lpg taksam (prins&brc) ş.içinde benzin ş.dışında lpg kullansam?

Başlatan escala, 18 Nisan 2011, 11:57:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

escala

aracım 2000 comf benzinli 4 ay önce aldım 123 bin km de
burası küçük bir il ve şehir içinde dur kalk ya da başka problem yaşamak istemiyorum
şehir içinde bir yere giderken zaten lpg ye geçene kadar varırım diye düşündüğümden şehir içinde benzinli uzun yolda lpg kullanayım diyorum bu mümkün mü? mümkün ise mantıklı mı?

ikinci konu ise tabiki ne takmalıyım?
prins için tek servis görünüyor malatyada 2150/10 dediler
brc için 2 servis görünüyor ilkini aradım ben 1997 açtım ikincisi yeni açtı dedi brc my-10 modeli (başka modeli de var mı bilgim yok) 1450/10 dedi en son
prins eminim daha iyidir ona lafım yok ama aradaki 700 tl amorti süremi uzatacak değer mi yoksa brc de yeterli mi?

az kullanırım diye düşünmemiştim ama hastalık var sağlık var çok kullanmaya başladım ve sanırım kullanacağım gibi de görünüyor
çok uzattım kusura bakmayın başlıkların çoğunu okudum ve hala takip ediyorum ama insan okudukça kararsızlığı daha da artıyor...

barut

bende aracımı 4 ay önce aldım BRC takılı haldeydi.Şuana kadar hiçbir derdim olmadı. son 4-5 depodur yakıt değerim hep aynı stabil kullandığım için bir sorun olmuyor.

yakkir

Alıntı yapılan: escala - 18 Nisan 2011, 11:57:56
aracım 2000 comf benzinli 4 ay önce aldım 123 bin km de
burası küçük bir il ve şehir içinde dur kalk ya da başka problem yaşamak istemiyorum
şehir içinde bir yere giderken zaten lpg ye geçene kadar varırım diye düşündüğümden şehir içinde benzinli uzun yolda lpg kullanayım diyorum bu mümkün mü? mümkün ise mantıklı mı?

ikinci konu ise tabiki ne takmalıyım?
prins için tek servis görünüyor malatyada 2150/10 dediler
brc için 2 servis görünüyor ilkini aradım ben 1997 açtım ikincisi yeni açtı dedi brc my-10 modeli (başka modeli de var mı bilgim yok) 1450/10 dedi en son
prins eminim daha iyidir ona lafım yok ama aradaki 700 tl amorti süremi uzatacak değer mi yoksa brc de yeterli mi?

az kullanırım diye düşünmemiştim ama hastalık var sağlık var çok kullanmaya başladım ve sanırım kullanacağım gibi de görünüyor
çok uzattım kusura bakmayın başlıkların çoğunu okudum ve hala takip ediyorum ama insan okudukça kararsızlığı daha da artıyor...

Zaten sizin Golflerde Lpg de pek sorun olmuyor bildiğim kadarıyla,2000 model araç için prins pahalı olur Brc yanında Zavolide düşünün ama montajı yapacak yerdeki ustanın tecrübeli olması çok önemli
En Büyük Kazancınız Sağlığınızdır

maminci

Aynı yerde yaşıyoruz, öncelikle Malatya trafik anlamında çok ta küçük şehir sayılmaz,123 bin araç var ama yollar çok yetersiz, iş saatlerinde trafiğe bir takılırsanız dur kalk dur kalk derken ne depoda benzin kalıyo ne de kafada sinir, ben genelde çevreyolu kullanıyorum, uzun ama düzgün oluyo.. Benim de golf4 üm vardı, 4 yıl, 80 bin km kullandım sattım 6  ay önce.. Yeni açılan BRC servisi hakkında bilgim yok ama eski servise çok gitmiştim, ayarını tutturmakta bayağı zorlanmışlardı.

escala

Alıntı yapılan: maminci - 18 Nisan 2011, 15:32:48
Aynı yerde yaşıyoruz, öncelikle Malatya trafik anlamında çok ta küçük şehir sayılmaz,123 bin araç var ama yollar çok yetersiz, iş saatlerinde trafiğe bir takılırsanız dur kalk dur kalk derken ne depoda benzin kalıyo ne de kafada sinir, ben genelde çevreyolu kullanıyorum, uzun ama düzgün oluyo.. Benim de golf4 üm vardı, 4 yıl, 80 bin km kullandım sattım 6  ay önce.. Yeni açılan BRC servisi hakkında bilgim yok ama eski servise çok gitmiştim, ayarını tutturmakta bayağı zorlanmışlardı.
kuzenlerim ve arkadaşlarım da brc servisinde taktırmak zorunda değilsin diyor, işini iyi yapan bir usta bul kit aynı kit servis zaten parça garantisi verir diyorlar
sizin bildiğiniz iyi bir usta var mı malatyada bizim golfe brc takabilecek?

