İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Onamdar

Sayfa: 1 [2] 3
15
Golf III / Enteresan bir sorun.
« : 29 Haziran 2011, 22:31:39 »
Evet arkadaşlar benim araba bütün parçalarını değiştirtmeden rahat vermiycek bana :)
Sabahları çalıştırdığımda motor soğukken gaza bastığımda yığılma oluyor yani tekleme filan yok ama normalde olduğu gibi ivmelenmiyor. 2-3 dk sonrada motor hafif ısınınca düzeliyor. LPG-Benzin ile ilgili bir problem mi diye bir süre sadece benzinle kullandım bir değişiklik olmadı. Öle çok sıkıntılı bir durum değil ama sevmem araçta problem olsun. :)
Ben enjektöler yada buji lerden şüphelendim. Varmı sizin bu konuda bir düşünceniz???
Ustaya sordum bi ton şey saydı ona bıraksam bujilerden gircek enjektörlerden çıkcak :D

16
Arkadaşlar öncelikle buraya açmamın sebebi ürüne olan talebi öğrenmek için :)

Size üründen biraz bahsedeyim selülozik tiner ile inceltilmiş plastik bazlı bir boya.
Heryüzeye inanılmaz rahat bir şekilde uygulanabilme ve aynı şekilde yüzeyden soyulabilme imkanına sahip.
 Kolay kolay deforme olmayan deforme olduğu takdirde lokal bir şekilde onarılabilen bir ürün.
Uygulıyacağınız yüzeyi temizledikden sonra 25-30 cm mesafeden uyguluyoruz.
 Kapatıcılığı çok fazla ve alttaki yüzeyide hiç bir şekilde bozmuyor.
Bu ürünü eğer alıcaksanız ben size yardımcı olucam kutusu 45 lira olucak. 1 kutuyla 4 jant boyıyıp arttıranda var benim gibi 4 janta 2 kutuyu bitirende var :D
Aracınızın soyulan kapı kolları jantlar çıtalar lipler aklınıza gelebilecek başka bir çok yerde kullanabilirsiniz. Şu an için sadece siyahı mevcut temmuz ilk haftası farklı renkleri gelicek. Eğer almayı düşünüyorsanız ben toptan alıcam ona göre burdan fikir bildirirseniz mutlu olurum.
Buyrun bunlar uygulama videoları ve resimleri


    YouTube
        - ‪Plasti Dip MK5 rims‬‏
  


    YouTube
        - ‪Plastidip rims Part 2‬‏
  


Bu jantlardan sökme videosu:

    YouTube
        - ‪Plasti Dip (Sprühgummirung)‬‏
  
:tamamdir





öncesi:
sonrası:

öncesi:
sonrası:

17
Evet arkadaşlar Buda benim araç...Pasta cila+ plasti dip ile jant boyanması burda aracın son hali yaptığım işlemleri detaylı olarak paylaşayım dedim buradan

PASTA / CİLA

Pasta olarak ÇBS cila olarakda ÇBS kullandım.
arkadaşlar öncelikle üstübü dediğimiz lifli böle değişik bez gibi ama değil pamuk gibi ama değil böyle iplik iplik birşey var onu kullanıyoruz pasta uygulama aşamasında. Öncelikle lokal çalışmakta fayda var çünkü pasta çabuk kuruyan birşey neyse parmağımıza pastayı alıp çalışıcağımız bölgeye dağıtıyoruz az sürmeyin ama çokda sürmeyin ziyan olmasın. :) bu üstübüyle dairesel hareketlerle bastırarak pastayı boyaya bir güzel yediriyoruz bu aşamada kola kuvvet çok önemli baya bir ovalamak gerekiyor ki çiziklerin içine nüfuz etsin bu ilk aşamaydı aracın heryerine pastayı uyguladıktan sonra kurtumaya bırakıyoruz bu işlemlerin gölgede ve kapalı biryerde olması daha sağlıklı olur. Kuruduktan sonra aracın üzerinde kalan pastayı kullanmadığınız atlet benzeri pamuklu bir bezle tekrar ovalayarak aracın üzerinden alıyoruz. Zaten kuruduğunda toz gibi oluyyor. Pasta bu kadar sırada cila var

Cilayıda aynı şekilde lokal olarak araca pastayı uygular gibi uyguluyoruz bunu pamuklu bir bezle yapın iplik bırakmasın araca. Kuruduktan sonra yine kola kuvvet girişiyoruz. Ne kadar bastırarak ovalarsanız o kadar güzel parlar....

