polom calısmıyor

Başlatan demmm, 03 Mart 2008, 16:16:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

demmm

merhaba arkadaslar sabah aracımı calıstırmak istedim mars basıyor ama aracın motorundan tık yok bir sure ole denedım aralıklarla aractan cok yogun bemzin kokusu gelmeye basladı 5 dk sonra denedim arac calstı bunun sebebi ne olabilir? 6n2 polo

ozmo

ateşleme bobini arızasına benziyor.

refikmk1

Alıntı yapılan: demmm - 03 Mart 2008, 16:16:40
merhaba arkadaslar sabah aracımı calıstırmak istedim mars basıyor ama aracın motorundan tık yok bir sure ole denedım aralıklarla aractan cok yogun bemzin kokusu gelmeye basladı 5 dk sonra denedim arac calstı bunun sebebi ne olabilir? 6n2 polo
senın tık demene göre hiç cc dönmüyormuyu?
eğer dönmediyse kesin marş dinamosundandır!
eğer dönüyorsada, endeksiyon bobininden veya ateşleme modülünden kaynaklanıyordur :tamamdir

volksport

Alıntı yapılan: refikmk1 - 03 Mart 2008, 23:04:06
senın tık demene göre hiç cc dönmüyormuyu?
eğer dönmediyse kesin marş dinamosundandır!
eğer dönüyorsada, endeksiyon bobininden veya ateşleme modülünden kaynaklanıyordur :tamamdir

Refik anladıgım kadarı ile Marş basıyo dediğine gore motor almıyo  herhalde... Marş motoru sağlamdır o zaman

demmm

dun bogaz kelebegini temizlettim  bugun aksam yine araba calısmamaya baslaadı bi anlam veremedım araca 5 dk aralıklı mars basıyom sonra calısıyo bi anlam veremedım  marsta bi sorun yok 

Firestarter

Enjektörlere baktır yada ateşlemede sıkıntı olabilir.

degauss

sanırım ilk denemende araban bogulmus, 5 dk mola verdiginde fazla gelen benzin uctugundan ve bujiler kurudugundan tekrar calistirmak mumkun olabiliyor. Arkadaşların dediği gibi büyük ihtimalle ateşleme sisteminde bi problem var.
2000 Polo 6N2 --> 2012 Polo 6R