İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - 333Blue

Sayfa: [1]
1
o yanıp sönen "kilit emniyet sistemi" nin ışığıdır. Kapıyı anahtarla kilitlediğinizde 1 sn içinde tekrar kilitlerseniz ışık söner. Kilit emniyet sistemi devre dışı demektir. Hırsızlığa karşı yapılmış bir sistemdir ve mükemmel bir özelliktir. Kapıyı kilitlediğinizde ikinci bir kilit sesi gelri ve ışık yanar. Eğer yukarıda söylediğim gibi ikinci kilitlemeyi yapmayıp, kapıyı bir kez kilitlediğinizde ışık yanıp sönmüyorsa sorun var demektir. Bilgisayara bağlatıp sorunu görebilirsiniz. Kilit emniyet sistemi cam kenarından tel sokup kapının açılabilmsini önler..Aracın içinde bri varken kapıyı kilitleyin, ışık yandığında, aracın içindeki kişinin  dışarı çıkabilmesi mümkün değil.. kapının açma kolunu her çekişinde kendiliğinden geri iner düğme...

2
Bora / Ynt: manuel klima ışıkları yanmıyor
« : 08 Haziran 2009, 09:33:58 »
Tabii ki, düğmeleri pense ile tutup, pensenin arasına bez koymalı yoksa düğmeleri zedelersiniz. hafifçe kendinize doğru çekerseniz çıkar. Sonra da çerçeveyi çıkaracaksınız. Çerçeve de tırnaklıdır onu da yumuşak hareketlerle çıkarabilrsiniz.

3
Bora / Ynt: Bu parça ne işe yarıyor?
« : 05 Haziran 2009, 08:55:05 »
sunroof olan araçlarda var o boru galiba, sunroof kenarında biriken suyun tahliyesine yarıyor, o boru tıkanırsa aracınız içeri su alabilir... yukardıdan bir tel vasıtası ile tıkanan boruyu açmak gerekir..

4
Bora / Ynt: manuel klima ışıkları yanmıyor
« : 03 Haziran 2009, 20:57:43 »
karaşahin hemşerim,, klima düğmelerinin tek bir lambası var o patlak, değişmesi gerekir, klima düğmelerini zedelemeden çek çıkar sonra çerçeveyi çıkar. tek bir ampül görürsün o ampülü pense ile kırmadan çekip açıkardığın şekilde yenisini yerine takacaksın o kadar..

5
Bora / Ynt: Bora ve Su Problemi!!!
« : 26 Mayıs 2009, 10:24:31 »
benim arka yolcu kısmında su birikiyordu, fakat ön şöför kapısından alıyordu suyu. Ön kapı içinden akan su kapı böşemesinin içinden (eğimli olduğu için) akarak sol direğin köşesinden arabanın arka döşemesine akıyordu..

6
Bora / Ynt: Bora ve Su Problemi!!!
« : 26 Mayıs 2009, 08:42:01 »
Arkadaşım bende bu su alma olayıdan bayağı çektim ve usta falan derken bir sonuç alamadım ve sorunu kendim çözdüm... İlk önce aracının altta görünen tapalarından su alma ihtimali yok, çünkü tapalar araç içine açılmıyor.. Su alan yer o bölgenin en çukur yeri olduğu için araç içine akan su orda birikiyor. Şimdi sorunun çözümüne gelelim.. Öncelikle su alma yerleri 1. Kaput telinin soldan araca girdiği yerdeki conta çürümüşse veya araca LPG takarken burayı delmişlerse su orda giriyordur.2. Bu telin solunda buluna sigorta kutusunun (beyaz renkli) contasından içeri su girebiliyor.. (Tabi aracın su tahliye kanallarını mutlaka kontrol et tıkanmış olabilir.   3. Su alan taraf sadece resimdeki işaretlediğin yerse ıslanan yer tarafındaki kapı içinden su alıyordur. Benim arabada şöför koltuğunun arkasındaki zemin ıslanıyordu. Şöför kapısının  döşemesini söktüm, motor vs nin üzerinde monteli olduğu sacın kenarında boydan boya silikon conta var, bu contanın 10-15cm kısmı çürümüştü, burdan giren su araç içine akıyordu... Eğer elin tornavida tutuyorsa bu kontrolleri kendin de yapabilirsin... Kapı içinden su girip girmediğini kolaylıkla tespit edebilirsin,, camların üzerinden hortumla su akıt, kapıyı aç, iç döşemein kapı sacıyla birleştiği bölgede ıslaklık varsa su alıyordur.. Kapı eşiğindeki siyah plastiğe selpak koyup, kapıyı kapat dışardan ver suyu camlara  kontrol et..

