Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf III => Konuyu başlatan: Haku34 - 28 Kasım 2011, 00:50:35
-
Merhaba aranıza yeni katılan bir golf kullanıcısı ve hayranıyım. Fakat bir sıkıntım var. Kalorifer sıcak hava vermiyor. Bunu yaptırabilceğim güvenilirbiri var mı? Nedenini bilipte yol gösterecek biri olursa sevinirim. Şimdiden yanıt verecek herkeze teşekkür ederim.
-
kalorifer peteği tıkalıdır.
araçda ısınmıyorsa termostat dada problem olabilir.
-
kesinlikle petekten kaynaklı araca uzun süre antifriz konulmasa kireç ve pastan tıkanıyor.. peteğin değişmesi için 1 gün gider tüm ön konsol sökülecek... golften önce passat vardı onun döşünü indirdim geçen sene golf aldım ilk yapılan iş döşü sökmek oldu...:(
-
döşü ne ?
-
döşü ne ?
ön döş = ön konsol :)
-
ön döş = ön konsol :)
cigerim zahter. bre nerden bilici döşü antekyeli olmayan?
:D :D
-
cigerim zahter. bre nerden bilici döşü antekyeli olmayan?
:D :D
tamam antakyalıyım da :) ben bu ön konsola döş dendiğini eskişehir'deki bir ustadan öğrendim. passatın kalorifer peteğini orda değiştirdim bana dediği aynen bu " hocam ön döş komple sökülecek" :) hatta servis fişi hala bende orda bile ön döş söküm işlemi:100 tl yazıyor :( acaba ustada mı antakyalıydı :D
-
genellikle ön konsol veya döş derler.
-
tamam antakyalıyım da :) ben bu ön konsola döş dendiğini eskişehir'deki bir ustadan öğrendim. passatın kalorifer peteğini orda değiştirdim bana dediği aynen bu " hocam ön döş komple sökülecek" :) hatta servis fişi hala bende orda bile ön döş söküm işlemi:100 tl yazıyor :( acaba ustada mı antakyalıydı :D
espri yapmıştım sadece. ben de Antakya'lıyım ya. ;)
-
konsol dediğiniz bildiğiniz ön konsol mu göstergelerin filan olduğu yer yani
validenin araçtada sıkıntı varda
-
konsol dediğiniz bildiğiniz ön konsol mu göstergelerin filan olduğu yer yani
validenin araçtada sıkıntı varda
evet. konsol, göğüs, döş kalorifer sistemi arkasında kaldığı için sökülmesi gerekiyor.
-
ooo baya zahmetliymiş o iş yav :S
petek tıkalı deyince polen filtresinin altında bi yerde diye yarım saatlik iş filandır diye düşünmüştüm... :'(
-
(http://img708.imageshack.us/img708/3999/1005184l.jpg)
eski aracımdaki peteğin yeri :D ne kadarda kolay yerde gibi görünüyor dimi ama pedallar yüzünden çıkmıyor o yüzden vites kolunun olduğu orta konsol sökülüyor
-
yeni birşey daha öğrendim.. DÖŞ :D ;D evet arkadaşım komple döş sökülmesi gerekiyor ki kalorifer sistemin tam randımanlı çalışsın..
-
Merhaba aranıza yeni katılan bir golf kullanıcısı ve hayranıyım. Fakat bir sıkıntım var. Kalorifer sıcak hava vermiyor. Bunu yaptırabilceğim güvenilirbiri var mı? Nedenini bilipte yol gösterecek biri olursa sevinirim. Şimdiden yanıt verecek herkeze teşekkür ederim.
[/quoteön göğüsü sökmeden kalorifer peteğini şişletmeni tavsiye ederim. :)
-
Mk1'lerded aynı muhabbet var kapağı gördüm sevindim direk sökülür diye kapağı söktüm hortumları söktüm sonuç hayal kırıklığı pedallar yüzünden çıkmadı :-\ Gece 12'ye kadar uğraştım ama değdi sıcacık geziyorum büyük ihtimalle sorunun kalorifer peteğinin tıkalı olmasıdır bi daha da antifreeze eksik etmessin sıkıntı olmaz ;)
-
nası şişletcez ?
-
nası şişletcez ?
motordan kalorifere giden 2 adet boru var biri sıcak su girişi diğeride soğuk su çıkışı
her ikisinide çıkartıp yıkamacılardaki tazyikli su tabancası ile sıcak su girişinden çıkan suyun
temizliğine göre tazyikli su tutuyorsun (1-2 dakika) komple konsolu sökmeden önce bu yöntemi denemeni
tavsiye ederim.eğer 90 derecede kalorifer ısıtıyorsa yırttın demektir :)
-
benımde bole bı sıkıntım var arkadaslar. motorum hıc ısınmıyor ozellıklede uzun yolda sabah yola cıkıyorum 200 kusur km gıdıyorum hararet hep asagıda duruyor arabayı ısıtamıyorum.
bırde motor sıcak olsun mesela 90 lık termostat var kaloriferi 3 kademeye aldıgımda öle ahım sahım hava uflemıyor ve 3 te ses yapıyor ?
sızlerde de mı bole ? nası cozerım bunu ben...
-
benımde bole bı sıkıntım var arkadaslar. motorum hıc ısınmıyor ozellıklede uzun yolda sabah yola cıkıyorum 200 kusur km gıdıyorum hararet hep asagıda duruyor arabayı ısıtamıyorum.
bırde motor sıcak olsun mesela 90 lık termostat var kaloriferi 3 kademeye aldıgımda öle ahım sahım hava uflemıyor ve 3 te ses yapıyor ?
sızlerde de mı bole ? nası cozerım bunu ben...
Termostad arızası gibi gözüküyor.
-
termostadı acıyo ama araba.
bıde hararet 90 da duruyo ama hawalandırmalar cok ahım sagım sıcak uflemıyo bıde ve sert uflemıyor mesela.
