İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - metalcil

Sayfa: [1] 2
2
Evet arkadaşlar, son olarak bu akşam buluşmaya karar verdik.
Bolu'dan Hasan Tekin, Ankara'dan Hamit abi de aramıza katılacaklar. Bizede en eğlenceli şekilde katılmak düşer dedik ve organizasyonu başlattık.



Yer:
Adres: Fevzi Çakmak mah.Fatih cad. no:50/A Bağcılar Olimpik Spor Salonu -2. Kat Bağcılar/İSTANBUL

http://www.olimpikgokart.com

Buluşma Saati: 21:00 de buluşma yerinde olunacak.

Tüm Anadolu ve Avrupa yakası vwtr.net üyeleri davetlidir.

Karting fiyatı:

6 dk.  : 10 TL
10 dk : 15 TL

Orada olmak, paha biçilemez.. :tamamdir

İrtibat Eyüp : 0535 507 02 altmışiki

4
Evet arkadaşlar, mini buluşmalara devam.

01.03.2012 Perşembe akşamı Merter Meydan REAL AVM de küçük buluşmamızı tekrarlayalım diyoruz. Saat 21:00 gibi...

Ufaktan bir liste asalım..

1- metalcil (Eyüp)
2- Rsb (Reha)

5
Genel / Mitler ne kadar doğru ?
« : 04 Şubat 2012, 16:48:43 »
Arkadaşlar, AutoShow 53. sayısında, otomobiller üzerine bazı mitlerin ne kadar doğru olduklarına dair derleme yapmışlar.

1) Ayağını debriyaj pedalının üstünde tutarsan balataya zarar verirsin
Ardındaki varsayım: Pedale yapılan hafif basınç baskı balatanın aşınmasına neden olur.

Doğru. Ancak burada önemli olan temasın şiddeti. Ayak pedala çok hafifçe dokunuyorsa bir şey olmaz. Balatanın zarar görmei için daha güçlü bir bastırma ve ayağın kendi ağırlığı yeterli. Bir kaç şeye daha dikkat edilmeli: "Debriyajı kaydırarak asla araç kullanmayın. Kırmızı ışıkta beklerken debriyajı aracın kaymasını engelleyecek şekilde kullanıp el freni muamelesi yapmayın". Bu 2 hata, baskı balatanın rekor sürelerde aşınmasına neden olur.

2) İyi durumdaki lastikler ön tekerlere takılmalı
Ardındaki varsayım: Daha iyi profil yapısı, daha iyi yönlendirme kabiliyeti ve buna bağlı olarak daha yüksek sürüş sağlar.

Yanlış. Tamam, fren mesafeleri daha kısa olur ve aquaplaning rezervleri iyileşir ama iz takip yeteneği dramatik şekilde azalır. Yanal tutunma kabiliyeti de olumsuz etkilenir. Yanal tutunmanın azalması ise aracın savrulma riskini arttırır. Bu nedenle daha iyi durumda olan lastikler gücün aktarıldığı aks olup olmadığına bakılmadan arka tekerleklere takılmalı.

3) Savrulan römorkları düzeltmek için kısa ama güçlü bir şekilde gaza basmak gerekir.
Ardındaki varsayım: Aracın ivmelenmesiyle römork ileri doğru çekilecek ve salınım azalacaktır.

Yanlış. Bu yanlışlık çok daha tehlikeli sonuçlara neden olabilir. Römorklar birer sarkaç gibidir ve belli bir hızın üzerinde sallanmaya başlarlar. Burada yardımcı olaabilecek tek hareket, dikkatli bir şekilde fren yapmaktır.

4) Hareket halindeyken debriyaja basmak tüketimi azaltır.
Ardındaki varsayım: Rölantide çalışan motor çok az yakıta ihtiyaç duyar.

Yanlış. Rölantide alışan bir motor saatte ortalama 1lt civarında yakıt harcar. Birçok otomobilde araç hareket halindeyken ayak gaz pedalından çekildiğinde, yakıt beslemesini kesen sistemler bulunur. Yani bu sırada motor hiç yakıt harcamaz.

