İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - VW_Golf

Sayfa: [1]
1
Golf VI / VW GOLF VI R - Tanıtıldı
« : 15 Eylül 2009, 19:56:37 »
VW GOLF Mk VI R tanıtıldı :D R logosu yenilenmiş. Göstergelerin beyaz - mavi (kırmızı yerine) oluşu ayrı bir hava katmış.

Automotive passion has always had something to do with performance. However, Volkswagen is demonstrating – in the world premiere of the new 270 PS Golf R at the Internationale Automobil Ausstellung – that fuel consumption values can be corrected dow...nward even in the high-end sports car area.

The highlight here: The now retired Golf V R32 (250 PS), 10.7 litres of fuel was processed by the injection system every 100 kilometres, on the new Golf VI R – thanks to a boosted high-tech TSI – the figure is just 8.5 litres, which is 2.2 litres or 21 percent less! The all-wheel drive Golf R (350 Newton-meter torque between 2,500 and 5,000 rpm) sprints to 100 km/h in 5.7 seconds (Golf R DSG: 5.5 seconds) and reaches an electronically limited top speed of 250 km/h. Two of the many identifying visual features of this exceptional Golf conceptualised by Volkswagen Individual: newly developed LED taillights and LED daytime running lights. The Golf R can be ordered in Germany starting at the end of this year.































2
Golf V / Golf V Donanımlar
« : 25 Temmuz 2009, 16:53:26 »
Golf IV başlığında sabitlenmiş bir donanımlar başlığı gördüm. Golf V içinde gerekli bence  :tamamdir

Donanımlar :



Aksesuar Kitapçığı :

http://binekarac.vw.com.tr/vw/pdf/Golf_V.pdf

Not : Büyük boyutu bulamadım. Bilgisayara kaydedip, sağ tıklayıp, birlikte aç seçeneğinden, microsoft office picture manager ya da painti seçip büyük boyuttta görebilirsiniz.

3
Golf IV / '99 Highline - '01 Comfortline - Yardım
« : 19 Temmuz 2009, 17:17:55 »
Arkadaşlar '01 comfortline golf 4 ararken temiz bir '99 highline golf 4 buldum. Rengide siyah. Sizce ne yapmalıyım? 1.8 motor hakkında bilgim yok. 16v mi yoksa 1.6 SR gibi 8v mi? Kaç beygir. Sesi hoş geliyordu açıkçası.
'99 highline 'da kararan dikiz aynası, kadife koltuk, yol bilgisayarı, hız sabitleyici, yağmur sensörü yok. '01 comfortline 'da ise bunların hepsi mevcut (2001 comfortlinelarda climatronik standarttı).
Tabiki fiyat bakımından '01 comfortline daha pahalı.

4
Golf V / Golf V donanım bilgisi
« : 21 Haziran 2009, 15:41:03 »
Arkadaşlar önümüzdeki haftalarda inşallah bir VW GOLF V sahibi olacağız. Ancak Mk5'ler hakkında Mk4'ler kadar bilgim yok. Anladığım kadarıyla primeline, midline ve comfortline modelleri mevcut. Tabiki 4motion, Sportline, Goal, Tour, GTI ve R32 'lerde var ancak yaygın olanlardan bahsetmek istiyorum. Golf V forumunu aradım taradım ancak donanımların listelendiği bir konu bulamadım. Bunun üstüne de böyle bir konu açtım, burada paylaşım yapıldıkça ileride listelenir ve tam doğru bilgilere ulaşılınca, Golf IV konusundaki gibi donanımlar başlığı altında sabitlenir diye düşündüm.
(Siz yanlışları yazarsınız ben hepsini düzeltip listelerim.)

Şimdi bilgisi olan arkadaşlardan bir kaç ricam olacak; bunlardan yanlış olan varsa lütfen düzeltin.

