Gönderen Konu: VİTES GEÇMİYOR VE DEBRİYAJ PEDALI DİPTE HAFİF SERTLEŞİYOR ACİL YARDIM!  (Okunma sayısı 56733 defa)

Çevrimdışı yesilkrt

• Boks sporsa, savaş olimpiyattır.
    • Profili Görüntüle
yok bu ayrı bir parça bu baskı balatayı ayrımada işe yarıyor ve sanzıman içinde bulunuyor, vw belki başka yerde kullanılmış olabilir  bende vitesi üç dört kere pompalamadan geçmiyordu hatta dibine kadar asılsam bile arac titreyerek yürüyordu, benim hidrolik yagı sürekli eksiliyordu fren tutmuyordu vitesten süphelenmemiştim usta dedi vakum pompası onu çıkma aldım fren düzeldi meger asıl kaçak bu bilyadanmış sanzıman içinden kaçıra kaçıra damlatıyormuş dışarı ve arabanın motor bölümü hidrolik yag olmustu kalıntı yapmıstı her tarafa şimdi allaha şükür tıkır tıkır geçiyor vitesler

VECTRA B DEBRİYAJ BİLYASI opelburada.com

kardeş arabayı kaldırdıklarında motor blokunun yağ olduğunu ben de gördüm ustaya nedendir diye sordum cvp veremedi. benim fren tutuşunda bir sorun yok.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
kardeş arabayı kaldırdıklarında motor blokunun yağ olduğunu ben de gördüm ustaya nedendir diye sordum cvp veremedi. benim fren tutuşunda bir sorun yok.

olabilir ama bu araçlar hidrolik sistem olunca aklıma direk o geldi ?
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
bu arabalarda fren ve debriyaj hidroliği aynı kutuda oluyormuş. o gün hidroliğin eksildiğini görünce hidrolik yağı alıp doldurdum. ustaya yağ eksildiyse fren neden tutuyor dedim. o da hidroliğin fren seviyesine kadar azalmadığını o yüzden frenin tuttuğunu söyledi.
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2010, 12:02:51 Gönderen: yesilkrt »
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı golge

• Profili Görüntüle
direksiyonu sonuna kadar çevirdiğinizde araç stop etmesin diye en önde bi küçük parça var ordan benimki de devamlı hidrolik yağı eksiltiyor. parça kaç para diye sormadım değişecek dediler. sonra dedim ayrıldım. pek pahalı bişey değildir sanırım. seninki de oradan kaçırıyor olabilir.
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2010, 12:24:46 Gönderen: golge »
.../-----------------\...
../__________ ___\..
./[__]======[__] \. |\_______________/| |_\_____________/_| 
       my golf is my passion

Çevrimdışı apsimati

• Profili Görüntüle
şanzıman yağı nasıl doldurulur? senkromecin ne olduğunu bilmiyorum. bir de hangi dişlileri kastediyorsun? acaba baskı balatayla alakası yokken değiştirmiş olabilir miyim?
evet büyük ihtimalle baskıdan kaynaklı değil sizdeki sıkıntı ama sonuçta 99 model araç baskı zaten değişmsi gerekiyordu muhtemelen o yüzden zararda sayılmazsınız.....
kanımca dediğim gibi basitten zora doğru önce bi şanzıman yağına baktır eksilmiş olur ..sonra dediğim gibi vites körüğü ve şanzıman girişine kadar olan sistemi bi gözden geçir (mafsal sistemi)yağlat felan ...bunlarala olmazsa son çare senkromeçlere yada vites dişlilerine bakmak için şanzımanı açtırmayı düşünebilirsin.....
en öemli arızanın tesbiti sonra tamir kolay....
benzer bi sıkıntıyı bende yaşadım senkromeçleri değiştiler şimdi bi miktar daha rahat ama değişmesekte olurmuş yani o açıdan boşa para vermemek için öncelikle daha basit şeyleri düşünmek lazım...

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
evet büyük ihtimalle baskıdan kaynaklı değil sizdeki sıkıntı ama sonuçta 99 model araç baskı zaten değişmsi gerekiyordu muhtemelen o yüzden zararda sayılmazsınız.....
kanımca dediğim gibi basitten zora doğru önce bi şanzıman yağına baktır eksilmiş olur ..sonra dediğim gibi vites körüğü ve şanzıman girişine kadar olan sistemi bi gözden geçir (mafsal sistemi)yağlat felan ...bunlarala olmazsa son çare senkromeçlere yada vites dişlilerine bakmak için şanzımanı açtırmayı düşünebilirsin.....
en öemli arızanın tesbiti sonra tamir kolay....
benzer bi sıkıntıyı bende yaşadım senkromeçleri değiştiler şimdi bi miktar daha rahat ama değişmesekte olurmuş yani o açıdan boşa para vermemek için öncelikle daha basit şeyleri düşünmek lazım...
haklısın basitten zora doğru baksak iyi olur. vites körüğünü söküp bir bakıcam
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı 06onur

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: golf tsi 122ps +LPG
şu kurmalı tel mi? daha önce bir başlıkta kurmalı bir telden bahsetmişsin galiba sen o dediğin mi?

*99 golf hidrolik debriyaj olmalı yeni tel sıkıntısı sende olmaz önce yazan ben olbilirm 2000 polo için.
*senkromenç eskilerinde sadece geri viteste var diye biliyorum senkromeç golfte 5kasadan sonra olmalı.
*bilya debriyaj setinin içinde var

bencede ön ce körük altı hareketli parçaların yağlanması,sonra altta vites milleriyle çalışan hareket eden parçalar var onlarabakılması. Sonra ağır işçilikler
« Son Düzenleme: 09 Temmuz 2010, 00:26:50 Gönderen: 06onur »
YAKIT YİNE ARTTI!!!! BENZİN 5.09TL LPG 2,71
2010DA BENZİN:3,30 LPG:1.80 di

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
sorun çözüldü akadaşlar debiyaj mili kısaymış. daha önce baskı balata eskiyken  böyle bir sorun olmuş bu yüzden debriyaj mili kısaltılmış sanırım. şuan baskı balatayı yeni değiştiğim için kısa geldi çıkma bir mille iş halloldu. sorun baskı balatadan değilmiş.  böyle bi soun yaşarsanız gidip de ustanın aklına uyup baskı balatayı değiştirmeyin benim gibi. debiyaj miline bi baktırın.
MK-IV- Comfortline

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
hacı gidip adamın kafasına atsana baskı balatayı adamın?

Çevrimdışı yesilkrt

• Profili Görüntüle
hacı yapardım ama şimdi değişmese yakın bir zamanda yine değişecekti. adam ordan yırttı  ;D
MK-IV- Comfortline

Aramıza Katılın!

Reklamsız bir forum deneyimi ve daha fazlası için hemen üye olun veya giriş yapın.