İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - akdenizli

Sayfa: [1] 2 3 4 5
1
Golf IV / Ynt: Gaz pompalarken patlatma yapiyor...
« : 20 Ekim 2014, 02:22:31 »
Hocam bildiğim kadarıyla yakıt filtreleri yakıtın içindeki kir parçacıklarını ve suyu tutacak şekilde yapılıyor, buradan geçebilecek boyuttaki parçacıkların enjektörleri tıkayamayacak boyutta olması gerekir diye düşünüyorum. Enjektörleri tıkayan yakıtın yanması sonucu oluşan yan ürünlerin oluşturduğu vernikleşme ve karbonların oluşturduğu kurum tabakası.

Saf suyu kaynatırsak kireç oluşma ihtimali yok, bu yüzden motor suyunda saf su kullanılması gerekiyor.

Filtreler bu söylediğiniz işleri yapıyor fakat, zamanla bu filtreler de özelliğini yitirebiliyor (Tıkanma veya açılma yapabiliyor). Bu yüzden Aralı bakımlar da yakıt filtresi de değiştirilmektedir.
 
Saf su konusuna gelince sizin gibi birçok kişi yanlış biliyor. Adı üstünde saf su; Metal elementlerine karşı aç olan ve birçok elementten de arındırılmış(distile edilmiş) bir sudur. Normal suyun içinde bir miktar demir, çinko, alüminyum vs.vs. bulunurken saf suda hiçbir metal elementleri bulunmaz bundan dolayı saf su metal elementlere karşı açtır, doymamıştır. Hatta Saf suyun iletken olmamasının sebebi de içinde metalin olmamayışından kaynaklanır. Örneğin kavanozun içine saf suyu koyun içine de bir miktar metal parçalar koyun o metalin erimesi ve bozulması normal sudakine göre çok daha hızlı gerçekleşecektir. Metale verdiği zarardan ötürü kesinlikle de motor suyunda saf su hiçbir zaman kullanılamaz. Piyasa da birçok kişi saf su temiz sudur, kireç yoktur der ve kullanır. İşinin ehli olan ustalar bile saf suyu önerirler. Ama cahilliklerinden ama yanlış bildiklerinden dolayıdır. İyi bir ustanın kullandığı her malzemeye, kimyasala ve parçaya hakim olması ve teknik detaylarını araştırması gerekiyor. Ama bu kadar kalifiyeli insan gerçekten de çok az. MANTIK, BİLGİYLE YOĞRULUR. Alışagelmişlikle, duyumla ve ezberle değil.

2
Golf IV / Ynt: İticilerden gelen ses
« : 06 Ekim 2014, 03:36:01 »
By_tata: Üzgünüm şu an video izleyemiyorum. Benim bebe uyuyorda :))
golf_vw: Olabilir, herşey olabilir. gevşek bir civata bile yapabilir senin dediklerini. Gözle görerek, kulakla takip etmek lazım forumdan başka ne diyebilelim. :))

3
Golf IV / Ynt: Gaz pompalarken patlatma yapiyor...
« : 06 Ekim 2014, 03:26:16 »
by_tata: kaliteli yakıt alman bu sorunu bu saatten sonra çözmeyecektir.

2- Enjektor temizleyici kullanmam
3- Buji kablolarini kontrol ettirmem
4- Bobinleri kontrol ettirmem demişsin.

bunların dışında ki ihtimaller ise(ama ilk önce yukardakiler);
1-motorun hava alabilme ihtimali
2-boğaz kelebeği çalışırlığı-temizliği
3-hava akış metresi
zaten motorda ateşleme, yakıt ve hava olayı var sadece...
Bu arada enjektör temizleyiciler araçta çok tekleme yaptırır. Kullanacak olursan eğer korkmana gerek yok. Depodaki temizleyici-yakıt karışımın bitene kadar idare edeceksin.

Edincol: Yakıt filtresine tabiiki takılır Fakat hiçbir filtre hiçbirşeyi %100 süzmez. Bunu sudaki kireç olayı gibi düşün. Suyun en iyi süzülmüşünü getir aynı kapta 3-5 kez kaynatalım yine kireç görürsün.