-
bıde hararet 90 da duruyo ama hawalandırmalar cok ahım sagım sıcak uflemıyo bıde ve sert uflemıyor mesela.
uzun bir rampadan aşağı inerken eğer hararet düşüyorsa termostatını acil değiştir araban fazla yakar
termostat değişiminden sonra eğer ısıtma yapmıyorsa yukarda ifade ettiğim yöntemi denemeni tavsiye ederim
kalorifer motorunun sökülüp iyi bir elektrikçi tarafından bakımını yaptırırsın bu yazdıklarım eski arabamda hem şişletme
ve konsol sökülerek bilumum denenmiştir. :)
-
Arkadaşlar cevaplar ve hoş sohbetler için teşekkürler. Tanıdık aracılığı ile bir ustaya gösterdim kalorifere giden boru sıcak ama kaloriferden sıcak gelmiyor. Sonuç ya kalorifer değişecek ya da kalorifer muslukları bunun içinde öngöğüs (düş) :) sökülmesi gerekiyor. Bir tanıdığımız bir kaç yere göstermemi ve bu işi iyi yapan bir yer bulmam gerektiğini söyledi. Yoksa araba sarsıldığında komple göğüs sallanır ve rahatsız olursun dedi. yine yanıtlarınızın takipçisi olucam. Unutmadan sisfarı almayı düşünüyorum. Tavsiyelerinizi duymak isterim.
-
(düş)
döş ;D
-
Abi eğer hararetin normal derecesine geliyor sabit kalıyorsa seninde sıkıntın büyük ihtimalle kalorifer radyatöründen,radyatör sizinkilerde plastik çıkarsa ki büyük ihtimalle plastik çıkar şişletemezsiniz mecbur yenisini almanız gerekicek bence de doğrusu bu eğer kalorifer radyatörünü değiştiricekseniz kaliteli bir marka mesela ''KALE'' marka alın ve bulabiliyosanız bakır radyatör alın daha çok ısıtır eğer radyatör yeni aldığınızda boyalıysa ki ilk başlarda öyle olucak sonradan rengi kendi kendine solucak içerisi sıcakladığında boya kokusu olabilir plastik radyatörüde yeni aldığınızda içerde erimiş plastik kokusu varmış gibi olabilir bunlar normal ;) Bu arada 3. kademede ses yapması kalorifer motorundan kaynaklanır radyatörü değişirken motoruda söküp temizler yağlarsınız bişeyi kalmaz :tamamdir
-
dusundugum gıbı cıkıyo :) bu radyatör tam olarak nerde ?
bu kalorifer motoru gögüslugun altındamı ? onu sokmek ıcn gogusluk sokulcek demeyın ? :)
-
dusundugum gıbı cıkıyo :) bu radyatör tam olarak nerde ?
bu kalorifer motoru gögüslugun altındamı ? onu sokmek ıcn gogusluk sokulcek demeyın ? :)
Büyük ihtimalle malesef torpido sökülücek :-\
-
arkadaşlar bu kalorifer peteği temizleniyormu yada değişecekmi söküldüğü zaman,benim arabadada ılık üflüyor hararet 85 iken termostadı ve fan muşurunu değiştirdim ama hala ılık,sıkıntı sizce petektenmi ;)
-
arkadaşlar bu kalorifer peteği temizleniyormu yada değişecekmi söküldüğü zaman,benim arabadada ılık üflüyor hararet 85 iken termostadı ve fan muşurunu değiştirdim ama hala ılık,sıkıntı sizce petektenmi ;)
Porçöz ile geçen sanayide tempranın radyatörü temizlediler çıkan kiri pası görmeliydinn.. Torpidoyu söktürmeden önce softvery uygulamalar yap bence..
-
Büyük ihtimalle sıkıntın kalorifer peteğinde eğer petekte kaçırma falan yoksa Hasan abinin dediği gibi radyatörü açan ilaçlarla bi deneme yap ;)
-
benım arabada ısınmıyodu dun termostatı degıstırdım artık motoru ısınıyo arabanın. eskı termostatı evde denedım acıyo fakat tam kapatmadıgı ıcın motor ısınmıyomus.. kalorıferım 90 derecedekı su gıbı uflemıyo ama gene tatmınkar ufluyo olmadı yazın bı petegı sokup el atarım onada.
bu borcözu arabaların radyatöründede denesek olur mu ?
-
sakın ha
-
benım arabada ısınmıyodu dun termostatı degıstırdım artık motoru ısınıyo arabanın. eskı termostatı evde denedım acıyo fakat tam kapatmadıgı ıcın motor ısınmıyomus.. kalorıferım 90 derecedekı su gıbı uflemıyo ama gene tatmınkar ufluyo olmadı yazın bı petegı sokup el atarım onada.
bu borcözu arabaların radyatöründede denesek olur mu ?
Yok abi naptın sen sakın :D
-
Yok abi naptın sen sakın :D
Göbi sende rüzgar nereye eserse oraya gidiyorsun.. Yapıştır :Dsakın ha
Niye abi?
-
feci bir kimyasal bilader ne boru bırakır ne petek :D
-
Göbi sende rüzgar nereye eserse oraya gidiyorsun.. Yapıştır :D
Niye abi?
Abi deneyen gördüm de ondan :D Babam nakliyat firmasında baş şofördü adamlar gitmiş radyatördeki deliği tıkar diye içine yumurta kırmışlar bizim peder onlara bağırırken görüyodum genelde :D
-
ben sormustum sadece :D ole bısı yapcak bırı degılım kesınlıkle :D
bu yumurta olayı ıse yaradı ama dostum :D denenmıs bır seydır :D
-
ben sormustum sadece :D ole bısı yapcak bırı degılım kesınlıkle :D
bu yumurta olayı ıse yaradı ama dostum :D denenmıs bır seydır :D
yumurta olayını bende biliyorum işe yarıyor.. ama sadece yumurtanın akı arkadaşlar olduğu gibi sarısıyla değil.. illaki sarısyla yapıacam derseniz iki domates birde biber atın radyatöre mis gibi olur :D ;D
-
feci bir kimyasal bilader ne boru bırakır ne petek :D
abi porçöz olayı şöyle: piyasada birçok porçöz var hepsinin içeriği aynı deil dogal olarak temkinli yaklasmak lazım yani alıp şişeyi direk bosaltırsak tabıkı dedıgını yapar ama %20 lik felan olursa hıc zarar vermez cunku porcozde kırec etkın asıt HCI dır ve oda cogu porcozde %18 cıvarındadır
Normalde oranlar su oluyo %50 fosforık asıt %18 hıdroklorık %2 sulsufık asıt karısımı. Kendım hazırlarken HCI oranını bıraz arttırdım ve sonuc super oldu ama aracta denemedım benım kı bıraz tehlıkelı...
