İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - orion35

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 16
29
Golf IV / Ynt: LPG Değeri Güncel
« : 31 Mart 2011, 12:34:44 »
son değerim, depo boşken litresi 2,26TL dan 30TL lık LPG ortalama 70-80 km hız ve tamamına yakın şehirdışı 178km yol. 7,4 Lt ortalama yakmış. gaza dokunmayınca yakıtı iyi denilebilir.

30
Golf IV / Ynt: GOLF'MÜ TOURAN MI
« : 25 Mart 2011, 12:05:34 »
kullanım amacın ne olacak dostum öncelikle kendine bunu sormalısın, golf spor bir araba touran daha çok aileye hitap ediyor. arasında  sınıf farkı var, jetta kullanırken passat alacam desen tamam ama golf kullanırken aynı segmentte başka neye binilir düşünüyorum hiç bişey bulamıyorum yeni scirocco yada MK-6 desen tamam da touran biraz değişik geldi bana  ;)

31
plastik kalitesi kötü maalesef, (Tepe anteninin bile plastik aksamı deforme oldu anteni değiştirecem) direksiyondaki deformeler ve diğer plastik aksamdaki sesler rahatsız edici. bunun dışında son derece memnunum.

32
ya nedir bu kuşların yaptıgı geçen hafta mubarek ne yediyse artık bir haftalık biriktirmiş el ayası buyuklugunde ilk defa karşılaştım 10 dakika tazyikli su tuttum zor çıkardım

clipper hocam vallahi 5 dk güldüm, iyi paylaşımdı  ;D :D
saygılar...

33
Golf IV / Ynt: LPG Değeri Güncel
« : 03 Mart 2011, 13:34:24 »
Herkes kafasına göre bir hesaplama yapıyor. Kimi diyor benzinden gaza geçmesini bekle o zaman kmleri saymaya başla. Kimi 10 litre gaz alıyor hesap yapmaya çalışıyor. Benim yöntemim şu şekilde: Gazı full dolduruyorum. Sonra km yi sıfırlıyorum. 1000 km nin üzerine çıktığı ilk gaz bitiminde tekrar gazı full dolduruyorum. Ve bu şekilde hesap yapıyorum. Arabam 1.6 Trendline 8V SR ve şehir içi km de 24 kuruş yakıyorum. LPG nin litresi 2.22 TL. Yazın ise 10% daha az yakacağını düşünüyorum.
hocam, elbetteki herkes kafasına göre bir hesap yapacak farklı bir beklentin var ise bunu paylaşabilirsin. forum araçlarımız ile ilgili bilgileri ve tecrübelerimizi paylaştığımız son derece faydalı bir platform. kim ne isterse agresif tavırlarda bulunmadan burada paylaşabilir, kimse de paylaşımından ötürü kimseyi sorumlu tutamaz. uygulamak ya da uygulamamak okuyucunun elindedir. girişteki cümleleri yazmadan metnini tamamlamış olmanı yeğlerdim. yinede yorumun için teşekkür ederim.
saygılar.

34
Golf IV / Ynt: LPG Değeri Güncel
« : 03 Mart 2011, 13:28:00 »
merhaba
  hiç gaz yokken 59 tl ye dolmaz kaça dolduğu şu an hesaplama için bir değer sayılamaz
               önemli olan bir daha ki tam doldurmanda  aldığı miktar ile yaptığın km nin birbirine bölünmesi ile çıkacak  km deki  litredir.


     şu an yakıt hesabını kaba taslak sorarsan çok çok iyi gibi gözüküyor.


hocam, değerli yorumun için teşekkür ederim.depom hiç gaz yokken 59TL ya doldu tank kapasitem 26Lt, kaldı ki henüz depomdaki gaz bitmedi ben buna rağmen bitmiş gibi düşünüp bilgiyi paylaştım. yorum yazarken emir kipleri kullanmadan daha dikkatli yazarsak hem birbirmizi kırmamış hemde yazdıklarımızın yanlış anlaşılmamış olduğunu biliriz diye düşünüyorum.
saygılar.

35
Golf IV / Golf IV - LPG Değeri (Güncel)
« : 03 Mart 2011, 09:55:35 »
arkadaşlar,
depom 59TL ya doldu, litre fiyatı 2,22TL 326Km yol yaptım şehir içi-dışı karışık ama çoğunlukta dışı,LPG tek ışıkta ama henüz bitti sinyali gelmedi, sizce nasıl tüketim?

36
Golf IV / Ynt: Tavrınız Ne olurdu?
« : 08 Şubat 2011, 19:41:37 »
Görüş bildiren arkadaşlara çok teşekkür ederim,
serviste konunun nasıl neticelendiğini anlatayım;
arızanın tespitinden sonra ustaya borcum nedir diye sordum, bana, işçilik bizden olsun 60TL rulman parasını alalım yeter dedi (60TL parça+40TL işçilik 100TL ya anlaşmıştık) bende bunun üzerine, aracı sana koşulsuz teslim ettim, arızayı bulduğunu söyledin (çok çabuk karar vermişti) arızalı bölgede işlem yaptın ama sonuç alamadın benim paramın ve fabrika orjinal rulmanımın ne kabahatı vardı dedim ve 5 kuruş bile vermeden oradan ayrıldım.(bu kadar kısa olmadı tabi arada ciddi tartıştık >:( )
eğer ki diğer usta bana rulman böyle ses yapmaz uğultu yapar nasıl olurda böyle bir arıza olduğunu söyler dememiş olsa parça parasını verebilirdim.
1500 tane sürekli müşterim var diyen bu adam çok kısa sürede arızayı bulduğunu düşünüp yeterli kontrolü yapmadan icraate geçerek artistlik yapmasaydı işi yapan ustanın el emeği ve işçiliği için(son derece titiz ve iyi çalıştı arabanın başında bekledim) en azından parça parasını kurtaracaktı.
 