4
Golf IV / Ynt: İticilerden gelen ses
« : 05 Ekim 2014, 03:33:49 »
by_tata; hırıltı sorununu çözdük. evet araç 330bin de hani derlerya "yaşlı ama traşlı" :))) aynı öyle. başka bir sıkıntısı yok çok şükür.
golf_vw; kafana takmana gerek yok. o ses büyük ihtimalle akümülatörün ordan biyerden geliyor. Devirdaim, kayış, kasnak, bilye, rulman vs.

5
Golf IV / Ynt: Gaz pompalarken patlatma yapiyor...
« : 05 Ekim 2014, 03:20:17 »
Öncelikle bayramınız mübarek olsun... Şu pompalama olayına gelelim; Araba kullanırken verdiğin aragazdan mı bahsediyorsun?...
şanzuman ayırmadan yada vites boşta iken verilen gazlar araç için çok zararlı bir olaydır. yapma derim...
Su eksiltme sıkıntın yok. Olsaydı birkaç haftada ya da ayda bir su seviye ikaz lambası yanardı. ve sen su takviyesi yapıktan sonra kontağı kapayıp açtığında sönerdi. maximum olması gereken su seviyesi, zaten o haznenin orta seviyelerinde.
ateşleme kablolarını değiştirmediğini söyledin. Onu bir dene derim. kabloda kopukluk ya da dış izolasyonunda bir sıyrık-çatlak varsa ateşlemeyi gövdeye kaçırıyor olabilir.
Kafama şu da takıldı sen yakıtı değişik biryerden aldım ve hemen sonra da yaptı demiştinya. Yakıt enjektöründe tıkanıklık olma ihtimali de aklıma geldi. kafamdaki senaryosu da şöyle; 4 silindir için de ayrı ayrı olan enjektörlerin birinin boğazında daralma vardı. Sen kaliteli ve temiz yakıt kullanıyorken darboğazlı enjektörden öyle ya da böyle yakıt iletimi sağlanıyordu. depon boş iken kalitesiz bir yakıt almaya gittin. pompacı yakıtı koydu ya aldığın yakıtta mikronluk pislikler vardı darboğazlı olan enjektöre takıldı ya da yinde deponda eskiden de var olan tortuların üzerinde yakıt dolunca çalkalanmanın etkisiyle de o tortular enjektöre takıldı ki Bu olayın sonunda performansının da düştüğünü söylemiştin. Herşey olabilir dostum denenmesi lazım.

6
Golf IV / Ynt: İticilerden gelen ses
« : 04 Ekim 2014, 02:56:11 »
bu videoları kulağını dikkatlice vererek izlermisin. böyle mi?
http://youtu.be/L4gfl06OgOU
http://youtu.be/tRVlRbBxnec
http://youtu.be/_cyDHc6nF2w

7
Golf IV / Ynt: döşeme hakkında yardim
« : 04 Ekim 2014, 02:42:05 »
Roccoo kardeşim eğer antalyaya yakınsan orjinal kumaşı var. hemde işçilikte orjinal.  eğer istersen. ben yaptırdım buradan 1. ve 2. sayfalarda fotolarını görebilirsin. http://vwtr.net/forum/golf-iv/kapi-dosemeleri-t33557.0.html

8
Golf IV / Ynt: Elektrik arızası (farklı bir sorun)
« : 04 Ekim 2014, 02:02:35 »
bagaj uyarısının sebebi + herhangi bir kapıyı açtığında iç aydınlatmaların yanmaması 90% switch'ten dir fakat cam indirip kaldırma ve kapıların kilitlenip açılma sorunu tamamen farklı bir olay. cam + kilit sorunu ya aracın içindeki kumanda kitindendir ya da sürücü kapısında bulunan kumanda tuşlama merkezinde kısa devre vardır. Sadece bu kendin deneyebilirsin. sürücü tarafındaki kumanda panelini söküp dene istersen.
Eğer ki elektrikten biraz anlarım aracın diğer kısımlarını da kurcalarım dersen araçtan dikkat edeceğin en önemli nokta şu olsun. Örneğin bir sokete 6 kablo giriyor. hepsi tek tek gelirken 2 kablo birbiri üzerine spiral şekilde dolalı olarak gelir. arabada 2 kablonun birbirine dolalı olarak gitmesi tehlikeyi işaret eder. bu kablolara + voltaj tetiklendiğinde ya da şaseye dokandırıldığında marşa da basabilir. airbag de açabilir. klima çalıştırabilir. bunlara dikkat et.