5) Zincir varsa kış lastiğine ihtiyaç yoktur.
Ardındaki varsayım: Zincirler yeterli aktarma kabiliyeti sağlayacaktır.

Yanlış. Bunu, hem yaz lastiği hem de kış lastiğine zincir takarak test ettik. Sonuçta zincir takılmış yaz lastiğinin güç aktarım kabiliyetinin kötü bir kış lastiğininki kadar olduğu ortaya çıktı.

6) Otomobillerin boyaları eskiden daha iyiydi.
Ardındaki varsayım: Eskinden otomobillerin boya katmanları günümüzdekilerden çok daha kalındı.

Kısmen doğru. Aslında bu, boyanın türüne bağlı. Birçok üniversal boyada parlak cila kullanılmaması, boyanın zamanla tozlaşarak dökülmesine neden oluyordu. Ancak boyanın kalınlığı daha fazlaydı ve günümüzdeki ince boya katmanlarına göre daha düz yüzeyliydi.

7) Elini vites kolunda tutmak şanzımana zarar verir.
Ardındaki varsayım: Sürücünün elinin ağırlığı, vites kolu üzerinden vites değiştirme çatalına aktraırlıp, bu kısmlara zarar veriyor.

Doğru değil. Tamam elinizin ağırlığıyla vites değişitrme çatalına doğru bir güç uygulanır. Neticede vites değişşmleri de bu şekilde yapılır. Ancak insan elinin aırlığıyla oluşabilecek aşınmalar kesinlikle gözardı edilebeilecek kadar azdır. Sportif kullanım adına yüksek devirlerde vitesleri abartılı bir hızla değişirmenin vereceği zarar ise çok daha fazladır. Doğru vites değişimi ise şu şekilde olmalı: Debriyaj pedalına sonuna kadar basın, istediğiniz vitesi sakin bir şekilde arayıp seçin. Eliniz ise bu işlemin hemen ardından yeniden direksiyona dönmeli ve direksiyonu 9:15 pozisyonunda tutmalı.

8) Tekrar çalıştırırken yakıtı fazla yaktığı için kırmızı ışıkta beklerken motoru kapatmak işe yaramaz.
Ardındaki varsayım: Tekrar çalıştırırken motora fazladan yakıt püskürtülür.

Egzosun çalışmasını optimize edebilmek için farklı bir karışım kullanıldığı doğru. Motor soğukken otomobillerin ilk kilometrelerde daha fazla yakıt tüketmelerinin nedenide budur. Motor doğru çalışma sıcaklalığına ulaştıgında motor kontrol ünitesi, yakıt karışımını yeniden normale döndürür. Diğer çalıştırma türlerinin tamamı içinse şu kurallar geçerlidir: Silindirlere püskürtülen yakıt miktarı artmaz. Bu nedenle kısa süreli kırmızı ışık beklemelrinde bile motoru kapatmak işe yarar. Ancak çoğunlukla kısa mesafeli kullanımlarda dikkatli olunmalı. Kış mevsiminin geldiği ve farların çok daha uzun süreler açık kaldığı bugünlerde motoru stop ettirmekten kaçınılmalı: Akü yeterince şarj edilemeyebilir.

7
Genel / Araç hırsızlarına dikkat!
« : 16 Ocak 2012, 00:10:37 »
Bugün lastik havası için benzinliğe girdim. Hava makinasının yanında hiç araba olmamasına rağmen tipleri bozuk 3 kişi hava hortumunun yanındaydı. Yanaştım, içlerinden biri hortumu uzattı bana yardım edermiş gibi. Direk kıllandım zaten. Havanında soğuk olmasıyla ortam oldukça sakindi. O arada diğer 2 kişin arabamın etrafını sardığını gördüm. Havası az olmayan lastiğe hortumu taktım, maksat oyalanmadan uzaklaşmak.
Hortumu bana uzatan kişi etrafı kesmeye başladı, diğer 2 kişi arabayı kesmeye ve içine bakmaya başladı. O arada yanıma başka araç yanaştı bende hemen uzaklaştım oradan. Hemen 155 i arayıp bildirdim.
Çok dikkatli olmak lazım..

