İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - ferhattasdemir

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 66
29
Golf IV / Ynt: Titreyip Stop Etme..
« : 21 Haziran 2012, 17:49:08 »
hüseyin adem abinin anlattığı sorunlar bizimkiyle aynı değil mi sence de. başta farklı gibi göründü benzinde yapmıyor demiş ama olan şeyler aynı. gaz yemiyor devir yükseliyor araç gitmiyor. benim benzinde de var hatta benzinde daha çok. bende bujileri yeni değiştirtmiştim ve adem abinin dediği gibi lpg servisinde gaza geçiş süresini kısmışlardı. ama bende bobinden şüphe etmeye başlamıştım eyüp usta seninkini değiştirip düzeldi deyince. inşallah düzelmiştir seninki de bende hemen bobini değiştiririm. ama benim sorun lpg ye geçince düzeliyor ama klima açınca stop ediyor. benzinde çalıştırır çalıştırmaz 5 10 sn gaz vermezsem stop ediyor. o kadar gaz verdikten sonrada 600 devirde duruyor sonra kendine geliyor... umarım aynı sorundur.

30
Golf IV / Ynt: hız problemi
« : 20 Haziran 2012, 19:24:29 »
bujileri bende yeni değiştirdim..30 tl verdim..benim araçta 1.6 sr motor lpg lin geçen gün 170 le radara girmişim :(

naptın hoca ya. 170 le kaç para yakıyor golf? 170 le kaç para yazdılar ben 90 la girdim 290 tl kösmüşlerdi geçen sene. taktırdığın bujilerin markası ne? işçilik mi almadılar?

31
Golf IV / Ynt: hız problemi
« : 20 Haziran 2012, 18:44:40 »
valla ii rakam bence. forumdaki diğer arkadaşlarda değerlendirsinler ama bence iyi. zaten ben sadece buji değişimine 50 tl verdim. bunların üzerine yakıt filtresi, yağ filtresi ve yağ değişimi, antifriz tamamlama, cam suyu tamamlama ekle 170 tl vermiştim geçen kasım ayında. valla bence fiyatları ve işçiliği gördün hemşo. allah razı olsun ben çok memnunum onlardan. sen bide beni tanıdığını söyledin mi? hani tam olarak kim olduğumu söylemesen bile en azından sizin müşterinizmiş tavsiye etti filan dedin mi? bence önceden sabit memnun olduğun bi tamirciye sahip değilsen biraz devam et iyice anlarsın. balatalar ses yapıyo diyordun onu göstermedin mi?

merak etme haftasonu 925 km yapınca benim 10.000 e 1.000 km kaldı. onu da beklediğim birşey var olursa 1 hafta içinde tamamlarım. vay arkadaş 121.000 de aldığım araba 16 ayda 140.000 e geldi... :(

32
Golf IV / Ynt: hız problemi
« : 20 Haziran 2012, 14:48:35 »
daha önce sana anlatmıştım iki tane özel opel servisinin rotlardan dediği arıza ya bunlar porya bilyası dedi ve değiştirdiler düzeldi. ali de mustafa da beraber bindik araca dinler dinlemez porya dediler. servislere gittik binmediler bile söyledik böyle böyle diye rotlar dediler. durum bu...

ne kadar verdin yukardaki işlemlere?

33
Golf IV / Ynt: hız problemi
« : 20 Haziran 2012, 14:46:04 »
hemşo nerden buldun da gittin. daha önce tarif etmişmiydim. ali de iyidir ya. ama tabi mustafa gibi değil ama böyle küçük işleri hep o halleder. ortağım büyük ihtimalle memnun kalırsın onlardan. biz çünkü daha önce çok tamirci dolaştık bunlar gibisini görmedik. eş dost akraba hep oraya gideriz. dediğim 3 tırnaklı bosch bujilerden taktı değil mi? seninkinden ne çıktı? hava akışına baktı dediğin hava akışmetre mi?. hemşo direk ilk hızlanmalardan anlaşılmıyorda uzun yolda ben çok farkediyorum. 90 100 km hız civarlarında rahat çekiyor araba. 2.3. viteste de bende silkeleme vardı o gitti birde çok hafif de olsa ben canlanma hissettim. inşallah sorunun da düzelmiştir. bastın mı 135 i geçebildin mi?
onlar beni yeşil vectralı kunduracının biraderi Gri Golf lü diye bilirler :) kusura bakma sabah girememiştim foruma. görseydim direk selamla giderdin.

34
Golf IV / Ynt: çelik jant ve fiyat
« : 20 Haziran 2012, 01:00:11 »
ben çok sürttüm vurdum bindirdim altını hatta askıya aldırdım maşallah taş gibi. çok şükür kulağına kurşun diyeyim. hatta sonuncusu cumartesi günü oldu. ortası hafif çukur bölünmüş yolun bi tarafından diğerine geçeyim dedim. bi yeri gözüme kestirdim burdan geçerim diye. yavaşca saldım ve burnunu sorunsuz yola çıkardım. araçlar geliyordu bekledim bi tanesi uzaktaydı şunu beklemeyeyim dedim bi yüklendim resmen arabanın ortasından arka tampona kadar zırrrrrtttt :) ama çok aşırı bi sürtme olmadı şükür. daha önce istanbul kurtköy tarafında askıya aldığımda oldu kasiste. 5 kişi ile kasisten çok da yavaş inmeme rağmen resmen güp diye oturdu araba kasise. maşallah belediye çok güzel kasis yapmış. aynı kasisten bir tane daha vardı önümde onu çapraz geçtim :) daha önce bi kerede bi köy yolunda oturttum bu şekilde. yine 2 hafta önce kamyonların çok bozduğu bir yolda kamyon tekerlerinin çökerttiği izden giderken altı boydan boya zırrrtttt etti :) o kadar şeye rağmen kulağına kurşun sadece son susturucumda ufak tefek göçükler var. ama artık yeter. cumartesi günkü olay canıma yetti. o olaydan sonrada köy yoluna da giremedim arabayı anayol üzerine bırakıp 2 km yol yürüdüm. gördüğüm kadarıyla sorento lar santa fe ler alınabilecek duruma gelmiş fiyat olarak. ya bunlardan alacam yada bir duster :)

edit: bende karter koruma da yok :)