9
Golf IV / Ynt: Gaz pompalarken patlatma yapiyor...
« : 04 Ekim 2014, 01:42:54 »
by tata kardeşim aracında su eksilme olayı oluyormu? eğer oluyorsa Allah yardımcın olsun. contadan pistonların üzerine su damlatıyor ve benzinle su aynı odada ateşlenirse patlama yapar. duyduğun ses inşallah bu ses değildir. bu ses genelde araç birkaç saat çalışmadığında ilk çalıştırmada motor ısınana kadar (yani pistonların üzerine biriken su egzoz dan atılana kadar) pat küt diye sesler çıkarabilir. 2-3 bin TL ye kadar masrafı tutabilir. inşallah sorunun daha basit birşeydir. daha detaylı bilgi verirsen sevinirim.

10
Golf IV / Ynt: İticilerden gelen ses
« : 04 Ekim 2014, 01:35:43 »
O bahsettiğin itici(lifter) den gelen ses bende de vardı. Fakat vites gözetmeksizin düşük devirlerde geliyordu. gaza bastığımda geçiyor. devir düşünce yine şıkırdamaya başlıyordu. Yağ pompası arızasından dolayı yağ basıncı da düşmüştü iticiler de yağsız çalışmaktan o sesi çıkarıyordu. yağ basıncını bir ölçtür derim. ama analog aletle ölçtür zira digitaller de tolerans artabiliyor. basınç düşükse yağ pompası değişecek. pompayı değiştirdiğinde basınç yine düşükse biryerlerde çatlak vardır o yüzden basıncı yakalayamıyordur ki inşallah öyle değildir. 2-3 bin tl ni yer yoksa. pompa değişti basınç yerine geldi diyelim ses yine de kesilmemişse kesilmemişse lifterler değişecek.

11
Golf IV / Ynt: GOLF4 - HONDA 1.6 İES - COROLLA GLİ -
« : 14 Aralık 2012, 19:24:16 »
her zevki tatmışsın anlaşılan. normal insanların tatmaması gereken zevkleri de tatmışsın. ne bileyim konuşmandan faşo olduğun da aşikar zaten. kişi kendinden bilir işi. ısır kopar filan. bizim gibi normal insanların yapmadığı şeyler. sen yapıyorsun anlaşılan. biz bıçakla keseriz ağzına tıkarız adamın. senin gibi ağzımızı kullanmayız.

dip not: faşo kelimesinin anlamını bilmeyebilirsin. kibar feyzo filminde kemal sunal güzel açıklamış. izle bak kendini bulacaksın tanımında.

http://www.youtube.com/watch?v=wVCGq6pFKPY
lan bi siktirgit kesermiş bilmem ne yaparmış gelde buraya yap amına kodumun yerinde ban ne yapacaksan kaldır götünü gelde yap benim senin gibi toplarla uğraşacak zamanım yok bundan sonra. senin yüzünden modifiyeden soğuyacam göt herif. konuyuda sildireceğim zaten.

12
Golf IV / Ynt: GOLF4 - HONDA 1.6 İES - COROLLA GLİ -
« : 13 Aralık 2012, 19:14:34 »
hacı sen met. falanmı kullanıyosun ?
imzamızda yazıyor burda yok-yok.

13
Golf IV / Ynt: GOLF4 - HONDA 1.6 İES - COROLLA GLİ -
« : 13 Aralık 2012, 00:28:49 »
balderesi olmazsa o baldan yemem ama. 1-2-3-4 değil. 5 hiç değil. 6 kilo bal 100 liradan alıp foruma dağıtacam birer kaşık

sen o sahte balı kendin ye. forumdakilerin suçu ne...
söylememe gerek yok evet, çok hoşuna gitmiş belli ki yoruma ağzını açarak başlamışsın...
madem ki kesilmesi lazım.. Issırıverde kapansın konu...


http://www.youtube.com/watch?v=cQrBmJ-9PPk     ;D
Bununla kardeş olunur mu? birader ya.. kardeş kardeşi .......mi.?

14
Golf IV / Ynt: GOLF4 - HONDA 1.6 İES - COROLLA GLİ -
« : 12 Aralık 2012, 23:39:45 »
Neyin kafası olduğunu bilmek ister misin? Bence istemezsin. Madem istemiyorsun. Neden kurcalıyorsun.
kangren oldum senin yüzünden.

Sayfa: [1] 2 3 4 5