BADEM YAĞI İLE PLASTİKLERİN VE KONSOLUN PARLATILMASI


Bunu uygulaması oldukça kolay. Badem yağını eczane ve aktarlarda rahat rahat bulabilirsiniz. Küçük şişeler halinde satılıyor ama o bile bir araç için yeterli. Bunuda pamuklu bir bezle bütün plastiklerin üzerine sürüyoruz ve gerçekten bütün havasıını değiştiriyor. Hoş bir parlaklık kazandırıyor ve rengini de koyulaştırıyor. Malum bizim araçların yaşı var ve plastik aksamlarda doğal olarak rengini kaybedip solabiliyor ama bu badem yağı 2-3 aylık periyodlarda düzenli olarak uygulandığında gerçekten çok çok etkili...

PLASTİ DİP İLE JANTLARIN BOYANMASI


Bu ürünü tesadüfen internette buldum alman gençler golf 5 in jantlarını maviye boyuyorlardı. İlgimi çekti baya bir araştırdıktan sonra ürünü edinebildim. Ürün çok değişik aerosol kutularda satılıyor. Uygulayacağınız yüzeye sıkıyorsunuz kuruduğunda orda bir katman oluşturuyor. Uygulaması oldukça basit normal boyadan ne farkı var diyeceksiniz. Şöyle bir farkı var canınız istediği zaman mandalin soyar gibi soyabiliyorsunuz ve yüzeyde hiç bir leke iz bırakmıyor. Youtubede Plasti dip ile ilgili onlarca video var inceleyebilirsiniz.
Konuya dönelim lastiği söküp bir güzel temizledim. Sonrasında jantın tekerle birleştiği kısma bulaşmaması için maskeledim ve uyguladım. Tabi biraz acemilik vardı ilk jant da bazı pütülükler oldu ama tekniğimdeki hatayı fark ettim sonrasındakiler gayet düzgün oldu. İşin tekniğide şu ürünü çok yakından sıkmamak gerekiyor biraz uzaktan sıkmak gerekli ve ilk ince bir kat attıktan sonra bir 10-15 dk kuruduktan sonra ikinci kat atılmalı bu şekilde oldukça düzgün oluyor. Kimisi 4 jantı bir kutu ile rahat rahat boyayabiliyormuş ben 2 kutu bitirdim  ;D

golf 4 lerin soyula iç aksamları için çok kullanışlı bir ürün(müş)

Eğer ayarlıyabilrsem bu ürünü size oldukça uygun fiyata çözicem bu hafta içi belli olur  :tamamdir

18
uzun süredir aklımdaydı pasta cila sonunda bu haftaasonu fırsat bulabildim.
Ayrıca plasti dip diye bir ürün almıştım jantları boyamak için biraz acemilik vardı ilk jant biraz kötü oldu ama
yakından bakınca belli oluyor pürüzler ama diğerleri çok hoş oldu. :)
Badem yağı ile rengi solan plastik çıtalar ve konsolu bir güzel ovaladım rengini baya bir canlandırdı.
Plasti dip ile ilgili daha sonra detaylı bir konu açıcam eğer halledebilirsem uygun fiyatla isteyenlere vericem inşallah;)
Haftasonunun yorgunluğunu atınca ilgilenicem bu işle arkadaşlar :tamamdir

Güneş ışığı biraz kötü göstermiş sanki resimleri :(









19
Genel / Hava filtresi seçimi hakkında yardım.
« : 17 Haziran 2011, 16:41:21 »
Birazcık araştırma yaptım bu konuda pek bilgim yok ama k&n ve aem ürünlerinin daha kaliteli olduğu yönünde genel bir kanı var. Benim sormak istediğim açık filtreler, mantar filtreler, karbon filtreler, kutu içi filtreler ve komple air intake kit denilen bir ürünler var.