PRIMELINE :
- Primeline FSI motorlu değil. Ayrıca 8v.
- Primeline 'da 4 kollu direksiyon mevcut.

PRIMELINE, MIDLINE & COMFORTLINE ortak :
- 10 hava yastığı 3 modelde de var.
- Yol bilgisayarı 3 modelde de var.
- 3 modelde de 4 cam otomatik.
- Immobiliser 3 modelde de var.
- EBD (Elektronik Fren Basınç Dağılımı) 3 modelde de var.
- CD çalarlı radyo 3 modelde de var.
- ABS, ASR, ESP 3 modelde de var.
- İç Denetimli Alarm
- Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit
- Hidrolik Direksiyon, Yükseklik Ayarlı Direksiyon, Deri direksiyon ve vites topuzu.
- Otomatik Kararan Dikiz Aynası
- Elektronik Difransiyel Kilidi
- Isıtmalı ve elektrikli aynalar 3 modelde de var.

MIDLINE & COMFORTLINE ortak :
- Direksiyondan kumandalı radyo kontrolünü sadece midline 'da gördüm. Herhalde midline ve comfortline 'da opsiyonel. Primeline 'da yok.
- Midline ve comfortline 'da dijital klima.
- Park sensörü, far sensörü ve yağmur sensörü midline ve comfortline 'da.
- 8 hoparlör midline ve comfortline 'da. Primeline 6 hoparlör.

COMFORTLINE :
- Alüminyum alaşımlı jantlar primeline ve midline da yok. Sadece comfortline 'da.
- Ön ve arka kol dayama sadece comfortline 'da. Primline ve midline 'da onun yerine bardak koyma yeri mevcut.
- Hız sabitleyici sadece comfortline 'da.
- Dijital tam otomatik çift bölgeli klima, daha açıklayıcı olursam ön kol dayamanın hemen arkasında arka koltuklara hava veren kanal sadece comfortline 'da. Primline ve midline 'da onun yerine bardak koyma yeri mevcut.

2007 'de çıkan 140 bg 1.4 TSI comfortline'da ön sis farı standart olarak sunuldu.

CD değiştirici. Comfortline 'da gördüm. Opsiyonel sanırım.


Bu arada bir comfortline'da arka camların otomatik olmadığını gördüm ve şok oldum. Acaba GOLF V'lerin 4 cam otomatik olmayan modelleri mi var?


Bir de bazı golflerin ön farlarının içi gri renk. Gümüş renkli değil parıl parıl parlamıyor. Comfotline 'da da midline 'da da gördüm. Kesin bir bilgim yok. Opsiyonel sanırım.


Merak eden diğer arkadaşlara da yardımı olur umarım. Dediğim gibi eğer yanlış varsa düzeltiniz, çünkü neyin ne olduğunu öğrenmeden bir mal sahibi olmak saçma geliyor bana. Bir insan kullandığı otomobilin özelliklerini bilmeli bence. Malum GOLF 6 'da çıktı artık resmi sitede bu bilgileri bulamıyoruz.

Teknik donanım yönündende ekleme yapabiliriz. Gerçi gerek yok çünkü o başlık mevcut konuyu dağıtmayalım. (http://www.vwtr.net/forum/golf-v/golf-v-teknik-veriler-t60.0.html) Ancak şöyle ufak bir özet geçmemizde sakınca yoktur umarım. Bildiğim kadarıyla;
- Primeline 'da 102bg 1.6 motor var. 5 ileri vites.
- Midline ve comfortline 'da ise 115bg (85 KW) 1.6 FSI motor var ve 6 ileri vites. 5 vitesli 115bg (85 KW) 1.6 motorda gördüm.
- Comfortline 'da 156 BG (115 KW) 1.6 FSI motorda gördüm. 2.0 TDI unutmamalı tabiki.
- 2007 sonrası midline ve comfortline'larda 140bg 1.4 TSI seçeneği sunuldu.

Sayfa: [1]