-
abi porçöz olayı şöyle: piyasada birçok porçöz var hepsinin içeriği aynı deil dogal olarak temkinli yaklasmak lazım yani alıp şişeyi direk bosaltırsak tabıkı dedıgını yapar ama %20 lik felan olursa hıc zarar vermez cunku porcozde kırec etkın asıt HCI dır ve oda cogu porcozde %18 cıvarındadır
Normalde oranlar su oluyo %50 fosforık asıt %18 hıdroklorık %2 sulsufık asıt karısımı. Kendım hazırlarken HCI oranını bıraz arttırdım ve sonuc super oldu ama aracta denemedım benım kı bıraz tehlıkelı...
Samet bende onu demek istedim.. lafı azımdan aldın.. Sağolasın..
%20 porçöz - % 80 H2O
-
;D
-
Yok ben almıyayım sonra egzozdan omlet kokusu duymak istemiyorum :D
-
yumurta olayını bende biliyorum işe yarıyor.. ama sadece yumurtanın akı arkadaşlar olduğu gibi sarısıyla değil.. illaki sarısyla yapıacam derseniz iki domates birde biber atın radyatöre mis gibi olur :D ;D
Karpuz benden buz gibi kütür kütür :tamamdir
-
aynen yumurtanın beyazı olacak :) bızım sulale dolmuscu usakta pejo j9 vardı ondan kaza yaptı radyator bukuldu bukulunca ddelınmıs bı yerden. yumurta attık duzelldıdı ama motor sogukken atcan sonra calıstırcan devam etcen su kacaga kadar gelcek o arada pısıp kalcak :D eger sıcakken atarsanız delık yere gelmeden kapakta dırek pıser :D
mesela bu degerlere gore olursa bızım yedek depoya bı cay bardagı kadar yada bır su bardagı kadar katsak oranı tutturmus olurmuyuz ? ha bu denenmıs bısımı ? deneyen varmı sonuc ne olmus merak edıyorum acıkcası. ?
bırde aklıma gelen seyı solıyeyım bu daha mantıklı mesela. camasır makınalarına kattıgımız calgon deterjanlar metal ve plastık kısımları krecten koruyo dımı ? bı da bızım aracın su tesisatına hıtap etmıyor mu ?
bole bısı katılıp 1 ayda bır suyu yenılesek ıcındekı krecı vs... temızlemez mı ozellıklede radyatördekileriii... ?
-
mesela bu degerlere gore olursa bızım yedek depoya bı cay bardagı kadar yada bır su bardagı kadar katsak oranı tutturmus olurmuyuz ? ha bu denenmıs bısımı ? deneyen varmı sonuc ne olmus merak edıyorum acıkcası. ?
bırde aklıma gelen seyı solıyeyım bu daha mantıklı mesela. camasır makınalarına kattıgımız calgon deterjanlar metal ve plastık kısımları krecten koruyo dımı ? bı da bızım aracın su tesisatına hıtap etmıyor mu ?
bole bısı katılıp 1 ayda bır suyu yenılesek ıcındekı krecı vs... temızlemez mı ozellıklede radyatördekileriii... ?
bırıncısı kardesım: bı bardakta olsa dırek depoya dokmek sakıncalı netıcede ılk doktugun yer plastık ve asıt derısık oldugu ıcın zarar verebılırsın mesela toplam su hacmı ort 4 lt dıyelım %20 sı 80 cc eder bunu 1lt lık bı kapta saf su ıle tamamladıktan sonra ılave edersen sıkıntı olmz tabı bunun ıcınde aractan 1 lt su almıs olman lazım felan fılan...
ıkıncısı : dedıgın gıbı calgon varı kımyasallar sudakı kırecı baglayıcı oldukları ıcın bu yapılabılır ama oran nasıl olmalı hıc fıkrım yok :tamamdir :tamamdir :tamamdir :tamamdir
-
arkadaşlar kireci çözmek için alternatif çözüm önerisi üretiyor da herkes neden kimsenin aklına araçlar için yıllardır sıkıntısız kullanımı kanıtlanmış babadan kalma bir yöntem düşünmüyor kimse?
antifriz?
-
Antifiriz tıkanmış radyatörü açarmı peki?
-
bırıncısı kardesım: bı bardakta olsa dırek depoya dokmek sakıncalı netıcede ılk doktugun yer plastık ve asıt derısık oldugu ıcın zarar verebılırsın mesela toplam su hacmı ort 4 lt dıyelım %20 sı 80 cc eder bunu 1lt lık bı kapta saf su ıle tamamladıktan sonra ılave edersen sıkıntı olmz tabı bunun ıcınde aractan 1 lt su almıs olman lazım felan fılan...
ıkıncısı : dedıgın gıbı calgon varı kımyasallar sudakı kırecı baglayıcı oldukları ıcın bu yapılabılır ama oran nasıl olmalı hıc fıkrım yok :tamamdir :tamamdir :tamamdir :tamamdir
su ankı aracımda bunu denımıcem ama golf 1 almayı dusunuyorum onda bunu denıcem...
-
arkadaşlar kireci çözmek için alternatif çözüm önerisi üretiyor da herkes neden kimsenin aklına araçlar için yıllardır sıkıntısız kullanımı kanıtlanmış babadan kalma bir yöntem düşünmüyor kimse?
antifriz?
bende o soruyu sorcaktım ?
o antifirizi kullanıyoruz araclarımızda zaten ama bızım derdımız o degıl araclarımız eskı araclar eskı sahıplerının araclarımızda antıfrıız kullanıp kullanılmadııgnı bılmıyoruz sadece tahmın edıyoruz sadece..
kendı aracımdan bahsedeyım aracı aldıgımda ıcınde antıfırız vardı yazın boru batladı ne varsa dokuldu dısarı
pekı patlayan boru nasılmıydı ıcınde kirec ızlerı vardı su andada ıcınde antıfırız kattım pekı o antıfırız kırecı cozer mı ?