8
aracın beynine yazılım atılarak kumandadan otomatik pencere kapatma VW SEAT SKODA AUDİ

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-vw-seat-skoda-otomatik-pencere-acma-kapama-58012701/detay/


2 dk da yazlım atar arabanın orjinalligini bozmaz.

ürün tek arabaya tek kullanımlıktır.

kullanım videosu:
http://www.youtube.com/watch?v=ocganW-CfUk

10
Arkadaşlar Seatclubturkey in başlatmış olduğu ve bir çok forumunda katılımının olacağı düşünsesi ile başlatılan organizasyona tüm duyarlı vw.tr üyelerini davet ediyorum.

Konu şu şekilde açılmıştır;

Cumartesi günü sırf seatlar olarak değil diğer forumlarlada baglantıya gecebilicek arkadaşlar varsa geçsin araçlarımızla Türk bayraklarımızı asalım ve hep birlikte sürelim araçlarımızı yan yana belki bazı şeyleri değiştirmez ama hiç bir şey yapmamaktan çok daha iyidir.Destekleyecek katılabilicek arkadaşlar bu konu altında fikirlerini yazıp buluşma yerleri saati vb. belirlenebilir tabi konuya ilgi olur ve çoğunluk kazanılırsa adminlerden konuyu sabitleyip güncel tutmalarını rica ediyorum herkese iyi forumlar.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Buluşma Yeri:

Anadolu Yakası Kozyatağı Carrefour Parkı

Saat: 14:00

İstikamet: Carrefourdan sahil yolu, Pendik Yönüne Sahil Yolu boyunca Tur

SCT YÖNETİMİ

İlginiz için teşekkürler..

11
Otomobilim / Seat Cordoba 1.9 TDI - Sayfa 4 güncel fotolar
« : 10 Ekim 2011, 10:44:30 »
Merhaba arkadaşlar. O kadar Golf 3 sportline aşkıyla yanıp tutuşurken karşıma bu araç çıktı. Nasıl oldu bende anlamadım. Ve ilk aracımı almış oldum. Golf 3 bundan sonra ki olurr inşallah. Şimdilik bu. Bu arada Bugün doğum günüm. Yani araç doğum günü hediyem olmuş oldu.







12
Geçmiş Buluşmalar / 27 Ağustos İstanbul Buluşması
« : 28 Ağustos 2011, 03:13:36 »










13
Genel / Bu aracı bilen varmı?
« : 20 Ağustos 2011, 00:33:21 »
Arkadaşlar yarın öğlen kısmetse bir arkadaşa bakmaya gideceğiz arabayı. Mercedes 90 model 190 la takas olacak. Arkadaşım arabadan anlayan biri. Dizel ve takas için seçti sanırım. Aracı bilen tanıyan veya gören arkadaşımız varmıdır?

Takasa yanaşan jetta 2 dizel bulamadık, birde bunu deneyelim dedik..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-golf-1-9-gtd-arac-gorundugu-gibidir-45925201/detay/

14
Aranıyor / Jetta Mk2 dizel veya Vento Aranmaktadır
« : 15 Ağustos 2011, 22:59:33 »
Merhaba arkadaşlar, daha önceden konu açmıştım ama fotoğraf geciktiği için silindi sanırım. Çalıştığım iş yerinde 1990 Model Mercedes 190 E si olan bir arkadaşım volkswagen aşkına tutuldu. Ve aracı ile takas yapabileceği Jetta mk2 ve Vento aramaktadır.

Araçla ilgili link aşağıdadır. Kafanıza takılan tüm sorulara cevap verilecektir. Hazır aşka gelmişken onuda Volkswagen ci yapmak hedefim  ;)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-sahibinden-orjinal-190-e-1-8-lpg-li-56446593/detay/


Sayfa: [1] 2