 Yakıt sarfiyatının çok artmaması yüksek performans alınması ve motora fazla zarar vermemesi açısından hangisi tercih edilmeli :D

20
Pazar günü denize gidelim dedik tam yola çıktım güzelyalı sahil yolunda aracdan aniden sürtme sesi geldi ve direksiyon sertleşdi çektim hemen sağa açtım kaputu bir baktım ne göreyim devirdaim ve direksiyon hidrolik pompasını çeviren kayış kopmuş. Elimle kontrol ettim devirdaim dönüyor ama hidrolik pompası kilitlenmiş. Bi lastik gibi birşey bulayım devirdaimi çevireyim en azından eve kadar dedim. Bulduk bağladık birşeyler ama oda 3-4km sonra mantarladı. Çekici  çağırdık arabayı üçüncü sanayiye bıraktık dün yapıldı bu olay bana maliyeti:
60 lira çekici
kayış-hidrolik yağı-hidrolik pompası(sıfır ispanyol ) 150 lira
50 lira işçilik
260 a patladı işin kötüsü denizede gidemedik :D

21
Sohbet / Ses sistemi konusunda yardım
« : 07 Haziran 2011, 14:52:46 »
Arkadaşlar malum ilk arabam olduğu için biraz tecrübesizim.
Olayı şöyle özetliyim.
ses sistemi konusunda hiç bir fikrim yok :D
Şöyle biraz araştırıyım dedim. Anfiler basslar woofer lar tizler.... Bi ton şey var.
cd çalar çeşitleri falan filan bana kısaca bir özet geçip nerden başlıyacağım ve nelere dikkat ediceğim konusunda yardımcı olabilecek birisi varmı :)

22
Arkadaşlar pazar günkü organizasyona zaten bi çok kişi bireysel olarak katılıcak.

Madem böyle bir durum var fırsat bu fırsat gelenlerle küçük çaplı bi etkinlik tadında birşeyler yapabiliriz.

Ailesiyle arkadaşlarıyla sevgilisiyle gelenler olıcaktır mutlaka güzel bir ortam olabilir.

Dizeriz vw leri yanyana havamız olur hem ;)

Katılıcak olanlar ve o büyük alanda birbirimizi nasıl bulacağımız konusunda fikirlerinizi yazarsanız sevinirim:)

Bence birolu bu konuda sorumlu olarak atıyalım:)

23
Golf III / Radyatör hortumları ve su eksilmesi hakkında!!!
« : 23 Mayıs 2011, 11:40:33 »
Arkadaşlar bildiğiniz bi çoğunuzda yaşamışdır araçların yaşı ile alakalı olsa gerek hortumlarda sık sık problemler oluyor yani bende öyle :). Bütün hortumları komple değiştireyim diyorum. Ama internette bulamadım set şeklinde varmıdır.

24
Golf III / Korna nerede?
« : 22 Mayıs 2011, 23:15:38 »
Benim arabanın korna bozuldu da nerdedir kendim söküp yenisini takabilirmiyim ne diyorsunuz arkadaşlar  >:D

25
Genel / Ebay den alışveriş hakkında...
« : 19 Mayıs 2011, 13:52:58 »
Arkadaşlar amerikada minesotada çok yakın bir tanıdığım var ebaydan satın aldığım ürünü onun adresine yollasam oda kargoya verse nasıl bi maliyeti olur gümrükde sorun çıkarmı?

26
Aranıyor / mk3 far, stop ve sinyal
« : 28 Nisan 2011, 21:25:07 »
güzel şık far, stop ve yan sinyal arıyorum. Kafamda tam bi model yok siz elinizdekilerin resimlerini ve fiyatlarını yollıyın bende bi değerlendireyim.

27
Golf III / Aracım cl mi sport mu?
« : 19 Nisan 2011, 12:56:48 »
Ruhsatta 1.6 cl yazıyor trafik sigortasında ise 1.6 sport yazıyor. Özelliklerini söyliyim aft motor orjinal aliminyum alaşım 6 kollu jantlar hız ve devir göstergesi beyaz Spor koltuklar var klima ön camlar elektirikli. Nedir arkadaşlar tam olarak :)

28
Golf III / Konsola karbon kaplama
« : 15 Mart 2011, 14:53:38 »
nette dolaşırken denk geldi konsoldaki parçaları karbonla kaplayabiliyormuşuz sipariş verdim 20 liraya 50*300 karbon fiber siz ne diyorsunuz hoş olur mu?

Sayfa: 1 [2] 3