-
Tabiki de açar ama aracınızın contası iyi değilse contayıda delip geçer eski model arabalarda %50 SU %50 Antifreeze kullanılır ama onunda radyatöre pek bi faydası olmaz :) Bence siz en iyisi aracın alt radyatör hortumunu sökün bütün suyu boşaltın tekrardan kireçsiz su ile doldurup devir daim yaptırın tekrar boşaltın en sonunda KIRMIZI ANTİFREEZE koyup devam edin faydası dokunucaktır emin olun :tamamdir
-
antifriz?
kardesım antıfreez bır alkol karısımıdır kırecı çözmekle alakası yok asıl amacı senınde bıldıgın gıbı donma sıcaklıgını dusurerek aracın devır daim ettiği parcaları korumaktır.. Söz konusu kırec çözuculer kırecelenmıs radyator gıbı parcaları gerı kazanabılmek ıcındır . Burada asıl olan araca sureklı saf su koymak ve suyun kalıtesı yanı suda azda olsa sertlık varsa zamanla kıreclesecek ve aynı sorunlar devam edecektır..
-
yorumlarınız mukemmel yumurta biber domates falan süpersiniz...
dostum aynı sorun bendede vardı aracım ısınmıyordu... termostadla müşürü değiştirdim 120 saniye sonra arabam fırın gibi.... termostad müşür 40 TL...
-
yorumlarınız mukemmel yumurta biber domates falan süpersiniz...
dostum aynı sorun bendede vardı aracım ısınmıyordu... termostadla müşürü değiştirdim 120 saniye sonra arabam fırın gibi.... termostad müşür 40 TL...
Yumurta biber domates; menemene geçeriz yavaş yavaş.. Hazır motor yağıda var:)
-
Yumurta biber domates; menemene geçeriz yavaş yavaş.. Hazır motor yağıda var:)
motorun üzerinde ekmek kızartır, radyatörden de sıcak su alır sallama çay yaparız, oh oh mis gibi olur ;D :D >:D
-
Haydeeee pikniğe gel vatandaş pikniğeeeee Can abi çay fikrini beğenmedim değil ama >:D
-
kardesım antıfreez bır alkol karısımıdır kırecı çözmekle alakası yok asıl amacı senınde bıldıgın gıbı donma sıcaklıgını dusurerek aracın devır daim ettiği parcaları korumaktır.. Söz konusu kırec çözuculer kırecelenmıs radyator gıbı parcaları gerı kazanabılmek ıcındır . Burada asıl olan araca sureklı saf su koymak ve suyun kalıtesı yanı suda azda olsa sertlık varsa zamanla kıreclesecek ve aynı sorunlar devam edecektır..
15-20 sene öncesinin antifriz özellikleri hakkında konuşuyorsak kesinlikle haklısın. ama günümüz antifrizlerinin birden fazla özelliği var.
suyun donma sıcaklığını düşürmek.
kaynama sıcaklığını yükseltmek.
kireç, pas, bakteriyolojik oluşumları önlemek. (ön koruma)
oluşmuş kireç, pas vs tıkayıcı etki gösteren oluşumları çözmek
modern antifrizleri sadece alkol su karışımı değildir ve çözücü özelliği de vardır. çözücü dediysem kireç ve pas oluşumunu giderip sıfır ayarında parça sahibi yapmaz fakat tıkanıklığı büyük ölçüde giderir.
elbette bunu yapmak için kimyasal tepkimeye girmesi gerekir. ki bu da koruyucu özelliğinin azalması anlamına gelir. bu yüzden eski ve uzun süre antifrizsiz çalışmış araçlarda, antifriz konduktan sonra "koruma sağlandı" şeklinde düşünmemek lazım. belki de kısa bir kullanım periyodundan sonra boşaltıp yeniden doldurmak, kanımca daha faydalı olacaktır. (ki Gökhan da mesajında benzer bir ifade kullanmış. Gökhan'ın mesajındaki tavsiyeye ilave olarak benim ek önerim antifrizi ekledikten sonra da 1-2 haftalık kullanımdan sonra değiştirmek gerekir bence.
-
aynen öyle :tamamdir yoksa sistemden temizlenen parçalar eğer araba tüplü ise daha büyük sorunlar açabiliyor.
-
15-20 sene öncesinin antifriz özellikleri hakkında konuşuyorsak kesinlikle haklısın. ama günümüz antifrizlerinin birden fazla özelliği var.
modern antifrizleri sadece alkol su karışımı değildir ve çözücü özelliği de vardır. çözücü dediysem kireç ve pas oluşumunu giderip sıfır ayarında parça sahibi yapmaz fakat tıkanıklığı büyük ölçüde giderir.
elbette bunu yapmak için kimyasal tepkimeye girmesi gerekir. ki bu da koruyucu özelliğinin azalması anlamına gelir. bu yüzden eski ve uzun süre antifrizsiz çalışmış araçlarda, antifriz konduktan sonra "koruma sağlandı" şeklinde düşünmemek lazım. belki de kısa bir kullanım periyodundan sonra boşaltıp yeniden doldurmak, kanımca daha faydalı olacaktır. (ki Gökhan da mesajında benzer bir ifade kullanmış. Gökhan'ın mesajındaki tavsiyeye ilave olarak benim ek önerim antifrizi ekledikten sonra da 1-2 haftalık kullanımdan sonra değiştirmek gerekir bence.
Tolga abi bu konuda haklı ayrıca benim tavsiyem kaliteli ve KIRMIZI ANTİFREEZE'dir mavi-yeşile göre çok daha etkili olur ben kalorifer peteğini değiştirirken yanında Alman malı kırmızı antifreeze de aldım Bursa'ya dönünce antifreeze boşaltım tazeliycem yararı olur zararı olmaz ;)
-
Yenı nesıl oyle ıse dugrusun kardesım ... Bu yuzdendır kı uzun sure antıfreez sız kullanılan araca antıfreez konulunca devır daımdekı butun kırec petege doluyo ve petek tıkanmalarına sebep oluyor.
