İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - mustklc

Sayfa: 1 [2] 3 4 5 6 ... 9
15
Karşılaştırmalar / Bu fordun 1.6 TDCI leri iyi kaçıyor.
« : 25 Eylül 2012, 21:10:08 »
Işıkta bekliyorum yanda beyaz bir ford focus. yeni kasa. tdci olanlardan. içinde de yeni yetme bir çocuk. yeşil yandı bastım, solladım geçtim, istemsiz, kasıtsız.

bu durum yandaki arkadaşın içine oturmuş sanırım.  ikinci kırmızı ışığı gördüm, ben yavaşladım, bu arkadaş teee ışığa kadar hor hor hor dizeli bağırtarak gitti ve ışıkta durdu.

kırmızda bekliyoruz. gene yeşil yandı. bizimkisi (ford) bir kaçış, dizeli horlata horlata kaçmaya başladı. dur bakayım dedim şunu geçer miyim? ben de çıktım.  120 ye kadar tamponundan takip ettim ama  önüne çıkamadım. sonra da bıraktım, sağa yanaştım, 110a sabitledim.  vatandaş o gazla devam etti.

aracım performans aracı değil, 3 silindir 68 beygir, ama gene de ilk kalkışlarda istemsizce (altını çiziyorum) pek çok aracı geride bırakır. ama bu ford tdci motor da fena değilmiş iyi kaçıyor. cdti ve multijetler böyle değil , 0-100 de ölüyorlar resmen. yiğidi öldür hakkını yeme, çok yakıyor belki ama performanslı bir motor

16
Sohbet / Rusyadan İlginç Anlar. Ben Koptum :)
« : 05 Eylül 2012, 09:52:14 »
manyak insan tipinin ancak Türkiyede olabileceğini sanırdım. Ama Rusyadakiler daha manyakmış.

Özellikle sarhoşlara koptum

http://www.youtube.com/watch?v=WD2Dhnu3tP0&feature=player_embedded

17
Genel / bu 1.0 benzinliler kisa mesafe az yakiyor mu
« : 15 Mayıs 2012, 23:32:51 »
arkadaslar biraz para biriktirip hanima kucuk bir benzinli arac aliyim diyorum.
 para biriktirip, bu berbat  yollara daha lux bir arac almanin. model yukseltmenin manasi yok.

max butce 10 bin tl. bu 1.0, 1.2 motorlu benzinlileri dusunuyorum. uzun yola cikmadan, kisa mesafe, dusuk vites az yakar gibime geliyor.

ne tavsiye edersiniz

18
1.6 TDI motor
Common rail
Skoda

Bence alınası bir araç. Arkadaş TSI ceddaya 70 bin lira verdi. Bunda kampanya var 52 bin lira.

4,6 lt yakıt tüketimi var


19
Genel / Bu yollara alman araba haram arkadas
« : 10 Şubat 2012, 23:42:16 »
Bu sali vatandasin biri benim fabia ya , ford transit ile kaydirip sag  taraftan vurdu, araci servise biraktim. kaskodan arac ikame servsinden de 7 gunlugune bir fiat albea verdiler. 2011model.

onceleri cok yadirgadim, pisiklet surer gibi tuhaf bir his, hersey emanet duruyor, sanki elinde kalacak. 

sonra ciktim yollara, kar yuzunden yollar delik desik, diz boyu cukurlar var ici su dolu...

kacamadik girdik mecbur, ama o da ne. arac bana misin demiyor. gelsin cukurrlar, gitsin tumsekler, seke seke geciyor uzerinden.

fabianin alti yere yakin. her cukurda illaki altini vurur, karter koruma olmasa karter gidecek.  otobanda tik yok, ama su nalet bozuk yollarda her vidasi oynuyor sanki icim aciyor, sursem ayri frene bassam ayri...

ama bu albea , arac zaten yarim metre yerden yuksek, suspansiyon vs zaten tuhaf, duz yolda bile hopluyor arac. ama cukurda ne vurma ne sarsilma, hopla gec.

arkadaslar kimse kendini kandirmasin. passat da surdum ben. bu araclar asfalt araclari,  micir asfaltta dahi canlarindan can gidiyor bu araclarin.

