karter den gelen boruyu görüyorum..
Epeydir boğaz kelebeğini temizlemedim. Hafta sonu bir temeizleyim. iyi aklıma geldi:)

Geçen hafta boğaz kelebeğini temizledim, emme manifolduna da bakıyım dedim takılıyken. Katran gibi bir tabakayla kaplanmış. Karterden gelen yağ buharı nasıl oluyorsa orda katılaşmış ve 2-3 mm lik tabaka oluşturmuş. Aynı şeyi bende düşünüyorum, boğaz kelebeği kirlenmesinde o hortumun etkisi büyük.