Fakat ne kadar ıyı olursa olsun antıfreez petektekı kıreclerı sokemıyo cunku o bır alkol çözeltisi :D :D
-
Yenı nesıl oyle ıse dugrusun kardesım ... Bu yuzdendır kı uzun sure antıfreez sız kullanılan araca antıfreez konulunca devır daımdekı butun kırec petege doluyo ve petek tıkanmalarına sebep oluyor.
Fakat ne kadar ıyı olursa olsun antıfreez petektekı kıreclerı sokemıyo cunku o bır alkol çözeltisi :D :D
iddia ediyorum uzun süreli antifriz kullanımında (10 defa ve fazlası antifriz ve su değişiminden sonra) kireç kalmayacaktır. petek içinde de hem de.
şimdi 10-15 şişe antifriz alıp doldurup doldurup boşaltmak da var bunu sağlamak için. ama ne kadar ekonomik olur tartışılır. bunu yapmak yerine çıkma bir radyatör bulup koymak çok daha ekonomik dahi olabilir.
antifriz kullanırken de zaten korumayı sağlamak için suyla karıştırarak koymak gerekiyor. malum antifrizin donma sıckalığı -12 derece. suyunki 0 derece. ama karıştırıldığında -30 dereceye kadar koruma sağlıyor.
konulan suyun saf su olması halinde de hem çeşme suyunun içindeki kireç başta olmak üzere olumsuz etkilerinden korunmuş olunur hem de saf suyun da çözücü özelliğinden faydalanıp mevcut tıkanmalara karşı çok az da olsa fayda sağlamış olunur.
-
10 defa doldur boşalt :D :D :D
yada seyreltik asidi dene :D :D
-
Benden sana tavsiye ne yaparsan yap ama sakın tesisatı herhangi bir elektrikçiye ellettirme. Aracın sağ tarafından torpido alt kısımlarını sök ve vites ile aynı hizada ancak motora doğru bulunan kalorifer peteğinin ısınıp ısınmadığına bak. Petek ısınıyor ise orada mekanizmayı çeviren plastik basit bir parça var o kırık olabilir ve bu durumda kalorifer sıcak - soguk ayarlarken yönlendiriciyi çevirmiyordur. Antifiriz dökersen açabilir ancak eski bir malzeme olması nedeni ile muhtemelen petek üzerinde meydana gelmiş korozyon vb etkenlerle delinmiş ancak tıkanmış yerleri açarsa peteği değiştireceksin.
Unutma ki petek BEHR marka orjinal olmalı ve Aracının göğsü tamamen sökülecek ve takılacak bunun işçiliği pahalı. Ve sistemi açan adam anlamıyorsa geri toplayamayacaktır. Sonra da peteği değiştirmene rağmen ısıtmayacaktır. Çok hassa ama mükemmel bir kalorifer sistemin var.
Umarım iyi bir usta bulup yaptırabilirsin.
Benim 1988 jettamda petek değiştirdim ama ısıtmadı. İşçiliği yapan usta saolsun arabanın göğsünü çatlattı. Yukarıda bahsettiğim yönlendiriciyi çalıştıran plastik parçayı kırdı. Bu plastiğe 300 TL istediler 50 ye zor aldım (ki bulman neredeyse imkansız ve sana tüm tesisat satarız parça veremeyiz diyorlar.)
Toplamda 115 TL petek+ 150 TL işçilik+ 50 TL plastik parça+ vsvs.. gazıdır, antifirizidir ... 300den fazla harcadım ama düzen tutmadı. En sonunda mükemmel bir usta buldum . Arabayı 1 günde söktü. PArçayı yerine yerleştirdi... Mükemmel bir işçilikte topladı ve bu işi ilk defa yapıyordu .. Sonunda ısınmıştım ama yine de eskisi gibi olmamıştı.. O usta BENİM:))))
-
Benden sana tavsiye ne yaparsan yap ama sakın tesisatı herhangi bir elektrikçiye ellettirme. Aracın sağ tarafından torpido alt kısımlarını sök ve vites ile aynı hizada ancak motora doğru bulunan kalorifer peteğinin ısınıp ısınmadığına bak. Petek ısınıyor ise orada mekanizmayı çeviren plastik basit bir parça var o kırık olabilir ve bu durumda kalorifer sıcak - soguk ayarlarken yönlendiriciyi çevirmiyordur. Antifiriz dökersen açabilir ancak eski bir malzeme olması nedeni ile muhtemelen petek üzerinde meydana gelmiş korozyon vb etkenlerle delinmiş ancak tıkanmış yerleri açarsa peteği değiştireceksin.
Unutma ki petek BEHR marka orjinal olmalı ve Aracının göğsü tamamen sökülecek ve takılacak bunun işçiliği pahalı. Ve sistemi açan adam anlamıyorsa geri toplayamayacaktır. Sonra da peteği değiştirmene rağmen ısıtmayacaktır. Çok hassa ama mükemmel bir kalorifer sistemin var.
Benim 1988 jettamda petek değiştirdim ama ısıtmadı. İşçiliği yapan usta saolsun arabanın göğsünü çatlattı. Yukarıda bahsettiğim yönlendiriciyi çalıştıran plastik parçayı kırdı. Bu plastiğe 300 TL istediler 50 ye zor aldım (ki bulman neredeyse imkansız ve sana tüm tesisat satarız parça veremeyiz diyorlar.)
Toplamda 115 TL petek+ 150 TL işçilik+ 50 TL plastik parça+ vsvs.. gazıdır, antifirizidir ... 300den fazla harcadım ama düzen tutmadı. En sonunda mükemmel bir usta buldum . Arabayı 1 günde söktü. PArçayı yerine yerleştirdi... Mükemmel bir işçilikte topladı ve bu işi ilk defa yapıyordu .. Sonunda ısınmıştım ama yine de eskisi gibi olmamıştı.. O usta BENİM:))))
Korku filmi gibi :o
-
;D ;D ;D
Baland teşekkürler.
