Gönderen Konu: Kalorifer  (Okunma sayısı 50779 defa)

Çevrimdışı chyfchy

• Mk3 & B4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kalorifer
« Yanıtla #70 : 17 Ocak 2012, 23:47:16 »
Dostum kalorifer kanallarında tıkanma olabilir, kanallar hava alıyor veya veriyor diyebileceğimiz şekilde açık kalmışsa sert hava üflemiyor. Komple elden geçirilmesi lazım. Bir de kalorifer motorun iyi çalışıyor mu? Ayrıca hava sıcak üflüyor mu?

Arkadaş doğruyu yazmış kalorifer tesisatında kalorifer peteklerine baglanan hatlarda ve kalorifer peteginden sora yön veren ana hatta acıklıklar mevcut ki araçların zamanla deformasyonunda dolayı oradaki süngerimsi malzemeler tahrip oluyor yada acılıp kapatıldıysa kesinle işi bitiyor.Kalorifer motorun kendini yırtsada o acıklıklardan hava akışının yogunlugu azalıyor sanada ne sıcaklık gelıyor ne de camların buhusu gidiyor ama bence gitmesi gerek cunku soguk acsanda gider hatta 2. kademe calısıyorsa yıne gıder.
Ben orjınal muadili petek aldım ne Behr ne de Valeo orjinali bunlar ama ısınıyorum ama yanacak gibi değil sadece içeride güzelleşiyor terlemiyosunuz üşüyomusunuzda. 45TL petek aldım işçilik bana ait 150 TL istedi elektirikçi çünkü :S sabah söktüm akşama doru anca bitti birazda oyalandım toplamda 5-6 saatini alıyor.

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #71 : 18 Ocak 2012, 09:45:06 »
Böyle bir ilan buldum sahibinden. Ama fiyatından değilde arabanın bu halini görünce gözüm korktu resimşlere dikkat  :o

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-kalorifer-tamirati-golf3-sahipleri-artik-usumeyeceksiniz-69518163/detay
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #72 : 18 Ocak 2012, 10:19:06 »
arabaya çorum kaloriferi takarım yinede bu hale getirtmem :D

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #73 : 18 Ocak 2012, 10:27:59 »
arabaya çorum kaloriferi takarım yinede bu hale getirtmem :D
;D ;D
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #74 : 18 Ocak 2012, 10:37:24 »
valla öyle Hasan bu ne hal ya korku filmi gibi :D

Çevrimdışı chyfchy

• Mk3 & B4
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #75 : 18 Ocak 2012, 17:38:51 »
Ne kadar abartmışsınız :)  korku filmi  işte ne yapar yapar bu  hale getirtmem.Nerde biliyosunuz daha önce deflarrca aracınızın o duruma gelmediğini ilk sahibi değilseniz :)
Mecbur bu hale gelecek klimanız yoksa yada kalorifer peteginiz su kacırıyorsa ve kış ayındaysanız.
Durumda bi enteresanlık yok sadece işlem uzun sürüyor bide elektirikçi değilseniz daha uzun sürüyor.
Sökülen 6lık ve 8lik vidaların hattı hesabı yok :) ayrı ayrı koymaktan şu şuranın bu buranın çay tabağı bitti :)

Çevrimdışı HecctoR

• Referee
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #76 : 18 Ocak 2012, 18:30:36 »
Selam millet herkese. Haftalardır net yok anca girebildim. Bu sıkıntı bende de başlamıştı 3-5 gün önce. Bi kaloriferciye gittim. Kaputu açtı kalorifer peteğine giden hortumları çıkardı. Tazikli su bastı hortumdan, sora hava, su hava su hava 3-5 defa yaptı. hortumları yerine taktı. Sorun çözüldü. Şuan ısınma gibi bi problemim kalmadı. Sorunu olanlar bu basit işlemi deneyebilirler.

Saygılar Hörmetler..   :melek:
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2012, 18:31:06 Gönderen: HecctoR »
Referee

Çevrimdışı zaykoo

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #77 : 18 Ocak 2012, 20:25:34 »
ben o işlemi yaptım ama olmadı şimdide elektrikçi dedi porçöz yapalım dedi onu yapacaz,/10./15 farediyomuş bakalım nasıl olacak,ya aslında kafayı yiyecem,petek tıkalı imiş vede petek değişir ise çok zahmetli iş ve torpido komple iniyomuş sanırım ama ben bundan yana değilim çünkü torpido takılıp sökülünce ses gelir diye tırsıyorum ne yapayım sizce arkadaşlar  :-\

Çevrimdışı 5ani5 mk2

• 5anı5 MK'II GTI
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #78 : 18 Ocak 2012, 20:40:10 »
ben o işlemi yaptım ama olmadı şimdide elektrikçi dedi porçöz yapalım dedi onu yapacaz,/10./15 farediyomuş bakalım nasıl olacak,ya aslında kafayı yiyecem,petek tıkalı imiş vede petek değişir ise çok zahmetli iş ve torpido komple iniyomuş sanırım ama ben bundan yana değilim çünkü torpido takılıp sökülünce ses gelir diye tırsıyorum ne yapayım sizce arkadaşlar  :-\

Çorum kaloriferi ile  bu kışıı atlatırrsın diye düşünüyorum zaykoo   :)
Exclusive Garage

Çevrimdışı zaykoo

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #79 : 18 Ocak 2012, 20:42:14 »
kaf yapmayın ya.renoltmu bizim arabalar 78 model :)

Çevrimdışı 5ani5 mk2

• 5anı5 MK'II GTI
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #80 : 18 Ocak 2012, 20:51:12 »
kaf yapmayın ya.renoltmu bizim arabalar 78 model :)
tamam tamam şaka yapptım:) parcözinş. işe yarar :) tek seçenek o kalmışş :) zmanında antifiriz koysaydınız radyatörleriniz tıkanmazdı:)
Exclusive Garage

Çevrimdışı zaykoo

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #81 : 18 Ocak 2012, 20:59:51 »
araba 2 seneden beri bende  daha önceki sahibi çok bakmış arabaya çookkk sadece binmiş. :-[

Çevrimdışı 5ani5 mk2

• 5anı5 MK'II GTI
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #82 : 18 Ocak 2012, 21:01:50 »
araba 2 seneden beri bende  daha önceki sahibi çok bakmış arabaya çookkk sadece binmiş. :-[

ölee mk3 çokk var piyasada :) eşek niyetine biniylar :) bizde binmeye kıyamıyoruz 15 günde bir çıkarıyoruz :) yılbaşında park ettim daha kımıldatmadım :) 1 hafta daha yatar bu gidişlee :)
Exclusive Garage

Çevrimdışı zaykoo

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #83 : 18 Ocak 2012, 22:14:46 »
sende hept

Aramıza Katılın!

Reklamsız bir forum deneyimi ve daha fazlası için hemen üye olun veya giriş yapın.