İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - gutlu

Sayfa: [1]
1
--------------------- KESİN ÇÖZÜM ------------------------

Arkadaşlar yaklaşık 4 aydır önceki sayfalarda belirttiğim rölanti düzensizliği ve vitesi boşa alınca birden stop etme sonunun çözümünü araştırıyorum.

Motor düzensiz çalıştığı için motorun bir yerden hava aldığını düşünerek hava akışmetresi, hava filtre körüğünden şüphelendim. Her ikisini de değiştirdim ve düzensizliğin devam ettiğini gördüm. Aracı cihaza bağladık ve arıza veren direksiyon müşürünü değiştirdim ve yine aynı sorunlar devam etti.

Sonra subaplardan süphelendik. Eşit değerlerde basınç olmadığını veya kaçak olması halinde bu düzensizliği yapabileceğini düşündük. Emme manifoltu contalarının deforme olması sonucu contalardan hava alabileceğini düşündük ve sorunun tespiti için kompresyon testine soktum aracı.

Kompresyon testini yaptık ve sonuç kusursuz çıktı. 4 silindirin de değeri neredeyse aynı çıktı. 12,5 bar civarında  (+- 0.3 bar) yani sonunun subaplardan olmadığını anladık.

Sonra emme manifolt contasını değiştirdik ve sorun tamamen çözüldü. Meğer araç emme manifoltundan az bir miktar hava alıyormuş. Manifolt contası aslında çok kötü durumda değildi fakat araca LPG montajı sırasında muhtemelen LPG montajını yapan arkadaş manifolt söküp takarken düzgün bir işçilik yapamamış ve hava almasını sağlamış.

Sonuç olarak emme manifolt contasının değişmesi ile veyahut emme manifoltunun düzgün işçilikle takılması ile sorunu kökünden çözmüş olduk. 

Araç 1998 Golf 4 1.6 AKL 8V 119.000 km

Manifolt Contası Fiyatı: 40 TL.

--------------------- KESİN ÇÖZÜM ------------------------

2
bağlattım bir arıza göstermedi. ama dediğim gibi baka bir golf den hava akışmetresi söktük ve 1 gün boyunca o sorunsuz akışmetreyi kullandım fakat aynı sorun devam etti. kesin çözüm olacağını bilsem 400-500 neyse verecem parasını değiştirecem fakat emin olamıyorum.

3
anladım hocam. bakalım hafta içi araştırayım biraz. eğer olumlu veya olumsuz durum olursa sizinle irtibata geçerim. siz de çözüm bulabilirseniz buraya yazarsanız sevinirim.

4
aynı sorun bende de var hocam. akışmetrelerin orjinalleri 600 tl civarında. kesin çözüm sağlar mı acaba ? çünkü ben 1 günlük sağlam bir akışmetrey kendi aracıma taktım. ama yine aynı şekilde titreme olmuştu. çözemedim bir türlü. siz yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyor musunuz?

5
hocam siz akışmetreyi değiştirdiğinizde problem çözüldü mü ? yoksa akışmetre ile beraber ısı sensörü de mi değişmeli ?

6
s.a arkdaşlar. foruma yeni üye oldum. bu başlıktaki yazışmaların hepsini okudum. bende 98 Golf 4 1.6 AKL 8 valf var. Sabah motor soğukken rolantide düzensizlik ve hafif titreme oluyor  kaputu açınca motorun biraz sarsıntılı ve düzensiz çalıştığını görüyorum. fakat motor devri 800 rpm de sabit devirde hiç dalgalanma olmuyor.  Motor 5 dk çalıştıktan sonra (ısındıktan sonra) saat gibi çalışmaya devam ediyor hiç bir titreme kalmıyor gaz kelebeği, hava akışmetresi, bujiler, ısı müşürü vs vs. hepsi kontrol edildi fakat çözüm bulamadım. Ustam  dert edilecek bir şey olmadığını söyledi.

Hava filtresinden motor a giden ve hava akışmetresinin de üzerinde bulunduğu körüklü hava hortumunu sökünce ( yani akışmetreyi devre dışı bırakınca) motordaki düzensizlik azaldığını gördüm.

Geçtiğimiz günlerde yukarıda "mehmetcevahir" arkadaşımızın bahsettiği hortumu söktüm ve "mehmetcevahir" arkadaşımda olduğu gibi yağ buharını yanma odalarına tayan küçük hortumun gevrediğini ve çatladığını gördüm. tabi plastiğin en büyük düşmanı yağ olduğu için ufak bir çatlak dahi olsa oradaki yağ buharı ile hortum daha çabuk deforme olabiliyor. çatlayan hortumu yenisi ile değiştirdim fakat sabah soğukken meydana gelen düzensizliğin devam ettiğini gördüm.

Biraz titiz olduğum için bu olay benim canımı sıkmakta. forumu baştan aşağı taradım. başka forumlara da baktım vw grubunun 1.6 akl motorlarında bu sorunla epey arkadaşın karşılatığını gördüm. önceleri motorun çalıma düzeni mi böyle acaba diye düşünmeye başladım fakat her 1.6 akl de bunun olmadığını gördüm.

Benim ile aynı sorunu yaşayan ve bana yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı ?

Sayfa: [1]