-
Başımdan geçti... Korku filmi ne kelime.. Sırf bu sebebten arabayı satasım gelmişti..
-
;D ;D ;D
Baland teşekkürler.
Rica ederim.
-
bı nefeste okudum :)
sana o zaman soru sorabılırım tecrubelısın :)
benım termostatı degıstırdıkten sonra arabanın motoru ısındı artık kaloriferinden de sıcak hava gelıyor sımdı bundan sonra sorum gelıyo :)
kalorıferımden hava cok sert gelmıyor malesef 1 2 3 4 olarak ele aldıgımda 4 e actıgımda anca hava bıraz sert gelıyor oda ole bole ıste. sankı bı yerlerde tıkanıklık varmıs gıbı. ve kalorıferın motoru acayıp ses yapıyor dızel motorun sesını bastırıyor resmen.
kademe olarak 4 e alsamda camdakı buguyu cozemıyorum malesef.
camın onundekı kanallar olsun on gogusluktekı kanallar olsun yan camlardakı bugu cozen kanallar olsun ayaklardakı kanallar olsun hıc bırınden hava sert gelmıyor
1 2 3 den zaten bahsetmıyorum ses yapıyor ama hava nerdeyse gelmıyor gıbı..
sızce neden olabılır ?
ne yapmamı onerırsınız ?
-
Bence büyük ihtimalle kalorifer motorunun sökülüp bakım yapılması lazım temizlenip yalanıcak ses olayı bendede vardı peteği sökerken motoruda söktüm temizledim taktım tık yok şuan :)
-
benım termostatı degıstırdıkten sonra arabanın motoru ısındı artık kaloriferinden de sıcak hava gelıyor sımdı bundan sonra sorum gelıyo :)
kalorıferımden hava cok sert gelmıyor malesef 1 2 3 4 olarak ele aldıgımda 4 e actıgımda anca hava bıraz sert gelıyor oda ole bole ıste. sankı bı yerlerde tıkanıklık varmıs gıbı. ve kalorıferın motoru acayıp ses yapıyor dızel motorun sesını bastırıyor resmen.
camın onundekı kanallar olsun on gogusluktekı kanallar olsun yan camlardakı bugu cozen kanallar olsun ayaklardakı kanallar olsun hıc bırınden hava sert gelmıyor
sızce neden olabılır ?
ne yapmamı onerırsınız ?
aynı sıkıntı bende e var çözüm kimda..???
-
sızce neden olabılır ?
ne yapmamı onerırsınız ?
Dostum kalorifer kanallarında tıkanma olabilir, kanallar hava alıyor veya veriyor diyebileceğimiz şekilde açık kalmışsa sert hava üflemiyor. Komple elden geçirilmesi lazım. Bir de kalorifer motorun iyi çalışıyor mu? Ayrıca hava sıcak üflüyor mu?
-
Dostum kalorifer kanallarında tıkanma olabilir, kanallar hava alıyor veya veriyor diyebileceğimiz şekilde açık kalmışsa sert hava üflemiyor. Komple elden geçirilmesi lazım. Bir de kalorifer motorun iyi çalışıyor mu? Ayrıca hava sıcak üflüyor mu?
Arkadaş doğruyu yazmış kalorifer tesisatında kalorifer peteklerine baglanan hatlarda ve kalorifer peteginden sora yön veren ana hatta acıklıklar mevcut ki araçların zamanla deformasyonunda dolayı oradaki süngerimsi malzemeler tahrip oluyor yada acılıp kapatıldıysa kesinle işi bitiyor.Kalorifer motorun kendini yırtsada o acıklıklardan hava akışının yogunlugu azalıyor sanada ne sıcaklık gelıyor ne de camların buhusu gidiyor ama bence gitmesi gerek cunku soguk acsanda gider hatta 2. kademe calısıyorsa yıne gıder.
Ben orjınal muadili petek aldım ne Behr ne de Valeo orjinali bunlar ama ısınıyorum ama yanacak gibi değil sadece içeride güzelleşiyor terlemiyosunuz üşüyomusunuzda. 45TL petek aldım işçilik bana ait 150 TL istedi elektirikçi çünkü :S sabah söktüm akşama doru anca bitti birazda oyalandım toplamda 5-6 saatini alıyor.
-
Böyle bir ilan buldum sahibinden. Ama fiyatından değilde arabanın bu halini görünce gözüm korktu resimşlere dikkat :o
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-kalorifer-tamirati-golf3-sahipleri-artik-usumeyeceksiniz-69518163/detay
-
arabaya çorum kaloriferi takarım yinede bu hale getirtmem :D
-
arabaya çorum kaloriferi takarım yinede bu hale getirtmem :D
;D ;D
-
valla öyle Hasan bu ne hal ya korku filmi gibi :D
-
Ne kadar abartmışsınız :) korku filmi işte ne yapar yapar bu hale getirtmem.Nerde biliyosunuz daha önce deflarrca aracınızın o duruma gelmediğini ilk sahibi değilseniz :)
Mecbur bu hale gelecek klimanız yoksa yada kalorifer peteginiz su kacırıyorsa ve kış ayındaysanız.
Durumda bi enteresanlık yok sadece işlem uzun sürüyor bide elektirikçi değilseniz daha uzun sürüyor.
Sökülen 6lık ve 8lik vidaların hattı hesabı yok :) ayrı ayrı koymaktan şu şuranın bu buranın çay tabağı bitti :)
-
Selam millet herkese. Haftalardır net yok anca girebildim. Bu sıkıntı bende de başlamıştı 3-5 gün önce. Bi kaloriferciye gittim. Kaputu açtı kalorifer peteğine giden hortumları çıkardı. Tazikli su bastı hortumdan, sora hava, su hava su hava 3-5 defa yaptı. hortumları yerine taktı. Sorun çözüldü. Şuan ısınma gibi bi problemim kalmadı. Sorunu olanlar bu basit işlemi deneyebilirler.