 bu berbat adi yollarin arabasi fiat albeaymis bunu ogrendim.
120den sonra guven vermiyor., varsin vermesin, yahu hangi yolda 120 den fazla hiz siniri var ki?

adam hiz tumsegi yapmis, aractan yuksek, capraz gecmen lazim ki altini vurmayasin.

bu yollara alman araci haram, yazik ediyoruz araclara...

ha sorarsaniz vazgecermisin fabiadan diye, size guler gecerim, simdiden ozledik keratayi

20
Genel / Kar Lastiğini İnce Alın
« : 05 Şubat 2012, 20:01:10 »
Geçen TV 8 de Volkan Işık vardı. hani şu eski rallici, volkicar turnuvalarını düzenleyen.

adam üstüne basa basa dedi, kar lastiği olarak ince lastik kullanın. yani 205 ise normal ölçün, 185, 165 kullan, gerekirse jantını değiştir dedi.

Bana mantıklı geldi, nitekim kar rallilerinde de öyle. Aşağıda resimleri var. adamların lastiği bisiklet lastiği gibi.

Kar lastiği olunca mecbur yakıt tüketimi artıyor, lastik tabanı incelirse dolaylı olarak tüketim de azalacaktır .
Yol tutuş azalır diyenler, yol tutuş elbette azalır, otobanda 180-200 basarsan eğer . sizi bilmem ben bu kar kışta 100 ün üstünü görmedim bile, yollar buz.



21
Sonra da kar yağınca, senin benim arabasına dadanmak.

bu nasıl birşey oluyor?

22
Sohbet / Sıfır Araç Kokusu
« : 11 Ocak 2012, 10:00:28 »
Dün yeni rakamlar açıklandı...

2011 yılında otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 13,61 oranında büyüyerek, 864 bin 439 adetlik sıfır araç satışıyla tüm zamanların rekorunı kırdı.

Sıfır araçları müşteri açısından en cazip kılan faktörlerin başında koku geldiğini biliyor muydunuz?

Kapısını açıp sıfır aracın içine oturduğunda aracın kendine has kokusunu fark etmeyen var mıdır?

Ya da bu kokuyu beğenmeyen...

Araca ne kadar ücret ödemiş olursa olsun, o kokuyu içine çektikten sonra, “biraz tuzluya mal oldu ama, yine de değdi...” diye düşünmeyen...

Başkasına ait sıfır araca bindiğinde o kokuya imrenmeyen...

Pekala, bu kokuların aslında araçta kullanılan malzemelerin kendine has kokusu olmayıp, müşteriyi cezbetmek için üretilen özel kokular olduğunu biliyor muydunuz?

Aşağıda bununla ilgili ilginç bir kaç örnek aktaracağım.

Koku duyusu üzerine yapılan bilimsel çalışmalar son 20 yılda oldukça arttı.

Amerikanın en büyük 30 firmasına danışmanlık yapan marka ve pazarlama gurusu Martin Lindstrom, “Duyular ve Marka: 5 Duyuyla Güçlü Markalar Yaratmak” isimli kitabında konuyla ilgili ilginç örnekler verir.

Kitapta yer alan bir araştırmaya göre insanların %37’si çevremizi değerlendirmede en önemli duyunun görme olduğunu belirtirken, bunu yüzde 23’le koku izliyor.

İnsanlar aldıkları bir kokuyu bir yıl sonra bile %65 tutarlılıkla hatırlayabilirken, gördükleri bir fotoğrafı üç ay sonra en fazla %50 oranında hatırlayabiliyorlarmış.

Yani kokunun algılanma süreci ve insan üzerindeki etkisi görüntülere göre çok daha uzun ömürlü...

Bu yüzden güçlü bir marka algısı yaratmak isteyen markalar hedef kitlelerinin koku duyusuna hitap etmek için araştırmalar yapıyorlar.

Sıfır araç kokusu...

Yeni araba kokusu bu konuda verilen en yaygın örnekler arasında.

Bu koku arabanın yeni olduğunu haber verir müşterilere. Çoğu kişi sıfır bir arabaya kavuşmanın en çarpıcı yanının bu koku olduğunu söyler.

