İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - ilbey666

Sayfa: [1]
1
Satılık / Polo 6N Turuncu Ön Sinyaller Uygun Fiyatlı
« : 09 Haziran 2014, 09:16:13 »
Arabamı satınca elimde kalan sinyalleri vereyim istiyorum. Çifti 20 TL tertemiz çatlaksız. Yan sanayi fakat piyasada bulunan sinyaller gibi ek yerleri,silikonları falan kötü değil gayet kaliteli.






2
Arabam 97 model 1.4 16v sportline'dır. Ben 3.sahibi Muğla'da Yat ve tekne ile ilgilenen bir emekli amcamızdan aldım. Sağolsun gözü gibi bakmış araca. Şu an İstanbul'un e temiz Sportline'larındandır.

Motoru, yürüyen aksamı, Motorun çalışmasında en ufak bir hata yoktur. Triger 153.000'de değişmiştir. Bakımı aynı km'de yapılmıştır. Saat gibidir. Kronik boğaz kelebeği sorunu yoktur. Kaporta olarak sorunsuzdur. İç aksam-koltuklar-torpido taban-tavan tertemizdir. Büyük kazası belası yoktur. Ufak tefek boyalı kısımları vardır. Tavanda, bagajda, kaputta değişim boya vs kesinlikle yoktur. KM orjinal 159.000'dir.

Donanımı ABS, Klima, Airbag, Elektrikli Yan Aynalar, Elektrikli Açılır Camlar, Orjinal BBS 15'' Çelik jantlar, Orjinal Recaro spor koltuklar, LG CD Çalarlı ve USB girişli teyp vs. olarak sayılabilir.

Arabamın servis geçmişi mevcuttur. Muayene ve KM orjinalliği plakasından sorgulatılabilir. Biri 269 tl (2006) diğeri 867 tl (2008) olmak üzere iki hasar kaydı vardır. Siz sorgulamadan ben yazayım dedim.

Üzerindeki lastikler 14 Mart 2014 tarihinde sıfır olarak alınmıştır. Barum Bravuris 3HM modelidir. Arabam sitemin açık otoparkında durmaktadır. Muayenesi Nisan 2015'e kadar geçerlidir.

Satış sebebim çekme karavan merağım yüzünden dizele dönüş yapmaktır.

Fiyat olarak malum siteye ölücüler ve galericiler uzak olsun diye 14.500 yazdım. Ciddi alıcı çıkarsa iyi fiyata vereceğim.












3
Genel / Kaşınıyor muyum bilmiyorum (Kararsızlık içerir)
« : 06 Nisan 2014, 17:39:31 »
Arkadaşlar bilindiği üzere Ocak ayında bir Sportline sahibi oldum. Arabamdan çok memnunum fakat şeytan dürtüyor değişiklik yap sat başka bişey al diyor :)

Satarsam 2. aracım da muhtemelen VW grubu olacak. Aklımda Dizel mk3 Golf'ler var. VW olmazsa Corsa 1.7 dti. Açıkçası dizel araç sevdam depreşti, ailede yıllardır dizel kullanılıyor. Kullanımı biraz daha hoşuma gidiyor.

Aracımdan yana sıkıntım yok. Çok zevkli, kullanımı kolay ve bakımlı bir araç. Yakıtı da fiyatlara göre makul sanırım. ş.içi karmada 40 krş gibi yakıyor. Dizel alırsam bu değerler daha da düşecek diye tahmin ediyorum. Lakin şöyle bir durum var ki iş ve okul sebebiyle aracımı yalnızca Pazar günleri çıkartıyorum adamakıllı. Diğer günler zorda kalmadıkça yatıyor. Dizelden bu sebeple kâr elde eder miyim bilmiyorum.

Anlayacağınız baya kararsızım. Arabama gün geçtikçe ısınıyorum, uğraşıyorum ve arabamla zaman geçirdikçe seviyorum. Fakat bu düşünceler kafamı kurcalıyor :)

Sizce ne yapayım ey VWTR ailesi :)


4
Arkadaşlar hepimizin malumu araçlarımızın iç trimleri ve plastik parçaları malesef biraz zayıf karakterli. Özellikle orta konsol, havalandırma ızgaraları, kapı kolları vs. sıkıntılar yaşayanlarımız var.

Bu başlıkta elimizden geldiğince bu aksamlar üzerinde yapmış olduğumuz işlemleri resimli şekilde anlatalım, diğer üyelerimize de faydası dokunsun ve güzel bir bilgi arşivi olsun. Aynı şekilde sorunlar da yazılsın isterim. Konu ilerlerse sabitleşir düşüncesindeyim.

Ben başlayacak olursam aracım gayet bakımlı olmasına rağmen malesef bu aksamlarda bazı sorunlarım var. Resimlerde görünen çatlaklar ve ortadan gelen ses canımı çok sıkıyor. Aramızda mutlaka bu sorunu yaşayıp çözenler vardır. Fikri olan varsa da yazarsa sevinirim.









5
http://www.auto-motor-und-sport.de/vergleichstest/citroen-saxo-1-6i-16-v-opel-corsa-1-6-16-v-gsi-peugeot-106-1-6-16-v-renault-clio-1-8-rsi-vw-polo-100-1-4-16-v-757654.html

İnternette araştırma yaparken farkettim :) Eski bir test olsa da zamanının hafif sıklet hot hatch'lerini karşılaştırma bakımından çok faydalı ve eğlenceli buldum. Yazı Almanca olsa da Chrome tarayıcısında ingilizceye ve türkçeye çevirtebilirsiniz. Türkçeye çevirince tarzancaya dönüyor ama ingilizcesi gayet okunası.

Bizim ufaklık testin birincisi olmuş zamanında  :D

6
Otomobilim / '97 Polo Sportline 16v İlk Volkswagen'im
« : 28 Şubat 2014, 22:34:34 »
Forumun geri dönmesiyle konum da gitmiş. Yeniden açayım konuyu :)

Otomobilim 97 model 1.4 16v Sportline. ABS, Airbag ve Klimalı. LPG yok, kilometre 158k'da 2.sahibinden. Motoru, yürüyen aksamı orjinal. Herhangi bir ekstra yok. Yetkili servis geçmişi var. Kendisini uzun uğraşlar sonucu buldum ama iyi anlaştık kara oğlanla.

Orjinal Sportline jantlarını sipariş ettim, taktım, öndeki ek eksikmiş esnek lip aldım, Skunk2 yazısını sildim. APP plaka taktım. Harfler arası boşluk var kimisi pek beğenmedi ama ben daha bi sevdim sanki :) farklı olduk.

Olumlu-olumsuz tüm yorumlarınızı bekliyorum. Görüşmek üzere.













7
Genel / Yatan araca lastik önerisi :)
« : 19 Şubat 2014, 20:18:47 »
Arkadaşlar lastiklerde oluşmuş çatlaklar beni korkutuyor artık değiştireyim diyorum. Değiştireceğim fakat arabamı pek kullanmıyorum (kullanamıyorum) . Anca pazar gezmesi, haftaiçi site içinde alışveriş ve ustaya-sanayiye git gel.

Bu yüzden lastiğe çok para ayırmak istemiyorum. En kral Michelin'i Bridgestone'u taksam bile yatmaktan çatlayacak ve ister istemez 4 sene içinde kauçuk özelliğini kaybedecek.

Optimum bütçe ile bu işi nasıl çözerim ? Aradığım ölçü Sportline'ın standart ölçüsü 195-50-15.

Sayfa: [1]