Saygılar Hörmetler.. :melek:
-
ben o işlemi yaptım ama olmadı şimdide elektrikçi dedi porçöz yapalım dedi onu yapacaz,/10./15 farediyomuş bakalım nasıl olacak,ya aslında kafayı yiyecem,petek tıkalı imiş vede petek değişir ise çok zahmetli iş ve torpido komple iniyomuş sanırım ama ben bundan yana değilim çünkü torpido takılıp sökülünce ses gelir diye tırsıyorum ne yapayım sizce arkadaşlar :-\
-
ben o işlemi yaptım ama olmadı şimdide elektrikçi dedi porçöz yapalım dedi onu yapacaz,/10./15 farediyomuş bakalım nasıl olacak,ya aslında kafayı yiyecem,petek tıkalı imiş vede petek değişir ise çok zahmetli iş ve torpido komple iniyomuş sanırım ama ben bundan yana değilim çünkü torpido takılıp sökülünce ses gelir diye tırsıyorum ne yapayım sizce arkadaşlar :-\
Çorum kaloriferi ile bu kışıı atlatırrsın diye düşünüyorum zaykoo :)
-
kaf yapmayın ya.renoltmu bizim arabalar 78 model :)
-
kaf yapmayın ya.renoltmu bizim arabalar 78 model :)
tamam tamam şaka yapptım:) parcözinş. işe yarar :) tek seçenek o kalmışş :) zmanında antifiriz koysaydınız radyatörleriniz tıkanmazdı:)
-
araba 2 seneden beri bende daha önceki sahibi çok bakmış arabaya çookkk sadece binmiş. :-[
-
araba 2 seneden beri bende daha önceki sahibi çok bakmış arabaya çookkk sadece binmiş. :-[
ölee mk3 çokk var piyasada :) eşek niyetine biniylar :) bizde binmeye kıyamıyoruz 15 günde bir çıkarıyoruz :) yılbaşında park ettim daha kımıldatmadım :) 1 hafta daha yatar bu gidişlee :)
-
sende hept
-
sende hepte yatırıyon arabayı :)ben hergün marşına basıyorum iş icabı :)bende eşşek gibi binmeye devam ediyorum :)
-
sende hepte yatırıyon arabayı :)ben hergün marşına basıyorum iş icabı :)bende eşşek gibi binmeye devam ediyorum :)
1 sende 5 bin yapmışım yeter :) bunun 2000 km izmit istanbul :)
-
ölee mk3 çokk var piyasada :) eşek niyetine biniylar :) bizde binmeye kıyamıyoruz 15 günde bir çıkarıyoruz :) yılbaşında park ettim daha kımıldatmadım :) 1 hafta daha yatar bu gidişlee :)
Fatih iki günde bir git marş bas, motor krank çevirsin yağ yatmasın.. Sen daha iyi biliyorsun meseleyi :tamamdir
-
Ne kadar abartmışsınız :) korku filmi işte ne yapar yapar bu hale getirtmem.Nerde biliyosunuz daha önce deflarrca aracınızın o duruma gelmediğini ilk sahibi değilseniz :)
Mecbur bu hale gelecek klimanız yoksa yada kalorifer peteginiz su kacırıyorsa ve kış ayındaysanız.
Durumda bi enteresanlık yok sadece işlem uzun sürüyor bide elektirikçi değilseniz daha uzun sürüyor.
Sökülen 6lık ve 8lik vidaların hattı hesabı yok :) ayrı ayrı koymaktan şu şuranın bu buranın çay tabağı bitti :)
Az bile abarttık kardeşim.. Biz arabalarımıza çok iyi bakıyoruz ve böyle yarma işlemlerden uzak kalmaya özen gösteriyoruz. Ön konsol başka şeye benzemez özellikle MK3'te ayar kaçtımı zıplar durur.. En son çare soğuk ve buğulu gezilmez tabi..
-
Fatih iki günde bir git marş bas, motor krank çevirsin yağ yatmasın.. Sen daha iyi biliyorsun meseleyi :tamamdir
soguk her marj motoru aşındırırr hele bu sogukda marja gerek yok yağım 5000 ooldu soguklarda iyice kalınlarşır marj basmakda fayda göremiyorum ve eski yag. yag yag filitremi aldım 2,3 parça var gelicek garaja alıcam :) epeydir ellemdimm bi bakıma alalımm:) askı rotu degişicek egsozlar komple yapılacck:) iş var yani liste yaptım yine :) 0-40 mobil 1 new life ile herşey daha iyi olucak :)
-
0-40 mobil 1 new life tabi anlıyorum seni :)
-
arkadaşlar ön konsolu söktürkmekle tereddürtteyim ne yapayım sizce,sizin dediğiniz gibi ya zıplama falan yaparsa ya ayar tutmzssa,yorumlarınızı bekliyorum.aşağıdaki linkteki arkadaşlada tel görüştüm ve bana her konu hakkında garanti verdi ve aracı burda deniyeceğini ve hiç sıkıntı çıkmayacağını özenle işini yaptığını ve bizde vw genciyiz dedi nayapım arkadaşlar
-
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-kalorifer-tamirati-golf3-sahipleri-artik-usumeyeceksiniz-69518163/detay
-
vallahi resim ürkütücü gözüküyor. Ama ısınamıyosanda yapıcak bişey yok. İlla çözüm bulunması gereken bi durum. Başka alternatifin kalmadıysa mecbursun sanırım..
-
murat senı burada gormek bi şeref :D
-
O seref bana ait abi. 2 ay net yoktu ewde pek giremiyodum :-\
-
arkadaşlar ön konsolu söktürkmekle tereddürtteyim ne yapayım sizce,sizin dediğiniz gibi ya zıplama falan yaparsa ya ayar tutmzssa,yorumlarınızı bekliyorum.aşağıdaki linkteki arkadaşlada tel görüştüm ve bana her konu hakkında garanti verdi ve aracı burda deniyeceğini ve hiç sıkıntı çıkmayacağını özenle işini yaptığını ve bizde vw genciyiz dedi nayapım arkadaşlar
6n kullanan bır arkadasımda kalorıfer yuzunden on gövdeyı komple sokturdu... suan bi sıkıntı yok gıbı gozukuyor... egeer yapacak usta işinin piriyse korkmadan yaptır.... hatta bnmon konsaldan 1-2 tıkırtı gelıyor ben bıle dusunuyorum sokturmeyi....
