İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - orion35

Sayfa: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 ... 16
57
öncelikle hayırlı uğurlu olsun dostum. golf IV sayfasında daha öncede bi çok konuda yardımcı olduğunu çok iyi hatırlıyorum. hatta konusunda uzman arkadaşlardan biri olduğunu söyleyebilirim. özelden yazmak yerine buradan aracım ile igili bir soru sormak istiyorum müsaaden ile.
aracımı aldığımdan beri 91 dereceye çıkmayan hararet geçen hafta yoğun trafikte 2 kez 90 dereceyi geçti hatta birinde 130 dereceye kadar geldi ve stop uyarısı yandı, o anda trafikten çıkmayı başarıp normal seyre geçince müthiş hızlı bir şekilde hararet normale döndü. bu durum normal midir? yoğun trafikte motor hararetini yükseltmemek için yapabileceğimiz bişey var mı? ilk aklıma gelen radyatör fanlarının çalışmıyor olabileceği hatta bu fanlar bizim araçlarda 2 tane olmasına rağmen hararetin bu kadar yükselmesi  aklıma bunu getiriyor. hararet belirli bir değeri geçince benim bildiğim fan devreye girer birisi yetmezse diğeride destek olur sıcak havayı radyatörden dağıtır motor suyunu soğutur sonrada devreden çıkar. uzun lafın kısası benim fanlar devreye girmedimi acaba?
ilgin ve yardımın için şimdiden teşekkürler, tekrar hayırlı olsun..
saygılar..

58
VW Yetkili, Özel Servisleri ve Diğerleri... / VOSMER
« : 28 Mayıs 2010, 15:34:40 »
özel servisin yaptığı esnaflığa yakışmayan davranışın ardından aracımı daha yüksek ücret ödeyerek yetkili servise götürmeye karar verdim. doğuşun durumu belli,  vosmerde aracına bakım onarım vb. işler yaptıran yada çevresinde yaptırıp servis hakkında bilgi sahibi olan arkadaş varsa, paylaşımlarınızı rica ediyorum.
saygılar.

59
viraj denge barası lastikleri aşınmıştır. değiştirirsen problemin kalmaz diye düşünüyorum. sesin geldiği yerlere su sıkmayı dene eğer ıslanınca geçici süreyle ses kesiliyorsa kesinlikle o lastiklerdir. aynı problemi yaşamıştım lastikler değişince ses kesildi. maliyet 20 parça+20 işçilik 40TL.
saygılar.

60
Golf IV / Ynt: Golf Pacificin en sevdiğiniz özelliği nedir?
« : 01 Mayıs 2010, 23:56:16 »
Ayna karartması çok gerekli bir özellik, bazen  ;D :D'öküz başlı afrika antilopu'  ;D :D tarzında bir sürücü arkanızda olupta uzunları gözünüze sokunca çok işe yarıyo..
:tamamdir

61
Golf IV / Ynt: Golf IV Pacific
« : 28 Nisan 2010, 12:35:47 »
Arkadaşlar bir şey soracam golf pasific 1.6 2004 model beygir gücü kaç? Birde Hepsi 16 valf mi ?

ot. vit. 8V 102 Hp (performansı iyi yakıtı fazla)
Manuel 16V 105 Hp(performansı orta ilk hızlanma yavaş ama hızını alınca tutamazsın yakıt güzel)

62
Golf IV / Ynt: Golf IV Pacific
« : 28 Nisan 2010, 12:34:02 »
orion acaba bendede var mı diye düşünüyorum kolonların.umarım benim aracımdada vardır çünkü ses gelmediğinden eminim.
Varsada bir yandan iyi bir yandan kötü olucak.Kolonların olmadığından emin oldum diye gidip arkası için hertz component aldım.Bu haftasonu montajını yaptırıcaktım.Söktüğümde anlaşılıcak bakalım olup olmadığı.
komponenti almadan bi baksaydın keşke, bende uzun süre yeni bir teyp ve komponent almak için araştırma yaptım, tamamen rastlantı sonucu kapı içlerini kontrol ettiğimde iki kapıda da hem hoparlör hemde tweeter olduğunu gördüm. tabi bizim komponent parasıda cepte kaldı  :D sonra pioneer DEH-2100 aldım arka tarafıda birer çıkışa bağladım şimdi müthiş bir sese sahibim. :halazn:

63
Golf IV / Ynt: Golf IV Pacific
« : 26 Nisan 2010, 14:30:33 »
bu arada rakam iyi, benim aracım 2004 manuel refleks gümüş 123000kmde zavoli sıralı sistem lpg var, 24500 isterim doğrusu.

