Yazın gelmesi ve malum uzun yol seferlerimiz hk.

Başlatan emcayi, 24 Haziran 2014, 00:00:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emcayi

Merhaba Arkadaşlar;

Malum yaz geldi ve bir çoğumuz bende dahil tatil planları yapmaktayız. Ve bu planlarımızda aracımızla yol almak birçok arkadaşımızın ve benim dileğim.  :tamamdir
Uzun yoldaki hataların dönüşünün zor ve hatta hayati olduğuna deyinerek bir kez daha hatırlatmak istedim. Aşağıdaki sadece basit bir iki kurala dikkat ederek belkide bir çok belayı başımızdan savacağız.

- En önemlisi tatile gittiğimizi ve ailemizin sevdiklerimizin bizim için önemli olduğunu unutmayalım ve ona göre davranalım.

- Emniyet kemerini arka tarafta oturan yolcularda dahil mutlaka takalım.

- Araç hareket halindeyken mutlaka belirli aralıklarla benzin ve sıcaklık ibresini kontrol edelim.

- Aracımızın lastik hava basınçlarını yük durumuna göre ayarlayalım. (yedek lastik ya da mutlaka tamir köpüğü bulunduralım)

- Araçlar arasındaki takip mesafesine mutlaka uyalım. Örnekle anlatmak gerekirse işte araçlarımızın 1 saniyede aldığı yolun metre cinsinden değerini aşağıda paylaşıyorum.

Herkese iyi tatiller ve yolculuklar diliyorum . İnşallah yararlı olabilmiş ve az da olsa bilgilerinizi tazelemişimdir. Güvenli sürüşler.  :tamamdir

Not: Sizinde önerilerinizi mutlaka paylaşmanız dileğiyle.
.

okaykay_1

kısmet olursa bayramın 1,günü aksam yola cıkıyoruz Ankaradan Batuma gidiyoruz. benm golfutoyla  :D
Meğer aşk varmışta biz onu sadece insanlarda aramışız.. tdi

oguz_kdz

Hız sınırlarına da dikkat edelim:
Duble yollarda 121 km/saat i geçmemek lazım ....

s1nanozk

Ben de kısmetse haftaya pazartesi çıkıcam marmaris tarafına doğru, aynen hız sınırlarına, sollamalara vs.dikkat etmek lazım.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emcayi

bende Allah kısmet ederse haftaya çarşamba didim tarafına doğru yola çıkacağım. Yollarda radar bolca var diye duyumlar aldım, zaten geze geze gidecem 80-100km hızla. Hem yakıt ekonomisi hemde keyf yapmak önemli sonuçta gezmeye stres atmaya gidiyoruz  :tamamdir  ;D

xaero

İstanbul - Fethiye,
Fethiye - Marmaris - İstanbul yaptım geldim  :)
hepinize kazasız belasız sürüşler

emcayi

Alıntı yapılan: xaero - 27 Haziran 2014, 08:36:29
İstanbul - Fethiye,
Fethiye - Marmaris - İstanbul yaptım geldim  :)
hepinize kazasız belasız sürüşler

Kardeşim güzel gezmişsin valla tavsiye edeceğin güzel mekanlar varsa tavsiyelerine açığız  ;)  ;D  :tamamdir

okaykay_1

Yarin aksam yola çıkıyorum ilk durak sakarya ordan koceli kerpe diye bi yer varmis oraya cadiri kuracağız ;)
Meğer aşk varmışta biz onu sadece insanlarda aramışız.. tdi

xaero

Alıntı yapılan: emcayi - 30 Haziran 2014, 00:01:27
Kardeşim güzel gezmişsin valla tavsiye edeceğin güzel mekanlar varsa tavsiyelerine açığız  ;)  ;D  :tamamdir
Eğer Fethiyeye gidecekseniz mutlaka Ölüdeniz'e uğrayın, ayrıca Fethiyede tekne turu yapın, kelebekler vadisi, kayaşehir'i muhakkak görün,
Marmaris'te eğlence için Clup Areena, konaklama ve deniz için Turunç'u öneririm.

mustklc

kasıtlı mı yapıyorlar nedir, yaz gelince yollarda inanılmaz bir çalışma-inşaat. adı duble yol çoğu yerde tek şeride düşürmüşler.
Araba binmek içindir..