-
O seref bana ait abi. 2 ay net yoktu ewde pek giremiyodum :-\
arabanın masallahı var göze cok hos geliyor... allah kaza bela vermesın.....
-
arabanın masallahı var göze cok hos geliyor... allah kaza bela vermesın.....
Teşekkürler saolasın.. ;)
-
Selamun Aleyküm arkadaşlar aranıza Ankara'dan katılıyorum :) 84 1,6 tdi mk2 aldık bakalım .Biraz masrafı da var haliyle. Bu konuyu da görmüşken sormadan edemeyeceğim.Hafta sonu sanayideydim radyatör konuda bahsedildiği gibi saf su (antifirizsiz) çeşmeden akar gibi bildiğin su, radyatörün haliyle kireçten dolayı delikleri tıkalı. Antifiriz konduktan sonra radyatör kendini koyverdi :-[
İvedik te bi radyatörcüye gittik değiştirelim diye oda tuttu dizel arabaya golf 2 nin benzinli radyatörünü taktı işçilik dahil 120 tl aldı. Bu arada uzattığımın farkındayım ilk sanayi macerası da ;D Dediği şu "yazın fanı birkaç kez fazla açar" :t Siz ne dersiniz acaba tecrübelerinize dayanaraktan sıkıntı derecesi nedir acaba intercooler var ama ne derece fayda eder . Bu arda kalorifer sorunuda var ona 150 tl sırf göğüs (döş) sökme parası. Ilık hava geliyor havamı tuttursak başta... :'(
-
S.a kalorifer problem bendede var ilk önce hava ile bi sprey gibi bişey sıktılar açmadı ve gögüsün söklemesi gerek dediler işçilik + parça 270 TL olur dediler :S adam gögüsü söküp takacam eskisi gibi olacak hiç bi ses gelmicek diyor :S başka bi yolu yokmu bunun arkadaşlar ???
-
arkadaşlar peteği değiştittirdim torbidoyu komle söktürdüm peteği değiştirdiler,arabanın içi hamam gibi oldu,ve torpidodan seslse geliyordu o seslerde gitti usta on num işini yaptı mutluyum :) :) :)
-
arkadaşlar peteği değiştittirdim torbidoyu komle söktürdüm peteği değiştirdiler,arabanın içi hamam gibi oldu,ve torpidodan seslse geliyordu o seslerde gitti usta on num işini yaptı mutluyum :) :) :)
hadi hayırlı olsunn..
-
sağolasın htmetin :)
-
geçmiş olsun :tamamdir İşlemler yapılırken fotolasaydın keşke
-
nerde yaotırdın kac kurus tuttu.. yazarsan guncel bılgımız olsun :saygılar :saygılar
-
sen bu işlemi yeni aldığın mk3 içinmi yaptın ?
-
arkadaşalr yeni alınan golf 3 için değil onu kardeşime aldık bendede var mk3.adapazarında yaptırdım evet keşke fotolasaydım ama çokta başında durmadım sabah bıraktım akşam aldım,çok memnunum,150 lira işçilik 75 tl de kolarifer peteği tuttu hepsi bu.hani diyolar ya yok ön konsol söküldümü sesler çoğalır yok öyle yok böyle :)ya zaten civataları gevşemiş ve eski seslerde gitti yani daha sağlıklı oldu saygılar tavsiye ederim :D
-
arkadaşalr yeni alınan golf 3 için değil onu kardeşime aldık bendede var mk3.adapazarında yaptırdım evet keşke fotolasaydım ama çokta başında durmadım sabah bıraktım akşam aldım,çok memnunum,150 lira işçilik 75 tl de kolarifer peteği tuttu hepsi bu.hani diyolar ya yok ön konsol söküldümü sesler çoğalır yok öyle yok böyle :)ya zaten civataları gevşemiş ve eski seslerde gitti yani daha sağlıklı oldu saygılar tavsiye ederim :D
senın usta ıyıymıs bellı ..ama daha yakında yok mu bı usta acaba avrupa yakasında mesela.????
-
onu bilmiyorum ya,ben adapazarlı olduğujm için burda yaptırdım.adapazarında golf ile ilgili her türlü ustam var Allaha şükür,dostum aksarayda golf 3 malzemesi satan dükkanlar varmı bi bilgin varmı
-
cok sevındım vallahi :) gule gule kullan :)
peki dostum kaloriferin ufleme sistedinde bi değişme oldumu ? daha şiddetli uflemeye basladı mı ? benım ole bı sıkıntım var malum. ?
-
valla üfleme sesi biraz değişti,üfleme aynı,ama şunu söyleyeyim yolda giderken kolariferleri hiç açmıyorum moturun kendi sıcaklığı bile yetiyor yani,üfleme bu durum karşısında çokta önemli değil :)
-
Arkadaşlar 87 lik termostada 82 - 68 Fan müşürü uygun kalırmı yoksa termostadımı değiştirip 80 lik mi alayım.
-
Passat 1999 tdi de de sokulcek dimi yani hocam. Bu kalorifer petegini herhangi bi cozoucu ile acamazmiyiz? Yada baska bi sebebten olabilirmi bu isinmama? Benim hararet normal 90 .. Klima vantilatorude calisio klima sogutuo kesinmi kalorifer petegi yani muslugu filanda varmis bunun? Cevabiniz icin simdiden tesekkurler. Afyon dogan unal...
-
Bu petek bir kimyasal ile acilmazmi acaba?
-
Bu petek bir kimyasal ile acilmazmi acaba?
golf 2 aracımdada başıma gelmışti kalorifer sıkıntısı sökmedim radyötere bellirli bir miktar çamaşır kolası koydum bi kaç devir yaptırdım sonra suyu boşalttım temız su koydum tekrar devır yaptırdım sonra kaloriferin sıcaklıgına baktım on numara sıkıntı yok bi hafta sonra tekrar dedım bi daha yapım herşey temızlensın keşke yapmasaydım baya koydum koladan devır daimn yaptım temız su koydum 1 hafta sonra hortum patladı :( hortumu degiştirdım sonra devm sıkıntı yok :)