7
sağol üstad verdiğin bilgiler için,, peki hiçbir işlem yaptırmasam bu şekilde kullanmanın bi zararı olurmu, daha önce ses giderek artmıştı..

8
Mekatronik usta, aracım 1.6 8V AKL motor. Aracım seyir halinde iken vites büyüttüğümde gaza yüklenince vıjjj şeklinde ötme sesi geliyordu. Bu ses debriyaj kavrayınca  kesiliyordu.. Usta debriyaj balatasından dedi ve baskı balatayı değiştirdik. Balata yanmıştı, balata üzerinde çatlaklar vardı. Usta balatanın zorlanmadan yandığını ve sertleştiğini bu yüzden ses yaptığını söyledi.  Balata değişince  Ses kesildi, taa ki düne kadar. 5-6 bin km sonra dün yine ötme sesini duydum, baskı kavrama anında.. Aracı sadece ben kullanıyorum, balataları da hiç zorlamadım, bu sesin nedeni nedir,, Ne yapmalıyım.. Saygılar..

9
merhaba mekatronik bey.bende 99 model otomatik comfortline bora var.arabamın sol arka tarafının ayak koyduğumuz yeri su doluyo.arabanın üstünden su döktüğümüz zaman içeri su gelmiyo yada biz farkedemiyoruz.ama bana göre araba altından biyerden su alıyor. arabanın altından baktığımızda göze çarpan bişey yok.sizce neresinden alıyodur yardımcı olursanız sevinirim..veya başına gelen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim..
iki haftadır arabanın içinde küf kokusu vardı paspas ıslandı kış günü koku yapıyoa zannettim bugün kontrol ettiğimde şöför koltuğu arkasındaki paspasın altındaki zeminin ıslak olduğunu gördüm, sizin bahsettiğiniz gibi....  çocuklar su döktüler zannettim ama sizde de aynı şey varmış,, şimdi kafam karıştı,, nerden alyor bu suyu araba mekatronik bey

10
evet üstad motor akl,  8 Valf. hafta sonu bikaç ustaya daha götürüp göstermeyi düşünüyordum. İnternette biraz araştırdım iyice kafam karıştı. yok segmanlar aşınmıştır, yok conta kaçırıyodur, birsürü yorum var. Zaten yazın böyle bişey yoktu, havalar soğuyunca başladı. kapağın altında az miktarda beyaz süt, krema gibi bişey. aracın yağında hiçbişey yok..su eksiltme de yok.

11
Selam Üstad. Benim şöyle bir sorum olacak, birkaç gündür arabamın (2001 trendline) motor yağ kapağında beyaz süte benzer bir madede birikiyor. Siliyorum bikaç gün sonra tekrar oluşuyor. Ustaya götürdüm, motorda sorun yok, yağdan olabilir, normal dedi. Aracım 77000 km de, yağ falan yakmıyor, antifirizi de eksiltmiyor. Çekişinden memnunum. Nedeni nedir. Yazın böyle bişey yoktu. Aşırı soğuktan kapakta biriken su damlalarından mı oluyor. Bu normal mi? Kolay gelsin..

12
Bora / Ynt: KROMAJ ÇITALAR TAKDIRDIM;
« : 17 Mayıs 2008, 19:50:29 »
çok güzel olmuş,  :tamamdir. güle güle kullanın.. Ankarada nereden aldınız 190 YTL ye.. öğrensek, biz de yaptırsak :saygılar

Sayfa: [1]