Aracın pırıl pırıl görünümünün yanında kokusu da yeni olduğunun bir işaretidir.

Doğrusunu isterseniz, yeni araba kokusu diye bir şey yoktur. Bu yapay bir kurgudan, doğrudan duyularımıza hitap eden başarılı bir pazarlama yönteminden başka bir şey değildir. Bu koku; araç üreten fabrikalardai “yeni araba” kokusu içeren aerosol kutularında saklanır. Araç üretim bandından çıkarken de içine sıkılır.

1-2 ay boyunca bu kokuyu içinize çeker, yeni bir araba almış olmanın heyecanını iliklerinizde hissedersiniz. Sırf pazarlamacılar öyle hissetmemizi istiyorlar diye biz de bu kandırmacaya inanırız bir süre.

Martin Lindstrom kitabında Rolls-Royce hakkında bir örnek verir:

Rolls-Royce ünlü öncüllerine pek yetişemeyen yeni modelleri hakkında şikayetler almaya başlayınca, yeni modellerle eskileri arasında tespit edilebilen tek farkın koku olduğunu anlar.

Eski “Roller” arabaların içi ahşap, deri, Hessen ve yün gibi doğal maddeler kokardı. Modern emniyet talimatları ve yapım teknikleri bu malzemelerin kullanılmasına izin vermediğinden, onların yerine köpük ve lastik kullanılmaya başlandı.

Eski kokuyu yeniden tutturmanın tek yolu, bu esansın yapay bir şekilde taklidini üretmeye çalışmaktan geçiyordu.

1965 Silver Cloud’u referans alan ekip onun aromasını ayrıntılı bir şekilde tahlil ettikten sonra, içerdiği kokuları tek tek saptadı. Sonunda, tahlillerin özüne ilişkin bir kimyasal taslak çıkardı. Toplam sekiz yüz ayrı element bulundu. Bunlardan maun ve deri gibi bazıları bekleniyordu, ama yağ, petrol, zift ve keçe gibi diğerleri oldukça hayret vericiydi. Bu tahlile dayanarak yeni koku üretildi.

Şimdi üretilken her bir Rolls-Royce arabanın koltuk altlarına özel üretilmiş bu benzersiz kok sıkılıyor. (Lindstrom, 2005: 106).

Koku insan hayatında önemlidir....

2008 yılında Heidelberg Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Boris Stuck liderliğinde yapılan bir deneyde, sağlıklı erkek ve kadın bireylerden oluşan iki gruptan birine uykularının REM bölümünde çürük yumurta diğerine ise gül kokusu verilmiş.

Deney sonucunda gül kokusuna maruz kalanların güzel rüyalar gördükleri, çürük yumurta koklatılanların ise nahoş rüyalar gördükleri kaydedilmiş. Ayrıca, bu deneye katılanların hiçbirisi bu süre zarfında rüyalarında bir şey kokladıklarını görmemişler.

Kuzey Avrupa’daki pek çok süpermarket içerisinde konumlandırılan fırınlar ve bu fırınların üzerindeki vantilatörlerin, kokuyu marketin tamamına yaymasıyla hem fırın ürünlerinin hem de marketteki diğer ürünlerin satışını arttırdıklarını biliiyor.

Beğeni kararlarımızı koku etkiliyor..

Yapılan araştırmalar koku ve tat alma duyuları arasında çok sıkı bir bağ olduğunu gösteriyor. Birçok araştırma aslına yemekleri önce burnumuzla yediğimizi gösteriyor. Kokusunu beğendiğimiz yiyecekler ağzıma yaklaştırdığımızda koku testinden geçerse, büyük olasılıkla lezzet testinden de geçiyor.

Koku kullanımı halen çoğunlukla perakendeciler, oteller ve spa, sağlık ve güzellik merkezleri tarafından müşterilerine belli bir his yaşatmak için uygulanıyor.

