Reklamsız Bir Deneyim

VWTR forumunu tamamen reklamsız kullanmak ve tüm özelliklere erişmek için ücretsiz üye olabilirsiniz.

Giriş Yap Hemen Üye Ol
polom calısmıyor

polom calısmıyor

Başlatan demmm, 03 Mart 2008, 16:16:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

demmm

merhaba arkadaslar sabah aracımı calıstırmak istedim mars basıyor ama aracın motorundan tık yok bir sure ole denedım aralıklarla aractan cok yogun bemzin kokusu gelmeye basladı 5 dk sonra denedim arac calstı bunun sebebi ne olabilir? 6n2 polo

ozmo

ateşleme bobini arızasına benziyor.

refikmk1

Alıntı yapılan: demmm - 03 Mart 2008, 16:16:40
merhaba arkadaslar sabah aracımı calıstırmak istedim mars basıyor ama aracın motorundan tık yok bir sure ole denedım aralıklarla aractan cok yogun bemzin kokusu gelmeye basladı 5 dk sonra denedim arac calstı bunun sebebi ne olabilir? 6n2 polo
senın tık demene göre hiç cc dönmüyormuyu?
eğer dönmediyse kesin marş dinamosundandır!
eğer dönüyorsada, endeksiyon bobininden veya ateşleme modülünden kaynaklanıyordur :tamamdir

volksport

Alıntı yapılan: refikmk1 - 03 Mart 2008, 23:04:06
senın tık demene göre hiç cc dönmüyormuyu?
eğer dönmediyse kesin marş dinamosundandır!
eğer dönüyorsada, endeksiyon bobininden veya ateşleme modülünden kaynaklanıyordur :tamamdir

Refik anladıgım kadarı ile Marş basıyo dediğine gore motor almıyo  herhalde... Marş motoru sağlamdır o zaman

demmm

dun bogaz kelebegini temizlettim  bugun aksam yine araba calısmamaya baslaadı bi anlam veremedım araca 5 dk aralıklı mars basıyom sonra calısıyo bi anlam veremedım  marsta bi sorun yok 

Firestarter

Enjektörlere baktır yada ateşlemede sıkıntı olabilir.

degauss

sanırım ilk denemende araban bogulmus, 5 dk mola verdiginde fazla gelen benzin uctugundan ve bujiler kurudugundan tekrar calistirmak mumkun olabiliyor. Arkadaşların dediği gibi büyük ihtimalle ateşleme sisteminde bi problem var.
2000 Polo 6N2 --> 2012 Polo 6R