37
Golf IV / Tavrınız Ne olurdu?
« : 08 Şubat 2011, 12:55:42 »
arkadaşlar başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum,
aracımın sağ ön tekerleğinden gelen ses yüzünden özel servise gittim, usta sesi araç hareket halindeyken dinledi ve rulmanın bozuk olduğu değişmesi gerektiğini söyledi, "usta sensin ne diyorsan odur" diyerek değiştir dedim. 4 saatlik beklemeden sonra rulman değişti (rulman değişimi için mevcut rulmanın bileziğinin milden oksijen kaynağı ile kesilmesi gerekir arkadaşlar bilirler)değişimin ardından test sürüşüne çıktım, servisten ayrılır ayrılmaz aynı sesi tekrar duydum ve geri döndüm, bu kezde değişimi yapan usta ile tes sürüşüne çıktık, (teşhisi koyan usta ile değişimi yapan usta birbirinden farklı) hareket halindeyken sesi dinlettim ve ustadan aldığım cevap aynen şu oldu"abi bu ses rulman sesi değil, rulman böyle ses yapmaz" servise geri döndük teşhisi koyan ustaya vaziyeti anlattım bu sefer tekerleği lifte kaldırdı ve çevirmemi istedi ve yine aynı ses, netice olarak sibobun dibinde bulunan somun yerinden çıkmış ve janta çarptığında ses yapıyormuş.sorun bulundu ancak olan benim sapasağlam orjinal fabrika çıkışlı rulmanıma ve zamanıma oldu.

Şimdi geleyim sizlere soruma,
Bu işin zaman ve para olarak bir maliyeti var bu maliyeti usta benden talep etmeli mi? etmemeli mi?
Ya da aynı durum başınıza gelse para verir misiniz? yoksa vermez misiniz?

yorumlarınız için şimdiden tşkler.
saygılar.


38
Golf IV / Ynt: 2004 pasific ile ankara yolları ...
« : 14 Aralık 2010, 08:33:58 »
merhaba arkadaşlar, sonunda 2004 1.6 16v pasific efsane kasa ile aranıza ve ankara yollarına bende katılıyorum .. :) Öncelikle bu forumu arabamı almadan önce gördüm ve çok faydalandım .Tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum .. Aracım 102.000 de sunroof lu hiç lpg takılmamış .. 23.250 ye aldım fiyat bilgisini merak edenler için .. İnşallah kazasız belasız kullanmak nasip olur ..

Sizlerden bir konuda öncelikle yardım almak istiyorum .. Lpg taktırmayı düşünüyorum, kullanan arkadaşlar hangi markayı tavsiye ediyorlar .. WW için en uygunu sizce hangi lpg markasıdır ? teşekkürler ...


sevgili dostum hayırlı uğurlu olsun, Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin. fiyat güzel, araba harika.. 2 yıldır golf pacific kullanıyorum ve almaya karar verdikten 1,5 yıl sonra arabama sahip oldum. çok isabetli seçim yaptığını söylemek isterim. benim aracımda LPG donanımı var markası zavoli, kullanmaya başladığımdan beri hiç bir problem yaşamadım desem yalan olmaz. özellikle 16V BCB motorlar LPG ye çok uyumlu vw mühendisleri LPG li motor üretmek isteseler herhalde bu kadar uyumlu yapamazlardı diye düşünüyorum. şiddetle zavoli sıralı sistem LPG donanımını öneririm.
saygılar...

39
Hepinizi Golf 4 manyağı yapıcam zaten  :D :D :D :D :D

 ;D :tamamdir ;) ::)

40
Golf IV / Ynt: Direksiyona deri kılıf?
« : 30 Ekim 2010, 13:03:28 »
direksiyona deri uygulatan arkadaşlar fotoğraf paylaşabilir misiniz lütfen, bende böyle birşey yaptırmayı düşünüyorum, direksiyonun yüzeyi oldukça deforme oldu. bir ara siyah sprey boya sıkmayı düşündüm kötü olur diye yapmadım.

41

Benim de golf 4 kasa da en beğendiğim araç Pasifictir.ben donanımdan çok dış görünüme önem veririm bu nedenle pasific benim için 1 numaradır.1.6 16 valf 105 hpli motora sahip olması da ayrı bir artısı.
Aracımı satmak üzereyim satar satmaz uzun süre binmek amacıyla gümüş gri 2003-2004 bir pasific alcam.zaten araç araştırırken sizlerin de fikrini alcam özellikle netteki ilanlarla ilgili fikirlerinize önem veriyorum.
Aracı aldığımda forumda en beğendiğim 2 golf olan offliner ve gültekin isimli üyelerimizin araçlarına benzer bir araç yapmayı planlıyorum.
nasip bakalım  :)


 :tamamdir

42
Golf IV / Ynt: Golfumu satıyorum
« : 22 Ekim 2010, 09:10:28 »
hayırlı olsun dostum kazasız belasız inşallah...
kia nın listesi 51.700TL bu para kiaya verilir mi bilemiyorum ancak golf VI yı neden tercih etmediğini merak ettim. ben golfümü 2 yıldır kullanıyorum, satmayı düşündüğümde yerine ne alacağımı bilmiyorum desem yalan olmaz ::) öyle bir araba ki golf, kendisinden başka aracı bırak kullanmayı düşündürtmüyor bile  :tamamdir

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 16