İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - engineer

Sayfa: [1]
1
Genel / Yeni lastik-jant ve araç muayenesi
« : 06 Eylül 2010, 10:15:56 »
aracımda şu an 195 65 15 lastikler var. bunlar eskidiği için yeni lastikler ile beraber jant almayı düşünüyorum. mevcut ölçüleri 205 55 16 olarak değiştireceğim. önceki muayene raporlarında aracın üzerindeki lastik ölçüleri mevcut ölçüler olarak 195 65 15 olarak geçiyor. 205 55 16 alsam ve sonraki muayeneye bu lastikler ile gitsem sorun olur mu ?

2
öncelikle bu sabah başımdan geçen olayı anlatayım. aracımla yola çıktığımda sağ ön lastikten ses geldiğini farkettim. patlamış olacağını düşünerek hemen kenara çektim. sağ ön lastiğimde ikinci kez çivi çıktı. aynı lastik daha önceden de çivi yüzünden inmişti. bununla beraber lastik yanaklarında kabarma olmuş, lastiğin içindeki teller yüzeye çıkmış. yedek lastiği geçici olarak taktım ancak lastiklerin tamamını değiştirmek istiyorum. bu sebeple 16 jant alacağım. mevcut jantları ise 195 65 lik kış lastiklerine takacağım

muayene raporlarında aracın üzerindeki lastik ölçüleri mevcut ölçüler olarak 195 65 15 olarak geçiyor. 205 55 16 alsam ve sonraki muayeneye bu lastikler ile gitsem sorun olur mu ? ayrıca goodyear veya bridgestone markalarından birini tercih edeceğim. hangi markayı tavsiye edersiniz ?

ayrıca 65000 km den sonra yeni jant almak mantıklı mıdır yani buna değer mi ?

3
Caddy, Transporter ve Caravelle / caddy çözülemeyen sorunlar
« : 23 Temmuz 2010, 08:38:19 »
merhaba arkadaşlar. aracımla ilgili birkaç tane sorum var.

2006 model caddy aracımın mevcut sorunlarına servis çözüm üretemedi. 14 ay önce ıslık sesi gelmeye başladı. turbonuz sorunlu dediler. 14 aydan bu yana bu şekilde kullanıyorum. acaba gerçekten turbo sorunu mu var ? bu sesle beraber vites değiştirirken düşük devirde değişik bir ses geliyor. ayrıca hızlanmalarda uğultu artıyor.

bozuk yollarda arka taraftan takırtılı bir ses var. serviste sorun halledildi sandım ama yeniden başladı. ses içeriden geliyor. bagaj kapısı kontrol edildi fakat ses kesilmedi. bunun dışında yine bozuk bir zeminde sola-sağa doğru sallanınca sürtünme sesi geliyor.

debriyaja basınca ve ayağımı çekince gaza basmış gibi bir ses geliyor. debriyaja yarım basılınca bu ses devamlı geliyor.

bunlardan dolayı aracı kullanmak eziyet oldu. hergün aynı sesleri dinleyerek işe gidiyorum. servise gidiyorum ama adamların yaptığı tek şey değiştirilecek. satmayı bile düşünüyorum. şu an ne yapabilirim ?

Sayfa: [1]