maminci

Benim aracımda çok uğraştıktan sonra ayarını tutturabildiklerinden ben brc önermem aynı süreci yaşamayın diye, tabi şu da var bu sorunları 3-4 yıl önce yaşadım ben, yeni yazılım falan bu sorunlar yenilerde var mı bilmiyorum, ama alternatifler nasıl derseniz onlar hakkında da hiç bilgim yok..

maminci

Yanlış olmasın belki ben duymamış olabilirim ama prins ve teleflex hakkında hiç negatif bir şey duymadım ???

escala

evet öyledir ama şuan görünen o ki aralarında 700 tl fark söz konusu

bu sıralarda my10 ya da my11 modelini taktıran yok mu acaba?

taraftar

Alıntı yapılan: escala - 18 Nisan 2011, 21:03:20
evet öyledir ama şuan görünen o ki aralarında 700 tl fark söz konusu

bu sıralarda my10 ya da my11 modelini taktıran yok mu acaba?

ben 2 ay evvel 2004 model aracıma BRC my-10 taktırdım ve gayet memnunum, ayar için hiç gitmedim ş.içi 200 yakıyor .. 2000 km dolunca kontrole gidicem öyle dediler .. ankarada taktırdığım usta ve yetkili servis çok alakalı ve güzel işçilik yaptı. malatyayı bilemiyorum ama brc gaza hızlı geçiyor ve az benzin yakmanızı sağlıyor ... prins ve telefleks daha iyi markalar olduğunu duydum ama 700 lira fark var bende 1400 10 taksite taktırmıştım ..

escala

anladım galiba bende brc taktıracağım ozaman

peki malatyada yaşayan kimse yok mu işçiliği güzel olan bir yer tavsiye etse

alpergndz

sayın adem bey

brc nin gaza hızlı geçiyor olmaı artı bi özellik değil.Sizin lpg ecu sunun gaza geçiş derecesi düşüktü onun için hızlı geçer.Bütün markalarda geçiş süresi ve saniyesi pc den ayarlanır.Benim araçta Atiker kit var ve 30 dereceydi ben 25 e indirttim ve geçiş saniyesinide 2,5 sn ye indirdik.

Bi arkadaş polo clasic aracındaki atiker kitin lpgye geçiş derecesini 15 dereceye kadar indirmişti. 25 derecenin altı sağlıklı değil bence.Benzinden tasarruf edersin ama lpgye geçiş derecesi çok düşük ayarlanırsa lpg gaz haline geçemez ve araç hem vuruntulu hemde çiğ şekilde yakmadan atar.

saygılar

taraftar

Alıntı yapılan: alpergndz - 20 Nisan 2011, 13:06:27
sayın adem bey

brc nin gaza hızlı geçiyor olmaı artı bi özellik değil.Sizin lpg ecu sunun gaza geçiş derecesi düşüktü onun için hızlı geçer.Bütün markalarda geçiş süresi ve saniyesi pc den ayarlanır.Benim araçta Atiker kit var ve 30 dereceydi ben 25 e indirttim ve geçiş saniyesinide 2,5 sn ye indirdik.

Bi arkadaş polo clasic aracındaki atiker kitin lpgye geçiş derecesini 15 dereceye kadar indirmişti. 25 derecenin altı sağlıklı değil bence.Benzinden tasarruf edersin ama lpgye geçiş derecesi çok düşük ayarlanırsa lpg gaz haline geçemez ve araç hem vuruntulu hemde çiğ şekilde yakmadan atar.

saygılar
haklısınız, o şekilde ayarlandığını biliyorum. Yanlış bilmiyorsam usta ayar yaparken 38 veya 39 gibi bir rakam ayarladı. 40 civarı normal değer .Arkadaşım lovato kullanıyordu 100 liralık gaz harcarken 50 lira benzin harcıyorum demişti ve aracı stop edip çalıştırsam bile uzun süre sonra gaza geçiyor demişti . Bu sözlere binaen böyle yazdım ..
Birde telefleks kullanıp yeni aracına brc taktıran arkadaşta aynı şeyi söyledi ağbi telefleks daha fazla benzin harcıyor demişti ..

taraftar

yakın zamanda 2000 km doluyor kontrole gidicem net kaç derece ayarlandığını sorarım sanırım kış ve yaz için ufak değişiklikler yapılıyor ..

barut

benim araçtaki brc 35 dereceye ayarlı 100km'de 9-9,5 litre gibi bir ortalamam var çokda memnunum. Yaz geliyor dereceyi düşür diyenlere pek kulak asmıyorum açıkcası bu ayar tam gaz için  :saygılar