35
Golf IV / Ynt: Klima Gazı Hakkında Yardım..
« : 20 Haziran 2012, 00:47:14 »
gaz basımı olduktan sonra dikkat edilmesi gereken ,yolda giderken klima açılmamalıymış,komprasör yağ almadan çalışıyormuş buda komprasör arızasına sebebiyet veriyor,araç durur vaziyette olmalıymış,ayrıca kışın haftada 2 kez 3-5 dakika klimanın çalışması gerekliymiş.

bunu kim söylüyor? uzun yolda 110 km/h hızla giderken klima açmak istersen duracakmıymışsın yani. bunu söyleyenin düşündüğünü alman mühendisler düşünememiştir mi diyorsunuz yani? sonuçta rölantide çalışırken de devir var yolda giderken de. ikisinde de motora yük bindiriyor.

Ben klimayı açınca araba kağnıya dönüyor resmen. O yüzden cam indirmeye devammm  :D :D

ACS ye devam :)

36
Golf IV / Ynt: hararet müşiri
« : 20 Haziran 2012, 00:36:33 »
oksitlenme yada temassızlık olabilir. soketi ve müşürü söküp bakabilirsin... oynayınca düzeldiyse muhtemelen sokettedir...

37
Golf IV / Ynt: hız problemi
« : 20 Haziran 2012, 00:32:41 »
VW ler 3 tırnaklı NGK kullanır sakın ha lpg bujisi falan kullanmayın performansı düşürüyor :)

denedin galiba metin hoca :) ngk alman malı mı? çıkan ngk ların üzerinde vw audi amblemleri vardı da bende oem üretici filan diye düşündüydüm...

Şu geçenler bahsettiğin serviste mi değiştirttin. parçayı nerden aldın..

evet hemşo orda değiştirdim. buji de kendisinde var zaten. genel bakım parça ve gereçleri kendisinde bulunur. hatta bujileri değiştirirken benim motorun üstündeki plastik koruma kapağının küçük vida kapaklarından 2 tanesi yoktu çirkin bir görüntü oluşturuyordu. sordum ne şanslısın dedi ordaki bi araca getirtmiş ikisini bana taktı ben ona bi daha getirteyim dedi. tanesi 1.5 tl mi ney. onu da almadı zaten :)

38
Golf IV / Ynt: acil yol bilgisayarı
« : 20 Haziran 2012, 00:25:39 »
rica ederiz. bak güzel bi özellik daha öğrendin. golf 4 sabit başlıklarda http://www.vwtr.net/forum/golf-iv/golf-iv-hakkinda-ipuclarisizin-bildiginizi-baskalari-bilmiyor-olabilir-t9855.0.html konusu var burayı baştan sona bi oku istersen. kuaför ne gibi sorunlar çıkarttırdı.

39
evet mp 3 lü

temiz mi peki kod dan başka bir sıkıntı filan? evet pazarlığa oturalım bence de. yap bi güzellik şu kardeşine :)

40
Golf IV / Ynt: acil yol bilgisayarı
« : 19 Haziran 2012, 13:21:12 »
Budur  :tamamdir

Saat de sıfırlanıyorsa aküdendir :)

işte bende onu anlamadım herşey sıfırlanıyor diyor ama acil yol bilgisayarı başlık konusu... saat de sıfırlanacak kadar akü boşalsa araç zaten çalışmaz. açıklama net değil. herhalde daha önce 2 saat dolmadan tekrar çalıştırıyormuş hep o yüzden sıfırlandığını hiç görmemiş :S yada daha önce hafıza hep 2 de duruyormuş farkında olmadan 1 e geçirmiş o yüzden böyle birşeyle karşı karşıya

41
Golf IV / Ynt: hız problemi
« : 19 Haziran 2012, 13:14:16 »
tanesi mi 35 lira hemşerim, yoksa tamımı mı?

Biraz önece okudum arkadaş yorum yazmış normalde 8v 3 tırnak buji takılıdır. bu dogru.
Eger aracınız 8v ve lpg varsa tek tırnak bujiye dönün performansı etkileyecek demiş acaba doğrumudur bir sıkıntı cıkartırmı.

hemşo 4 lü set 35 TL. bosch 3 tırnaklı buji. 15 tl de değiştirmeye aldı ustam 50 tl verdim. üzerinden önceki sahibinden kalma ngk nın 3 tırnaklı bujileri çıktı baya bi körelmiş uçları.

valla ben ustama sordum 3 tırnaklılar lpg ye daha iyi dedi. lpg cng sistemleri bölümünde lpg-cng sistemleri hakkında bilmek istediğiniz herşey diye bi konu var. konu sahibi brc çorum bölge distribütorü mehmet özenç bey. kendisi son derece bilgili. o konuyu bulup bi okuyun. aslında lpg bujisi diye birşey yoktur aracın orjinal ekipmanını kullanın diyor...

42
Golf IV / Ynt: golf 4 lpg
« : 19 Haziran 2012, 01:42:57 »
bu bahsettiğiniz hakiki 2a mühendislik ise brc nin türkiye distribütörü o firma zaten.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 66