Kore’nin teknoloji devi Samsung firması, New York’taki mağazalarında kullanılmak, merkezi ABD bulunan International Flavors & Fragrances’ten (IFF), bir koku geliştirilmesini istiyor. (IFF) Baş Pazarlama Sorumlusu Joe Faranda, markası için yaptıkları araştırmadan yola çıkarak, mağazalara güzel koku verildiğinde müşterilerin mağazada daha uzun zaman geçirdiklerini ve mağazanın diğer kısımlarını da gezdiklerini söylüyor.

Farkında olarak veya olmadan, ne kadar sistemli bir etki altında bırakıldığımızı görüyor musunuz? Bilim dünyası artık, insana yönelik psiko-sosyal araştırmalara ağırlık vermiş vaziyette. Geç de olsa insanı keşfe çıkmış durumdalar.

Siz yine de, aracı değiştireceğime şu kokudan alıp da aracıma sıkayım demeyin.

Herşeyde olduğu gibi, sıfır gibisi var mı?

Prof. Dr. Osman Özsoy – Haber 7
www.osmanozsoy.com.tr
www.twitter.com/ozsoyyazilar

23
Genel / Basamadım, Okşadım Gaz Pedalını
« : 22 Aralık 2011, 16:20:49 »
dd

24
Genel / Soğuk Motur Çok Mazut Yakıyor Gavır
« : 27 Kasım 2011, 21:20:47 »
Okulla ev arası 4 km falan. sabahın köründe, aksamın ayazında -4, -6 derecede basıyorum kontağa. o yolda zaten hararet bir türlü 90a vurmuyor.değil araba, ben içinde donuyorum zaten. hayır beklesem 5 dk ısınacak tdi motur ama, vakit yok ki, 10 -20 sn bekliyom.

  ben 7 lt, hanım 12-14 lt ortalama görüyor. napsam ki?
hayır uzun yol olsa affetmem 3-4 lt oluyor ama. kısa mesafe....

var mı bunun bir çözümü

25
Sohbet / Dünyanın En Küçük Arabası. Çok Güldüm :)
« : 31 Ekim 2011, 15:57:54 »
http://www.youtube.com/watch?v=dJfSS0ZXYdo

baştan sona izleyin. çok komik

26
Sohbet / Böyle kaza tutanağı gördünüz mi hiç?
« : 31 Ekim 2011, 10:36:27 »

27
Genel / TDI motorda 12 lt / 100 km ortalaması görmek :(
« : 27 Eylül 2011, 18:37:59 »
arabayı bir haftadır hanım kullanıyor.   dün bi iş için arabaya oturdum 9 lt ortalamayı gördüm.kafamı taşlara vurdum. hemenceci onu  6 lt ye kadar düşürdüm.
bügün sabah kullandı. gelince bir baktım 12 lt/ 100 km   :saskin:

bu ortalamayı nasıl tutturdu anlamadım. agresif kullanınca bile bu kadar görmüyorum ben. 6 lt ortalama görsem o gün oturup ağlıyorum. ama nasıl 12 lt ?!!!


28
Sohbet / Spikerin otomobilini bu hale getirdiler
« : 23 Eylül 2011, 14:08:15 »
Trafik çekicileri TVNET Ana Haber Spikeri Veyis Ateş'in aracını çekerken, araca takla attırdı. Bir röportaj için gittiği Mecidiyeköy'de aracını sokak arasına parkeden Veyis Ateş geri döndüğünde aracını ters dönmüş bir şekilde buldu. Üstünde Şişli Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği İktisadi İşletmesi yazılı 34 GH 6623 plakalı bir araç tarafından çekilmeye çalışılan Veyis Ateş'in aracı bir marketin girişine düşürüldü. Olay esnasında şans eseri markete giren ya da çıkan olmadığı için can kaybı ve yaralanma olmadı ancak araç kullanılamaz hale geldi. Olay günü TVNET Ana Haber de "Bu kez haberin konusu benim" diyerek kendi haberini yapan Veyis ATEŞ başka insanlarda mağdur olmasın diyerek her türlü hakkını hukuki yollardan arayacağını söyledi yetkilileri bu konuda daha duyarlı olmaya çağırdı.

http://video.mynet.com/habervideo/Spikerin-otomobilini-bu-hale-getirdiler/1329631/

Sayfa: 1 [2] 3 4 5 6 ... 9