64
Golf IV / Ynt: Golf IV Pacific
« : 26 Nisan 2010, 14:28:28 »
forumlardan ve kendim kontrol ederek arkada kolon olmadığını öğrendim.Bunun için hertz esk 165 serisi component tweeter ve crossover aldım.Aracın üzerinde orjinal blankpunkt 5 li cd çalar var bunu bozmak istemiyorum.Bu yüzden de beta teybimi kısa zaman içinde 4 çıkışlı olan gamma ile değiştiricem.Şimdilik aklımda olan değişiklikler bunlar.
ilginç, benim pacificte arka kapı içi kolonla ve kapı açma kolu önünde tweteerlar orjinal olarak var.bütün pacificlerde bu donanımın standart olduğunu biliyodum.

65
opet aygaz katkılı satışa devam ediyomu arkadaşlar, 2 gün önce aldım hiç dikkat etmedim. o zaman katkısız düzgün bir yer bulup ordan almaya devam edecez. başka kimsenin başına bişey gelmedimi tecrübeleri ne kadar çok paylaşırsak faydası o kadar fazla olur arkadaşlar yazın yazın :o

66
   arkadaşlar bu konu ile ilgili farklı bir başlıkta, arkadaşlar tecrübeleri ve diğer forum sitelerinde okuduklarını paylaşmışlar, buna istinaden konuyu hem tek başlık altında toplamak, hemde başıma gelen problemi paylaşmak için yeniden açtım.
   aracımı aldığımdan beri sürekli aygaz lpg kullandım ve açıkçası lpg donanımına bakım yapılması gerektiğini bilmiyordum. ta ki aracım çekişten düşmeye ve rölantide silkelenmeye başlayana kadar. aracımda zavoli sıralı sistem lpg dönüşümü mevcut.bu sorunlardan ötürü yetkili servise gittiğimde filtrelerin ve enjektörlerin tıkanmış olduğunu gördüm. filtrelerde dahil olmak üzere enjektörleride değiştirdim.maliyeti 130TL tuttu.tabi bu değişim ve bakımdan sonra aracımda çok ciddi değişiklikler oldu çekişi arttı emisyon uyarısı vermemeye başladı. arkadaşlarla sohbet arasında shell otogaz ile aygaza göre çok daha fazla km yapılabildiği konusunu konuştuk bende denemek için bir süre shell gaz almaya başladım yanılmıyorsam 3-4 depo kadar aldıktan sonra aracımda tekrar çekiş problemi ve silkelenme sorunu oldu, tabi tekrar yetkili servisin yolunu tuttum, servis tıkanma problemi olacağı şüphesiyle filtreleri çıkardı ama filtreler temizdi, daha sonra enjektörleri çıkardığımızda baş kısımlarının yarıldığını, enjektör kanallarının özelliklerini yitirdiğini gördük, kısa süre önce değişim yapıldığı için ücret talep etmeden değişimini yaptılar. şimdi bir sorun yok ancak bu sorun malzemenin fabrikasyon hatasından mı yoksa aygaz dışında lpg kullanımından mı kaynaklandı bilemiyorum. ben bugüne kadar aygaz kullandım hiç bir sorun yaşamadım, denemek için shell kullandım böyle bir sorun çıktı. genel olarak katkılı otogaz kullanımı zararlı deniyor ama henüz bilimsel bir netice mevcut değil. sizlerde tecrübelerinizi paylaşırsanız herkes için faydalı olacağı kanısındayım.
saygılar.

67
Golf IV / Ynt: Kalkışlarda zorlanma
« : 02 Mart 2010, 16:25:16 »
gerçi şunu eklemeliyim, ben bu devir ve viteste aracımı LPG ile kullanıyorum. benzinli kullanımda bir değişiklik olurmu bilemiyorum.

68
Golf IV / Ynt: Kalkışlarda zorlanma
« : 02 Mart 2010, 16:23:43 »
Bu 5. vitesle giderken 2500 devirde 100 km/h ile giden ve 3000 devirde 120 km/h ile giden golflerin arasında sanırım valf farkı var. Bendeki 16 valf ve sanırım o yüzden 2500 devirde 100'ü görüyor. ?????

hocam bende 2004 Pacific sahibiyim ancak 3000 d/dk motor dönüşü ve 5. viteste aracım 100km/h hız yapıyor. senin bi yanlışın olabilir mi?

69
Golf IV / Ynt: Frene basmadan aniden yavaşlama sebebi?
« : 26 Ocak 2010, 16:24:16 »
araçta LPG varsa uzun zamandır bakımınıda yaptırmadıysanız filtrelerinin tıkanmasından kaynaklanmış olabilir. benimde başıma gelmişti. filtreler tamamen dolduğu için araba LPG de gaz yemiyordu.filtreler temizlendi enjektörler yenilendi problem kalmadı. muhtemelen pislik gelip geçmiş onun için biran gaz kesilmesiyle yavaşlamış olabilir.

70
Golf IV / Ynt: Araç İçi Uğultu
« : 12 Ocak 2010, 12:08:30 »
Lastiklerim Michelin 4 mevsim, davlumbaz değiştirmeyi de faydası olabilir diye düşündüm sadece fikir tabi belkide hiç işe yaramaz

Sayfa: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 ... 16